Kako je Michael Dell 1000 dolarjev spremenil v milijarde

Kako je Michael Dell 1000 dolarjev spremenil v milijarde in kaj je ključ do uspeha?

Po navedbah Bloomberg, Michael Dell je dosegel 21 milijard dolarjev neto vrednosti, kar ga je uvrstilo na 42. mesto Bloombergovega indeksa milijarderjev z impresivnim imperijem.

Dell je v starosti 53 let lastnik več luksuznih nepremičnin po vsem svetu, ki bodo za večino od nas vedno le domovi, o katerih bi lahko sanjali. Leta 2014 je Michael kupil penthouse na nebotičniku One57 za rekordnih 100,47 milijona dolarjev poroča The Wall Street Journal. Bila je prva lastnina, ki je dosegla prodajno ceno več kot 100 milijonov dolarjev. Ekstravagantni dom na milijarderjevi vrsti Manhattna se razteza na 10.923 kvadratnih metrih in se ponaša s šestimi razkošnimi spalnicami. Druge pomembne lastnosti vključujejo penthouse Four Seasons v Bostonu, ki je bil uvrščen v prodajo po ceni 40 milijonov dolarjev, skupaj s stanovanjem v Bostonu v stolpnici Millennium Tower z 10,9 milijona dolarjev.

Michael Dell

Za Della je pred kratkim intervjuval Jon Fortt tedenski podcast Fort Knox. Michael razloži, kako je začel svoj impresivni tehnološki posel pri komaj 19 letih, ko je v svoji študentski sobi na univerzi v Teksasu v Austinu ustanovil Dell Technologies. Z zanimanjem za računalnike je za nakup delov računalnika porabil le 1000 dolarjev prihranka in najprej začel po naročilu po telefonu.

Ko je odraščal, je Dell vedno pokazal zanimanje za tehnologijo in matematiko, ki se je, ko je začel študirati, postopoma spremenil v računalnike. Hobi je hitro prerasel v hitro rastoč posel, ko je začel prodajati prilagojene računalnike sošolcem z diskovnimi pogoni in povečanim pomnilnikom.

Morda vam bodo všeč tudi: Načela Raya Dalia – Kako biti uspešen v svojem poslu in življenju

Michael opisuje naprej NPR-jeva oddaja ‘Kako sem to zgradil’, da se je tisto, kar se je začelo kot zabaven način zaslužka, kmalu spremenilo v sijajno poslovno idejo. Dell je odkril, da je hitro spreminjajoča se tehnologija na svetu dolgo časa prišla do potencialnih kupcev, in sicer z racionalizacijo postopka, ki ga je hitro začel ustvarjati med 50.000 in 80.000 USD na mesec.

Posel je kmalu pritegnil pozornost somišljenikov v računalniškem svetu, kot je Mark Cuban. Medtem ko je Dell ustanavljal svoj imperij, je Cuban gradil svojega prek MicroSolutions v Dallasu. Cuban opisuje, kako je obiskal podjetje, ravno ko se je preselilo v nov pisarniški prostor iz prvotne sobe, je bil navdušen nad rastjo podjetja in napovedal, da je Dell namenjen velikim stvarem.

Michael Dell na naslovnici

Michael Dell na naslovnici "Sreča" revija, 7. oktober 1991

Mark Cuban je vsekakor imel prav, če pomislite zgodovino in izjemen uspeh družbe Dell. Leta 1988 je družba Dell Computer postala javna in v štirih letih od lansiranja dosegla 85 milijonov dolarjev tržne kapitalizacije. Do leta 1992 je podjetje Dell postalo najmlajši izvršni direktor, ki je imel podjetje Fortune 500. Cena delnic je še naprej rasla v devetdesetih letih, ko se je večina let skozi desetletje podvojila, zaradi česar je Dell Computer eno najhitreje rastočih podjetij doslej.

Ljudje preberejo tudi: 5 uspešnih podjetnikov, ki so začeli z ničemer in s čim se naučite iz njihovih zgodb

Michael verjame, da gre pri tehnologiji za omogočanje človeškega potenciala, znan pa je po svoji poslovni viziji in drznih potezah. Oktobra 2013 je Dell objavil, da je Michael Dell dokončal nakup družbe postati zasebno podjetje ponovno. Podjetje zdaj želi oblikovati oblak, velike podatke, mobilno omrežje in varnost, da bi spremenilo način življenja ljudi in poslovanja po vsem svetu.

Michael Dell poslovna vizija

Hiter uspeh družbe Dell je navdih za študente po vsem svetu. Med Dellov intervju z Jonom Forttom, pojasnjuje, da ima človek številne priložnosti za izgradnjo naslednjega tehnološkega velikana. Čas za tehnologijo je neverjeten, ko začnemo razvijati umetno inteligenco, globoko učenje, nenadzorovano učenje, strojno učenje, digitalno preobrazbo, celično omrežje pete generacije in internet stvari. Dell pojasnjuje, kako bo zadnjih 30 let tehnologije v naslednjih 30 letih videti kot otroška igra.

Michael verjame, da je ključ do uspeha v iskreni radovednosti, strasti in znanju za posel, ki ga želite razvijati. Če imate idejo za podjetje, se prepričajte, da vas navdušuje in zanima; po mnenju Della so to ključi do uspeha.

"Priložnostnikom ne gre tako dobro kot podjetnikom, najnovejše modne besede niso dovolj za uspeh, verjeti morate v to, kar počnete," razloži.

Ne zamudite: Pet najboljših razlogov, zakaj bi morali popestriti svoj naložbeni portfelj

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

O tem članku je prek CNBC prvotno poročal Ali Montag tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me