Een gids voor het kopen van Bitcoin

Veel mensen, hoewel nieuwsgierig, zijn terughoudend om in Bitcoin te investeren. Meestal, omdat het een gecompliceerde investeringsmogelijkheid lijkt, zijn anderen zich ervan bewust dat er veel Bitcoin-zwendel zijn rondes op internet en dat veel mensen op deze manier hun inkomsten zijn kwijtgeraakt. We kunnen u verzekeren dat Bitcoin veel winstgevende kansen biedt voor investeerders en sneller in populariteit toeneemt dan we denken. Het is voor ons belangrijk dat u begrijpt hoe u bitcoin koopt en hoe het werkt voordat u erin investeert. Op deze manier beschikt u over alle informatie die u nodig heeft om een ​​weloverwogen investeringsbeslissing te nemen.

Voordat we beginnen: hier zijn enkele belangrijke afhaalrestaurants

  • Bitcoin is in 2009 ontstaan ​​en is gemaakt door softwareontwikkelaar Satoshi Nakamoto (pseudoniem).
  • Bitcoin is een virtuele valuta, wat betekent dat het online bestaat en niet kan worden afgedrukt of opgenomen.
  • Bitcoin is gedecentraliseerd en wordt niet beheerd door een financiële instelling of centrale autoriteit.
  • Alle Bitcoin-transacties worden bijgehouden in een openbaar grootboek. Dit is volledig transparant en op deze manier kunnen transacties worden getraceerd.
  • Hoewel het bijna onmogelijk is dat uw Bitcoin wordt gehackt, is het mogelijk dat uw Bitcoin Wallet in gevaar komt. Daarom is het belangrijk dat u deze veilig opbergt.

Wat je nodig hebt om te beginnen

Een nieuwe investeerder heeft een paar dingen nodig voordat hij Bitcoin koopt. Dit omvat een cryptocurrency-uitwisselingsaccount, persoonlijke identificatiedocumenten, een beveiligde internetverbinding en een betalingsmethode. We raden alle Bitcoin-investeerders aan om hun eigen persoonlijke portemonnee buiten de wisselrekening te hebben. Het is mogelijk om Bitcoin bij specifieke geldautomaten te krijgen, maar het is belangrijk op te merken dat Bitcoin-geldautomaten nu vanaf begin 2020 door de overheid uitgegeven identiteitsbewijzen vereisen. We raden nieuwe investeerders niet aan om op Bitcoin-geldautomaten te vertrouwen..

Gretige Bitcoin-investeerders moeten prioriteit geven aan hun veiligheid en privacy. Mogelijk kunt u uw Bitcoin fysiek niet verzamelen, maar het wordt als een slecht idee beschouwd om op te scheppen over hoeveel Bitcoin u bezit. Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om uw Bitcoin-portemonnee te beveiligen. Iedereen die toegang krijgt tot een privésleutel voor een openbaar adres op de Bitcoin-blockchain, kan transacties uitvoeren. Dit is de reden waarom uw privésleutel geheim moet worden gehouden.

Het grootboek is voor iedereen toegankelijk. Er kunnen echter alleen transacties worden bekeken. Uw identiteit wordt privé gehouden. Bitcoin-transacties zijn transparanter dan contante transacties, maar met Bitcoin kan het anoniem worden gebruikt.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het kopen van bitcoin

Stap 1: Kies een geschikte beurs

Het is van groot belang dat u zich aanmeldt voor een cryptocurrency exchange. Hiermee kunt u cryptocurrency kopen, verkopen en vasthouden. We raden u aan een exchange te kiezen waarmee u uw crypto in uw eigen persoonlijke portemonnee kunt opnemen om deze veilig te bewaren. Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is en individuele soevereiniteit heeft, kunt u bij sommige uitwisselingen anoniem blijven. De meeste beurzen werken autonoom en zijn ook gedecentraliseerd.

waar bitcoin te kopen

Stap 2: Verifieer en financier uw account

Zorg ervoor dat u na het kiezen van uw uitwisseling uw persoonlijke documenten bij de hand heeft. Mogelijk moet u uw burgerservicenummer, details over uw werkgever en een foto van uw rijbewijs verstrekken. Dit proces kan worden vergeleken met het openen van een brokeraccount. U kunt uw creditcard gebruiken om cryptocurrency te kopen. Bij de meeste uitwisselingen kunt u uw bankrekening rechtstreeks koppelen of fiat-valuta in een fiat-portemonnee storten.

Stap 3: plaats uw bestelling

hoe u bitcoin koopt op eToro

Nadat u een betalingsoptie aan uw account heeft gekoppeld, kunt u doorgaan en Bitcoin kopen. Uw beurs biedt u een aantal ordertypes en verschillende manieren om te investeren. De meeste beurzen bieden markten, limietorders en terugkerende investeringsopties aan.

Stap 4: Open een digitale portemonnee

Een digitale portemonnee is waar u al uw Bitcoin en andere cryptocurrencies bewaart. Deze portemonnee werkt met de Blockchain-technologie. Er zijn veel aanbieders van digitale portemonnees online. We raden u aan uw onderzoek te doen voordat u een geschikte kiest. Er zijn in principe twee soorten wallets waar u op moet letten:

  • Hot portemonnees: Hot wallets verwijzen naar online wallets. Deze portemonnee werkt op apparaten met internetverbinding, zoals computers, telefoons of tablets. Deze portefeuilles zijn meestal kwetsbaarder omdat ze de privésleutels voor uw munten genereren en zijn kwetsbaarder voor hackers.
  • Koude portefeuilles: Cold wallets verwijzen naar wallets die niet met internet zijn verbonden, meestal offline wallets genoemd en zijn veiliger dan hot wallets omdat ze niet afhankelijk zijn van met internet verbonden apparaten. Cold wallets slaan uw privésleutel op op iets dat niet met internet is verbonden en kan worden geleverd met software die parallel werkt, zodat u uw portfolio kunt bekijken zonder uw privésleutel in gevaar te brengen.

Zijn er alternatieve manieren om bitcoin te kopen??

Ja er zijn. Hier zijn enkele aanvullende manieren waarop u Bitcoin koopt:

1. Bitcoin-geldautomaten

Bitcoin-geldautomaten zijn vergelijkbaar met persoonlijke Bitcoin-uitwisselingen. U kunt contant geld in een machine stoppen en het vervolgens gebruiken om uw Bitcoin te kopen. Het wordt vervolgens overgebracht naar uw digitale portemonnee. Bitcoin-geldautomaten worden erg populair.

2. Peer-to-peer-uitwisselingen

Met P2P-uitwisselingen kunt u, nadat u een account heeft aangemaakt, verzoeken plaatsen om Bitcoin te kopen of verkopen. Dit omvat informatie over betalingsmethoden en prijzen. U kunt dan bladeren door lijsten van gebruikers die hun Bitcoin kopen en verkopen en kiezen met wie u een transactie wilt uitvoeren.

De beste manier om uw bitcoin te beschermen

Zoals eerder uitgelegd, worden Bitcoins opgeslagen in een digitale portemonnee. Deze portemonnee kan op hardware of online zijn gebaseerd. Het kan ook worden opgeslagen op uw mobiele apparaat, computerdesktop of bij uw persoon worden bewaard door uw privésleutels en adressen op papier af te drukken. U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe veilig al deze portemonnee-opties zijn? Nou, dat hangt af van hoe u uw portemonnee beheert en de set privésleutels die deze bevat. Het grootste gevaar waarmee u wordt geconfronteerd, is dat u uw privésleutel verliest of dat deze wordt gestolen.

*Belangrijke mededeling: iedereen die toegang heeft tot uw privésleutels, kan transacties uitvoeren. Daarom benadrukken we het belang van het beveiligen van uw digitale portemonnee-accounts tegen hackers.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw account kunt beschermen:

  • Activeer de offline modus

Dit wordt ook wel koude opslag genoemd. Portemonnees voor koude opslag zijn niet verbonden met internet, waardoor het een veiligere optie is en wordt voorkomen dat hackers via internet toegang krijgen tot uw account. We raden je aan om de bitcoins die je bezit te splitsen. Bewaar wat in een digitale portemonnee en de rest in een koude opslag.

  • Maak een back-up van uw portemonnee

U kunt al heel vroeg in uw aankooptraject een back-up maken van uw volledige portemonnee. Als uw apparaat defect raakt, is een geschiedenis van regelmatige back-ups wellicht de enige manier om de valuta in uw digitale portemonnee te herstellen. Zorg er bij het maken van een back-up van uw portemonnee voor dat u deze op meerdere locaties opslaat en een sterk wachtwoord instelt.

  • Versleutel uw portemonnee

Versleuteling is altijd voordelig om een ​​extra beveiligingslaag aan uw portemonnee toe te voegen. Dit betekent simpelweg dat u een sterk, veilig wachtwoord aan uw portemonnee moet toevoegen. Een zwak wachtwoord betekent nog steeds dat uw account kwetsbaar en gemakkelijk toegankelijk is voor hackers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me