9 beste crypto-portefeuilles (software en hardware) in 2020

Cryptocurrency is een volledig digitaal middel om waarde op te slaan en over te dragen. Het deelt echter een zeer belangrijke functie met traditionele fiat-valuta – zoals contant geld is het noodzakelijk om uw cryptocurrency in een portemonnee op te slaan. 

In het cryptocurrency-ecosysteem verwijst de term ‘portemonnee’ naar software, online of offline, waarmee een cryptocurrency-eigenaar toegang heeft tot zijn cryptocurrency-bezit. Portemonnees zijn doorgaans verkrijgbaar in drie verschillende smaken: online of ‘hot’ portefeuilles (softwareportefeuilles) en hardwareportefeuilles (speciale thumb drive-achtige apparaten die het hoogste beveiligingsniveau bieden).

Portemonnees kunnen enigszins gecompliceerd zijn. Als u in cryptocurrency handelt op een crypto-exchange, heeft u direct een wallet op de exchange voor de cryptocurrency die u gebruikt om te handelen. Een crypto-uitwisselingsportemonnee is echter heel anders dan een afzonderlijke, speciale cryptocurrency-portefeuillesoftware.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen met crypto-portefeuilles, lees dan verder – in dit artikel wordt alles uitgelegd wat u moet weten over crypto-portefeuilles in 2020.

Crypto-portemonnee

Wat is een crypto-portemonnee?

Wanneer u cryptocurrency verzendt of ontvangt, doet u dit vanuit een portemonnee. 

Uw crypto-portemonnee kan worden beschouwd als uw “adres” op het blockchain-netwerk waarop een cryptocurrency werkt. Adressen voor cryptocurrency-portefeuilles bestaan ​​in het digitale rijk en zijn toegankelijk via software of hardware voor cryptocurrency-portefeuilles. 

Portefeuilles met cryptocurrency die worden gehost door uitwisselingen zijn functioneel vergelijkbaar met een bankrekening. Een online crypto-uitwisselingsportemonnee geeft u geen volledige controle over uw cryptocurrency, maar maakt het openen en verzenden of ontvangen van cryptocurrency eenvoudig.

Cryptocurrency-portemonnee-software wordt normaal gesproken geïnstalleerd op een smartphone of computer die gebruikers toegang geeft tot hun privésleutels en daarom volledige controle geeft over een cryptocurrency-portemonnee en de crypto die deze bevat. 

Portemonneehardware voor cryptovaluta is functioneel vergelijkbaar met softwareportefeuilles in die zin dat gebruikers de volledige controle over hun cryptovaluta behouden, maar met een bijkomend voordeel: hardware voor cryptovaluta is volledig offline en wordt beschouwd als de veiligste manier om cryptovaluta op te slaan..

Hoe werken Crypto-portefeuilles?

Een cryptocurrency-portemonnee in zijn eenvoudigste vorm bestaat uit twee elementen: een privésleutel en een openbare sleutel. 

De privésleutel die aan een portemonnee is gekoppeld, is het ‘wachtwoord’ dat wordt gebruikt om er toegang toe te krijgen, en bestaat uit een lange, complexe combinatie van letters en cijfers. Een openbare sleutel is het openbare adres van een cryptocurrency-portemonnee en wordt gebruikt om cryptocurrency te ontvangen of te verzenden.

Privésleutels moeten op een zeer veilige manier worden bewaard. Iedereen met toegang tot de privésleutel die aan een portemonnee is gekoppeld, heeft toegang tot de cryptocurrency die het opslaat, dus het is erg belangrijk om de beveiliging van de privésleutel serieus te nemen.

Met portefeuilles met cryptocurrency kunnen gebruikers doorgaans communiceren met een blockchain met behulp van een privé / openbaar sleutelpaar. Crypto-portefeuilles die worden “gehost” door uitwisselingen zoals Binance of Coinbase bieden geen toegang tot uw privésleutel. Zij slaan ze namens u op.

Met cryptocurrency behouden gebruikers de volledige controle over hun kapitaal, maar wordt beveiliging ook de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Hoewel private en publieke sleutelparen verwarrend kunnen klinken, is het praktische gebruik van de meeste cryptocurrency wallets relatief eenvoudig. Hier is hoe de verschillende soorten cryptocurrency wallets werken:

Exchange (online) portefeuilles

Exchange- of online wallets zijn doorgaans toegankelijk via cryptocurrency exchange-accounts. Online portemonnees zijn gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken, maar bieden geen volledige controle over het geld van gebruikers en lopen het risico te worden gehackt.

Softwareportefeuilles

Softwareportefeuilles worden geïnstalleerd op een smartphone of een pc en slaan privésleutels op namens de gebruiker. Softwareportefeuilles vereisen een paar extra stappen om in te stellen, maar eenmaal geconfigureerd zijn ze net zo eenvoudig te gebruiken als uitwisselingsportefeuilles – met een extra beveiligings- en controlelaag.

Hardware portefeuilles

Hardwareportefeuilles zijn speciale hardwareapparaten, vergelijkbaar met USB-drives, die het hoogste beveiligingsniveau bieden. Gebruikers verbinden een hardware wallet met een pc om toegang te krijgen tot hun cryptocurrency – wanneer de wallet niet is aangesloten op een pc, is deze volledig inert en vrijwel onkraakbaar.

Wat is de beste crypto-portemonnee

Waar u op moet letten bij het kiezen van een crypto-portemonnee

Bij het kiezen van de juiste cryptocurrency-portemonnee voor uw behoeften, is beveiliging de belangrijkste factor om te overwegen. Hoewel online portefeuilles misschien gemakkelijk toegankelijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat een online portemonnee veel minder veilig is dan een offline portemonnee. In eenvoudige bewoordingen: als u geen controle heeft over uw privésleutels, heeft u ook geen controle over uw cryptocurrency.

Het opzetten van een eenvoudige softwareportefeuille is een relatief eenvoudig proces. Een sterke opslagmethodologie voor cryptocurrency omvat het opzetten van een software- of hardwareportefeuille voor langdurige opslag en het gebruik ervan in combinatie met online portefeuilles, het verzenden en ontvangen van cryptocurrency voor elke afzonderlijke transactie of aankoop..

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een crypto-portemonnee zijn onder meer:

Veiligheid

Hoe veilig is uw uitwisselingsportefeuille? Er zijn veel verschillende ruilportefeuilles om uit te kiezen. Zie CryptoTrader.Tax voor meer informatie over het kiezen van een beurs gids voor cryptocurrency-uitwisselingen in 2020.

Apparaat opslag

Op welk apparaat slaat u uw crypto op? De portefeuillesoftware die u gebruikt om uw crypto op te slaan, is afhankelijk van of u macOS, Windows, Android of iOS gebruikt.

Handelsfrequentie

Hoe vaak gaat u handelen? Als u een frequente handelaar bent, zult u merken dat u regelmatig transacties uitvoert van een beveiligde offline- of hardwareportefeuille naar uw beursportefeuille om te handelen. Het is belangrijk om een ​​portemonnee te selecteren die dit proces eenvoudig maakt.

Mogelijkheden voor het bijhouden van belastingen

Moet u uw transacties volgen? Afhankelijk van uw belastingaangiftevereisten, moet u mogelijk elke afzonderlijke cryptocurrency-transactie vanuit uw portemonnee volgen. Crypto-belastingrapportagesoftware zoals CryptoTrader.Tax automatiseert dit proces en stelt u in staat om uw noodzakelijke crypto-belastingrapporten op basis van de transactiegeschiedenis van uw portemonnee met één klik op de knop.

Beste online crypto-portefeuilles

Online cryptocurrency wallets worden ook wel “hot” wallets genoemd en worden niet beschouwd als een veilige optie voor crypto-opslag op de lange termijn. Online crypto-portefeuilles worden in bijna alle gevallen beheerd door cryptocurrency-uitwisselingen en zijn geen veilige plaatsen om cryptocurrency op te slaan.

Een online portemonnee is echter essentieel voor het kopen of verhandelen van cryptocurrency. Hieronder hebben we de beste online crypto-portefeuilles geïdentificeerd.

Kraken crypto-portemonnee

1. Kraken: meest veilige online portemonnee

Kraken wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste cryptocurrency-uitwisselingen en heeft met name nog nooit een hack of verlies van gebruikersgelden meegemaakt. Kraken biedt gebruikers toegang tot cryptocurrency-portefeuilles voor veel verschillende cryptocurrencies, en biedt een eenvoudige, gebruiksvriendelijke portemonnee-interface.

Portemonnees gehost met Kraken bieden verbeterde beveiligingsfuncties zoals e-mailbevestigingen voor opnames, configureerbare accounttime-out, tijdvergrendelingsinstellingen en tweefactorauthenticatie. Hoewel online portefeuilles de minst veilige optie zijn om cryptocurrency aan te houden, is Kraken de ‘minst onveilige’ online portemonnee die beschikbaar is.

Afrekenen Kraken-portefeuilles en andere aanbiedingen hier.

Coinbase crypto-portemonnee

2. Coinbase: gemakkelijkst te gebruiken online portemonnee

Coinbase is een online cryptocurrency-uitwisseling en -makelaardij die gebruikers een browsergebaseerde gebruikersinterface biedt naast een speciale mobiele app voor iOS en Android. De Coinbase-portemonnee ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies en integreert een aantal functies waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan ICO’s, toegang kunnen krijgen tot airdrops of kunnen communiceren met gedecentraliseerde applicaties.

Net als Kraken wordt Coinbase niet als een veilige portemonnee beschouwd, omdat de privésleutels van de gebruiker worden achtergehouden. Beveiligingsfuncties omvatten tweefactorauthenticatie en toegang tot een herstelzin van 12 woorden waarmee gebruikers verloren portemonnees kunnen herstellen. 

Leer meer over Coinbase-aanbiedingen hier.

Metamask ethereum portemonnee

3. Metamask: de beste online portemonnee voor Ethereum-gebruikers

Metamask is een browserextensie voor cryptocurrency-portemonnee die ERC-20-tokens ondersteunt – cryptocurrencies uitgegeven op de Ethereum-blockchain. De Metamask-browserplug-in biedt toegang tot een privésleutel en wordt meestal gebruikt om te communiceren met webgebaseerde gedecentraliseerde applicaties.

Vergeleken met een hardwareportefeuille voor cryptovaluta, die functioneel gelijkwaardig is aan een bankkluis, kan Metamask worden beschouwd als de portemonnee of portemonnee die u in uw zak bewaart voor alledaagse aankopen. Metamask is geen veilige manier om cryptocurrency op te slaan, maar het is een effectieve en eenvoudige manier om online verbinding te maken met gedecentraliseerde applicaties en deze te gebruiken. 

Beste software Crypto-portefeuilles 

Softwareportefeuilles zijn een veiligere manier om cryptocurrency op te slaan, terwijl ze op elk moment direct toegankelijk zijn. In tegenstelling tot online uitwisselingsportefeuilles worden softwareportefeuilles volledig door de gebruiker beheerd, inclusief privésleutels, maar blijven ze verbonden met internet.

Een softwareportefeuille wordt doorgaans op een pc of smartphone geïnstalleerd en stelt gebruikers in staat hun privésleutel op te nemen en op te slaan, herstelzinnen in te stellen en te allen tijde de controle over hun cryptovaluta te behouden. Een belangrijk nadeel van softwareportefeuilles is dat ze slechts zo veilig zijn als het apparaat waarop ze zijn geïnstalleerd – als de laptop waarop u een softwareportefeuille installeert, bijvoorbeeld wordt gehackt, is de kans groot dat uw softwareportefeuille in gevaar komt..

Veel softwareportefeuilles bieden directe compatibiliteit met hardwareportefeuilles, waardoor het beheer van hardwareportefeuilles wordt gestroomlijnd.

Exodus beste softwareportefeuille

1. Exodus: de beste softwareportefeuille voor beginners

Exodus biedt software wallet-apps voor zowel pc als smartphone, en is een ideale software wallet-oplossing voor nieuwe crypto-gebruikers. De Exodus-app biedt een ingebouwde uitwisseling naast een uiterst eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen interface, terwijl hij nog steeds de functies biedt die van een softwareportefeuille worden verwacht..

Exodus ondersteunt een extreem breed scala aan cryptocurrencies en stelt gebruikers in staat om hun eigen privésleutels te beheren. Het is echter belangrijk op te merken dat Exodus een gesloten bron is, wat betekent dat het voor de cryptocurrency-gemeenschap niet mogelijk is om de code te controleren die de Exodus-app aandrijft – gebruikers worden gedwongen de ontwikkelaars van Exodus te vertrouwen dat de app veilig is.. 

Beste softwareportefeuille voor bitcoin

2. Electrum: de beste softwareportefeuille voor Bitcoin-houders

Electrum is niet de meest gebruiksvriendelijke portemonnee die momenteel beschikbaar is, maar wel een van de beste Bitcoin-wallets die er is. De originele Electrum-portemonnee-applicatie werd gepubliceerd in 2011 en is daarmee een van de oudste bestaande portemonnee-oplossingen. Het open-source karakter van Electrum maakt het voor iedereen mogelijk om de code te controleren die het aanstuurt, waardoor het een zeer veilige optie is.

Met Electrum is het mogelijk om een ​​breed scala aan beveiligingsopties aan te passen. Met Electrum kunnen gebruikers complexe portefeuilles maken, zoals 2FA-portefeuilles of portefeuilles met meerdere handtekeningen, waardoor de grootste flexibiliteit wordt geboden van elke speciale Bitcoin-portemonnee die vandaag beschikbaar is.

Beste softwareportefeuille voor smartphones

3. Coinomi: de beste softwareportefeuille voor smartphones 

Coinomi is een smartphone-gerichte crypto-portemonnee die meer dan 200 verschillende cryptocurrencies ondersteunt, waardoor het de ideale oplossing is voor een mobiele portemonnee met meerdere valuta’s. Coinomi is niet de veiligste crypto-portemonnee op deze lijst, aangezien oudere versies van de Coinomi-app het doelwit zijn van hackers, maar recente wijzigingen in de Coinomi-code lijken dit probleem te hebben verholpen.

Coinomi functioneert als een redelijk veilige mobiele portemonnee voor iOS en Android, maar kan het beste worden gebruikt in combinatie met een hardware wallet om grote hoeveelheden cryptocurrency op een veilige manier op te slaan. Belangrijk is dat Coinomi gebruikers in staat stelt hun eigen privésleutels te houden en een relatief eenvoudig te begrijpen gebruikersinterface biedt.

Beste hardware Crypto-portefeuilles

Hardware wallets zijn de veiligste beschikbare wallet-optie. In tegenstelling tot de online of software crypto-wallets, zijn hardwareportefeuilles volledig offline en vrijwel hack-proof. Met hardwareportefeuilles kunnen gebruikers alleen geld verzenden of ontvangen wanneer het apparaat is aangesloten op een computer met toegang tot internet, en kunnen ze geen geld verzenden zonder dat een gebruiker op een fysieke schakelaar of knop op het apparaat zelf drukt.

Ledger gemakkelijkst te gebruiken cryptohardwareportefeuille

1. Ledger Nano X: gemakkelijkst te gebruiken hardware-portemonnee

Frankrijk gevestigd Grootboek is een van de langst werkende fabrikanten van hardwareportefeuilles. De Ledger Nano X is het nieuwste aanbod van Ledger en is visueel identiek aan een standaard USB-stick. Nano X-gebruikers verbinden hun portemonnee met elk mobiel apparaat of computer via USB of Bluetooth en kunnen 30 verschillende cryptocurrencies op het apparaat opslaan. 

Ledger’s Nano X is een van de gemakkelijkst te gebruiken hardwareportefeuilles en wordt algemeen beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor cryptocurrency-beveiliging. Ledger bevat unieke beveiligingsfuncties in de Nano X, zoals een ‘plausible deniability’-functie waarmee gebruikers een onjuist wachtwoord kunnen invoeren om toegang te krijgen tot een nepportemonnee – waarmee gebruikersgelden worden beschermd tegen fysieke aanvallen of afpersingspogingen.

Voor meer informatie over Ledger-portefeuilles, Klik hier.

Trezor crypto-portemonnee met de hoogste beveiliging

2. Trezor Model T: Crypto-portemonnee met de hoogste beveiliging

De Trezor is een andere zeer populaire hardware wallet vervaardigd door Satoshi Labs, de eerste crypto hardware wallet fabrikant ter wereld. De Trezor Model T verbetert eerdere versies van de Trezor-productlijn en biedt een touchscreen-interface en veel betere ondersteuning voor altcoins dan de Ledger Nano X.

Trezor biedt indrukwekkende functionaliteit, waardoor gebruikers toegang hebben tot conversie naar fiat-valuta, atomaire swaps en extra beveiligingsfuncties die gebruikers beschermen tegen veelvoorkomende pc-bedreigingen zoals keyloggers. Met name presenteert de Trezor Model T alle transactieverzoeken samen met details op het ingebouwde touchscreen, zodat gebruikers altijd weten welke service of cryptocurrency ze gebruiken.. 

Bekijk Trezor hier.

Keepkey beste crypto-portemonnee voor het geld

3. KeepKey: de beste prijs-kwaliteitverhouding

De KeepKey, vervaardigd door ShapeShift, is een prijsbewuste cryptohardwareportefeuille die veel van de functionaliteit biedt die wordt geleverd door andere duurdere hardwareportefeuilles tegen een lagere prijs. De KeepKey stroomlijnt het back-up- en herstelproces, waardoor gebruikers hun cryptocurrency-bezit op een volledig veilige manier kunnen beheren.

ShapeShift, de fabrikant van de KeepKey, exploiteert een cryptocurrency-uitwisselingsplatform met dezelfde naam, waarmee KeepKey-eigenaren rechtstreeks vanuit hun KeepKey-portemonnee cryptocurrency kunnen verhandelen, waardoor het een sterke keuze is voor nieuwere handelaren.

Belangrijkste leerpunten

Welke portemonnee-oplossing u ook gebruikt, het is belangrijk om te onthouden dat uw cryptocurrency alleen veilig is als uw privésleutels offline zijn gegenereerd, veilig zijn opgeslagen en geheim blijven – onder uw volledige controle. 

Hoewel online portefeuilles naadloos gebruiksgemak bieden, zijn ze niet veilig voor langdurige opslag. Bij het verhandelen of kopen van cryptovaluta is het het beste om cryptovaluta tijdelijk alleen op beurzen of softwareportefeuilles op te slaan terwijl deze in gebruik zijn. Cryptocurrency-holdings op de lange termijn moeten worden opgeslagen in speciale cryptohardwareportefeuilles.

Crypto Wallet-belastingen

Belastingen op cryptovaluta

Als u gebruikmaakt van cryptohardwareportefeuilles, bent u waarschijnlijk een gemiddelde tot gevorderde cryptogebruiker.

Voor degenen die in cryptocurrencies beleggen, verhandelen en verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de belastingverplichtingen in verband met cryptovaluta, met name om uw winsten en verliezen uit uw transacties te rapporteren. Ervoor zorgen dat u up-to-date records van uw cryptocurrency-transacties bijhoudt, is een cruciaal element van elke effectieve crypto-belastingstrategie. 

Bekijk dit voor meer informatie over hoe inkomsten uit cryptovaluta worden belast complete belastinggids voor cryptocurrency.

Crypto Tax Software – Automatiseer uw belastingrapportage

Tegenwoordig gebruiken tienduizenden crypto-investeerders over de hele wereld CryptoTrader.Tax om al hun belastingaangiften te automatiseren. 

Meld u eenvoudig gratis aan voor een account, sluit uw portemonnees en exchanges aan en genereer uw crypto belastingrapporten met een klik op de knop.

Eenmaal gegenereerd, kunnen CryptoTrader. Belastingrapporten worden verstrekt aan een accountant of worden geïmporteerd in belastingaangiftesoftware zoals TurboTax of TaxAct

U kunt er meer over te weten komen hoe CryptoTrader.Tax hier werkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me