Beste sites voor het vinden van crypto- en blockchain-banen

De blockchain-industrie is booming – en dat geldt ook voor de blockchain- en crypto-arbeidsmarkt. De wereldwijde blockchain-markt wordt momenteel geschat op meer dan $ 3 miljard en zal naar verwachting stijgen $ 39,7 miljard tegen 2025. 

Factoren zoals durfkapitaalinvesteringen, institutionele uitstapjes naar opkomende markten zoals gedecentraliseerde financiering en de toenemende populariteit van blockchain-technologie in meerdere industrieën hebben een marktecosysteem gecreëerd waarin veel vraag naar blockchain-specialisten is.. 

Uit gegevens gepubliceerd door LinkedIn blijkt dat blockchain-specialisatie de meest gevraagde vaardigheid nummer één is in 2020, en getalenteerde individuen een breed scala aan functies biedt met zeer aantrekkelijke salarissen. 

Het vinden van een blockchain-baan kan echter een ingewikkeld proces zijn. De snel veranderende digitale aard van de blockchain-industrie betekent dat traditionele benaderingen van HR en werkgelegenheid zich nog moeten aanpassen aan de manieren waarop bedrijfsorganisaties en blockchain-ondernemingen nieuw talent betrekken en vastleggen.. 

In plaats van toegang te krijgen tot talentenpools via traditionele bureaus, zoeken blockchain-georiënteerde bedrijven vaak blockchain-specialisten via een netwerk van verschillende banenmarkten en portals. Dit artikel bespreekt de meest gebruikte blockchain-banenmarkten die vandaag de dag online zijn, naast details over hoeveel blockchain-specialisten verdienen en welke blockchain-vaardigheden gewild zijn.. 

Hoeveel verdienen Blockchain-experts?

De gemiddelde salarissen die worden aangeboden op de blockchain-arbeidsmarkt zijn aanzienlijk hoger dan de salarissen die worden aangeboden in overeenkomstige functies voor andere sectoren. Blockchain-ontwikkelaarsalarissen in Europa variëren bijvoorbeeld tussen € 55.000 en € 91.000, vergeleken met het gemiddelde Europese ontwikkelaarsalaris van € 26.000.

De inkomensongelijkheid tussen blockchain-specialisten en andere industrieën in de VS is zelfs nog groter: in de VS gevestigde blockchain-ontwikkelaars verdien tussen $ 70.000 en $ 200.000, met een gemiddeld salaris van $ 136.000. Vergeleken met de gemiddelde Het in de VS gevestigde ontwikkelaarssalaris van $ 103.000, het is duidelijk dat er veel vraag is naar blockchain-specialisatie. 

Welke vaardigheden zijn vereist voor blockchain- en cryptocurrency-banen?

De blockchain-vaardigheden die nodig zijn om werk in de blockchain- of cryptocurrency-industrie veilig te stellen, variëren afhankelijk van de vereisten van specifieke rollen, maar er zijn een aantal algemene vaardigheden waar veel vraag naar is..

Blockchain-ontwikkelaars, architecten en ingenieurs moeten een gedegen kennis hebben van datastructuren in applicatieve zin. Blockchain-ontwikkelaars moeten bijvoorbeeld constant innoveren met betrekking tot datastructuren zoals merkle-bomen om te voldoen aan de eisen van de specifieke blockchain-projecten waaraan ze werken..

Evenzo moet een blockchain-specialist beschikken over een goed werkend begrip van de blockchain- en blockchain-architectuur. Slimme contractontwikkeling is een andere kritische vaardigheid waar veel vraag naar is in de blockchain-industrie vanwege de snelle opkomst van gedecentraliseerde financiering, of DeFi. Andere veelgevraagde blockchain-vaardigheden zijn onder meer webontwikkeling, cryptografie, penetratietesten, productbeheer en blockchain-specifieke marketingvaardigheden.

Wat zijn de beste Blockchain- en Crypto-vacaturesites?

De banenmarkt voor blockchain en cryptocurrency wordt aangedreven door een aantal online vacaturesites en platforms. We bekijken de onderstaande topsites.

Crypto Jobs LIst

1. CryptoJobsList

CryptoJobsList is een van de langstlopende toegewijde crypto- en blockchain-jobplatforms online, en werd gelanceerd in september 2017. Het CryptoJobsList-platform richt zich op het bieden van blockchain- en crypto-werkzoekenden met een enkele site die alle banen presenteert die momenteel op de markt beschikbaar zijn, zoals en biedt bedrijven en blockchain-ondernemingen een eenvoudige, gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot een brede blockchain-talentenpool.

CryptoJobsList is een van de meest populaire crypto-vacaturesites en wordt doorgaans elke dag bijgewerkt met meerdere nieuwe vacatures en vacatures. Gebruikers kunnen crypto- en blockchain-taken filteren op afstand, ontwikkelaar, marketing, stagiair, handelaar, gemeenschap, ontwerp, verkoop of analisten, of zich concentreren op specifieke vaardigheden zoals Solidity-expertise. 

Enkele van de bedrijven die vacatures op CryptoJobsList vermelden, zijn Circle, OKEX, Huobi, ShapeShift en ByBit. De gebruikersinterface van CryptoJobsList is eenvoudig en gestroomlijnd en dwingt gebruikers niet om zich aan te melden om te solliciteren op crypto-vacatures – sollicitaties worden gedaan via een eenvoudig webformulier dat contactgegevens, lijstspecifieke vragen, sollicitatiebrief en cv-velden bevat. 

Belangrijk is dat CryptoJobsList crypto- en blockchain-banen in chronologische volgorde presenteert, waarbij de nieuwste posities als eerste verschijnen, evenals aanbevolen vacatures die worden gepubliceerd door wervingsorganisaties die snel op zoek zijn naar talent. Een sollicitatietelling informeert gebruikers over hoeveel andere sollicitanten hun gegevens voor een bepaalde vacature hebben ingediend, waardoor het gemakkelijk is om het concurrentieniveau voor een functie te meten. 

Crypto-banen

2. Crypto.Jobs

Crypto.Jobs is een ander zeer actief op cryptocurrency gericht vacatureplatform dat een breed scala aan vacatures op het gebied van cryptovaluta en blockchain presenteert. In tegenstelling tot CryptoJobsList, vereist Crypto.Jobs dat werkzoekenden profielen maken en inloggen op het platform voordat ze solliciteren, wat het sollicitatieproces kan vertragen. Een voordeel van dit systeem is echter dat Crypto.Jobs de sollicitatiegegevens en het cv kan opslaan van sollicitanten die hun cv niet vaak wijzigen.

Net als CryptoJobsList, stelt Crypto.Jobs gebruikers in staat om onbeperkt applicaties te maken en gratis door blockchain- of crypto-banen te bladeren, hoewel er een upgrade-vergoeding voor vermeldingen in rekening wordt gebracht aan bedrijven of organisaties die een groter aantal aanvragers willen screenen of hun vermelding willen weergeven.

Crypto.Jobs wordt regelmatig bijgewerkt en er wordt gedetailleerde informatie gepubliceerd over de prestaties van vacatures, zodat sollicitanten kunnen bepalen hoelang een vacature actief is en wat de geografische locatie van een functie is. Het Crypto.Jobs-platform publiceert het aantal sollicitanten voor vacatures echter niet.

Cryptocurrency-banen

3. CryptocurrencyJobs.co

CryptogeldJobs.co is een blockchain-banenplatform dat zich primair richt op technische blockchain-vaardigheden en doorgaans posities vermeldt die zijn gepubliceerd door bedrijfsorganisaties of grootschalige blockchain-projecten. De banen die op CryptocurrencyJobs.co worden vermeld, vragen meestal om slimme contractingenieurs, architecten, technische leads, UX-ontwerp of C-niveau rollen in bedrijfsontwikkeling, marketing en verkoop.

Het CryptocurrencyJobs.co-platform beweegt niet zo snel als zeer actieve platforms zoals CryptoJobsList, maar de posities die worden vermeld, zijn zeer competitief en hebben een hoog salaris. Gebruikers kunnen vermeldingen filteren op ontwerp, engineering, financiën, marketing, niet-technische, operationele, product-, verkoop- en klantenondersteuning, of vermeldingen identificeren via een tagsysteem.

Net als CryptoJobsList kunnen gebruikers met CryptocurrencyJobs.co solliciteren zonder een account aan te maken. De meeste vacatures op CryptocurrencyJobs.co linken gebruikers door naar applicatieplatforms van derden, LinkedIn, of geven gewoon een applicatie-e-mailadres op.

Een interessante functie die wordt aangeboden door CryptocurrencyJobs.co is een startupsportaal waarmee werkzoekenden vacatures kunnen identificeren die beschikbaar zijn bij startups. CryptocurrencyJobs.co publiceert ook samengestelde jobcollecties opgesplitst naar blockchain-netwerken, stages en banen die in cryptocurrency betalen.

Crypto-carrières

4. Crypto-Careers.com

Crypto-carrières is een ander technologiegericht blockchain- en crypto-banenplatform dat, net als CryptocurrencyJobs.co, zich richt op technische blockchain-vacatures die zijn gepubliceerd door grootschalige ondernemingen. 

Banen die op Crypto-Careers worden gepubliceerd, behoren tot de meest competitieve rollen in de blockchain-sector en omvatten vermeldingen die zijn gepubliceerd door het Libra Blockchain-project van Facebook en grote risicokapitaalbedrijven. Terwijl Crypto-Careers hoogwaardige blockchain-industriebanen biedt, vermeldt de Crypto-Careers-gebruikersinterface slechts vijf vacatures per pagina op de hoofdpagina, wat het bladeren door vacatures tijdrovend kan maken..

De filtertools van Crypto-Careers compenseren het gebrek aan functionaliteit op de hoofdpagina door aanvragers toe te staan ​​vermeldingen te sorteren op financieringsniveau van bedrijven, bedrijfsgrootte, fase en branche, evenals geografische locatie of beschikbaarheid op afstand.. 

Blocktribe

5. BlockTribe

Blocktribe vermeldt niet zoveel banen als grote vacaturesites op het gebied van cryptocurrency en blockchain, zoals CryptoJobsList of Crypto.Jobs, maar de vermeldingen die het publiceert, zijn zeer professioneel en zeer competitief. Net als Crypto.Jobs gebruikt BlockTribe een login- en accountsysteem dat het cv en de contactgegevens van sollicitanten opslaat. 

Een groot voordeel van BlockTribe is de zoekfunctionaliteit voor sollicitanten die het biedt aan blockchain-ondernemingen die op zoek zijn naar talent. Wanneer sollicitanten zich aanmelden bij BlockTribe, worden hun cv en gegevens toegevoegd aan een database die kan worden doorzocht door wervingsorganisaties, waardoor het wervingsproces wordt gestroomlijnd.

BlockTribe wordt voornamelijk gebruikt door grote blockchain-ondernemingen zoals Coinbase, IOHK, Circle en ConsenSys, waardoor het een van de meest competitieve blockchain-vacaturesites online is. Ondanks de hoge kwaliteit van de banen die op BlockTribe worden vermeld, beweegt het BlockTribe-platform relatief langzaam en publiceert het doorgaans slechts 2-4 nieuwe aanbiedingen per dag.. 

Kandidaten die BlockTribe gebruiken om op blockchain-banen te jagen, kunnen vacaturemeldingen instellen voor specifieke categorieën, trefwoorden, locaties of baantypes, of banen verfijnen per land. 

Blokkeren

6. Blokkeren

Blokkeren is een relatief nieuwe toevoeging aan de line-up van blockchain- en cryptocurrency-vacaturesites en hoewel het een aantal problemen met de gebruikersinterface vertoont, functioneert het als een sterke back-up voor de hierboven genoemde crypto-vacaturesites. 

Blockew is, net als BlockTribe, gericht op fulltime interne functies, met af en toe vacatures op afstand. Bedrijven en organisaties die op Blockew staan, zijn onder meer uitwisselingen zoals Binance en Kraken, evenals ConsenSys, AVA Labs en Gemini.

De functies die op Blockew worden vermeld, zijn voornamelijk langetermijnfuncties, zoals frontend-engineer, blockchain-ontwikkelaar, medewerker strategische operations, regiomanager en marketingmanager. Blockew biedt uitgebreide details over vermelde functies, maar het kan erg moeilijk zijn om precies te bepalen wanneer een rol voor het eerst werd vermeld en of de vermelding nog steeds actief is of wordt aangenomen. 

Net als BlockTribe stelt Blockew sollicitanten in staat om hun cv te uploaden om het beschikbaar te maken voor een recruiter-zoekfunctie. Dit maakt BlockTribe een geweldige optie voor werkzoekenden die op zoek zijn naar een passieve vacaturesite die kan worden gebruikt in combinatie met een van de belangrijkste blockchain-vacaturesites die in dit artikel worden vermeld, zoals CryptoJobsList.. 

Angellist crypto-banen

7. AngelList

AngelList is geen blockchain- of crypto-speciaal banenplatform, maar vermeldt vaak blockchain-opstarttaken die anders niet elders beschikbaar zijn. AngelList is een in de VS gevestigde website gericht op het startup-ecosysteem en stelt gebruikers in staat om te investeren in of samen te werken met startups in vrijwel elke branche. 

Startups die op zoek zijn naar blockchain-talent gebruiken AngelList vaak om te adverteren voor blockchain-specialistenposities die een unieke beloning bieden – in plaats van als salaris aan te bieden, bieden veel van de blockchain-startups die posities op AngelList vermelden een aandelenaandeel in hun onderneming in plaats van fiat-valuta, of een combinatie van beide.

Met AngelList kunnen werkzoekenden het zoeken naar vacatures verfijnen op branche, trefwoord en locatie. Hoewel grote blockchain-ondernemingen of -bedrijven geen blockchain-posities op AngelList vermelden, is het mogelijk om blockchain-ontwikkelaarsposities of andere cryptocurrency-gerelateerde rollen te vinden, zoals adviesrollen, die een aanzienlijk aandelenaandeel bieden in startups die al een indrukwekkende startkapitaal hebben verworven.. 

Upwork blockchain-banen

8. UpWork

UpWork is vandaag de grootste online banenmarkt voor freelancers en, hoewel niet specifiek gericht op een branche, wordt een groot aantal blockchain- en cryptocurrency-banen weergegeven die dagelijks worden bijgewerkt.

In tegenstelling tot de andere crypto- en blockchain-vacaturesites die in dit artikel worden vermeld, is UpWork geen traditioneel vacaturebank – werk dat wordt uitgevoerd via UpWork wordt volledig aangevraagd, gevolgd, uitgevoerd en betaald binnen het UpWork-ecosysteem. Het UpWork-systeem is niet geschikt voor blockchain-professionals die op zoek zijn naar een fulltime baan, maar biedt blockchain-freelancers wel de mogelijkheid om aan kortlopende ad-hoc blockchain-projecten te werken..

Een groot nadeel van UpWork zijn de vergoedingen die het platform vraagt ​​van freelancers, die in sommige gevallen kunnen oplopen tot 20 procent van de vacatureprijs. Het kan ook moeilijk zijn om betrouwbare werkgevers of engagementen te identificeren via UpWork, aangezien fraude een voortdurend probleem is met het UpWork-platform.. 

UpWork wordt het best gebruikt voor blockchain-freelanceprojecten op korte termijn voor freelancers die zich richten op het opbouwen van een portfolio of ervaring in de blockchain-industrie. 

Belangrijkste leerpunten

De banenmarkt voor blockchain en cryptocurrency is anders dan elke traditionele arbeidsmarkt. Als je op zoek bent naar een blockchain-baan, zijn platforms zoals CryptoJobsList elke dag de beste bron van nieuwe vacatures.

Het is belangrijk op te merken dat veel banen in de blockchain- en cryptocurrency-markt betaling via cryptocurrency aanbieden. Het ontvangen van betalingen via cryptovaluta kan de hoeveelheid tijd die nodig is om betaald te worden drastisch verminderen, maar het is belangrijk om uw crypto belastingverplichtingen in gedachten.

CryptoTrader.Tax

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Als u cryptocurrency die u verdient via een cryptocurrency-exchange verkoopt, is het essentieel om de verschillende transacties die u uitvoert bij te houden om ervoor te zorgen dat u volledig fiscaal compliant bent en uw belastingverplichting tot een minimum beperkt. Belastingsoftware voor cryptovaluta zoals CryptoTrader.Tax automatiseert het verzamelen van crypto-belastinggegevens door eenvoudige rapporten te genereren die u kunt gebruiken als onderdeel van uw belastingstrategie. 

U kunt er meer over leren hoe CryptoTrader.Tax hier werkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me