Crypto-belastingrapportage voor Robinhood – waarom het verschilt van andere beurzen

Robin Hood is uitgegroeid tot een van de meest populaire platforms onder de jongere doelgroep voor het kopen, verkopen en investeren in een verscheidenheid aan activa. Inbegrepen in dit aanbod is de mogelijkheid om te investeren in cryptocurrencies. In tegenstelling tot cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase, Gemini, Bittrex enz, Robinhood Crypto doet niet stelt gebruikers in staat crypto over te dragen naar of uit het Robinhood-platform. Deze factor maakt belastingrapportage heel anders voor Robinhood-investeerders in cryptocurrency. In dit artikel gaan we in op het afhandelen van uw Robinhood cryptocurrency-transacties voor uw belastingaangifte.

Crypto-belastingen 101

In de meeste landen worden cryptocurrencies zoals bitcoin behandeld als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – moet u belastingaangifte doen wanneer u uw cryptovaluta verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze heeft verworven.. 

Als gevolg hiervan lijkt de handel in cryptocurrency voor belastingdoeleinden op de handel in aandelen.

Als u bijvoorbeeld in mei 2018 0,2 Bitcoin kocht voor $ 2.000 en deze twee maanden later voor $ 3.000 verkocht, zou u een meerwaarde van $ 1.000 hebben. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit geldt voor alle cryptocurrencies.

We bespreken de basisprincipes van crypto-belastingen dieper in onze blogpost, De ultieme gids voor belastingen op cryptocurrency.

Waarom is Robinhood anders?

Robinhood is geen native cryptocurrency-bedrijf. Wat hiermee bedoeld wordt, is dat Robinhood niet “on-chain” is gebouwd, en het is niet mogelijk om crypto-activa naar een “Robinhood wallet” te sturen. U kunt alleen rechtstreeks op Robinhood cryptocurrencies kopen en verkopen. U kunt de BTC die u bij Robinhood koopt niet naar uw eigen externe portemonnee sturen. U kunt ook geen BTC van uw externe portemonnee naar uw Robinhood-account sturen. Alles moet gebeuren binnen het Robinhood-platform.

Hoewel velen zouden beweren dat dit “anti-crypto” is, kan Robinhood aan het einde van het jaar de nodige belastingformulieren voor winsten en verliezen exporteren naar hun gebruikers..

In tegenstelling tot echte cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase of Tweelingen, Robinhood weet precies hoeveel u hebt gewonnen of verloren met uw crypto-investeringen, omdat elke aankoop, verkoop of andere transactie binnen zijn muren plaatsvond. 

Coinbase en andere crypto-uitwisselingen hebben deze mogelijkheid echter niet, omdat je op elk moment de mogelijkheid hebt om crypto naar Coinbase of vanuit Coinbase te sturen. Telkens wanneer u deelneemt aan dit type overdracht, verliest Coinbase de mogelijkheid om u volledige winst- en verliesrapporten te geven. We beschrijven dit probleem in onze blogpost hier uitvoerig: Waarom cryptocurrency-uitwisselingen gebruikers geen nauwkeurige belastingrapporten kunnen geven.

Omdat Robinhood geen “native” cryptocurrency-bedrijf is, is het inderdaad in staat om een ​​volledig winst- en verliesrapport te geven aan zijn gebruikers. Dit formulier staat bekend als 1099-B.

Robinhood 1099-B

U kunt uw 1099-B-recht downloaden van uw Robinhood-account. Net als bij andere soorten belastingdocumenten die u aan het einde van het jaar ontvangt (W2 enz.), Kunt u deze 1099-B die u van Robinhood ontvangt, importeren in belastingaangiftesoftware zoals TurboTax of deze rechtstreeks aan uw belastingadviseur geven om namens u in te dienen.

U hoeft deze 1099-B niet te importeren in een specifiek crypto belastingsoftware zoals CryptoTrader.Tax. Nogmaals, dit komt doordat al uw winsten, verliezen, kostenbasis en opbrengsten al volledig worden vermeld op de 1099-B die u van Robinhood ontvangt. U hoeft het niet twee keer te doen.

Wat als ik naast Robinhood andere uitwisselingen gebruik??

Als u naast Robinhood andere traditionele cryptocurrency-uitwisselingen gebruikt, moet u die transacties van die andere uitwisselingen samenvoegen om uw benodigde belastingformulieren voor winsten en verliezen te creëren. U kunt belastingsoftware voor cryptovaluta gebruiken, zoals CryptoTrader.Tax om uw transacties van alle andere beurzen die u gebruikt en genereert samen te brengen noodzakelijke belastingaangiften met een klik op de knop.

U zou niet neem Robinhood-transacties op in deze geaggregeerde rapporten. Deze moeten apart worden behandeld – onthoud dat dit komt omdat Robinhood volledig gescheiden is. 

TurboTax voorbeeld

Als u TurboTax of andere belastingaangiftesoftware gebruikt, moet u uw TurboTax CSV importeren die CryptoTrader.Tax exporteert, evenals uw 1099-B die Robinhood exporteert naar uw TurboTax account. Wanneer u beide uploadt, worden al uw transacties opgenomen in uw belastingaangifte. Er worden geen gegevens dubbel geteld. 

Heeft u nog vragen? Voel je vrij om te chatten met ons live klantenserviceteam. Het team helpt u graag met het beantwoorden van vragen en neemt zeer snel contact met u op!

Disclaimer: deze gids is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld ter vervanging van belasting-, audit-, boekhoud-, investerings-, financieel of juridisch advies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me