De 6 dingen die u moet weten voordat u naar een CPA gaat voor uw crypto-belastingen

Crypto-belastingen zijn momenteel het ultieme wilde westen. De IRS treedt hard op over het ontbreken van vermogenswinstbelastingen die door handelaren worden betaald, maar ze begrijpen niet helemaal hoe moeilijk het is voor grootschalige handelaren om hun winsten nauwkeurig te rapporteren en eraan te blijven voldoen, zelfs als ze dat willen. Dit opent de deur voor de belastingprofessionals om te proberen te profiteren van de handelaren die zich zorgen maken over Uncle Sam en een mogelijke audit. Laten we duidelijk zijn, belastingprofessionals zijn absoluut noodzakelijk voor sommige handelaren en in bepaalde situaties. Fiscaal recht is ingewikkeld, en professionals hebben het jarenlang niet voor niets bestudeerd. Hier zijn echter zes dingen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u naar een CPA gaat om uw crypto-belastingen te betalen.

1. Crypto-belastingen zijn niet zo ingewikkeld

Als het erop aankomt, wordt crypto in de ogen van de wet gewoon als een vorm van eigendom behandeld. Dit betekent dat u uw belastingen voor cryptocurrency-transacties op dezelfde manier berekent als voor elk ander stuk onroerend goed, of dat nu aandelen, onroerend goed, goud of uw auto is. Als het aankomt op hoe u cryptocurrency op belastingen rapporteert, u moet al uw transacties op de IRS-formulier 8949, en breng vervolgens uw totale winst over naar uw 1040 Schema D. Dit is hetzelfde proces dat u volgt voor het verhandelen van aandelen.

2. Ze zijn net als jij in het donker

De IRS heeft minimale richtlijnen gegeven als het gaat om crypto-belastingen en hoe alles moet worden behandeld. Dit laat je niet alleen in het duister tasten en je afvraagt ​​hoe je de dingen precies moet doen, maar het zorgt er ook voor dat veel CPA’s niet zeker weten hoe ze met de situatie moeten omgaan. Dit geldt vooral voor CPA’s die geen ervaring hebben met crypto.

3. U kunt uw crypto-belastingen zelf berekenen

Als u nieuw bent in de wereld van crypto-belastingen, wilt u misschien beginnen met een stichting over het onderwerp. Als u echter bekend bent met de basisprincipes, weet u dat u alleen uw kostenbasis en de reële marktwaarde van de cryptovaluta op het moment van de transactie hoeft te kennen om uw meerwaarden te berekenen. Zodra u over deze informatie beschikt, trekt u gewoon uw kostenbasis af van de reële marktwaarde om uw meerwaarde (of vermogensverlies) te verkrijgen. Als u een relatief kleine handelaar bent, kunt u deze berekeningen waarschijnlijk met de hand uitvoeren. Als u daarentegen een daghandelaar met een groot volume bent, of als u deze gegevens niet voor elke transactie bijhoudt, raden we u aan crypto-belastingsoftware te gebruiken om de berekeningen van de vermogenswinst voor u uit te voeren..

4. Velen zijn geen experts

Cryptocurrency explodeerde het afgelopen jaar (2017) in de mainstream. Deze groei kwam in de schijnwerpers te staan, niet alleen de overheid, maar ook de meeste CPA’s. De meeste CPA’s die er zijn, weten niet wat een digitaal activum is of waarom het waarde heeft. Nu de activaklasse echter groeit, spelen veel CPA’s een inhaalslag en bieden ze diensten aan die gericht zijn op de crypto-ruimte. Wees voorzichtig met welke CPA u gaat en zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van de technologie voordat u ze uw geld geeft. Als u op zoek bent, hebben we een directory van belastingprofessionals die bekend zijn met cryptocurrency.

5. Zal ik worden gecontroleerd??

De overgrote meerderheid van de handelaren die er zijn, zal niet worden gecontroleerd. De realiteit is dat de meeste mensen tijdens hun leven nooit worden gecontroleerd door de IRS. Dat geeft u echter geen excuus om uw crypto-activiteit niet te rapporteren. Schaamteloos negeren om uw meerwaarden uit uw handelsactiviteit in te dienen, is een buitengewoon riskant iets om te doen, en we raden dit ten zeerste af. Het niet betalen van belasting kan u in een zeer slechte situatie brengen, ondanks het feit dat u wordt gecontroleerd of niet.

6. Er is daar Crypto Tax Software

Let op uw mogelijkheden. Het is belangrijk op te merken dat er crypto belastingsoftware die u kunnen helpen bij het indienen van uw jaarlijkse belastingen, en het is veel minder duur dan traditionele CPA-services. Ons platform hier op CryptoTrader.Tax kan het hele proces automatiseren en vervolgens uw belastingformulieren exporteren rechtstreeks in TurboTax of TaxAct.

We raden aan om voor uw belastingen een hybride van CPA-richtlijnen en crypto-belastingsoftware te gebruiken. Het is niet erg om de hulp van een CPA te krijgen, maar blijf in ieder geval op de hoogte van de alternatieven en doe wat u zelf kunt.

Uiteindelijk is de hele cryptocurrency-ruimte fris en opwindend, en wanneer er nieuwe markten opduiken, komen veel spelers naar buiten en proberen ze te profiteren van de nieuwe kans. Het is belangrijk dat u goed opgeleid en up-to-date blijft met IRS-richtlijnen en andere relevante informatie als het gaat om belastingen. En voordat u iemand geld betaalt, moet u ervoor zorgen dat ze echt waarde voor u bieden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me