Het belastingprobleem met cryptocurrency – waarom uitwisselingen gebruikers geen nauwkeurige belastingdocumentatie kunnen bieden

Cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase in San Francisco maken het voor alledaagse consumenten gemakkelijk om cryptocurrencies te kopen en verkopen.

In plaats van rechtstreeks te moeten communiceren met de blockchains waarop deze digitale activa zijn opgeslagen, kunnen gebruikers eenvoudig inloggen op hun favoriete cryptocurrency-uitwisseling, op een paar knoppen klikken en voila! kopen hun eigen cryptocurrency. Dit is zonder twijfel een goede zaak: technologie die het leven van mensen gemakkelijker maakt.

Door de aard van de technologie waarop deze exchanges werken (blockchain), kunnen gebruikers echter ook bitcoin en andere cryptocurrencies naar hun exchange-accounts sturen vanaf locaties buiten het eigen netwerk van de exchange..

Voor degenen die niet bekend zijn met de wereld van cryptocurrency-handel, zou een voorbeeld hiervan eruit zien als dat ik een cryptocurrency koop op een aparte exchange, laten we zeggen Kraken, en deze vervolgens overboekte naar Coinbase, zodat ik kon uitbetalen in Amerikaanse dollars. Dit soort dingen gebeurt de hele tijd en om verschillende redenen.

Het kunnen verzenden van cryptocurrencies naar andere locaties en andere portemonnee-adressen is eigenlijk de kern van het hele uitgangspunt van crypto. Het is dit eenvoudige mechanisme van waardeoverdracht dat geen verificatie door derden vereist, dat het idee van cryptocurrency zo opwindend maakt. Dit kernprincipe is echter ook de boosdoener achter het enorme belastingprobleem op het gebied van cryptocurrency.

Laten we een back-up maken … Hoe behandelt de IRS cryptocurrency voor belastingdoeleinden?

De IRS behandelt cryptocurrencies als eigendom voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van onroerend goed – aandelen, obligaties, onroerend goed – loopt u een belastingaangifteplicht wanneer u cryptocurrency verkoopt of verhandelt voor meer of minder dan waarvoor u het hebt verworven..

Als u bijvoorbeeld in april 2018 0,1 Bitcoin voor $ 1000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 2.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was.

Om deze winsten en verliezen op uw belastingen te rapporteren, moet u gegevens hebben over uw kostenbasis en eerlijke marktwaarde voor elke verkoop of verhandeling van uw cryptocurrencies op het moment van verkoop. De kostenbasis is gewoon het bedrag dat u inlegt om het actief te verwerven. De reële marktwaarde is slechts de dollarwaarde die u hebt ontvangen bij verkoop of vervreemding van het actief.

Als we bij het bovenstaande voorbeeld blijven, is uw kostenbasis $ 1.000 en uw reële marktwaarde $ 2.000. U zou elk van deze cijfers samen met de winst van $ 1.000 uit de transactie op uw belastingdocumenten vermelden.

Dit proces zou bekend moeten klinken als u in aandelen belegt of handelt, aangezien het hetzelfde rapportageproces is dat aandelenhandelaren doorlopen.

Lees onze 2019-gids voor belastingen op cryptocurrency voor een meer gedetailleerd overzicht.

Dus waarom kan mijn Cryptocurrency Exchange me niet voorzien van belastingrapporten zoals mijn effectenmakelaar dat doet??

Hier is waar het grote probleem bestaat.

Omdat gebruikers voortdurend cryptovaluta in en uit beurzen overdragen, kan de beurs niet weten hoe, wanneer, waar of tegen welke kosten (kostenbasis) u deze cryptocurrencies oorspronkelijk hebt verkregen. Het ziet alleen dat ze in uw account verschijnen.

De tweede keer dat u cryptovaluta naar of uit een beurs overbrengt, verliest die beurs het vermogen om u een nauwkeurig rapport te geven met daarin de kostenbasis en reële marktwaarde van uw cryptocurrencies, die beide verplichte componenten zijn voor belastingrapportage..

Zoals u hieronder kunt zien, legt Coinbase zelf aan hun gebruikers uit hoe hun gegenereerde belastingrapporten niet nauwkeurig zullen zijn als een van de onderstaande scenario’s zich heeft voorgedaan. Dit heeft waarschijnlijk gevolgen voor meer dan twee derde van de Coinbase-gebruikers, wat neerkomt op miljoenen mensen.

Cryptocurrency Exchange-belastingen verkeerd

In veel opzichten kan het handelen in cryptocurrencies veel lijken op het handelen in aandelen. In het geval van belastingaangifte zijn online makelaars zoals Etrade of Fidelity echter verplicht om u een 1099-B aan het einde van het jaar waarin de nodige gegevens voor belastingrapportage worden vermeld. Deze gegevens omvatten, ja u raadt het al, kostenbasis en eerlijke marktwaarde voor al uw transacties, iets wat cryptocurrency-uitwisselingen door hun aard niet kunnen doen.

Het belangrijkste verschil dat een makelaar in deze zin van een cryptocurrency-uitwisseling scheidt, is het feit dat u uw Apple-aandelen niet naar een offline portemonnee kunt sturen om vervolgens goederen en diensten te kopen in uw plaatselijke winkelcentrum. Crypto is inherent anders in die zin dat het gemakkelijk overdraagbaar is – uiteindelijk is het deze kwaliteit die zorgt voor enorme hoofdpijn bij belastingaangifte voor consumenten.

De oplossing

Bij elk probleem is er een kans om een ​​oplossing te bieden.

In dit geval hangt de oplossing voor het belastingprobleem voor cryptocurrency af van het samenvoegen van al uw cryptocurrency-gegevens waaruit uw aankopen, verkopen, transacties, air drops, forks, gedolven munten, beurzen, swaps en ontvangen cryptocurrencies op één platform bestaan, zodat u kunt bouw een nauwkeurig belastingprofiel op met alle benodigde gegevens.

We hebben precies dit gebouwd bij CryptoTrader.Tax.

Cryptocurrency wisselt belastingen verkeerd uit

CryptoTrader.Tax is een tool voor cryptocurrency-handelaren die is gebouwd om het belastingprobleem op te lossen. Het stelt gebruikers van cryptocurrency in staat om al hun historische handelsgegevens samen te voegen door te integreren met hun uitwisselingen en het voor gebruikers gemakkelijk te maken om alles op één platform te brengen. Zodra de historische gegevens zich in het systeem bevinden, genereert de belastingengine automatisch alle benodigde belastingrapporten die cryptocurrency-handelaren kunnen indienen, zoals de 8949.

Tegenwoordig gebruiken duizenden gebruikers CryptoTrader.Tax om veilig en automatisch hun vereiste belastingrapporten over cryptovaluta. Gebruikers kunnen deze gegenereerde rapporten naar hun eigen belastingprofessionals brengen of ze eenvoudig uploaden in belastingsoftware zoals TurboTax of TaxAct.

Vanaf januari 2018 is het CryptoTrader.Tax-team een partnerschap aangegaan met Intuit’s TurboTax om het archiveringsproces naadloos en snel te maken voor handelaren.

Ten slotte

Telkens wanneer er nieuwe industrieën en markten ontstaan, duiken er altijd infrastructurele problemen op. Deze fundamentele problemen moeten worden opgelost voordat de massamarkt kan profiteren van bepaalde efficiëntieverbeteringen die nieuwe technologieën met zich meebrengen. De wereld van cryptocurrency en blockchain is niet anders. Als fundamentele problemen één voor één kunnen worden aangepakt, zal de crypto-economie floreren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me