Hoe u crypto-verliezen op uw belastingen rapporteert

Gerealiseerde bitcoin- en cryptoverliezen kunnen worden afgeschreven om uw totale belastingverplichting te verlagen. Vanwege de extreme volatiliteit die aanwezig is op de cryptomarkten, biedt dit veel beleggers enorme kansen op aanzienlijke belastingbesparingen. Dit artikel bespreekt hoe u cryptoverliezen aan de IRS kunt melden, evenals strategieën om u geld te besparen en uw vermogensverliezen te gebruiken om uw belastingaanslag te verlagen.

Bekijk onze complete crypto belastinggids.

Kunt u crypto-verliezen op belastingen afschrijven?

Ja. Cryptocurrencies zoals bitcoin worden door de IRS als eigendom behandeld en zijn onderworpen aan regels voor vermogenswinst en -verlies.

Dit betekent dat wanneer u verliezen realiseert na het verhandelen, verkopen of anderszins afstoten van uw crypto, uw verliezen worden afgetrokken van andere vermogenswinsten en van het gewone inkomen (tot $ 3.000).

Voorbeeld 1:

Lucas koopt 1 bitcoin voor $ 10.000. Zes maanden later verkoopt hij die 1 bitcoin voor $ 8.000.

In dit voorbeeld realiseert Lucas een kapitaalverlies van $ 2.000 na de verkoop van zijn bitcoin. Deze $ 2.000 wordt eerst afgetrokken van eventuele andere meerwaarden die Lucas mogelijk heeft (zoals winsten uit andere investeringen zoals aandelen).

Als hij geen vermogenswinst heeft, wordt dit volledige verlies van $ 2.000 afgetrokken van het inkomen van Lucas, waardoor zijn totale belastbare inkomen wordt verlaagd en zijn belastingaanslag wordt verlaagd..

Voorbeeld 2:

Mitchell verdient $ 50.000 per jaar met zijn baan. Hij verkocht dit jaar ook wat Apple-aandelen en behaalde een meerwaarde van $ 5.000 op de verkoop. Bovendien investeerde Mitchell op zijn hoogtepunt in Ethereum en verkocht hij al zijn ETH voor een totaal verlies van $ 6.000.

In dit voorbeeld wordt Mitchell’s verlies van $ 6.000 in ETH volledig afgetrokken van zijn $ 5.000 winst op de aandelenmarkt / Apple-aandelen. Na deze compensatie blijft Mitchell achter met een netto vermogensverlies van $ 1.000 over het jaar. 

Dit kapitaalverlies van $ 1.000 verlaagt het totale belastbare inkomen van Mitchell tot $ 49.000 voor het jaar. 

Belastingscherm voor crypto-verliezen

Wanneer lijdt u een cryptoverlies?

Onthoud dat u uw verlies daadwerkelijk moet realiseren om het te laten tellen als een kapitaalverlies dat kan worden afgeschreven op uw belastingen. Om een ​​verlies te realiseren, moet u een belastbaar feit– met andere woorden, u moet uw cryptovaluta daadwerkelijk van de hand doen om het verlies te realiseren.

Volgens de IRS loopt u een belastbare gebeurtenis op voor cryptocurrency wanneer een van de volgende situaties zich voordoet:

  • Handel of verkoop crypto voor fiat-valuta (zoals USD) 
  • Ruil een crypto voor een andere cryptocurrency
  • Besteed crypto om een ​​goed of dienst te kopen

Dus simpelweg kopen en vasthouden levert geen winst of verlies op. U moet uw crypto daadwerkelijk van de hand doen door deze te verkopen of te verhandelen om uw winst of verlies in de investering te realiseren. 

Voorbeeld 1:

Sara kocht begin 2018 1 BTC voor $ 15.000. Eind 2018 hield Sara nog steeds haar bitcoin vast, maar het is nu slechts $ 7.000 waard.. 

In dit voorbeeld heeft Sara een niet-gerealiseerd verlies van $ 8.000 (15.000 – 7.000), en zij kan niet schrijf dit nu af. 

Onthoud dat Sara haar verlies in het bezit pas beseft als ze erover beschikt. 

Crypto-verliezen die IRS rapporteren

Moet u crypto-verliezen aan de IRS melden?

Ja, u moet cryptoverlies melden IRS-formulier 8949

Voor elk van uw belastbare gebeurtenissen, bereken uw winst of verlies van de transactie en noteer dit op één regel van 8949. Zodra u regels heeft ingevuld voor elk van uw belastbare gebeurtenissen, somt u ze op en voert u uw totale nettowinst of verlies in onderaan 8949 (zie afbeelding hieronder).

Crypto-verliezen formulier 8949

Veel beleggers zijn van mening dat als ze alleen verliezen en geen winsten maken, ze dit niet echt aan de IRS hoeven te melden. Dit is niet waar, en de IRS maakt het duidelijk dat cryptocurrency-verliezen moeten worden vermeld op uw belastingaangifte.

Bekijk onze blogpost voor een stapsgewijze uitleg over het rapporteren van cryptovaluta op 8949: Hoe Crypto over belastingen te rapporteren.

Crypto-belastingbesparing

De enorme mogelijkheid voor het oogsten van belastingverlies – AKA Saving $$$

Veel beleggers in cryptocurrency zijn hard-core Hodlers (houders), wat betekent dat ze door de jaren heen simpelweg hun cryptovaluta hebben gekocht en vastgehouden en nooit belastbare gebeurtenissen hebben meegemaakt..

Hierdoor zitten veel beleggers vaak op enorme niet-gerealiseerde vermogensverliezen die kunnen worden gebruikt om andere vermogenswinsten te compenseren en hun belastbaar inkomen te verlagen..

Door strategisch die cryptocurrencies te verhandelen die grote niet-gerealiseerde verliezen hebben en dus een belastbare gebeurtenis oplopen, kunnen beleggers soms aanzienlijke belastingbesparingen realiseren. 

Dit is een veelgebruikte strategie, genaamd Tax Loss Harvesting, die continu door vermogensbeheerders wordt gebruikt. In de wereld van crypto werkt deze strategie van het oogsten van belastingverlies nog beter, en u kunt veel geld besparen door het hele jaar door strategisch verliezen te oogsten. 

We bespreken dit proces van het oogsten van belastingverlies en hoe u het kunt gebruiken om geld te besparen in onze complete blogpost: De cryptocurrency-gids voor het oogsten van belastingverlies.

Tegenwoordig gebruiken veel crypto-investeerders cryptocurrency belastingsoftware om hen te helpen belastingverlies te oogsten en automatisch hun grootste belastingbesparingsmogelijkheden binnen hun cryptoportefeuille te detecteren.

De uitdaging voor handelaren

Als u vrij vaak heeft gehandeld, kan het behoorlijk vervelend worden om uw verliezen voor elk van uw cryptocurrency-transacties te berekenen en deze over uw belastingen te rapporteren..

Handel in cryptovaluta’s wordt meestal genoteerd in andere cryptovaluta’s, waardoor het rapporteren van winsten en verliezen in USD-termen (of uw eigen fiatvaluta) erg moeilijk wordt.

Bovendien houden crypto-uitwisselingen zoals Coinbase en Binance in feite niet de mogelijkheid hebben om winsten en verliezen aan klanten te rapporteren. Dit probleem komt voort uit de overdraagbare aard van crypto zelf.

Crypto-module voor het oogsten van belastingverlies

Belastingsoftware voor cryptovaluta

In plaats van de historische USD-prijzen voor elke cryptocurrency-transactie op te sporen om de winst / verliesberekening met de hand uit te voeren, maken veel crypto-investeerders gebruik van crypto-belastingsoftwareplatforms zoals CryptoTrader.Tax om het volledige rapportageproces te automatiseren.

Door uw cryptocurrency-uitwisselingen te verbinden en al uw historische transacties te importeren, kan CryptoTrader.Tax uw crypto belastingrapporten op basis van uw gegevens met een klik op de knop.

U kunt deze rapporten gebruiken om uw cryptoverliezen in te dienen bij uw belastingaangifte. U kunt zelfs de rapporten die CryptoTrader.Tax genereert rechtstreeks in uw TurboTax of TaxAct rekening voor eenvoudig archiveren.

Naast uw rapporten biedt CryptoTrader.Tax een volledige module voor het oogsten van belastingverlies waarmee u kunt bepalen welke cryptocurrencies in uw portefeuille de grootste niet-gerealiseerde verliezen hebben en het grootste potentieel voor belastingbesparingen bieden.

Belastingverlies oogsten voor Crypto

Een handelaar bespaarde meer dan $ 10.000 op zijn belastingaanslag door gebruik te maken van de CryptoTrader. U kunt meer leren over hoe CryptoTrader.Tax werkt hier.

Gevolgtrekking

Het is belangrijk om uw cryptoverliezen elk jaar bij uw belastingen in te dienen. Niet alleen omdat het vereist is door de IRS, maar nog belangrijker, omdat het u een aanzienlijk bedrag kan besparen op uw belastingaangifte!

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me