Hoe u uw Bitstamp-belastingen doet – Uw crypto-belastingformulieren bouwen

Bitstamp is een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in het VK geworden.Veel cryptocurrency-handelaren gebruiken Bitstamp vanwege de naleving van de regelgeving en het gebruiksgemak. Als het echter gaat om het doen van uw Bitstamp-belastingen en het samenstellen van uw benodigde belastingformulieren op basis van uw Bitstamp-transactiegeschiedenis, doen zich een aantal uitdagingen voor.. 

Dit artikel bespreekt deze uitdagingen en legt de gemakkelijkste manier uit om uw vereiste Bitstamp en crypto belastingformulieren.

Hoe werken cryptocurrency-belastingen??

In de meeste landen worden cryptocurrencies behandeld als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – moet u belastingaangifte doen wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze hebt verworven.. 

In die zin lijkt de handel in cryptocurrency op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in mei 2018 0,2 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 3.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit geldt voor alle cryptocurrencies.

Natuurlijk variëren de regels enigszins, afhankelijk van de jurisdictie, dus zorg ervoor dat u de details begrijpt die in uw land van toepassing zijn. We bespreken de basisprincipes van crypto-belastingen in onze blogpost, De complete gids voor belastingen op cryptocurrency.

Bitstamp-belastingen – Het probleem begrijpen

Bitstamp heeft om een ​​aantal redenen eigenlijk niet de mogelijkheid om zijn gebruikers te voorzien van de nodige belastingrapporten die gewoonlijk worden ontvangen in de wereld van de handelsaandelen..

Het eerste probleem is dat veel transacties op Bitstamp worden genoteerd in andere cryptocurrencies. Omdat u de reële marktwaarde in uw lokale FIAT-valuta moet berekenen op het moment van uw transacties, wordt deze rapportage erg problematisch en Bitstamp houdt geen gegevens over de oorspronkelijke kostenbasis of eerlijke marktwaarde bij voor alle transacties..

Het tweede probleem – en het veel grotere – komt voort uit de kern van cryptocurrency. Omdat je cryptocurrencies zoals bitcoin in en uit het Bitstamp-netwerk kunt sturen, bijvoorbeeld bitcoin van een externe wallet naar je bitstamp-portemonnee kunt sturen, kan Bitstamp niet weten tegen welke kosten (kostenbasis) je die crypto hebt aangeschaft. Kostenbasis zijn essentiële gegevens die u nodig hebt bij het berekenen van uw crypto-belastingen.

In onze blogpost hebben we dieper ingegaan op dit fundamentele probleem, Het belastingprobleem met cryptocurrency

Bitstamp kan me dus niet voorzien van mijn benodigde belastingrapporten?

Zelfs als Bitstamp u nauwkeurige belastingrapporten wilde geven om uw vermogenswinsten en -verliezen in detail te beschrijven, hebben ze fysiek niet de mogelijkheid om dit te doen vanwege het belastingprobleem op het gebied van cryptocurrency. Dit geldt voor alle grote beurzen, zoals Binance, Coinbase, Kraken en anderen. 

De onderstaande afbeelding is rechtstreeks afkomstig uit de Bitstamp gebruiksvoorwaarden en legt uit dat het de verantwoordelijkheid van de gebruiker is om belastingen op cryptotransacties die plaatsvinden op Bitstamp nauwkeurig te rapporteren.

Bitstamp-belastingen

Dus als Bitstamp me mijn belastingformulieren niet kan geven, hoe kan ik ze dan krijgen??

Om uw benodigde crypto-belastingformulieren goed op te bouwen, moet u al uw cryptocurrency-gegevens verzamelen die uw aankopen, verkopen, transacties, luchtdruppels, vorken, gedolven munten, beurzen en swaps vormen over alle beurzen die je gebruikt.

U kunt dit met de hand doen door al uw handelsgeschiedenisbestanden van uw beurzen te exporteren en de meer- en verliestransactie voor elke transactie uit te voeren. Dit helpartikel geeft aan hoe u uw Bitstamp-handelsgeschiedenisbestand kunt ophalen. Zodra u uw handelsgeschiedenis heeft, moet elke belastinggebeurtenis worden geregistreerd op formulier 8949 en moet uw nettowinst worden overgedragen naar uw 1040-schema D. We doorlopen het handmatige rapportageproces in ons artikel: hoe cryptocurrency op belastingen te rapporteren.

belastingen voor bitstamp

Crypto Tax-software – een alternatieve benadering

Als alternatief kunt u crypto-belastingsoftware gebruiken zoals CryptoTrader.Tax om het volledige belastingaangifteproces te automatiseren. 

Wanneer u crypto-belastingsoftware gebruikt, importeert u eenvoudig al uw transactiegeschiedenis van al uw uitwisselingen naar het platform. U kunt dit doen door uw handelsgeschiedenisbestand van de beurs in te voeren of door uw account te verbinden met een API-sleutel. De software zal deze gegevens automatisch sorteren en opschonen en uw vereiste belastingformulieren produceren met een klik op de knop. 

Bitstamp

U kunt deze gegenereerde belastingrapporten aan uw belastingadviseur geven, ze zelf indienen of ze uploaden naar uw favoriete belastingaangiftesoftware, zoals TurboTax voor cryptocurrency of TaxAct met behulp van de CryptoTrader.Tax-partnerschappen.

U kunt meer leren over hoe CryptoTrader.Tax het rapportageproces voor cryptovaluta automatiseert hier!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me