Hoe u uw Cash-app Bitcoin-belastingen doet

Populaire peer-to-peer-betalingsapp, Cash-app is populair geworden binnen de bitcoin- en cryptocurrency-gemeenschap nadat het bedrijf in 2017 bitcoin-handel rechtstreeks in de app heeft uitgerold. effectief. 

In deze gids doorlopen we het exacte proces achter hoe u uw Cash App-belastingen voor uw bitcoin-transacties kunt doen. 

Crypto- en Bitcoin-belastingen 101

In de VS behandelt de IRS bitcoin en andere cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – moet u belastingaangifte doen wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze hebt verworven.. 

In die zin lijkt de handel in cryptocurrency op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in juni 2019 0,4 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 3.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. 

Als u uw cryptocurrency hebt verkocht voor minder dan waarvoor u deze hebt aangeschaft, kunt u dat kapitaalverlies ook afschrijven om geld te besparen op uw crypto-belastingen.. 

We bespreken alles wat u moet weten over crypto-belastingen in onze gids: De complete gids voor belastingen op cryptocurrency.

Cash App Tax Reporting (het probleem begrijpen)

Aan het einde van het jaar (vóór 15 februari) stuurt Cash App u een 1099-B belastingformulier dat de aankopen, verkopen en transacties van uw bitcoin beschrijft. Dit is het formulier dat u doorgaans in software zoals TurboTax aansluit of aan uw accountant geeft om uw winsten en verliezen uit uw transacties te berekenen.

Voor veel Cash App-gebruikers is het veld ‘Kostenbasis’ van deze 1099-B echter volledig leeg. Dit gebeurt wanneer de Cash-app niet weet hoe u uw bitcoin oorspronkelijk heeft verkregen (d.w.z. hij kent uw kostenbasis niet), en het is een veelvoorkomend probleem bij crypto-uitwisselingen.

We gaan dieper in op dit probleem in onze blogpost: Het belastingprobleem met cryptocurrency.

In wezen, als u ooit bitcoin naar of uit uw Cash App-portemonnee hebt overgebracht, verliest Cash App de mogelijkheid om uw kostenbasis bij te houden. Wanneer dit gebeurt, laat het veld in uw 1099-B leeg, waardoor dit document onbruikbaar wordt voor het rapporteren van vermogenswinsten en -verliezen.

Hieronder ziet u een afbeelding van een Cash App 1099-B. Zorg ervoor dat het veld ‘kostenbasis’ voor elke afzonderlijke transactie leeg is.

Cash-app 1099-B

Dus als het veld Kostenbasis leeg is in My Cash-app 1099-B, is het nutteloos?

Correct. U kunt niet alleen vertrouwen op dit 1099-B-formulier om uw bitcoin-winsten en verliezen te berekenen zonder kostenbasisgegevens. 

Als de Cash-app mij niet kan voorzien van mijn benodigde belastingrapporten, hoe kan ik deze dan verkrijgen??

De oplossing voor dit probleem is om al uw gegevens te verzamelen van alle platforms die u gebruikte om te kopen, verkopen, verhandelen of transacties uit te voeren in virtuele valuta.

Als u bijvoorbeeld BTC voor $ 5.000 op Coinbase hebt gekocht en het vervolgens naar uw Cash App-portemonnee hebt gestuurd om het voor $ 6.000 te verkopen, weet u dat u een meerwaarde van $ 1.000 hebt. U kunt uw winst detecteren wanneer u transactierecords van zowel Coinbase als Cash App combineert. In dit voorbeeld was uw kostenbasis voor de bitcoin die u verkocht $ 5.000 (van de oorspronkelijke aankoop bij Coinbase).

U kunt deze gegevensaggregatie met de hand uitvoeren door al uw handelsgeschiedenisbestanden van uw beurzen te exporteren en de meer- en verliestransactie voor elke transactie uit te voeren. Elke belastinggebeurtenis moet worden geregistreerd op formulier 8949 en uw nettowinst moet worden overgedragen naar uw 1040-schema D. We doorlopen het handmatige rapportageproces in ons artikel hier: hoe u cryptocurrency rapporteert over uw belastingen.

Crypto-belastingsoftware

Belastingsoftware voor cryptovaluta

In plaats van deze berekeningen met de hand uit te voeren, kunt u ook cryptovaluta-belastingsoftware gebruiken, zoals CryptoTrader.Tax om automatisch uw benodigde belastingrapporten over winsten en verliezen

Door simpelweg al uw uitwisselingen en cryptoplatforms met elkaar te verbinden (Cash App is daar een van), kunt u uw historische transacties met één klik op de knop in uw account importeren. CryptoTrader.Tax verzamelt al uw transacties en wijst op de juiste manier kostenbasiswaarden toe voor al uw belastbare gebeurtenissen.

CryptoTrader.Tax Cash-app

De software zal al het rekenwerk voor je doen. Met een paar klikken kunt u uw crypto belastingrapporten klaar om naar uw accountant te sturen of ze te importeren in belastingaangiftesoftware zoals TurboTax of TaxAct.

Hieronder vindt u een korte video die laat zien hoe u uw Cash App-transacties kunt importeren in CryptoTrader..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me