Ik heb iets betaald met crypto – hoe moet ik mijn belastingen betalen?

Omdat cryptocurrencies zoals bitcoin voor belastingdoeleinden als onroerend goed worden behandeld, wordt betalen voor een goed of dienst met cryptocurrency op dezelfde manier behandeld alsof u voor iets zou betalen met een andere vorm van eigendom. Dit betekent dat betalen voor een goed of dienst met crypto een belastbaar feit en u realiseert vermogenswinsten of vermogensverliezen op de betalingstransactie. Deze winsten en verliezen moeten op uw belastingen worden vermeld.

Een overzicht van belastingen op cryptocurrency

Zoals vermeld in het officiële IRS-richtlijnen voor cryptocurrency uitgegeven in 2014, gelden voor u belastingaangiftevereisten voor vermogenswinst en vermogensverliezen wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet, net zoals u dat doet met andere vormen van eigendom, zoals aandelen, obligaties of onroerend goed. 

In die zin lijkt de handel in cryptocurrency op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in april 2018 0,2 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 4.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 2.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was.  

Aan de andere kant, als u uw cryptocurrency voor minder hebt verkocht dan waarvoor u deze hebt aangeschaft, kunt u dat kapitaalverlies afschrijven naar bespaar geld op uw crypto-belastingen

U kunt onze complete gids lezen voor een beter begrip van hoe crypto-belastingen werken

Ik heb iets gekocht met Bitcoin – hoe meld ik dit over mijn belastingen?

Oké, dus je hebt iets gekocht met bitcoin, en nu vraag je je af hoe je het over je belastingen kunt rapporteren. Laten we een voorbeeld bekijken om te illustreren hoe dit werkt.

Voorbeeld

Stel dat u 0,1 bitcoin heeft gekocht voor $ 1.000. Twee maanden later ging hetzelfde bedrag aan bitcoin in waarde omhoog en is nu $ 1.200 waard. Op dit moment geeft u 0,05 BTC uit aan een nieuwe tv. Hoe wordt dit belast en hoe meldt u dit??

Onthoud dat het kopen van iets met crypto technisch gezien een “dispositie” van de crypto-activa is. Met andere woorden, het activeert een belastbaar feit, en u realiseert meerwaarden of minderwaarden op de transactie.

Dus om uw winst / verlies te berekenen, gebruikt u deze vergelijking:

Reële marktwaarde – kostenbasis = kapitaalwinst / -verlies

In dit voorbeeld is de reële marktwaarde de waarde in USD van de tv die u hebt gekocht. Aangezien u het kocht voor 0,05 BTC, wat destijds $ 600 waard was (0,1 is $ 1200 waard), is de reële marktwaarde van de tv $ 600.

Uw kostenbasis is het bedrag waarvoor u het actief oorspronkelijk hebt gekocht. In dit geval was uw kostenbasis voor 0,05 BTC $ 500 (u kocht oorspronkelijk 0,1 BTC voor $ 1000).

$ 600 – $ 500 = $ 100 kapitaalwinst

Dus in dit voorbeeld van het gebruik van bitcoin om een ​​tv te kopen, meldt u een meerwaarde van $ 100 – uw bitcoin is in waarde gestegen gedurende de twee maanden dat u hem vasthield. U realiseert zich deze winst op de beschikking van uw BTC, die in dit geval de tv kocht.

U rapporteert deze meerwaarde over IRS-formulier 8949. U voegt formulier 8949 toe aan uw belastingaangifte voor het jaar. Lees onze blogpost op hoe u cryptocurrency op belastingen rapporteert voor een gedetailleerde uitleg over het invullen van formulier 8949.

De uitdaging met cryptocurrency-betalingen

Zoals je misschien hebt gemerkt, kan dit proces erg moeilijk worden voor iedereen die geen strikte gegevens bijhoudt van alle betalingen die ze met cryptocurrency hebben gedaan en de USD-waarde van die cryptocurrencies op het moment van de betaling..

Crypto-belastingsoftware is gebouwd om automatisch dit soort transacties te importeren, samen met al uw andere reguliere aankopen, verkopen en transacties, en historisch de prijzen in USD op te halen zodat u met één klik kunt creëren crypto belastingrapporten.

Crypto-belastingsoftware voor cryptobetalingen

Belastingsoftware voor cryptovaluta

CryptoTrader.Tax is een belastingaangiftetool gebruikt door tienduizenden cryptocurrency-enthousiasten om het volledige crypto-belastingrapportageproces te automatiseren.

Importeer eenvoudig al uw cryptocurrency-betalingen in stap 3 van de app als “uitgaande transacties”. Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, hebben we onze uitgaande bitcoin-betaling van 0,05 toegevoegd aan stap 3. U hoeft de USD-waarde van deze transacties niet op te nemen (pfff) aangezien de software automatisch de historische prijzen ophaalt..

Belastingen op cryptocurrency-betalingen

Deze transactie wordt nu gecategoriseerd met al uw andere transacties (kopen, verkopen, verhandelen) en opgenomen in uw belastingaangiften. U kunt ook in bulk cryptocurrency-betalingen uploaden met behulp van de CSV-importtemplate.

Wilt u uw belastingaangifte voor cryptovaluta automatiseren? Jij kan begin met CryptoTrader.Tax gratis vandaag. Of klik hier voor lees meer over hoe het werkt.

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me