IRS-kennisgeving CP2000 voor cryptocurrency

John Smith heeft hier bij onze live-chatondersteuning gepraat CryptoTrader.Tax op vrijdagavond (we hebben zijn echte naam veranderd om zijn identiteit te beschermen). Hij verkeerde in een staat van stress omdat hij een CP2000-kennisgeving van de IRS had ontvangen waarin hij beweerde dat hij zijn inkomen in 2018 met meer dan $ 250.000 te laag had opgegeven omdat hij zijn cryptocurrency-investeringsactiviteit niet had opgenomen in zijn belastingen. Als gevolg van deze onderrapportage beweerde de IRS dat John $ 127.000 aan belastingen en boetes verschuldigd was.

CP2000 cryptovaluta

Deze kennisgeving was natuurlijk volkomen onnauwkeurig, en in werkelijkheid was het John die daadwerkelijk geld verschuldigd was door de IRS, omdat hij dat jaar $ 2.000 aan cryptocurrency-investeringsverliezen had geleden..

Helaas was John niet de enige die een CP2000-brief ontving. In de afgelopen twee dagen zijn we benaderd door tientallen personen die dezelfde Kennisgeving van de IRS hebben ontvangen als John.

Deze CP2000-cryptocurrency-gerelateerde belastingongevallen vloeien allemaal voort uit het feit dat Coinbase en andere beurzen gebruiken formulier 1099K om crypto-opbrengsten te rapporteren aan de IRS. Dit is een probleem en we duiken er hieronder verder op.

Hoe crypto-belastingen werken

De IRS behandelt cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden. Net als bij andere vormen van eigendom (d.w.z. aandelen, obligaties, onroerend goed), moet u belastingaangifte doen wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet voor meer of minder dan waarvoor u deze hebt verworven. Deze belastingen worden gewoonlijk vermogenswinstbelasting genoemd.

In die zin lijkt de handel in cryptocurrency op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in mei 2018 0,2 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 3.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit geldt voor alle cryptocurrencies.

Als alternatief, als u uw cryptocurrency voor minder heeft verkocht dan waarvoor u deze heeft aangeschaft, kunt u dat ook doen schrijf dat kapitaalverlies af om geld te besparen op uw crypto-belastingen.

In onze blogpost gaan we dieper in op alles wat je moet weten over hoe cryptocurrency wordt belast, De ultieme gids voor crypto- en bitcoin-belastingen.

CP2000 – Waarom heeft u er een ontvangen??

CP2000 is een bericht dat automatisch wordt verzonden wanneer de IRS informatie ontvangt over inkomsten die niet op uw belastingaangifte zijn vermeld.

Deze kennisgevingen worden vaak geactiveerd vanuit het 1099-rapportagesysteem.

U bent waarschijnlijk over het algemeen bekend met hoe 1099-informatie werkt. Er bestaan ​​vandaag precies 20 verschillende soorten 1099’s (1099-B, 1099-K, 1099-DIV, enz.), En elk van hen heeft hetzelfde algemene doel: informatie verstrekken aan de Internal Revenue Service (IRS) over bepaalde soorten inkomen uit niet-werkgerelateerde bronnen.

Als u vergeet inkomsten uit een van uw 1099’s in te dienen, ontvangt u waarschijnlijk een CP2000-kennisgeving van de IRS.

Als je bijvoorbeeld het hele jaar voor Uber hebt gereden maar geen van je Uber-inkomsten over je belastingen hebt opgegeven, ontvang je waarschijnlijk een CP2000.

Dit komt omdat Uber verplicht is om zowel jou (de Uber-chauffeur) als de IRS een kopie van je 1099 te sturen met daarin je Uber-inkomsten voor het jaar. Als de IRS vaststelt dat uw belastingaangifte niet het inkomen bevatte dat u ontving door voor Uber te rijden, zal dit een CP2000-kennisgeving activeren.

In ons cryptocurrency-geval hierboven is de reden dat John een CP2000 ontving omdat Coinbase stuurde de IRS een 1099-K met details over zijn crypto-activiteit van $ 292.427 (zoals te zien in de onderstaande afbeelding).

CP2000 Coinbase

Het probleem met 1099-K

Zoals uitgelegd in ons blogbericht over formulier 1099-K voor crypto, 1099-K is een informatieformulier dat wordt gebruikt om creditcardtransacties en netwerkbetalingen van derden te rapporteren die gedurende het jaar zijn ontvangen.

Het brutobedrag van de te rapporteren betaling op uw 1099-K doet niet vertegenwoordigen alle winsten of verliezen die u aan de IRS moet rapporteren. Het rapporteert alleen de bruto-opbrengst van alle transacties die u op het netwerk heeft gedaan, in dit geval Coinbase.  

Dit is het probleem met dit formulier. In plaats van winsten en verliezen te rapporteren (dit zijn de echte cijfers die u nodig hebt voor belastingaangifte), somt 1099-K al uw transacties en verkopen op die plaatsvonden binnen uw Coinbase-account en rapporteert dat aantal aan de IRS. Hierdoor lijkt het alsof u enorme hoeveelheden niet-aangegeven inkomsten op uw belastingaangifte had staan.

1099-K was nooit bedoeld als een formulier voor cryptocurrency-uitwisselingen om inkomsten te rapporteren. Het is ontworpen om inkomsten te rapporteren van platforms waarop u rechtstreeks wordt betaald door externe verkopers zoals Uber, Lyft en Etsy. Het formulier is niet logisch in de context van cryptocurrency-uitwisselingen, en toch hebben veel prominente uitwisselingen zoals Coinbase besloten dat dit de 1099 is die ze gaan gebruiken om informatie over de inkomsten van klanten te rapporteren.

CryptoTrader.Tax

Hoe kunt u het probleem oplossen??

Als u een van deze kennisgevingen heeft ontvangen, is het verstandig om contact op te nemen met uw belastingadviseur.

Het misverstand kan waarschijnlijk worden opgelost door een eenvoudige antwoordbrief aan de IRS op te stellen waarin de situatie wordt uitgelegd en hen wordt bewezen wat uw werkelijke winsten en verliezen waren. Hier is een voorbeeldantwoordbrief die u kunt gebruiken.

Als u dit nog niet heeft gedaan, moet u ook uw winsten en verliezen uit al uw handelsactiviteiten gedurende het betreffende jaar berekenen, zodat u voor de IRS kunt aantonen wat uw werkelijke inkomen was..

U kunt dit met de hand doen, of u kunt belastingsoftware voor cryptovaluta gebruiken, zoals CryptoTrader.Tax om automatisch uw crypto belastingrapporten voor jou.

Heeft u nog vragen??

Als u vragen heeft over het specifieke scenario waarin u zich bevindt, helpt ons live chat-klantenserviceteam u graag verder! U kunt ons bereiken via onze live chat-widget op onze Startpagina.

Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me