Rapporteert Coinbase aan de IRS?

In 2019 maakte de IRS duidelijk dat ze de handhaving van cryptocurrency-belasting tot een prioriteit maken. De belastingdienst ging op pad 10.000 waarschuwings- en actiebrieven aan vroege Coinbase-klanten die al dan niet nauwkeurig hun cryptowinsten en -verliezen op hun belastingen hebben ingediend. Deze acties van toezichthouders hebben ertoe geleid dat veel Amerikaanse individuen zich afvragen hoe de IRS op de hoogte is van hun cryptocurrency-transacties en uiteindelijk de vraag stellen: rapporteert Coinbase aan de IRS?

De belastingimplicaties van cryptocurrency

Zoals we uitvoerig hebben besproken in onze Volledige gids voor belastingen op cryptocurrency, cryptocurrency wordt voor belastingdoeleinden als onroerend goed behandeld. Dit betekent dat rapportageregels voor vermogenswinsten en -verliezen van toepassing zijn op cryptocurrency, vergelijkbaar met hoe ze van toepassing zijn op aandelen (een andere vorm van eigendom).

Als u bijvoorbeeld 0,1 BTC hebt gekocht voor $ 1.000 en deze twee maanden later voor $ 2.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. Deze winst is een vorm van inkomen. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit geldt voor alle cryptocurrencies.

Rapporteert Coinbase aan de IRS?

Kortom, het hangt ervan af.

Coinbase stuurt een bepaalde 1099 naar zowel u (de accounteigenaar) als de IRS als u aan bepaalde kwalificerende factoren voldoet.

1099-K

Zoals beschreven op hun belastingbron pagina, u komt in aanmerking voor een 1099-K als:

  1. U bent een Coinbase Pro- of Coinbase Prime-klant
  2. U heeft 200 transacties of meer uitgevoerd, waarvan de totale waarde gelijk is aan of groter is dan $ 20.000 * (OF u heeft voldaan aan de rapportagedrempels van 1099-K van uw staat)
  3. U bent onderworpen aan Amerikaanse belastingen

Als u aan alle drie deze vereisten voldoet, stuurt Coinbase u EN de IRS een kopie van 1099-K. 

OPMERKING – 1099-K rapporteert uw bruto transactieopbrengst van Coinbase. Het rapporteert uw winsten en verliezen NIET. 1099-K is niet het document dat u gebruikt voor het aangeven van uw crypto-belastingen. Leer alles wat u moet weten over uw 1099-K van Coinbase hier.

1099-MISC

U ontvangt formulier 1099-MISC als u:

  1. Bent u klant van Coinbase.com?
  2. Kreeg $ 600 of meer in cryptocurrency van Coinbase Earn, USDC Rewards en / of Staking in 2019
  3. Zijn onderworpen aan Amerikaanse belastingen

Als u aan elk van deze drie criteria voldoet, ontvangen zowel u als de IRS een kopie van uw 1099-MISC.

1099-MISC geeft aan hoeveel inkomsten u met Coinbase heeft verdiend. Dit inkomen moet op uw belastingen worden vermeld.

Rapporteert Coinbase aan IRS

Wat is eigenlijk het doel van deze 1099’s??

1099-informatierapportage bestaat al een hele tijd en het is geen verrassing dat steeds meer cryptocurrency-uitwisselingen beginnen met het opnemen van 1099-informatierapportage. Er bestaan ​​momenteel precies 20 verschillende soorten 1099’s (1099-K, 1099-MISC, 1099-B, 1099-DIV, enz.). Elk van hen heeft hetzelfde algemene doel: informatie verstrekken aan de Internal Revenue Service (IRS) over bepaalde soorten inkomsten uit niet-werkgerelateerde bronnen.

Anders gezegd, er worden 1099’s uitgestuurd om te rapporteren over het inkomen dat u ontving dat niet van een werkgever was. 

In de VS is het inkomen belastbaar. Helaas is er geen manier om dit te omzeilen …

Het inkomen dat u verdient met beleggen in cryptocurrency is niet anders, en deze 1099’s geven zowel u als de IRS-records van dit inkomen. Als de IRS een 1099-inkomen ontvangt dat u niet over uw belastingen hebt gerapporteerd, wordt dit automatisch gemarkeerd.

Maar u zei dat 1099-K nutteloos is voor belastingaangifte, toch?

Dat klopt. 

En maak je geen zorgen, we zijn net zo gefrustreerd als jij.

1099-K is een uiterst misleidende vorm die cryptocurrency-uitwisselingen verzenden om hun bases te dekken vanuit een regelgevend en aansprakelijkheidsstandpunt. Het ongelukkige is dat 1099-K geen informatie geeft over uw winsten en verliezen (wat eigenlijk moet worden gerapporteerd vanuit het perspectief van de belastingbetaler).

Om uw crypto-belastingen correct te rapporteren, moet u deze invullen Formulier 8949. Je kunt onze blogpost details lezen hoe crypto over belastingen te rapporteren voor een stapsgewijze uitleg van dit proces.

Nog steeds verward? Geen probleem. Ons team hier bij CryptoTrader.Tax doet dit hele crypto-belastingding al heel lang. Te lang … We beantwoorden graag al uw vragen over belasting op cryptovaluta! Stuur ons gewoon een chat via onze live chat-widget in de rechter benedenhoek.

Coinbase IRS

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax is vanaf de basis opgebouwd om het volledige belastingrapportageproces voor cryptocurrency te automatiseren. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan rechtstreeks op uw TurboTax account.

Meld u gratis aan voor een account, importeer al uw historische transacties en transacties en genereer uw ingevulde belastingformulieren zoals 8949 met één klik op de knop. Het hele proces duurt ongeveer 15 minuten. Leer hoe het goed werkt hier.

Ten slotte

Ja, Coinbase rapporteert uw crypto-activiteit aan de IRS als u aan bepaalde criteria voldoet. Het is erg belangrijk op te merken dat zelfs als u geen 1099 ontvangt, u nog steeds al uw inkomsten uit cryptovaluta moet rapporteren over uw belastingen. Als u dit niet doet, wordt dit in de ogen van de IRS als belastingfraude beschouwd.

Als er vragen zijn die ons team kan helpen beantwoorden, aarzel dan niet om contact op te nemen!

‍Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Spreek alstublieft met uw eigen persoon crypto-belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat over hoe u belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me