Waarom uw belastingvoorbereidingsbedrijf zich moet concentreren op het bedienen van cryptocurrency-klanten

Tegenwoordig is de marktvraag naar professionele belastingaangiftediensten voor cryptocurrency zo veel groter dan het aanbod dat de belastingkantoren die cryptocurrency-ondersteuning bieden, zeer winstgevende klanten verwerven tegen een verbazingwekkende snelheid..

Cryptocurrencies zoals bitcoin zijn de afgelopen jaren in de schijnwerpers gekomen. De opwindende technologie heeft tientallen miljoenen gewone mensen naar deze nieuwe beleggingscategorie getrokken, en er zijn geen tekenen van vertraging. Een van de grootste problemen die met de groei van deze branche gepaard gaan, is de naleving van de belastingwetgeving. 

De overgrote meerderheid van crypto-investeerders komt de ruimte binnen zonder zich bewust te zijn van de belastingimplicaties die gepaard gaan met het kopen, verkopen, verhandelen en investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin – die sterk lijken op die van investeren in aandelen. Dit heeft geleid tot een enorme vraag naar hulp bij het voorbereiden van belastingen op cryptocurrency, zowel van belastingprofessionals als softwaretools. Bovendien, nieuwe cryptocurrency-richtlijnen en waarschuwingsbrieven uitgezonden door de IRS drijven honderdduizenden Amerikaanse crypto-investeerders ertoe aan om professionele hulp te zoeken. Dit schept een grote kans voor belastingvoorbereidende bedrijven. We zullen deze mogelijkheid analyseren en bespreken waarom u zou moeten overwegen om ondersteuning voor cryptocurrency hieronder toe te voegen.

Belastingen op cryptovaluta 101

Cryptocurrencies worden in de ogen van de IRS als eigendom behandeld. Net als andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – zijn de regels voor vermogenswinsten en -verliezen van toepassing, en het inkomen dat men verdient door te investeren in cryptovaluta wordt behandeld als belastbaar inkomen.

In die zin lijkt beleggen in cryptocurrencies veel op beleggen in aandelen vanuit het oogpunt van belastingrapportage.

Als u bijvoorbeeld in juni 2019 1 Bitcoin voor $ 7.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 8.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte (met name op formulier 8949), en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage van de belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit is hoe dingen werken op hoog niveau.

Als u een belastingprofessional bent, kunt u veel meer leren over de specifieke fiscale implicaties van cryptocurrencies met ons complete eBook (dat gratis te downloaden is): Cryptocurrency-belastingvoorbereiding voor accountants & Belastingprofessionals.

Belastingvoorbereiding voor cryptovaluta

Waarom stromen belastingvoorbereidende bedrijven massaal toe om cryptocurrency te ondersteunen??

Waarom staan ​​belastingvoorbereidende bedrijven snel in de rij om belastingaangifte voor cryptocurrency toe te voegen als een service die ze aanbieden? Het antwoord is natuurlijk geld.

Op dit moment is er een geweldige kans voor belastingprofessionals om zeer winstgevende cryptocurrency-klanten te werven en de waarde van hun bedrijf veel sneller te laten groeien dan mogelijk zou zijn door zich te richten op traditionele klanten.

Waarom is dit?

Simpel gezegd, het aantal mensen dat professionele hulp nodig heeft bij het rapporteren van hun cryptocurrency-belastingen, weegt veel zwaarder dan het aantal belastingprofessionals en belastingvoorbereidingsfirma’s die hen kunnen helpen. Omdat de vraag grotendeels groter is dan het aanbod, halen de belastingkantoren die cryptocurrency-ondersteuning bieden klanten tegen een ongelooflijke snelheid op..

Sharon Yip, die medeoprichter is van Accointax LLC, is een goed voorbeeld van een belastingprofessional die een heel bedrijf heeft opgebouwd door uitsluitend cryptocurrency-klanten te bedienen.

Sharon Yip Sharon Yip, CPA, MST, MBA

“Ik heb mijn fiscale praktijk, na 20 jaar in de openbare boekhouding en het bedrijfsleven, begin 2018 opgebouwd, waarbij ik me uitsluitend richt op het bedienen van crypto-belastingklanten. Dit jaar verwachten we onze omzet minstens 10 keer te verhogen in vergelijking met de afgelopen twee jaar. Er is zo’n grote vraag naar voorbereiding op crypto-belasting en de professionele vergoeding voor een dergelijke service is meestal veel hoger dan bij een traditionele belastingaangifte vanwege de complexiteit en tijdvereisten. We zijn verheugd over de mogelijkheid om meer belastingbetalers in de crypto-ruimte te helpen en onze belastingpraktijk naar een hoger niveau te tillen. “

De IRS boekt vooruitgang op het gebied van belastingheffing op cryptocurrency

Cryptocurrencies zoals bitcoin bestaan ​​al een aantal jaren. De reden waarom we de vraag naar professionele belastingdiensten nu door het dak zien stijgen, is omdat overheidsinstanties kennis nemen van het gebrek aan naleving van de branche. 

In het najaar van 2019 stuurde de IRS meer dan 10.000 waarschuwings- en actiebrieven naar houders van cryptocurrency die al dan niet hun winsten en verliezen nauwkeurig hadden gerapporteerd over hun belastingaangiften van voorgaande jaren. Deze brieven kregen enorm veel media-aandacht en ze deden hun werk om mensen bang te maken om zich aan de regels te houden. U kunt meer lezen over de IRS-brieven hier.

Naast deze brieven heeft de IRS verder vrijgegeven belastingadvies over virtuele valuta voor het eerst in 5 jaar. Deze begeleiding kwam in de vorm van een 40+ vraag Veelgestelde vragen over virtuele valuta evenals een nieuwe Opbrengstbepaling.

Eindelijk, de grootste verandering van allemaal: de IRS voegde een nieuwe cryptocurrency-vraag naar de top van 1040 Schema 1. De vraag luidde als volgt:

“Heeft u in 2019 op enig moment in een virtuele valuta financiële belangen ontvangen, verkocht, verzonden, geruild of anderszins verworven?”

Cryptocurrency-vraag over 1040

Op straffe van meineed zal elke Amerikaanse belastingbetaler (ongeveer 150 miljoen) nu moeten aangeven of ze transacties hebben uitgevoerd met virtuele valuta zoals bitcoin. Deze nieuwe vraag dwingt belastingbetalers die zich hebben “ondergedoken” om hun cryptotransacties officieel aan te geven. Als ze in voorgaande jaren geen crypto hebben gerapporteerd, wat de meeste niet hebben gedaan, zullen ze de belastingaangiften van voorgaande jaren moeten wijzigen. Dit zijn allemaal dingen waar beleggers en handelaren in cryptocurrency professionele hulp bij zoeken.

Het is om deze redenen dat we de vraag naar belastingaangiftediensten voor cryptocurrency zien stijgen.

Hoe uw belastingvoorbereidingsbedrijf van start kan gaan

De eerste stap om aan de slag te gaan met het bedienen van cryptocurrency-clients, is door uzelf te leren hoe het allemaal werkt. We hebben een compleet eBook samengesteld om aan de slag te gaan: Cryptocurrency-belastingvoorbereiding voor accountants & Belastingprofessionals.

Dit gratis eBook biedt een basis voor alles wat u en uw belastingpraktijk moeten weten. Van de basisprincipes van cryptocurrency tot het voorbereiden van de nodige belastingrapporten voor uw klanten, deze gids helpt u grip te krijgen op belasting op cryptovaluta.

Bovendien bevat nuttige lectuur alle inhoud die de IRS op virtuele valuta’s heeft geplaatst:

– IRS Cryptocurrency-kennisgeving 2014-21

– Rev. Uitspraak 2019-24

– Oktober 2019 IRS FAQ over virtuele valuta

Maakt u zich geen zorgen: u hoeft geen expert te worden in deze technologieën of in elk afzonderlijk onderdeel van cryptocurrencies. Zolang u op de hoogte bent van de basisprincipes, zult u de fiscale implicaties kunnen begrijpen en zult u er geen probleem mee hebben klanten te helpen bij het rapporteren van hun belastingaangifte.

Crypto-belastingsoftware

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax is de afgelopen jaren populair geworden omdat het cryptocurrency-investeerders en belastingprofessionals een manier biedt om het belastingrapportageproces voor cryptocurrency te automatiseren.

In plaats van handmatig de kostenbasis bij te houden en de vermogenswinsten en verliezen met de hand te berekenen, kunnen belastingprofessionals de CryptoTrader gebruiken. Belasting professionele suite om al hun cryptocurrency-clients vanuit één dashboard te beheren. 

Uw klanten kunnen al hun cryptocurrency-transacties automatisch importeren in CryptoTrader.Tax. De software zal al het rekenwerk afhandelen en genereren noodzakelijke belastingformulieren voor cryptocurrency zoals IRS-formulier 8949 met een klik op de knop. U kunt deze formulieren vervolgens downloaden van uw fiscale professionele dashboard en ze dienovereenkomstig indienen of ze aansluiten op uw favoriete belastingaangiftesoftware zoals ProConnect, Drake, ATX, UltraTax en meer..

Lees meer over hoe de CryptoTrader.Tax Tax Professional Suite uw bedrijf kan helpen om crypto-klanten te bedienen hier.

Breng uw belastingkantoor op de markt

Als je eenmaal bekend bent met de ins en outs van cryptocurrency-belastingen, u kunt beginnen met het op de markt brengen van uw belastingkantoor als een bedrijf dat crypto-klanten en -retouren aankan. Een geweldige manier om te beginnen is door uw bedrijf toe te voegen aan het crypto tax pro-mappen die online bestaan. Neem gewoon contact op met de website-eigenaren en vraag om vermeld te worden. Uw bedrijf kan worden vermeld op de populaire CryptoTrader.Tax-map welke velden verzoeken van duizenden mensen die professionele hulp zoeken. Alleen maar uitreiken aan ons team.

Ten slotte

De toegenomen IRS-handhaving voor belastingnaleving op het gebied van cryptocurrency biedt belastingfirma’s een geweldige kans om nieuwe klanten te werven. Uw bedrijf moet een plan opstellen om deze opkomende ruimte aan te pakken als u dat nog niet heeft gedaan. De cryptocurrency-industrie staat nog in de kinderschoenen en we zullen zien dat de markt de komende jaren exponentieel blijft groeien..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me