Wat is een door onderpand gedekte lening in Crypto?

Lenen en lenen is de meest elementaire financiële dienst waar miljarden mensen over de hele wereld van genieten.

Maar tot nu toe was deze service alleen toegankelijk voor welgestelde werkende of zakelijke klassen met een behoorlijke kredietscore of rating.

Dit is nu aan het veranderen, aangezien de markt crypto-leningen met onderpand heeft uitgevonden voor mensen die geen gevestigde kredietscore of iets dergelijks hebben..

Maar voordat we het hebben over leningen met onderpand met cryptovaluta, denk ik dat we het moeten hebben over leningen met onderpand zelf, aangezien velen van jullie er misschien niet van op de hoogte zijn..

Dus laten we de bal aan het rollen krijgen:

Wat is door onderpand gedekte crypto-leningen & Lenen??

De woordenboekbetekenis van onderpand is ‘veiligheid’ of ‘garantie’.

En op het gebied van lenen en lenen, betekent onderpand een actief dat als zekerheid of als garantie door een lener is verpand tegen de gelden die hij / zij ontvangt. Dit is een lening tegen onderpand.

Evenzo houden de kredietverstrekkers bij kredietverlening tegen onderpand het onderpand bij zichzelf als zekerheid voor het bedrag dat zij aan de kredietnemer hebben uitgeleend..

Dat gezegd hebbende, in de traditionele krediet- en kredietmarkt kan dit onderpand van alles zijn, zoals onroerend goed, aandelen, obligaties, auto’s of andere waardevolle activa met een marktwaarde.

Wanneer iemand bijvoorbeeld zijn onroerend goed of huis als onderpand plaatst om een ​​lening te krijgen, wordt dit HELOC (Home Equity Line Of Credit) genoemd.

Ten slotte is deze vorm van uitlenen en ontlenen wijdverbreid over de hele wereld, aangezien iedereen zijn vermogen kan gebruiken om voor bijna elk doel een lening af te sluiten. Dit worden leningen tegen onderpand genoemd.

Laten we nu verder gaan met crypto-leningen of leningen met onderpand.

Wat zijn leningen of leningen met crypto-onderpand?

Zoals uit de naam zelf blijkt, is een crypto-lening met onderpand een soort lening waarbij een lener zijn / haar cryptocurrencies onderpand of onderpand geeft om het geld te ontvangen..

Veel crypto-uitleenplatforms doen dit in de cryptosfeer, en sommige zijn:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Celsius enz …

Laten we het voorbeeld van Nexo nemen.

Met het Nexo-uitleenplatform, een crypto-uitleendienst, kan iedereen lenen tegen zijn cryptocurrencies. Leners moeten hun crypto naar hen sturen en in ruil daarvoor krijgen ze USD of EUR of stablecoin (USDT, USDC).

Maar hoeveel de leners krijgen, hangt af van de hoeveelheid onderpand die ze hebben ingebracht en het LTV-rantsoen dat Nexo hen geeft. Als een lener bijvoorbeeld $ 20.000 aan BTC heeft onderpand tegen een LTV van 50%, dan ontvangt de lener $ 10.000 in USD, of EUR, of stablecoin (USDT, USDC). Natuurlijk is deze $ 10.000 beschikbaar tegen een rentetarief. Laten we voor nu aannemen dat dit 5% per jaar is.

En zodra de lener deze $ 10.000 plus het juiste rentebedrag heeft terugbetaald, krijgt hij / zij de BTC terug die hij / zij als onderpand bij Nexo heeft gestort..

Vanaf nu biedt Nexo door cryptovaluta gedekte leningen in meer dan 200 rechtsgebieden over de hele wereld in meer dan 40 valuta’s. Bovendien is het het enige platform dat het meeste aantal cryptocurrencies accepteert voor crypto-backleningen, waardoor het een direct toegankelijke crypto-kredietlijn is..

Waarom hebben we crypto nodig als onderpand??

Bij dit soort leningen is onderpand nodig om een ​​win-winsituatie te creëren voor zowel geldverstrekkers als geldvragers.

Met een win-win situatie bedoel ik dit:

Aan de kant van de kredietgever is het hebben van onderpand een risicolimiteringstechniek waarbij de kredietgever er zeker van kan zijn dat zijn / haar geld aan hem / haar wordt terugbetaald in het geval de kredietnemer de lening niet terugbetaalt. Dit gebeurt door liquidatie van onderpand of door het opnieuw in evenwicht brengen van de lening. Plus geldschieters lenen hun geld tegen een rentetarief, waardoor ze extra geld verdienen aan hun kapitaal.

Aan de kant van de lener is het een voordeel voor de lener om onderpand te plaatsen en dit te gebruiken voor het aangaan van een lening. Op deze manier kunnen ze de broodnodige liquiditeit voor zichzelf brengen om voor andere dingen te betalen en tegelijkertijd hun voordeel om cryptocurrencies aan te houden niet opgeven.

Daarom is het win-win voor beide betrokken partijen.

Voordelen van door cryptovaluta gedekte leningen

Er zijn veel voordelen van door cryptovaluta gedekte leningen, maar daarvan denk ik dat het gebruik van P2P-leningen de meest voordelige is.

Op blockchain gebaseerde cryptocurrencies zijn native peer-to-peer en het is vrij eenvoudig om dingen te volgen via een open blockchain-architectuur in plaats van een gecentraliseerde architectuur.

Het verstrekken van peer-to-peer-leningen via blockchain is ook erg kosteneffectief, omdat het verplaatsen van geld erg goedkoop kan gebeuren. Vanaf nu kunnen zelfs binnenlandse overboekingen binnen de VS tot 30 $ -40 $ kosten, wat gewoon te veel is.

Bovendien kunnen veel bewerkingen, terwijl een uitleen- en financieringscyclus worden geautomatiseerd met behulp van slimme contracten, waardoor deze vanuit het oogpunt van bedrijfseigenaren nog kosteneffectiever wordt.

En wanneer deze bedrijfseigenaren geld besparen bij hun activiteiten, zal dit zeker resulteren in enkele directe of indirecte voordelen voor de geldschieters en leners.

Het wordt beter:

Van kredietverstrekkers zijn deze cryptoleningdiensten nu begonnen met het aanbieden van 6-7% rente. Dit is als het hebben van een spaarrekening die 3-4 keer meer oplevert dan de traditionele spaarrekening.

Last but not least kunnen transacties op blockchain zo worden ontworpen dat ze vrijwel onmiddellijk plaatsvinden, waardoor de hele cyclus van uitlenen en lenen snel verloopt in vergelijking met ons oude systeem..

Dus dat is allemaal van TheMoneyMongers vandaag en we zullen zeer binnenkort terugkomen met iets dat nog interessanter en verhelderend is voor onze lezers die geïnteresseerd zijn in cryptoleningen.

Blijf veilig en investeer in verantwoordelijkheid door nooit meer te investeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen in crypto-activa.

Vond je dit bericht leuk? Vergeet niet om het te delen met uw netwerk op Twitter & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me