Wat te doen met uw 1099-K van Coinbase, Gemini, Kraken of Coinbase Pro voor crypto-belastingen

Coinbase, Coinbase Pro, Gemini, Uphold, Kraken en andere crypto-uitwisselingen begonnen met het uitgeven van 1099-K-belastingdocumenten aan hun klanten. Deze documenten sturen crypto-investeerders in een wereld van verwarring en paniek omdat ze onverwacht grote aantallen op de formulieren hebben gezien. Het is belangrijk op te merken dat deze grote aantallen NIET zijn wat u aan belasting verschuldigd bent (* uitademen). Dus de vraag die iedereen stelt, is de vraag die in dit artikel wordt behandeld: wat moet ik doen met mijn 1099-K?

Crypto-belastingen – de basis

De IRS behandelt cryptocurrency als eigendom. Dit betekent dat cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, XRP en andere alt-munten voor belastingdoeleinden moeten worden behandeld als het bezitten van andere vormen van eigendom (aandelen, goud, onroerend goed). Net als bij andere vormen van eigendom, moet u aan het einde van het jaar uw vermogenswinsten en verliezen bij de IRS indienen. Lees voor een diepgaand overzicht van dit proces onze gids met de basisprincipes van crypto-belastingen.

Wat is een 1099-K en waarom heeft Coinbase me er een gestuurd??

Een 1099-K is een informatieformulier om creditcardtransacties en netwerkbetalingen van derden die u gedurende het jaar hebt ontvangen, te rapporteren. Het is niet een "binnenkomst" document, wat betekent dat u geen of hoeft te bevestigen "omvatten" het in uw belastingaangifte.

Vaak ontvangt u een 1099-K als u betalingen hebt ontvangen van creditcardtransacties of betalingen van een extern netwerk. In het geval van cryptocurrency is het externe netwerk (Coinbase, GDAX, Gemini of een andere beurs) vereist om u een 1099-K te sturen als uw betalingen meer dan $ 20.000 bedragen of als u meer dan 200 transacties heeft.

Als u bijvoorbeeld 250 transacties hebt uitgevoerd op Coinbase pro, en al deze transacties zijn opgeteld meer dan $ 20.000 wanneer ze allemaal bij elkaar worden opgeteld, ontvangt u een 1099-K. Coinbase stuurt een kopie van deze 1099-K aan zowel u als de IRS in deze omstandigheid.

Het brutobedrag van de te rapporteren betaling op uw 1099-K wel niet inclusief eventuele aanpassingen, en dat doet het ook niet vertegenwoordigen alle winsten of verliezen die u mogelijk nodig heeft om de IRS te rapporteren. Het rapporteert alleen de bruto-opbrengsten van alle transacties die u op het netwerk heeft gedaan – in dit geval Coinbase.  

Afgekookt

Dat is veel mooie taal. Kort samengevat, laat de 1099-K in totaal zien hoeveel u hebt afgehandeld op een cryptocurrency-uitwisseling zoals Coinbase. Maar het doet niet rapporteer uw totale winsten of verliezen!

Deze 1099-K wordt automatisch naar de IRS gestuurd, zodat zij een idee hebben van uw activiteit op uitwisselingen van derden. DIT IS echter NIET het bedrag dat u aan de haak bent voor uw belastingen.  

Of u nu een 1099-K ontvangt of niet, u bent verplicht rapporteer uw cryptocurrency transacties op uw belastingen. Maar u betaalt alleen belasting over uw vermogenswinst. Als u verliezen over het jaar heeft, kunt u daadwerkelijk geld besparen op uw belastingaanslag. Lees er meer over hier geld besparen op uw belastingen door uw cryptoverliezen.

Bijvoorbeeld

Als je begon met $ 100 aan Bitcoin en je het voor $ 500 verkocht nadat je het zes maanden had vastgehouden, zou je belasting verschuldigd zijn over die $ 400 winst. Omgekeerd, als u in januari 2018 $ 2.000 aan ETH kocht en het in november in LTC verhandelde, zou u waarschijnlijk verlies hebben geleden en kunt u dit op uw belastingen afschrijven. Lees ons artikel als u niet bekend bent met meerwaarden en belastingen in cryptovaluta hier.

Ik heb geen 1099-K ontvangen. Moet ik mijn winsten en verliezen op cryptovaluta nog steeds op mijn belastingen rapporteren??

Ja, het is vereist om uw cryptocurrency-transacties op uw belastingen te rapporteren. Elke verkoop en elke transactie van munt naar munt is een belastbaar feit. Deze zouden allemaal moeten worden gerapporteerd op uw formulier 8949. Dus of u nu wel of niet een 1099-K ontvangt, u moet nog steeds uw crypto-belastingen indienen..

Zo niet met 1099-K, hoe rapporteer ik mijn cryptotransacties dan over mijn belastingen??

Je hebt twee formulieren nodig dien uw crypto-belastingen correct inDe 8949 en de 1040 Schema D. Maak een lijst van alle transacties op uw 8949, samen met de datum van de transactie, de datum waarop u de cryptovaluta hebt verkregen, de kostenbasis, uw opbrengsten en uw winst of verlies. Zodra u elke transactie heeft opgesomd, telt u ze onderaan bij elkaar op en maakt u dit bedrag over naar uw 1040-schema D. Voeg beide formulieren toe aan uw jaarlijkse belastingaangifte. Lees meer over hoe u uw crypto over uw belastingen kunt rapporteren hier.

Coinbase 1099-K

Automatiseer het proces met crypto-belastingsoftware

Het kan u tijd en energie besparen om het volledige aanmaak- en crypto-belastingrapportageproces van 8949 te automatiseren door uw transacties te uploaden naar CryptoTrader.Tax. De software genereert automatisch uw vereiste belastingdocumenten die vervolgens aan uw belastingadviseur kunnen worden gegeven of geüpload naar belastingvoorbereidingssoftware zoals TurboTax..

Een verhaal van een CryptoTrader.Tax-klant die een 1099-K ontving

We dachten dat het relevant was om onderstaand verhaal te delen dat door een van onze klanten naar ons was gemaild. Hij ontving een brief van de IRS die volledig onnauwkeurig was als gevolg van de misleidende 1099-K. Het is belangrijk op te merken dat u niet de enige bent die door de troebele belastingwateren navigeert. Er zijn duizenden anderen zoals jij. Ons team hier bij CryptoTrader.Tax is er om te helpen. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen!

"David,

Dit is een langverwachte positieve feedback die u en uw bedrijf verdienen. Ik zal dit verhaal zo kort mogelijk houden.

In 2017 heb ik verschillende cryptovaluta’s verhandeld met Coinbase en Gdax / CoinbasePro. Mijn initiële investering was $ 100 en ik (na vele transacties) zou het jaar eindigen met een totale winst van $ 456. Het volgende belastingseizoen rapporteerde ik mijn kortetermijnwinsten (hoewel niet correct) op mijn rendement over 2017.

Begin augustus 2019 ontving ik een brief van de IRS waarin stond dat ik, vanwege informatie van een derde partij, $ 17.318 verschuldigd was. Niet cool!

Coinbase had de IRS informatie verstrekt die niet overeenkwam met wat ik bij mijn aangifte had ingevoerd. Dat het antwoord niet correct was, was natuurlijk mijn fout. Ik was echter zeker van mijn winst van $ 456 – niet $ 17.318!

Na telefoontjes naar de IRS en een tweede brief van hen, begon ik hulp te zoeken bij CPA’s om het probleem op te lossen. Een CPA was bekend met cryptoproblemen en schatte dat zijn diensten $ 1600 zouden kosten. (4 uur @ $ 400 / uur). Ik belde rond om een ​​accountant te zoeken die minder zou rekenen. Ik heb het advies van die CPA opgevolgd en bij Coinbase een kopie gevraagd van wat naar de IRS is gestuurd. Dit was een 1099k, zoals ik uit de “brief” heb geleerd. Deze belastinginformatie was nergens in mijn Coinbase-account zichtbaar, dus ik vroeg Coinbase-ondersteuning om een ​​kopie. Het duurde 5 weken voordat ze deze informatie naar mij e-mailden.

Nadat ik zonder succes had gebeld om een ​​accountant te krijgen die cryptoproblemen kende of begreep, hoorde ik over uw service en CryptoTrader.Tax. Ik schreef me in voor een demo, vond wat ik zag leuk en betaalde $ 86 voor mijn rapport. Het totaal van uw bedrijf voor mijn nettowinst was $ 454,99 versus mijn $ 456. en dat was voor honderden transacties. Uitstekend werk voor jullie allemaal!

Met deze informatie van jou en een ander telefoontje naar de IRS, was ik in staat om dit misverstand eindelijk op te lossen door een paar formulieren naar de regering te faxen. Ik zou hieraan willen toevoegen dat de laatste dag om een ​​verzoekschrift in te dienen bij de belastingrechtbank maandag 13-1-20 was, en ik was de vrijdag ervoor aan de telefoon met de belastingdienst. Ik heb hun een kopie gefaxt van het correct ingevulde formulier 8949 dat uw bedrijf had gegenereerd en ongeveer vier andere pagina’s.

De hele puinhoop is gesloten door de IRS en ik heb een brief van hen waarin dat staat.

Dank je!!"

Ten slotte

Om samen te vatten: Coinbase of uw andere cryptocurrency-exchange stuurde u een 1099-K omdat het moest en omdat u meer dan $ 20.000 aan transacties of meer dan 200 transacties had. De IRS heeft een kopie van deze 1099 ontvangen, zodat zij op de hoogte zijn van uw activiteit. De 1099 toont niet het bedrag dat u aan belastingen verschuldigd bent en het zou zijn om het te gebruiken om belastingen te rapporteren onnauwkeurig. Om uw belastingen op uw handelsactiviteit correct te rapporteren, vult u schema D van 8949 en 1040 in. 

Als u vragen heeft over crypto-belasting, is ons team rechtstreeks te bereiken op [email protected].

* Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me