Niet te stoppen domeinen is een nieuw type internetdomein gebouwd op Web 3.0. Het belangrijkste kenmerk van niet te stoppen domeinen is dat het bestand is tegen censuur: het is onmogelijk voor een enkele entiteit om de verwijdering van een domein te eisen. Dit is belangrijk omdat we steeds meer censuur ervaren op internet. Uiteindelijk is het doel van niet te stoppen domeinen om internetcensuurbestendig te maken en informatie vrij toegankelijk te maken. In plaats van te vertrouwen op gecentraliseerde diensten om domeinnamen te kopen en verkopen (bijv, Namecheap of GoDaddy), gebruiken Unstoppable-domeinen gedecentraliseerde platforms Ethereum en Zilliqa Blockchain als neutrale derde partij. Dit geeft censuurimmuniteit voor geregistreerde domeinen, aangezien geen enkele overheid of entiteit de toegang tot dat domein kan beperken of verwijderen. Om de weerstand tegen censuur verder te verbeteren, is het mogelijk om de inhoud te hosten op het Inter Planetary File System (IPFS), een gedecentraliseerde hostingservice waarvan de inhoud niet kan worden verwijderd.

Een van de eerste toepassingen van Unstoppable Domains is het creëren van makkelijk te onthouden cryptocurrency-adressen. Een ding dat mensen wegjaagt van cryptocurrency, is het adres. Een lange mix van letters en cijfers bevriest crypto-gebruikers bijna wanneer ze hun digitale rijkdom willen verzenden of ontvangen. Dit kan echter worden vereenvoudigd met Unstoppable Domains in een “.zil” of “.crypto” -domein, zoals boxmining.zil.

Wat zijn niet te stoppen domeinen?

Logo van Unstoppable DomainsLogo van Unstoppable Domains

Niet te stoppen domeinen werkt sinds 2017 aan zijn technologie. Het is een softwareontwikkelingsbedrijf dat blockchain-technologie gebruikt om de macht terug te geven aan de mensen en om de manier waarop mensen en cryptocurrencies met elkaar omgaan te vergemakkelijken.

Om de interactie te vergroten, heeft Unstoppable Domains enkele ideeën van internet geleend, zowel op de huidige leeftijd als tijdens de vroege dagen. Tijdens de begindagen van internet moesten gebruikers bijvoorbeeld IP-adressen proppen, wat de enige manier was om berichten van de ene persoon naar de andere te sturen. Hoewel het systeem werkte, het onthouden van cijfers en punten “.” was gewoon te veel.

Om de uitdaging het hoofd te bieden, werd het IP-adres achter de schermen geplaatst en binnengehaald bij de Domain Name Service (DNS). Het DNS-systeem maakte het eenvoudiger omdat er een menselijk leesbaar adres werd opgegeven en op de achtergrond was het gekoppeld aan het gecompliceerde IP-adres. Daarom heeft een internetgebruiker zojuist de naam getypt, bijvoorbeeld Facebook.com, en het DNS-systeem, nadat hij Facebook.com met zijn IP-adres had verbonden, vergemakkelijkte het de manier waarop gebruikers het internet zagen en ermee omgingen..

Met dezelfde techniek probeert Unstoppable Domains de complexe cryptocurrency-adressen achter een door mensen leesbare naam te plaatsen. Als zodanig, in plaats van rechtstreeks crypto’s naar een adres te sturen, gebruikt u de door mensen leesbare naam.

Het concept achter Unstoppable Domains wordt beknopt uitgelegd door de CEO, Mather Gould: “ We zijn sinds 2012 enthousiast over cryptovaluta en waren van mening dat cryptobetalingen te complex waren om mainstream te worden. Net zoals IP-adressen zijn vervangen door een DNS-systeem, denken we dat cryptocurrency-adressen zullen worden vervangen door voor mensen leesbare namen. “

“.Crypto” -domein voor alle crypto-adressen?

Onlangs heeft Unstoppable Domains het “.crypto” blockchain-agnostische domein aangekondigd. Het idee achter dit domein is om cryptocurrency-adressen voor Bitcoin, Ethereum, Ziliqa en meer te verenigen.

Hoe u niet te stoppen domeinen gebruikt met IPFS

Niet te stoppen domeinen hebben een nieuwe functie toegevoegd om te werken met ongecensureerde gedecentraliseerde bestandshostingservice IPFS. Hierdoor kan inhoud permanent op internet worden gehost met volledige immuniteit voor inmenging van de overheid of politieke inmenging. IPFS host bestanden verspreid over meerdere locaties op een gedecentraliseerde manier, dus zelfs als een server wordt uitgeschakeld, is de inhoud nog steeds toegankelijk.

Claim beschermde merknamen op Unstoppable Domains

Om phishing en het stelen van domeinnamen te voorkomen, beschermt Unstoppable Domains automatisch merknamen als apple.crypto en boxmining.crypto. Alleen geverifieerde identiteiten kunnen dergelijke domeinnamen claimen via de gratis claimtool:

Eén naam voor al uw portefeuilles met cryptocurrency?

Niet te stoppen domeinbeheerpaneel

Dat is niet alles; je hebt maar één naam nodig voor al je portemonnees. Ja, slechts één. Zie je, Unstoppable Domains is op zoek naar manieren om de acceptatie van cryptovaluta te stimuleren. Een van die manieren is om het verzenden van crypto net zo eenvoudig te maken als het verzenden van e-mail.

Daarom kunnen vrienden u Bitcoin, Ether, Litecoin, enz. Sturen met een enkele naam. Vervolgens, op de achtergrond, stuurt de technologie van Unstoppable Domains de verschillende cryptocurrencies naar hun respectievelijke wallets. Dit elimineert zelfs de noodzaak om QR-codes te scannen, aangezien het lezen ervan niet 100 procent nauwkeurig is.

Verbinden met de Zilliqa Blockchain

De DNS-versie van Unstoppable Domain is gebouwd op het Zilliqa blockchain.

Zilliqa is een schaalbaar slim contract blockchain-ecosysteem dat het creëren van schaalbare gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt.

Zilliqa biedt echter alleen een platform voor Unstoppable Domains om hun blockchain-gerichte DNS te bouwen. Dit betekent dat de blockchain-naamservice, hoewel gebouwd op het Zilliqa-platform, externe crypto’s ondersteunt zoals Ethereum, Bitcoin, Stellar Lumens, enz. Het ondersteunt ook het gebruik van creditcards..

Omdat het is gebouwd op de Zilliqa-blockchain, hebben de domeinen de extensie .zil.

Niet te stoppen of censuurbestendige domeinen

Afgezien van het helpen van het grote publiek om gemakkelijk te communiceren met cryptocurrencies, is Unstoppable Domains erop gebrand censuurbestendige domeinen aan te bieden.

Met deze domeinen heeft de eigenaar van de domeinnaam volledige controle over het domein en de inhoud ervan. Traditionele domeinactiva worden namens u opgeslagen door bewaarders, bijvoorbeeld Google.

Een blockchain-domein wordt echter opgeslagen in uw cryptocurrency-portemonnee, die alleen u beheert. Daarom kan geen enkel bedrijf, wetshandhavingsinstantie of zelfs Unstoppable Domains het zelf van u afnemen.

Daar houdt het niet op. De informatie die wordt gebruikt om uw domein te registreren, blijft privé; u kunt ervoor kiezen om geen persoonlijke informatie te verstrekken. Dit betekent dat het moeilijk is om een ​​persoon te volgen met behulp van de verstrekte gegevens. Ook kan de inhoud op de website niet worden gecensureerd door een derde partij; je hebt de volledige controle.

Zullen niet te stoppen domeinen niet te stoppen zijn?

Unstoppable Domains bereiden zich voor op een uitdagende reis waarbij cryptocurrency door meer mensen wordt geadopteerd. Bovendien, met

censuurbestendige websites, de controle wordt eindelijk teruggegeven aan de mensen.

Unstoppable Domains heeft zeker de vuurkracht om niet te stoppen. Ze hebben onlangs aangekondigd dat het US $ 4 miljoen aan financiering heeft binnengehaald in Serie A onder leiding van Draper Associates en Boost VC. Ze hebben ook subsidies ontvangen van de Ethereum Foundation en Stichting Zilliqa.

Unstoppable Domains kondigt aan dat het US $ 4 miljoen heeft opgehaald

In hun AMA met CEO Matt Gould op 15 mei 2019 onthulde Unstoppable Domains hun ontwikkelingsroadmap voor 2019. Deze zomer zullen ze werken aan fiat un boarding en privacytools. In het najaar zal het merendeel van de focus op websites liggen.

Aan de retailkant eindigt de veiling voor de top.zil-namen in de zomer van 2019. Daarna kan iedereen zijn own.zil-naam kopen. Verder kijkend, wordt verwacht dat in de herfst en winter 2019 de website- en browserondersteuning functioneel zal worden.

Roadmap van Unstoppable Domains voor de rest van 2019 Roadmap van Unstoppable Domains voor de rest van 2019

Eindoordeel over de beoordeling

Unstoppable domains biedt een nieuwe manier om censuur aan de domeinhendel te voorkomen met behulp van blockchain-technologie. Ontwikkeling en acceptatie worden versneld door de recente ontwikkelingen van het team Serie A-raise van $ 4 miljoen dollar geleid door Draper Associates. Deze nieuwe financieringsronde geeft het team meer geld om partnerschappen aan te gaan om de acceptatie te vergroten. Momenteel wachten we op meer cryptocurrency-portefeuilles om de.zil-adressen te accepteren – momenteel zijn MyCrypto en Moon klaar om het binnenkort te integreren.

Voordelen:

  • Sterke steun en team om producten te leveren
  • Goed gebruik van Blockchain-technologie (Zilliqa Blockchain
  • Schone gebruikersinterface

Nadelen:

  • Alleen voorverkoop – adoptie en integratie komen eraan

Beoordelingsscore: 4,5 / 5

Beoordeeld door Michael Gu op 31 mei

19/10/2019 Bijgewerkt om het .crypto-domein op te nemen

​ “@context”​ “http://schema.org/”, “@type”​ “Product”, “merk”​ “Niet te stoppen domeinen”, “naam”​ “Niet te stoppen domeinen”, “beeld”​ “https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Unstoppable-Domains-Logo-2.jpg”, “Omschrijving”​ “Unstoppable domains is een nieuw type internetdomein dat censuurbestendig is en informatie vrij toegankelijk maakt bovenop Web 3.0”, “beoordeling”​ “@type”​ “Beoordeling”, “kop”​ “Niet te stoppen domeinen: bereid je voor op een toekomst die immuun is voor censuur”, “naam”​ “Niet te stoppen domeinen”, “Omschrijving” ​ “Unstoppable domains is een nieuw type internetdomein dat censuurbestendig is en informatie vrij toegankelijk maakt bovenop Web 3.0”, “mainEntityOfPage”​ “https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/”, “reviewBody”​ “Unstoppable domains is een nieuw type internetdomein gebouwd op Web 3.0. Het belangrijkste kenmerk van niet te stoppen domeinen is dat het bestand is tegen censuur – het is onmogelijk voor een enkele entiteit om de verwijdering van een domein te eisen. Dit is belangrijk omdat we steeds meer censuur ervaren op internet. Uiteindelijk is het doel van niet te stoppen domeinen om internetcensuurbestendig te maken en informatie vrij toegankelijk te maken. In plaats van te vertrouwen op gecentraliseerde services om domeinnamen te kopen en verkopen (bijv.Naamcheap of GoDaddy), gebruikt Unstoppable-domeinen gedecentraliseerde platforms Ethereum en Zilliqa Blockchain als een neutrale derde partij. Dit geeft censuurimmuniteit voor geregistreerde domeinen, aangezien geen enkele overheid of entiteit de toegang tot dat domein kan beperken of verwijderen. Om de weerstand tegen censuur verder te verbeteren, is het mogelijk om de inhoud te hosten op het Inter Planetary File System (IPFS), een gedecentraliseerde hostingservice waar inhoud niet kan worden verwijderd. “, “datum gepubliceerd”​ “2020-5-1”, “beoordeling”​ “@type”​ “Beoordeling”, “ratingValue”​ “4.5”, “slechtste beoordeling”​”0”, “beste beoordeling”​ “5” ​, “auteur”​ “@type”​ “Persoon”, “naam”​ “Michael Gu” ​, “uitgeverij”​ “@type”​ “Organisatie”, “naam”​ “Boxmining”, “logo”​ “type”​ “ImageObject”, “url”​ “https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg” ​, “aanbiedingen”​ “@type”​ “Aanbod”, “priceCurrency”​ “Amerikaanse Dollar”, “prijs”​ “40”, “url”​”https://unstoppabledomains.com/r/4e8eeeec11004b3” ​

Middelen:

Website niet te stoppen domeinen: https://unstoppabledomains.com/

Telegram-kanaal: https://t.me/unstoppabledomains

Nieuwsupdate niet te stoppen domeinen: https://www.asiacryptotoday.com/unstoppable-domain-why-blockchain-needs-it/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me