9 beste Crypto-lommebøker (programvare og maskinvare) i 2020

Cryptocurrency er et helt digitalt middel for verdilagring og overføring. Imidlertid deler den en svært viktig funksjon med tradisjonell fiat-valuta – som kontanter, er det nødvendig å lagre kryptovalutaen din i en lommebok. 

I kryptovaluta-økosystemet refererer begrepet “lommebok” til programvare, online eller offline, som gjør det mulig for en kryptovalutaeier å få tilgang til sine cryptocurrency-beholdninger. Lommebøker kommer vanligvis i tre forskjellige smaker: online- eller “hot” lommebøker (programvarelommebøker) og maskinvarelommebøker (dedikerte tommelstasjonslignende enheter som gir høyest mulig sikkerhetsnivå).

Lommebøker kan være litt kompliserte. Hvis du handler kryptovaluta på en kryptobørs, har du en lommebok direkte på børsen for kryptovalutaen du bruker til å handle. En crypto exchange lommebok er imidlertid veldig forskjellig fra en egen, dedikert cryptocurrency lommebokprogramvare.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne med crypto-lommebøker, kan du lese videre – denne artikkelen vil forklare alt du trenger å vite om crypto-lommebøker i 2020.

Krypto lommebok

Hva er en Crypto Wallet?

Når du sender eller mottar kryptovaluta, gjør du det fra en lommebok. 

Krypto-lommeboken din kan betraktes som din “adresse” på blockchain-nettverket som en kryptovaluta opererer på. Kryptovaluta lommebokadresser finnes i det digitale riket og er tilgjengelig via programvare eller maskinvare for lommebok. 

Cryptocurrency-lommebøker som er vert for børser, er funksjonelt lik en bankkonto. En online lommebok for kryptoutveksling gir deg ikke full kontroll over kryptovalutaen din, men gjør det enkelt å få tilgang til og sende eller motta kryptovaluta.

Programvare for lommebok for kryptovaluta er normalt installert på en smarttelefon eller datamaskin som gir brukere tilgang til sine private nøkler og gir derfor full kontroll over en kryptovaluta-lommebok og kryptoen den inneholder. 

Kryptovaluta lommebokmaskinvare er funksjonelt lik programvare lommebøker ved at brukerne beholder full kontroll over kryptovalutaen, men med en ekstra fordel – Krypto lommebokmaskinvare er helt frakoblet og anses å være den sikreste måten å lagre krypto på.

Hvordan fungerer Crypto Wallets?

En kryptovaluta-lommebok i sin enkleste form består av to elementer: en privat nøkkel og en offentlig nøkkel. 

Den private nøkkelen tilknyttet en lommebok er “passordet” som brukes for å få tilgang til den, og består av en lang, kompleks kombinasjon av bokstaver og tall. En offentlig nøkkel er den offentlige adressen til en kryptovaluta-lommebok og brukes til å motta eller sende kryptovaluta.

Private nøkler bør lagres på en svært sikker måte. Alle som har tilgang til den private nøkkelen som er knyttet til en lommebok, har tilgang til kryptovalutaen den lagrer, så det er veldig viktig å ta sikkerhet for private nøkler på alvor.

Kryptovaluta lommebøker tillater vanligvis brukere å samhandle med en blockchain ved hjelp av et privat / offentlig nøkkelpar. Crypto-lommebøker som er “hostet” av børser som Binance eller Coinbase, gir ikke tilgang til din private nøkkel. De vil lagre dem på dine vegne.

Cryptocurrency tillater brukere å beholde full kontroll over kapitalen, men gjør også sikkerhet til brukerens ansvar. Mens private og offentlige nøkkelpar kan høres forvirrende ut, er den praktiske bruken av de fleste cryptocurrency-lommebøker relativt grei. Slik fungerer de forskjellige typene cryptocurrency-lommebøker:

Bytt (online) lommebøker

Exchange eller online lommebøker er vanligvis tilgjengelig via kryptokursutvekslingskontoer. Lommebøker på nettet er enkle å få tilgang til og bruke, men gir ikke full kontroll over brukerfond og risikerer hacking.

Programvare lommebøker

Programvare lommebøker er installert på en smarttelefon eller en PC, og lagrer private nøkler på vegne av brukeren. Programvarelommebøker krever noen ekstra trinn for å sette opp, men når de er konfigurert, er de like enkle å bruke som utvekslingslommebøker – med et ekstra lag med sikkerhet og kontroll.

Hardware lommebøker

Maskinvarelommebøker er dedikerte maskinvareenheter, som ligner på USB-stasjoner, som tilbyr det høyeste sikkerhetsnivået. Brukere kobler en maskinvarelommebok til en PC for å få tilgang til kryptovalutaen deres – når lommeboken ikke er koblet til en PC, er den helt inert og praktisk talt uhackbar.

Hva er den beste krypto lommeboken

Hva du bør vurdere når du velger en Crypto Wallet

Når du velger riktig kryptovaluta lommebok for dine behov, er den viktigste faktoren du bør vurdere sikkerhet. Selv om online lommebøker kan være enkle å få tilgang til, er det viktig å huske at enhver lommebok på nettet er mye mindre sikker enn en frakoblet lommebok. Enkelt sagt, hvis du ikke kontrollerer dine private nøkler, kontrollerer du ikke kryptovalutaen din.

Å sette opp en enkel programvare lommebok er en relativt enkel prosess. En sterk kryptovalutalagringsmetodikk innebærer å opprette en programvare- eller maskinvarepungebok for langvarig lagring og bruke den i kombinasjon med online lommebøker, sende og motta kryptovaluta for hver enkelt handel eller kjøp.

Faktorer du bør vurdere når du velger en krypto lommebok inkluderer:

Sikkerhet

Hvor sikker er byttelommeboken din? Det er mange forskjellige byttelommebøker å velge mellom. For mer informasjon om valg av børs, se CryptoTrader.Tax guide til kryptokursutveksling i 2020.

Enhetslagring

Hvilken enhet vil du lagre kryptoen din på? Lommebokprogramvaren du bruker for å lagre kryptoen din, varierer avhengig av om du bruker macOS, Windows, Android eller iOS.

Handelsfrekvens

Hvor ofte vil du handle? Hvis du er en hyppig næringsdrivende, vil du ofte gjøre transaksjoner fra en sikker frakoblet maskinvare eller lommebok til byttelommeboken for å handle. Det er viktig å velge en lommebok som gjør denne prosessen enkel.

Skatte-sporing evner

Trenger du å spore transaksjonene dine? Avhengig av skatterapporteringskravene dine, kan det hende du må spore hver enkelt kryptovalutahandel som gjøres fra lommeboken din. Krypto skatterapporteringsprogramvare som CryptoTrader.Tax automatiserer denne prosessen og lar deg generere din nødvendige kryptoskattrapporter basert på lommebokens transaksjonshistorikk ved å klikke på en knapp.

Beste Crypto-lommebøker på nettet

Online kryptovaluta lommebøker blir også referert til som “hot” lommebøker, og anses ikke som et sikkert alternativ for langsiktig kryptolagring. Krypto lommebøker på nettet drives i nesten alle tilfeller av kryptovaluta-børser, og er ikke trygge steder å lagre kryptovaluta.

En online lommebok er imidlertid viktig for kjøp eller handel med kryptovaluta. Nedenfor har vi identifisert de beste krypto-lommebøkene på nettet.

Kraken crypto lommebok

1. Kraken: sikreste lommebok på nettet

Kraken er allment ansett som en av de sikreste kryptovaluta-børsene, og har spesielt aldri opplevd et hack eller tap av brukerfond. Kraken gir brukere tilgang til kryptovaluta lommebøker for mange forskjellige kryptovalutaer, og tilbyr et enkelt, brukervennlig lommebokgrensesnitt.

Lommebøker hostet med Kraken tilbyr forbedrede sikkerhetsfunksjoner som e-postbekreftelser for uttak, konfigurerbar tidsavbrudd for konto, innstillinger for tidslås og tofaktorautentisering. Mens online lommebøker er det minst sikre alternativet for å holde kryptovaluta, er Kraken den “minst usikre” online lommeboken som er tilgjengelig.

Kasse Kraken lommebøker og andre tilbud her.

Coinbase krypto lommebok

2. Coinbase: Enklest å bruke online lommebok

Coinbase er en online kryptokursutveksling og megling som tilbyr brukere en nettleserbasert utvekslingsgrensesnitt sammen med en dedikert mobilapp for iOS og Android. Coinbase-lommeboken støtter et mangfoldig utvalg av kryptovalutaer, og integrerer en rekke funksjoner som lar brukerne delta i ICO-er, få tilgang til airdrops eller samhandle med desentraliserte applikasjoner.

I likhet med Kraken regnes ikke Coinbase som en sikker lommebok, ettersom brukerens private nøkler holdes tilbake. Sikkerhetsfunksjoner inkluderer tofaktorautentisering, samt tilgang til en 12-ords gjenopprettingsfrase som lar brukerne gjenopprette tapte lommebøker. 

Lære mer om Coinbase-tilbud her.

Metamask ethereum lommebok

3. Metamask: Beste online lommebok for Ethereum-brukere

Metamask er en nettleserutvidelse for kryptovaluta-lommebok som støtter ERC-20-tokens – kryptovalutaer utstedt på Ethereum blockchain. Metamask-nettleserprogrammet gir tilgang til privat nøkkel og brukes vanligvis til å samhandle med nettbaserte desentraliserte applikasjoner.

Sammenlignet med en kryptovaluta-maskinvarepungebok, som funksjonelt tilsvarer et bankhvelv, kan Metamask betraktes som lommeboken eller vesken du har i lommen til daglig kjøp. Metamask er ikke et sikkert middel for lagring av kryptovaluta, men er en effektiv og enkel måte å koble til og bruke desentraliserte applikasjoner online. 

Beste Crypto-lommebøker for programvare 

Programvarelommebøker er et sikrere middel for å lagre kryptovaluta, samtidig som det gjøres umiddelbart tilgjengelig når som helst. I motsetning til online utvekslingslommebøker administreres programvarelommebøker helt av brukeren, inkludert private nøkler – men forblir koblet til internett.

En programvare lommebok er vanligvis installert på en PC eller smarttelefon, og lar brukerne registrere og lagre sin private nøkkel, sette opp gjenopprettingsfraser, og forbli i kontroll over krypten sin til enhver tid. En betydelig ulempe med lommebøker for programvaren er at de bare er like sikre som enheten de er installert på – hvis den bærbare datamaskinen du installerer en programvareboklokk er hacket, for eksempel, er det sannsynlig at programvarelommeboken din blir kompromittert.

Mange programvarelommebøker tilbyr direkte kompatibilitet med maskinvarelommebøker, og effektiviserer håndtering av maskinvarepungebok.

Exodus Best Software Wallet

1. Exodus: Beste programvare lommebok for nybegynnere

Mosebok tilbyr programvare lommebok-apper for både PC og smarttelefon, og er en ideell programvarelommebokløsning for nye kryptobrukere. Exodus-appen tilbyr en innebygd utveksling sammen med et ekstremt enkelt og lett forståelig grensesnitt, mens du fremdeles gir funksjonene som forventes av en programvarelommebok..

Exodus støtter et ekstremt bredt utvalg av kryptovalutaer og lar brukerne administrere sine egne private nøkler. Det er imidlertid viktig å merke seg at Exodus er lukket kilde, noe som betyr at det ikke er mulig for kryptovaluta-samfunnet å revidere koden som driver Exodus-appen – brukere blir tvunget til å stole på utviklerne av Exodus at appen er sikker. 

Beste programvare lommebok for bitcoin

2. Electrum: Beste programvare lommebok for Bitcoin innehavere

Electrum er ikke den mest brukervennlige lommeboken som er tilgjengelig i dag, men er en av de beste Bitcoin-eneste lommebøkene som er tilgjengelige. Den originale Electrum-lommebokapplikasjonen ble publisert i 2011, noe som gjør den til en av de eldste lommebokløsningene som finnes. Den åpne kildekoden til Electrum gjør det mulig for alle å revidere koden som driver den, noe som gjør det til et svært sikkert alternativ.

Ved hjelp av Electrum er det mulig å tilpasse et bredt spekter av sikkerhetsalternativer. Electrum lar brukerne lage komplekse lommebøker som 2FA lommebøker eller multi-signatur lommebøker, og gir den største fleksibiliteten til enhver dedikert Bitcoin lommebok som er tilgjengelig i dag..

Beste programvare lommebok for smarttelefoner

3. Coinomi: Beste programvarelommebok for smarttelefoner 

Coinomi er en smarttelefonfokusert kryptolommebok som støtter over 200 forskjellige kryptovalutaer, noe som gjør den til den ideelle løsningen for en mobil lommebok med flere valutaer. Coinomi er ikke den sikreste kryptolommeboken på denne listen, da eldre versjoner av Coinomi-appen har blitt målrettet av hackere, men de siste endringene i Coinomi-koden ser ut til å ha løst dette problemet.

Coinomi fungerer som en rimelig sikker mobil lommebok for iOS og Android, men den brukes best i kombinasjon med en hardware lommebok for å lagre store mengder kryptovaluta på en sikker måte. Det er viktig at Coinomi tillater brukere å ha sine egne private nøkler, og tilbyr et relativt lett forståelig brukergrensesnitt.

Beste maskinvarekrypto lommebøker

Maskinvarelommebøker er det sikreste lommebokalternativet som er tilgjengelig. I motsetning til krypterte lommebøker på nettet eller programvaren, er hardware-lommebøker helt frakoblet og er praktisk talt hackesikker. Maskinvarelommebøker tillater brukere å sende eller motta midler bare når enheten er koblet til en datamaskin med tilgang til internett, og kan ikke sende midler uten at en bruker trykker på en fysisk bryter eller knapp på selve enheten..

Ledger enklest å bruke kryptomaskinvarebok

1. Ledger Nano X: Enkleste maskinvare lommebok

Frankrike-basert Hovedbok er en av de lengst opererende maskinvarepungeprodusentene. Ledger Nano X er det siste tilbudet fra Ledger, og er visuelt identisk med en standard USB-tommelstasjon. Nano X-brukere kobler lommeboken til hvilken som helst mobilenhet eller datamaskin med USB eller Bluetooth, og kan lagre 30 forskjellige kryptovalutaer på enheten. 

Ledger’s Nano X er en av de enkleste maskinvarelommebøkene å bruke og er allment ansett som den “gullstandarden” for kryptovaluta-sikkerhet. Ledger inkluderer unike sikkerhetsfunksjoner i Nano X, for eksempel en “plausibel deniability” -funksjon som lar brukerne skrive inn feil passord for å få tilgang til en dummy-lommebok – beskytte brukerens midler mot fysiske angrep eller utpressingsforsøk.

For å lære mer om Ledger lommebøker, Klikk her.

Trezor krypteringslommebok med høyeste sikkerhet

2. Trezor Model T: Highest Security Crypto Wallet

De Trezor er en annen svært populær maskinvarepungebutikk produsert av Satoshi Labs, den første produsenten av kryptomaskinvarepungebøker i verden. Trezor Model T forbedrer på tidligere iterasjoner av Trezor-produktlinjen, og tilbyr et berøringsskjermgrensesnitt og langt større støtte for altcoins enn Ledger Nano X.

Trezor tilbyr imponerende funksjonalitet, slik at brukerne får tilgang til konvertering til fiat-valuta, atombytter og ekstra sikkerhetsfunksjoner som beskytter brukere mot vanlige PC-trusler som nøkkelloggere. Spesielt presenterer Trezor Model T alle transaksjonsforespørsler sammen med detaljer på den innebygde berøringsskjermen, slik at brukerne er klar over hvilken tjeneste eller kryptovaluta de bruker til enhver tid.. 

Kasse Trezor her.

Keepkey beste krypto lommebok for pengene

3. KeepKey: Best valuta for pengene

De KeepKey, produsert av ShapeShift, er en budsjettbevisst crypto hardware lommebok som tilbyr mye av funksjonaliteten som leveres av andre dyrere hardware lommebøker til et lavere prispunkt. KeepKey strømlinjeformer sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprosessen, slik at brukerne kan administrere sine cryptocurrency-beholdninger på en helt sikker måte.

ShapeShift, produsenten av KeepKey, driver en kryptovaluta-utvekslingsplattform med samme navn, som gjør det mulig for KeepKey-eiere å handle kryptokommisjon gratis direkte fra KeepKey-lommeboken, noe som gjør det til et sterkt valg for nyere handelsmenn..

Viktige takeaways

Uansett hvilken lommebokløsning du bruker, er det viktig å huske at kryptovalutaen din bare er trygg hvis de private nøklene dine ble generert offline, lagres sikkert og forblir en hemmelighet – under full kontroll. 

Selv om online lommebøker gir sømløs brukervennlighet, er de ikke trygge for langvarig lagring. Når du handler eller kjøper kryptovaluta, er det best å bare lagre kryptovaluta på børser eller programvarelommebøker midlertidig mens den er i bruk. Langsiktige beholdninger av kryptovaluta bør lagres i dedikerte kryptomaskinvarepunger.

Crypto Wallet Taxes

Skatt på kryptovaluta

Hvis du bruker kryptomaskinvarepunger, er det sannsynlig at du er en moderat til avansert kryptobruker.

For de som investerer, handler og selger kryptovalutaer, er det viktig å holde seg oppdatert med kryptovalutarelaterte skatteforpliktelser – spesielt rapportere gevinster og tap fra handler. Å sørge for at du holder deg oppdatert med dine kryptokurrency-transaksjoner er et kritisk element i enhver effektiv kryptoskattstrategi. 

For å lære mer om hvordan kryptovalutainntekt beskattes, sjekk ut dette fullstendig kryptovaluta skatt guide.

Crypto Tax Software – Automatiser skatterapporteringen

I dag bruker titusenvis av kryptoinvestorer over hele verden CryptoTrader.Tax for å automatisere all skatterapportering. 

Bare registrer deg for en konto gratis, koble lommebøker og børser, og generer din krypto skatt rapporter med et klikk på en knapp.

Når de er generert, kan CryptoTrader.Tax-rapporter leveres til en regnskapsfører eller importeres til skatteregistreringsprogramvare som TurboTax eller TaxAct

Du kan lære mer om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me