Den ultimate guiden til kryptovaluta skattetapshøsting

Å delta i skattetapshøsting med cryptocurrency-eiendelene dine er en av de mest effektive måtene å redusere skatteregningen for året. Det er ingen hemmelighet at kryptokurver er ekstremt ustabile. Dette og en rekke andre egenskaper gjør det til en uvanlig effektiv kandidat for innhøsting av skattestrategier. Denne veiledningen skisserer hva innhøsting av skattemessige tap er, hvordan du kan bruke det til å redusere skatteplikten på bitcoin og krypto, og hvordan du kan bruke CryptoTrader.Tax Skattetapningsverktøy for automatisk å oppdage de største mulighetene for skattebesparelser.

Innhøsting av skattetap – hva er det??

Skattetapthøsting er praksis for å selge en kapitalformue med tap for å motvirke en skatteplikt på gevinst. Ved å realisere eller “høste” et tap, er investorer i stand til å motregne skatt på både gevinst og inntekt. Dette er en skattereduksjonsstrategi som ofte brukes i aksjer og verdipapirer. 

Et eksempel

John kjøper $ 1000 Apple-aksjer og $ 2000 Tesla-aksjer i et gitt år. Mens du holder disse investeringene, stiger verdien av Johns Apple-aksjer til $ 1500, mens Tesla faller til $ 1700. John selger hele Apple-aksjen for $ 1500.

Uten innhøsting av skattetap

Uten å høste tapene i Tesla-aksjen, har John en gevinst på 500 dollar for året fra salget av Apple-aksjen. John betaler skatt på hele $ 500 av denne kapitalgevinsten.

Med innhøsting av skattetap

I stedet for å fortsette å ha sin Tesla-aksje, kan John høste tapene i Tesla ved å selge før årsskiftet. Gevinst og tap blir summert sammen for året, noe som resulterer i netto gevinst eller tap. Johns netto kapitalgevinst er nå bare $ 200 for året ($ 500 – $ 300). I dette scenariet betaler John bare skatt på $ 200 av netto kapitalgevinst i stedet for $ 500.

Skattetap høstet med kryptovalutaer

Kryptovalutaer behandles som skattemessig eiendom, nøyaktig det samme som aksjer. Dette betyr at du også strategisk kan selge / handle krypto for å høste tap og redusere skatteplikten. I motsetning til aksjer har imidlertid kryptokurver unike egenskaper som gjør dem til enda bedre kandidater for innhøsting av skattetap. Vi diskuterer disse nedenfor. 

Regler for vaskesalg

Et vaskesalg oppstår når du påfører et kapitaltap, og deretter kjøper samme sikkerhet tilbake i et 30-dagers vindu før eller etter at tapet på kapitalen er pådratt. Denne regelen er utformet for å hindre investorer i å ta kapitaltap på ett år og deretter umiddelbart kjøpe tilbake aksjen. De IRS sier spesifikt at regler for vaskesalg bare gjelder verdipapirer. Kryptovaluta er eiendom, ikke verdipapir, som definert av IRS veiledning. Dette betyr at regler for vaskesalg ikke gjelder for kryptovaluta på dette tidspunktet.

Volatilitet

Kryptovalutaer er ekstremt ustabile – mer enn tradisjonelle eiendeler. Denne volatiliteten betyr at investorer regelmessig har muligheter til å realisere og høste kapitaltap. Den vanskelige delen for investorer er å identifisere hvilke av deres kryptovalutaer i porteføljen som har høyest kostnadsgrunnlag (original kjøpesum) sammenlignet med gjeldende markedspris. Dette er eiendelene som gir størst mulighet for skattebesparelser. CryptoTrader.Tax har et skattetapshøstingsverktøy innebygd i appen som lar brukerne automatisk identifisere hvilke av deres kryptovalutaer som er den største muligheten til å høste tap.

Et eksempel

Amy har tjent $ 15.000 i gevinst ved å investere i aksjemarkedet i år. Amy har også investert i kryptokurver som bitcoin, XRP og Ethereum. I desember importerer Amy sine kryptovaluta-transaksjoner til CryptoTrader.Tax og merker at investeringene hennes er over $ 20.000 for året. For å høste disse tapene, handler Amy alle sine kryptokurver i Litecoin (og påløper dermed en skattepliktig begivenhet og innse tapene hennes). Amys tap i kryptovaluta utlignet hele aksjemarkedsgevinsten hennes, og hun sitter igjen med et kapitaltap på 5000 dollar for året.

Netto kapitaltap Opp til $ 3000 motregnet ordinær inntekt

Når totale kapitalgevinster og -tap for året utgjør et negativt tall, påløper det netto kapitaltap. Hvis nettokapitaltapet er mindre enn eller lik $ 3000 ($ 1500 hvis du er gift og leverer en egen selvangivelse), kan hele kapitaltapet brukes til å kompensere for andre typer inntekt – som inntekten fra jobben din.

Netto tap som overstiger $ 3000, rulles videre til påfølgende år.  

Bruke CryptoTrader.Tax for automatisk å oppdage muligheter for høsting av tap

Du kan bruke CryptoTrader.Tax for å generere en fullstendig rapport som deler opp dine største muligheter for innhøsting av skattetap. Start med å koble børsene dine og importere alle kryptovaluta-transaksjonsdata til plattformen. CryptoTrader.Tax historisk prismotor vil tildele kostnadsgrunnlag til hver eneste av dine kryptovaluta-transaksjoner.

Høsting av Bitcoin skattetap

Gå til fanen Innhøsting av skattetap

Etter å ha generert skatterapporten din, naviger til “Skattetap høsting” -fanen (bildet nedenfor). Denne rapporten viser dine største muligheter for å høste tap i fallende rekkefølge. Rapporten sammenligner kostnadsgrunnlaget ditt i en spesifikk kryptovaluta (hvor mye du betalte for den) med gjeldende markedspris. Kryptovalutaer som har et kostnadsgrunnlag som er mye høyere enn den nåværende markedsprisen, gir den største høstmuligheten for skattetap.

Innhøsting av skattetap i kryptovaluta

Selg eller handle når det er oppdaget

Når du vet hvilke kryptovalutaer som gir de beste skattebesparelsesmulighetene, kan du selge eller bytte dem på din utveksling. Husk at salg eller handel med kryptoen din vil utløse en skattepliktig begivenhet og “realisere” tapene dine i eiendelen. 

Når du har fullført salget eller handelen, importerer du transaksjonen (e) til trinn 2 i CryptoTrader. Skatt og kjør skatterapportene dine på nytt! Du vil da kunne se hvor mye innhøsting det tapet reduserte nettogevinstene dine.

31. desember er Cutoff – Time is of The Essence!

Det er viktig å huske på at skatteåret slutter 31. desember – selv om fristen for innlevering ikke er før 15. april. Dette betyr at du må høste tapene dine før årets slutt hvis du vil at de skal påvirke skatten til året. Mange investorer forsinker bare for å innse at de kunne ha spart penger på skatteregningen hvis de hadde solgt eller realisert tap tilbake i desember. Da er det for sent.

Ikke la dette skje med deg! Du kan se alle dine høstingsmuligheter for skattetap ved å lage en skatterapport med CryptoTrader.Tax i dag.

Du kan lære mer om hvordan kryptovaluta beskattes med vår Komplett guide til kryptovalutaavgifter.

Ansvarsfraskrivelse: Denne guiden er kun ment for informasjonsformål. Det er ikke ment å erstatte skatt, revisjon, regnskap, investering, økonomisk eller juridisk rådgivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me