Hva betyr “SAFU” og “HODL” i Crypto World? [2020]

Cryptocurrency Slangs er ganske enkelt noen forvrengte terminologier og lingo som er veldig innfødte i kryptovalutaområdet.

I mine tidlige dager med Bitcoin og kryptovaluta følte jeg meg utelatt fordi jeg ikke visste noe om disse terminologiene.

Og da jeg ble med i noen få kryptogrupper og handelskanaler på Telegram og WhatsApp, ble det enda mer forvirrende å høre terminologier som jeg ikke har hørt før.

Og jeg tror du vil være enig med meg når jeg sier:

Du har også ofte opplevd dette i Reddit-, BitcoinTalk- eller Telegram-samfunn hvor du må ha sett folk stave feil på begreper som HOLD til HODL til tross for at du har en automatisk korrekt funksjon i telefonene?

Men hvorfor er dette slik??

Vel, kryptosamfunnet er stolt av å bringe nye vilkår og lingo i kryptosfæren, og det er mye påvirket av Wall Street-aksjehandlere.

Så la oss i dag se noen av de populære kryptoslangene du kanskje hører nå og da.

Vi anbefaler deg å gå gjennom denne listen og dele den med vennene dine som er interessert i kryptovalutaer.

Så la oss dykke inn:

Crypto Lingo: Hva er ‘Safu’ eller ‘Safu Binance’?

Safu er et begrep som brukes for å betegne ‘Safe’ i kryptosfæren.

Den aller første gangen noen brukte dette begrepet (Safu) var av Bizonnaci YouTube-kanal, der YouTuber laget denne morsomme videoen etter at Binance-sjefen twitret i juli 2018 og sa:Midlene er trygge.’

Men dette ble på en eller annen måte omgjort til et kryptomeme og kryptoslang.

Videre utgraving viser også at Binance også har opprettet et fond som heter ‘SAFU’ for å beskytte Binance-sentralbrukerne. Og her er hva Binance sier om det:

For å beskytte fremtidige interesser til alle brukere, vil Binance opprette en Secure Asset Fund for Users (SAFU). Fra og med 2018/07/14 vil vi tildele 10% av alle mottatte handelsavgifter til SAFU for å tilby beskyttelse til våre brukere og deres midler i ekstreme tilfeller. Dette fondet vil bli lagret i en egen kald lommebok.

Så siden da har kryptosamfunnet begynt å bruke begrepet ‘Safu’ for å betegne eller spørre om deres midler er trygge nå på en kryptobørs i en nødsituasjon. Som for eksempel er Binance Safu?

Noen mennesker anser det som ‘Safu’ er en skrivefeil for ordet ‘Safe’, men det ser ikke ut, og det samme blir igjen gjentatt fra Urban Dictionary som betyr:

La oss gå videre til det neste mest berømte begrepet i kryptoslanger.

Hva er ‘HODL’?

Nå tror jeg at alle må ha hørt ord som #HODL Bitcoin, Bitcoin HODLer, etc..!!

Hvis det ikke er det, vil jeg kanskje bli overrasket, men uansett for de av dere som ikke vet hva HODL er? Her er forklaringen:

  • HODL – “Vent i kjære livet.”

HODL er en veldig populær backronym i kryptosfæren som ble populær på grunn av noens skrivefeil for ordet ‘HOLD’, og her er bakgrunnen for det:

Først dukket verden HOLD opp på BitcoinTalk Form i desember 2013 da en full Bitcoin Talk-bruker skrev dette følgende innlegget:

Ettersom det er tydelig at han var full, men han stavet bevisst HOLD-stavemåten, tror jeg å få oppmerksomhet og som han til slutt fikk.

Det ser ut som om han var sterkt nede på Bitcoin, men likevel bestemte seg for å stikke og HODL sin Bitcoin-besittelse i maskinvareboken.

Siden da har dette såkalte feilstavede begrepet fått mye trekkraft, og nå bruker alle kryptohandlere dette begrepet med en mynt for å signalisere at de er hausse på den aktuelle mynten, og prisen vil være mye høyere i fremtiden, om ikke i dag !!

I slekt: Hvordan holde Bitcoin, Litecoin, Ethereum som kryptovaluta trygt & Sikre !!

Andre populære kryptovaluta-slangs

#1. FOMO

Wiki definerer: Frykt for å gå glipp av, eller FOMO, er “en gjennomgripende frykt for at andre kan ha givende opplevelser som man er fraværende fra”.

Tilsvarende i krypto følelsen blant investorer at hei vil savne enorme fortjeneste hvis de ikke kjøper en bestemt mynt eller kryptovaluta.

# 2. JOMO

Joy Of Missing Out eller JOMO er det motsatte av FOMO hvor man er veldig glad for at han / hun savnet en bestemt mulighet fordi det var en #rekt handel.

# 3. Rekt (ødelagt)

Et feilstavet ord for ødelagt som betyr at en næringsdrivende blir ødelagt og er i store tap ved å være i en bestemt handel. Dette begrepet er lånt fra aksjehandlere.

# 4. FUD

FUD betyr frykt, usikkerhet, tvil skapt av falske utsagn eller forvrengning av fakta for å bevisst falle prisene slik at de kan kjøpe de tingene billig.

For eksempel har JP Morgan opprettet FUD rundt Bitcoin for å kjøpe det billig for seg selv.

# 5. Til månen eller når månen?

Til månen brukes slang for å signalisere at en bestemt mynt vil stige astronomisk i prisen, og når månen vanligvis brukes til å spørre om når en bestemt mynt forventes å øke i pris.

# 6. ATH

ATH betyr All-Time High og brukes til å betegne den høyeste prisen en bestemt mynt noensinne har nådd i sin historie. Som for eksempel nådde Bitcoin sin ATH på $ 20,600 i desember 2017.

Noen flere Crypto Lingos …

# 7. Hval = Handler med mange mynter, som Bitcoin Whale.

# 8. Bjørnhval = En hvalhandler som er bearish

# 9. Veskeholder = handelsmann igjen med mange mynter å selge og holder nå posen fordi prisene er svake.

# 10. DUMP = Å selge en mynt

# 11. DUMPING = Nedadgående prisbevegelse

# 12. DYOR = Gjør din egen forskning

#1. 3. FA = Grunnleggende analyse

# 14. ALTCOIN = Enhver annen kryptovaluta enn bitcoin.

# 15. ASHDRAKED = En situasjon der du mistet alle pengene dine.

# 16. BTFD = Kjøp The Fucking Dip (en indikasjon på å kjøpe en mynt når den har dumpet så hardt)

# 17. DILDO = Lange grønne eller røde lys

# 18. LANG = Margin okseposisjon

# 19. MCAP = Markedsverdi

# 20. OTC = Over the Counter

# 21. PUMPE = Oppadgående prisbevegelse

# 22. SHITCOIN = En mynt uten potensiell verdi eller bruk

# 23. KORT = Marginbjørnposisjon [Brukes mens Bitcoin Marginhandel]

# 24. SVINGE = Sikk-sakk-prisbevegelse (oppover og nedover)

# 25. TA = Teknisk analyse

# 26. LTV = Lån til verdi-forhold [Brukes mens Bitcoin-utlån]

Morsom fakta: Jeg har samlet disse vilkårene og sjargongen fra internett, og de skal ikke tas på alvor. Den eksakte betydningen kan også variere i noen lokalsamfunn og er derfor subjektiv.

Nå forteller du oss: Kjenner du noen mer interessante kryptoslanger eller sjargong som jeg har savnet her. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Ikke glem å dele dette innlegget med venner og familie som kommer i gang med krypto !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me