Hva er et sikkerhetslån i krypto?

Utlån og lån er den mest grunnleggende finansielle tjenesten som milliarder av mennesker over hele verden nyter.

Men så langt har denne tjenesten bare vært tilgjengelig for velstående arbeidere eller forretningsklasser med en anstendig kredittpoeng eller vurdering.

Dette endres nå ettersom markedet har oppfunnet kryptolån for personer som ikke har en etablert kredittpoenghistorie eller noe lignende..

Men før vi snakker om kryptolån, tror jeg vi trenger å snakke om sikkerhetslån i seg selv, da mange av dere kanskje ikke er klar over det.

Så la oss få ballen til å rulle:

Hva er Collateralized Crypto Lending & Låning??

Ordbokens betydning av sikkerhet er ‘sikkerhet’ eller ‘garanti’.

Og i området for utlån og lån, betyr sikkerhet en eiendel som er pantsatt som sikkerhet eller som garanti av en låntaker mot midlene han / hun mottar. Dette er pantelån.

På samme måte, i utlån med pantelån, holder långiverne sikkerheten med seg selv som sikkerhet mot beløpet de har lånt ut til låntakeren.

Når det er sagt, kan det i det tradisjonelle utlåns- og lånemarkedet være alt som eiendom, aksjer, obligasjoner, bil eller andre verdifulle eiendeler som har en markedsverdi.

For eksempel, når man setter fast eiendom eller hjem som sikkerhet for å få et lån, kalles det HELOC (Home Equity Line of Credit.)

Til slutt er denne formen for utlån og utlån utbredt over hele verden, ettersom alle kan utnytte eiendelene sine til å ta opp et lån til nesten ethvert formål. Disse kalles pantelån.

Nå, la oss gå videre til krypto pantelån eller utlån.

Hva er kryptovaluta eller utlån?

Som det fremgår av selve navnet at krypto sikkerhetslån er en type lån hvor en låntaker pantsetter eller pantsetter sine kryptovalutaer for å motta midlene.

Mange kryptolåneplattformer gjør dette i kryptosfæren, og noen av dem er:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Celsius osv …

La oss ta eksemplet med Nexo.

Med Nexo-utlånsplattformen, som er en crypto-utlånstjeneste, kan alle låne mot sine kryptovalutaer. Låntakere må sende krypto til dem, og til gjengjeld får de USD, eller EUR, eller stablecoin (USDT, USDC).

Men hvor mye låntakerne får, avhenger av hvor mye sikkerhet de har satt inn og LTV-rasjonen som Nexo gir dem. For eksempel, hvis en låntaker har satt BTC i verdi på $ 20 000 til en LTV på 50%, vil låntakeren motta $ 10 000 i USD, eller EUR, eller stablecoin (USDT, USDC). Selvfølgelig vil disse $ 10.000 være tilgjengelige til en rentesats. For nå, la oss anta at det er 5% årlig.

Og når låntaker har tilbakebetalt dette $ 10.000 pluss passende rentebeløp, vil han / hun få tilbake BTC de har satt inn hos Nexo som sikkerhet.

Per nå gir Nexo kryptostøtte i 200+ jurisdiksjoner over hele verden i 40+ valutaer. Dessuten er det den eneste plattformen som aksepterer flest kryptovalutaer for kryptolån, noe som gjør den til en umiddelbart tilgjengelig kryptokredittlinje..

Hvorfor trenger vi krypto som sikkerhet?

Det er behov for sikkerhet i denne typen lån for å skape en vinn-vinn-situasjon for både långivere og låntakere.

Med vinn-vinn-situasjon mener jeg dette:

På utlånersiden er det en risikoreduserende teknikk å ha sikkerheter der långiveren kan være trygg på at pengene hans vil bli returnert tilbake til ham / henne i tilfelle låntakeren misligholder ved tilbakebetaling av lånet. Dette gjøres gjennom avvikling av sikkerheter eller ved å balansere lånet. Pluss långivere låner ut pengene sine til en rente, og tjener dermed ekstra kroner på kapitalen.

På låntakersiden er det en fordel for låntakeren å stille sikkerhet og bruke den til å ta et lån. På denne måten kan de bringe etterlengtet likviditet til seg selv for å betale for andre ting og samtidig ikke gi opp fordelen med å ha kryptovalutaer.

Derfor er det vinn-vinn for begge involverte parter.

Fordeler med kryptolån

Det er mange fordeler med krypto-støttede lån, men blant disse tror jeg bruken av P2P-utlån er den mest fordelaktige.

Blockchain-baserte kryptokurver er naturlig peer-to-peer, og det er ganske enkelt å spore ting over en åpen blockchain-arkitektur i stedet for en sentralisert..

Å gjøre peer-to-peer-utlån over blockchain er også veldig kostnadseffektivt, ettersom bevegelse av penger kan skje veldig billig. Fra nå av kan til og med innenlandske overføringer ta opptil 30 $ -40 $ i USA, noe som ganske enkelt er for mye.

Dessuten kan mange operasjoner mens en utlåns- og lånesyklus automatiseres ved hjelp av smarte kontrakter, noe som gjør det enda mer kostnadseffektivt fra bedriftseiere..

Og når disse bedriftseiere sparer penger i driften, vil det definitivt resultere i noen direkte eller indirekte fordeler for långivere og låntakere.

Det blir bedre:

Fra långivere har disse kryptoutlånstjenestene nå begynt å tilby 6-7% rente. Dette er som å ha en sparekonto som gir 3-4 ganger mer enn den tradisjonelle sparekontoen.

Sist men ikke minst, kan transaksjoner på blockchain utformes for å skje nesten umiddelbart, noe som gjør hele utlåns- og lånesyklusen rask sammenlignet med vårt eldre system.

Så alt fra TheMoneyMongers i dag, og vi kommer veldig snart tilbake med noe enda mer interessant og opplysende for våre lesere som er interessert i kryptolån.

Hold deg trygg og invester ansvar ved å aldri investere mer enn det du har råd til å tape i kryptoassets.

Likte dette innlegget? Ikke glem å dele den med nettverket ditt på Twitter & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me