Hvordan rapportere kryptotap på skatten

Realiserte bitcoin- og kryptotap kan avskrives for å redusere det totale skatteplikten. På grunn av den ekstreme volatiliteten som er tilstede i kryptomarkedene, gir dette mange investorer store muligheter for betydelige skattebesparelser. Denne artikkelen diskuterer hvordan du rapporterer kryptotap til IRS, samt strategier for å spare penger og bruke kapitaltap for å senke skatteregningen..

For en grundig oversikt som diskuterer det grunnleggende om kryptokurrencyavgifter, sjekk ut vårt komplette guide for kryptoskatt.

Kan du avskrive kryptotap på skatt??

Ja. Kryptovalutaer som bitcoin behandles som eiendom av IRS, og de er underlagt regler for kursgevinst og tap.

Dette betyr at når du realiserer tap etter handel, salg eller på annen måte avhende kryptoen din, blir tapene trukket fra andre gevinster så vel som ordinær inntekt (opptil $ 3000).

Eksempel 1:

Lucas kjøper 1 bitcoin for $ 10.000. Seks måneder senere selger han den 1 bitcoin for 8000 dollar.

I dette eksemplet realiserer Lucas et kapitaltap på $ 2000 etter å ha solgt bitcoin. Denne $ 2000 først blir trukket fra andre kapitalgevinster Lucas måtte ha (som gevinster fra andre investeringer som aksjer).

Hvis han ikke har noen gevinst, trekkes hele $ 2000-tapet fra Lucas inntekt – og dermed senker den samlede skattepliktige inntekten og reduserer skatteregningen..

Eksempel 2:

Mitchell tjener $ 50000 per år fra jobben sin. Han solgte også noen Apple-aksjer i år, og tjente en gevinst på $ 5.000 på salget. På toppen av dette investerte Mitchell i Ethereum på høyden, og solgte hele sin ETH for et totalt tap på $ 6000.

I dette eksemplet trekker Mitchells $ 6000-tap i ETH helt mot sin $ 5000-gevinst fra aksjemarkedet / Apple-aksjen. Etter denne motregningen sitter Mitchell igjen med et netto tap på $ 1.000 på året. 

Dette kapitaltapet på $ 1000 reduserer Mitchells totale skattepliktige inntekt til $ 49 000 for året. 

Skjerm for kryptotapskatt

Når pådrar du deg et kryptotap?

Husk at du faktisk må realisere tapet ditt for at det skal telle som et kapitaltap som kan avskrives på skatten. For å realisere et tap, må du pådra deg et skattepliktig begivenhet—Med andre ord, du må faktisk avhende kryptoen din for å realisere tapet.

I følge IRS pådrar du deg en skattepliktig hendelse for kryptovaluta når ett av følgende skjer:

  • Handle eller selg krypto for fiat-valuta (som USD) 
  • Bytt en krypto mot en annen kryptovaluta
  • Bruk krypto for å kjøpe en vare eller tjeneste

Så bare å kjøpe og holde ikke realiserer noen gevinster eller tap. Du må faktisk avhende kryptoen din enten ved å selge eller handle den for å realisere gevinst eller tap i investeringen. 

Eksempel 1:

Sara kjøpte 1 BTC for $ 15 000 i begynnelsen av 2018. Ved utgangen av 2018 holdt Sara fremdeles sin bitcoin, men den er nå bare verdt $ 7 000. 

I dette eksemplet har Sara et urealisert tap på $ 8 000 (15 000 – 7 000), og hun kan ikke skriv dette av på dette tidspunktet. 

Husk at Sara bare innser tapet av eiendelen når hun avhender den. 

Kryptotap rapporterer IRS

Må du rapportere kryptotap til skattemyndighetene?

Ja, du må rapportere kryptotap videre IRS-skjema 8949

For hver av dine skattepliktige hendelser, beregne gevinst eller tap fra transaksjonen og registrere dette på en linje på 8949. Når du har fylt ut linjer for hver av dine skattepliktige hendelser, oppsummer dem og skriv inn din totale nettogevinst eller tap nederst på 8949 (bildet nedenfor).

Kryptotap skjema 8949

Mange investorer mener at hvis de bare får tap og ingen gevinster, at de faktisk ikke trenger å rapportere dette til skattemyndighetene. Dette er ikke sant, og IRS gjør det klart at tap av kryptovaluta må rapporteres på selvangivelsen.

For en trinnvis gjennomgang av detaljer om hvordan du rapporterer krypto på 8949, sjekk ut blogginnlegget vårt: Hvordan rapportere krypto på skatter.

Krypto skattebesparelser

Den store muligheten for innhøsting av skattetap – AKA som sparer $$$

Mange kryptovalutainvestorer er hard-core Hodlers (holdere), noe som betyr at de rett og slett har kjøpt og holdt kryptoen sin gjennom årene, uten å pådra seg noen skattepliktige hendelser.

På grunn av dette sitter mange investorer ofte på enorme urealiserte kapitaltap som kan brukes til å kompensere for andre gevinster og redusere skattepliktig inntekt..

Ved å strategisk handle de kryptovalutaene som har store urealiserte tap og dermed pådra seg en skattepliktig begivenhet, kan investorer til tider realisere betydelige skattebesparelser. 

Dette er en vanlig strategi kalt Tax Loss Harvesting som brukes av formuesforvaltere hele tiden. I kryptoverdenen fungerer denne strategien for skattehøsting enda bedre, og du kan spare mye penger ved strategisk å høste tap gjennom året. 

Vi diskuterer denne prosessen med innhøsting av skattetap og hvordan du kan bruke den til å spare penger i vårt komplette blogginnlegg: Kryptovalutaveiledningen for skattetapshøsting.

I dag bruker mange kryptoinvestorer skatteprogramvare for kryptovaluta for å hjelpe dem med å skatte tap og automatisk oppdage de største skattebesparelsesmulighetene i kryptoporteføljen.

Utfordringen for handelsmenn

Hvis du har handlet ganske ofte, kan det bli ganske kjedelig å beregne tapene dine for hver av dine kryptovaluta-handler og rapportere dem om skatten din..

Handel med kryptovaluta er for det meste sitert i andre kryptovalutaer, noe som gjør rapportering av gevinster og tap i USD-forhold (eller din hjemme-fiat-valuta) veldig vanskelig.

På toppen av dette utveksler kryptoutvekslinger som Coinbase og Binance faktisk ikke har muligheten til å gi gevinst og tap rapporter til kunder. Dette problemet stammer fra den overførbare naturen til selve kryptoen.

Innhøstingsmodul for krypto skatt

Skattprogramvare for kryptovaluta

I stedet for å spore opp de historiske USD-prisene for hver kryptovalutahandel for å gjøre gevinst / tap-beregningen for hånd, benytter mange kryptoinvestorer kryptoskattprogramvareplattformer som CryptoTrader.Tax for å automatisere hele rapporteringsprosessen.

Ved å koble til kryptovaluta-børsene dine og importere alle dine historiske handler, kan CryptoTrader.Tax generere din krypto skatt rapporter basert på dataene dine ved å klikke på en knapp.

Du kan bruke disse rapportene til å sende inn kryptotap med selvangivelsen. Du kan til og med importere rapportene som CryptoTrader.Tax genererer direkte til din TurboTax eller TaxAct redegjør for enkel arkivering.

I tillegg til rapportene dine tilbyr CryptoTrader.Tax en full innhøstingsmodul for skattetap som vil hjelpe deg med å identifisere hvilke kryptovalutaer i porteføljen din som har de største urealiserte tapene og tilby det største skattebesparelsespotensialet.

Skattetap høsting for Crypto

En næringsdrivende sparte over $ 10 000 på skatteregningen ved å utnytte CryptoTrader. Verktøy for skatteinntekt. Du kan lære mer om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her.

Konklusjon

Det er viktig å arkivere kryptotapene dine med skatten hvert år. Ikke bare fordi det kreves av skattemyndighetene, men enda viktigere, fordi det kan spare deg for en betydelig sum penger på selvangivelsen!

Ansvarsfraskrivelse – Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me