Krypto skatterapportering for Robinhood – hvorfor det skiller seg fra andre børser

Robin Hood har blitt en av de mest populære plattformene blant de yngre demografiske for kjøp, salg og investering i en rekke eiendeler. Inkludert i disse tilbudene er muligheten til å investere i kryptovalutaer. I motsetning til kryptovaluta-børser som Coinbase, Gemini, Bittrex osv, Robinhood Crypto gjør ikke tillate brukere å overføre krypto til eller ut av Robinhood-plattformen. Denne faktoren gjør skatterapportering mye forskjellig for investorer i kryptovaluta i Robinhood. I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du håndterer Robinhood-kryptovaluta-transaksjoner for skatterapportering.

Kryptovaluta 101

I de fleste land blir kryptovalutaer som bitcoin behandlet som eiendom for skattemessige formål, ikke som valuta. Akkurat som andre former for eiendom – aksjer, obligasjoner, eiendom – pådrar du deg et skatterapporteringskrav når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptovalutaen din for mer eller mindre enn du kjøpte den for. 

Som et resultat ser kryptovalutahandel ut som skattemessig aksjehandel.

Hvis du for eksempel kjøpte 0,2 Bitcoin for $ 2000 i mai 2018 og deretter solgte den to måneder senere for $ 3000, ville du ha en gevinst på $ 1000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skattegrense du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Priser varierer basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst. Dette gjelder for alle kryptovalutaer.

Vi diskuterer grunnleggende om kryptoskatt i større dybde i blogginnlegget vårt, Den ultimate guiden til avgifter i kryptovaluta.

Hvorfor er Robinhood annerledes?

Robinhood er ikke et innfødt kryptokursfirma. Det som menes med dette er at Robinhood ikke er bygget “on-chain”, og det tillater deg ikke å sende krypto eiendeler til en “Robinhood lommebok”. Du kan bare kjøpe og selge kryptovalutaer direkte på Robinhood. Du kan ikke sende BTC du kjøper fra Robinhood til din egen eksterne lommebok. Du kan heller ikke sende BTC fra din eksterne lommebok til Robinhood-kontoen din. Alt må skje innenfor Robinhood-plattformen.

Mens mange vil hevde at dette er “antikrypto”, tillater det Robinhood å eksportere nødvendige skatteformer for gevinst og tap til sine brukere på slutten av året..

I motsetning til ekte kryptovaluta-børser som Coinbase eller Tvillingene, Robinhood vet nøyaktig hvor mye du har vunnet eller mistet fra kryptoinvesteringene dine fordi hver eneste kjøp, salg eller annen transaksjon skjedde innenfor murene. 

Coinbase og andre kryptobørser har derimot ikke denne muligheten, da du når som helst har muligheten til å sende krypto til Coinbase eller ut av Coinbase. Når du deltar i denne typen overføring, mister Coinbase muligheten til å gi deg fullstendige gevinst- og taprapporter. Vi beskriver dette problemet i ekstrem dybde i blogginnlegget vårt her: Hvorfor kryptovalutautveksling ikke kan gi brukerne nøyaktige skatterapporter.

Fordi Robinhood ikke er et “innfødt” kryptokursfirma, er det faktisk i stand til å gi en fullstendig gevinst og tap rapport til brukerne. Dette skjemaet er kjent som 1099-B.

Robinhood 1099-B

Du kan laste ned 1099-B-retten din fra Robinhood-kontoen din. I likhet med andre typer skattedokumenter mottatt ved årsskiftet (W2 osv.), Kan du importere denne 1099-B som du mottar fra Robinhood til skatteoppgaveprogramvare som TurboTax, eller gi den direkte til skatteprofesjonen for å arkivere på dine vegne.

Du trenger ikke å importere denne 1099-B til spesifikk programvare for kryptoskatt som CryptoTrader.Tax. Igjen, dette er fordi alle gevinster, tap, kostnadsgrunnlag og inntekt allerede er fullstendig oppført på 1099-B som du mottar fra Robinhood. Ingen grunn til å gjøre det to ganger.

Hva om jeg bruker andre børser i tillegg til Robinhood?

Hvis du bruker andre tradisjonelle kryptovaluta-børser i tillegg til Robinhood, må du samle disse transaksjonene fra de andre børsene for å opprette de nødvendige skjemaene for gevinst og tap. Du kan bruke kryptovaluta-skatteprogramvare som CryptoTrader.Tax for å samle transaksjonene dine fra alle de andre børsene du bruker og genererer nødvendige skatterapporter med et klikk på en knapp.

Du burde ikke inkluderer handler fra Robinhood i disse samlede rapportene. Disse skal håndteres separat – husk dette er fordi Robinhood er helt atskilt. 

TurboTax-eksempel

Hvis du bruker TurboTax eller annen programvare for skatteregistrering, bør du importere din TurboTax CSV som CryptoTrader.Tax eksporterer så vel som din 1099-B som Robinhood eksporterer til din TurboTax regnskap. Når du laster opp begge disse, blir alle transaksjonene dine inkludert i selvangivelsen. Ingen data telles dobbelt. 

Har du spørsmål? Chat gjerne med vårt live kundesupportteam. Teamet hjelper deg gjerne med å svare på spørsmål og vil komme tilbake til deg ekstremt raskt!

Ansvarsfraskrivelse: Denne veiledningen er kun gitt for informasjonsformål. Det er ikke ment å erstatte skatt, revisjon, regnskap, investering, økonomisk eller juridisk rådgivning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me