Slik gjør du bitstempelavgiftene dine – Bygg dine kryptoskattformer

Bitstamp har blitt en av de største kryptovaluta-børsene basert i Storbritannia. Mange kryptovalutahandlere bruker Bitstamp på grunn av overholdelse av regelverk og brukervennlighet. Når det gjelder å gjøre Bitstamp-avgiftene dine og bygge ut dine nødvendige avgiftsskjemaer basert på Bitstamp-transaksjonshistorikken, oppstår det imidlertid en rekke utfordringer. 

Denne artikkelen diskuterer disse utfordringene og forklarer den enkleste måten å bygge ut den nødvendige Bitstamp og kryptoskattformer.

Hvordan fungerer kryptovalutaavgifter?

I de fleste land blir kryptokurver behandlet som eiendom for skatteformål, ikke som valuta. Akkurat som andre former for eiendom – aksjer, obligasjoner, eiendom – pådrar du deg et skatterapporteringskrav når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptovalutaen din for mer eller mindre enn du kjøpte den for. 

I denne forstand ser kryptovalutahandel ut som å handle aksjer for skattemessige formål.

For eksempel, hvis du kjøpte 0,2 Bitcoin for $ 2000 i mai 2018 og deretter solgte den to måneder senere for $ 3000, har du en gevinst på $ 1000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skatteklasse du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Priser varierer basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst. Dette gjelder for alle kryptovalutaer.

Selvfølgelig varierer reglene litt basert på jurisdiksjon, så sørg for at du forstår detaljene som gjelder i ditt land. Vi diskuterer det grunnleggende om kryptoskatt i blogginnlegget vårt, Den komplette guiden til avgifter i kryptovaluta.

Bitstamp-avgifter – Forstå problemet

Bitstamp har faktisk ikke muligheten til å gi brukerne nødvendige skatterapporter som ofte mottas i en verden av handelsaksjer av en rekke årsaker..

Det første problemet er at mange handler på Bitstamp er sitert i andre kryptovalutaer. Fordi du må beregne virkelig markedsverdi i din lokale FIAT-valuta når du handler, blir denne rapporteringen veldig problematisk, og Bitstamp sporer ikke opprinnelig kostnadsbasis eller virkelig markedsverdidata på tvers av handler.

Det andre problemet – og det mye større problemet – kommer fra kjernen i kryptovaluta. Fordi du er i stand til å sende kryptokurver som bitcoin inn og ut av Bitstamp-nettverket, for eksempel å sende bitcoin fra en utvendig lommebok til bitstamp-lommeboken din, har Bitstamp ingen måte å vite til hvilken pris (kostnadsbasis) du anskaffet den kryptoen for. Kostnadsgrunnlag er viktige data du trenger i beregningen av kryptoskatten.

Vi diskuterte dette grunnleggende problemet i større dybde i blogginnlegget vårt, Skatteproblemet i kryptovaluta

Så Bitstamp kan ikke gi meg mine nødvendige skatterapporter?

Selv om Bitstamp ønsket å gi deg nøyaktige skatterapporter for å detaljere kapitalgevinster og tap, har de faktisk ikke fysisk muligheten til på grunn av skatteproblemet i kryptokurrency. Dette gjelder alle større børser som Binance, Coinbase, Kraken og andre. 

Bildet nedenfor er tatt direkte fra Bitstamp bruksvilkår og forklarer at det er brukerens ansvar å nøyaktig rapportere skatter på kryptotransaksjoner som skjer på Bitstamp.

Bitstamp-avgifter

Så hvis Bitstamp ikke kan gi meg skatteformularene mine, hvordan får jeg dem?

For å kunne bygge ut de nødvendige krypto-avgiftsskjemaene dine, må du samle alle dine kryptovaluta-data som utgjør kjøp, salg, handel, luftdråper, gafler, gruvedrevne mynter, bytter og bytter på alle børsene som du bruker.

Du kan gjøre dette for hånd ved å eksportere alle handelshistorikkfilene dine fra børsene dine og foreta kursgevinster og tapstransaksjoner for hver handel. Denne hjelpeartikkelen bryter ned hvordan du henter Bitstamp-handelshistorikkfilen din. Når du har hatt din handelshistorie, skal hver skattehendelse registreres på skjema 8949, og nettovinsten din skal overføres til 1040-planen D. Vi går gjennom den manuelle rapporteringsprosessen i vår artikkel: hvordan du rapporterer kryptovaluta om skatter.

skatter for bitstempel

Crypto Tax Software – en alternativ tilnærming

Alternativt kan du bruke kryptoskattprogramvare som CryptoTrader.Tax for å automatisere hele skatterapporteringsprosessen. 

Når du bruker kryptoskattprogramvare, importerer du ganske enkelt hele transaksjonshistorikken fra alle børsene dine til plattformen. Du kan gjøre dette ved å slippe handelshistorikkfilen din fra børsen eller ved å koble kontoen din med en API-nøkkel. Programvaren vil automatisk sortere og rense disse dataene og produsere de nødvendige avgiftsskjemaene ved å klikke på en knapp. 

Bitstempel

Du kan gi disse genererte skatterapportene til skatteprofesjonen, arkivere dem selv, eller laste dem inn i favorittprogramvaren din for skatteregistrering TurboTax for kryptovaluta eller TaxAct ved hjelp av CryptoTrader.Tax-partnerskap.

Du kan lære mer om hvordan CryptoTrader.Tax automatiserer kryptoskattrapporteringsprosessen akkurat her!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me