Slik rapporterer du kryptovaluta på skatter: 2020

I denne guiden identifiserer vi hvordan vi skal rapportere kryptovaluta om skatten din i USA. For en fullstendig oversikt over hvordan IRS behandler kryptovalutaer som bitcoin, kan du lese vår offisiell kryptovaluta skatt guide.

Hvordan rapportere kryptovaluta på skatter

Skatterapportering av kryptovaluta kan virke skremmende i begynnelsen. Det er imidlertid trøstende å vite at innlevering av kryptokurrency gevinster og tap fungerer på samme måte som å registrere gevinster og tap ved å investere i aksjer eller andre former for eiendom..

Det er fem trinn du bør følge for å effektivt arkivere kryptovalutaavgiftene dine:

 1. Beregn kryptovinster og tap
 2. Fullfør IRS-skjema 8949
 3. Ta med totalene dine fra 8949 i skjemaoversikt D
 4. Inkluder kryptoinntekt på Schedule 1 (eller Schedule C hvis du driver med kryptoskatt som selvstendig næringsdrivende)
 5. Fullfør resten av selvangivelsen

Vi går gjennom hvert av disse trinnene i detalj nedenfor.

1. Beregn kryptogevinster og tap

For hver skattepliktig begivenhet (salg, handel eller avhending av kryptoen din), må du beregne gevinsten eller tapet som påløper fra transaksjonen. Hvis du er usikker på hvilken av dine kryptotransaksjoner som er kvalifisert som skattepliktig, sjekk ut vår guide for kryptoskatt

Gevinstene og tapene dine rapporteres hver for seg på skjema 8949.

Eksempel:

Mitchell kjøpte 1 bitcoin for $ 10 000 den 1. juli. To måneder senere handlet han 0,5 av denne bitcoin i 15 ETH. Den virkelige markedsverdien på 15 ETH på tidspunktet for denne handelen var $ 6000.

Å handle bitcoin for ETH er en skattepliktig begivenhet, så Mitchell må beregne og rapportere gevinst / tap fra denne transaksjonen.

Mitchells kostnadsgrunnlag i hans 0,5 BTC er $ 5000. Virkelig markedsverdi for 15 ETH er $ 6000. Ved hjelp av ligningen nedenfor kan vi beregne Mitchells kapitalgevinst fra denne transaksjonen til $ 1000

Rimelig markedsverdi – kostnadsgrunnlag = gevinst / tap

Vi rapporterer denne $ 1000 gevinsten på Mitchells 8949.

Du må beregne hver gevinst og tap for alle dine kryptokurrency-transaksjoner og rapportere dem på 8949. 

Skatteprogramvare for kryptovaluta som CryptoTrader.Tax kan håndtere dette for deg automatisk. Bare koble til børsene dine, importer dine historiske transaksjoner, og la programvaren knuse gevinster og tap for alle transaksjonene dine på få sekunder.

2. Fullfør IRS-skjema 8949

Når du har beregnet gevinst og tap fra hver av dine skattepliktige hendelser i kryptovaluta, kan du bruke denne informasjonen til å fylle ut skjema 8949.

IRS-skjema 8949 brukes til rapportering av salg og avhending av kapital. Noen eksempler på kapitalformuer inkluderer aksjer, obligasjoner og ja, kryptovalutaer.

For hver skattepliktig transaksjon, fullfør følgende på 8949:

 • En beskrivelse av eiendommen du solgte (a)
 • Datoen du opprinnelig kjøpte eiendommen (b)
 • Dato du solgte eller kastet eiendommen (c)
 • Inntekt fra salget (virkelig markedsverdi) (d)
 • Kostnadsgrunnlag i eiendommen (e)
 • Gevinst eller tap (h)

Rapporter cryptocurrency på skatt med 8949

Videoen nedenfor gir en demonstrasjon bak prosessen med å fylle ut skjema 8949 for kryptovaluta-transaksjoner.

I stedet for å fylle ut dette skjemaet for hånd, kan du bruke programvare som CryptoTrader.Tax for å fylle ut 8949 automatisk for deg basert på dine historiske transaksjonsdata. Du kan lære hvordan programvaren for kryptoskatt fungerer her.

3. Inkluder totaler fra 8949 i tidsplan D

Når 8949 er fylt ut, ta din totale nettogevinst eller nettotap fra 8949 og ta den med Tidsplan D.

Tidsplan D rapporterer din samlede gevinst og tap fra alle kilder. I tillegg til dine kortsiktige og langsiktige gevinster som kommer fra 8949 og din kryptoaktivitet, inkluderer andre ordrelinjer som er rapportert i Schedule D Schedule K-1s via bedrifter, eiendommer og trust.

Planlegg rapportering av D-kryptoskatt Tidsplan D

4. Inkluder eventuell kryptoinntekt 

I visse scenarier opptjenes kryptovaluta i form av ordinær inntekt og ikke kapitalgevinst. Dette inkluderer kryptokurrency mottatt fra gruvedrift, innsats eller opptjent interesse.

Mange individer har ikke noen form for kryptoinntekt, ettersom de nettopp har spekulert i pris ved å kjøpe / selge / handle på børser. Men for de som har tjent krypto, må denne inntekten inkluderes i selvangivelsen.

Kryptoinntekt skal rapporteres på en av to måter: enten som personlig inntekt eller som egeninntekt. For en komplett gjennomgang, vennligst les artikkelen vår på skatter for kryptodrift

Kryptovaluta som du har tjent personlig (ikke som selvstendig næringsdrivende), må rapporteres i skjema 1 “Tilleggsinntekt og justering av inntekt.” Den totale kryptoinntekten din skal føres på linje 8: Andre inntekter.

På den annen side, hvis du driver en gruveoperasjon for kryptovaluta eller mottar kryptovalutainntekt som selvstendig næringsdrivende (eneeier, uavhengig entreprenør, medlem av et partnerskap eller på annen måte driver virksomhet for deg selv), må kryptovalutainntekten din være rapportert på Schedule C.

Hvis du rapporterer om kryptoinntektene dine fra en hjemmekryptomine som selvstendig næringsdrivende inntekt i Schedule C, kan det være mulig å trekke visse fradrag som strøm og andre kostnader.

Planlegg skatterapportering for kryptokurrency

5. Fullfør resten av selvangivelsen

Nå som du har fullført 8949 og inkludert din kryptoinntekt, kan du fullføre resten av selvangivelsen.

Crypto Tax Software

I stedet for å gjøre dette for hånd, benytter mange kryptoinvestorer i dag kryptovaluta-skatteprogramvare som CryptoTrader.Tax for å håndtere kryptoskattrapportering.

Bare velg hver sentral du har brukt, og importer dine historiske transaksjoner fra den sentralen ved å klikke på en knapp. CryptoTrader.Tax genererer automatisk din kryptoskattformer basert på disse dataene. Deretter kan du laste opp rapportene direkte til TurboTax eller TaxAct å ta med resten av selvangivelsen.

CryptoTrader.Tax

Alternativt kan du bare sende de genererte skjemaene dine til skattefagmann å ta med selvangivelsen. Lær mer om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her. Å komme i gang er helt gratis.

Ansvarsfraskrivelse – Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me