Coinbase takse – kako se jim izogniti

Coinbase, tako kot večina stroškov menjalnic odstopnine. Vendar obstaja čeden trik, ki vam omogoča, da se izognete stroškom dviga. Coinbase je najbolj priljubljena borza kriptovalut v ZDA in Veliki Britaniji zaradi možnosti neposrednega nakupa kriptovalut s fiatom, pa tudi ena redkih borz, ki ameriškim državljanom omogoča trgovanje. Mnogi Coinbase ne uporabljajo samo za nakup kriptovalut, temveč tudi za shranjevanje svojih kriptovalut. Torej se lahko ob pogosti uporabi borze stroški dviga zagotovo seštevajo. Tu je nekaj najboljših nasvetov in vdorov, kako se izogniti ali zmanjšati provizije Coinbase.

Če želite izvedeti več o najboljših borzah kriptovalut v našem vodniku.

Zmanjšajte Coinbase pristojbine pri pošiljanju Bitcoinov

Coinbase in Coinbase Pro (prej znan kot GDAX sta dve najbolj priljubljeni platformi po vsem svetu, kjer lahko ljudje kupujejo, prodajajo in trgujejo s kriptovalutami. Coinbase in Coinbase Pro trenutno delujeta v ZDA, Evropi, Veliki Britaniji, Kanadi, Avstraliji in Singapurju. Uporabniki lahko trgujejo s kriptovalutami, kot so Bitcoin, Ethereum in Litecoin.

Coinbase vs Coinbase Pro: Kakšne so razlike?

Coinbase in Coinbase Pro sta pravzaprav dva ločena, a sorodna izdelka. Coinbase je bil prvič predstavljen leta 2012 in je bil namenjen zagotavljanju uporabniku prijazne platforme za ljudi brez izkušenj za nakup in prodajo bitcoinov z bančnimi nakazili. Leta 2015 se je podjetje z naraščajočim zanimanjem in priljubljenostjo za kriptovalute razširilo in ustanovilo borzo Coinbase – ameriško borzo Bitcoin, ki je omogočila trgovanje z bitcoini in kriptovalutami. Ker je Coinbase Exchange presegel prvotni obseg za njihove bolj “priložnostne” uporabnike, so se odločili, da jo preimenujejo v GDAX – Global Digital Asset Exchange (ki je zdaj znana kot Coinbase Pro).

Primerjava GDAX in Coinbase

Primerjava GDAX in Coinbase

Coinbase – kraj, kjer lahko stranke kupujejo, prodajajo, pošiljajo, prejemajo in shranjujejo vaše kriptovalute.

Coinbase Pro (prej GDAX ali Coinbase Exchange) – izmenjava za poklicne trgovce. Poleg enakih funkcij kot Coinbase, Coinbase pro uporabnikom omogoča tudi naslednje:

  • Trgovina med različnimi kriptovalutami;
  • dajati na trg, omejevati in ustavljati naročila; in
  • imeti podrobnejše grafikone trgovanja za analizo kratkoročnih trendov (npr. knjiga naročil, količina itd.).

Najpomembneje, Coinbase Pro ima nižje pristojbine v nekaterih omejenih transakcijah pa nič.

Kakšne so pristojbine na Coinbase in Coinbase Pro?

Provizije za nakup / prodajo Coinbase

Coinbase ima najdražje pristojbine v primerjavi z drugimi, za katere menimo, da so izmenjave kriptovalut prve stopnje. Coinbase zaračuna a 0,50% provizije za nakupe in prodaje kriptovalut. Poleg tega Coinbase zaračuna tudi pristojbino Coinbase. Pristojbina Coinbase je večje (1) pavšalno plačilo, odvisno od velikosti naročila; (2) a spremenljivi odstotek odvisno od vaše regije in vrste plačila.

Tu so pavšalne pristojbine, ki jih zaračuna Coinbase:

Skupni znesek transakcije Provizija za transakcijo (USD, EUR, GBP)
Manj kot 10 USD 0,99 USD, 0,99 EUR, 0,99 GBP 
Več kot 10 USD, manj kot 25 USD 1,49 USD, 1,49 EUR, 1,49 GBP
Več kot 25 USD, manj kot 50 USD 1,99 USD, 1,99 EUR, 1,99 GBP
Več kot 50 USD, manj kot 200 USD 2,99 USD, 2,99 EUR, 2,99 GBP

Pavšalna pristojbina

Spodaj je spremenljivi odstotek za uporabnike v ZDA. Preverite tukaj za spremenljivi odstotki za druge države.

Spremenljivi odstotek v ZDASpremenljivi odstotek v ZDA

Tu je ilustracija, kako izračunati provizijo za nakup / prodajo. Na primer, nahajam se v Združenih državah Amerike in želim s svojo debetno kartico kupiti Bitcoin v vrednosti 20 USD. Moja pavšalna provizija bi znašala 1,49 USD, ker je skupni znesek transakcije več kot 10 USD, vendar manj kot 25 USD. Medtem ko bi bil variabilni odstotek 3,99%, ker plačujem z debetno kartico. V tem primeru, Coinbase bi mi zaračunal 1,49 USD ker je pavšalna pristojbina višja od spremenljivega odstotka.

Coinbase kripto za kripto pretvorbo

Za pretvorbo kripto v kripto npr. USDC za BTC ali BTC za ETH, Coinbase zaračunava maržo do 2%. Natančna marža bi bila odvisna od takratnih tržnih nihanj.

Provizije za trgovanje Coinbase Pro

Po drugi strani Coinbase Pro deluje po modelu takse za izdelovalca. Veljali bi za “prevzemnik”, Če oddate naročilo po tržni ceni in je to naročilo takoj izpolnjeno. Po drugi strani pa steustvarjalec”, Če naročilo, ki ste ga oddali, ne ustreza takoj obstoječemu naročilu. V primeru, da se takoj ujema le del vašega naročila, boste plačali pristojbino za prevzem samo za ta del. Nato bi plačali strošek proizvajalca za preostanek celotnega naročila, ko se ujema.

Provizije Coinbase Pro se zaračunajo kot odstotek zadevne transakcije. Kar zadeva odstotek, bi bil odvisen od skupnega zneska, s katerim uporabniki trgujejo v enem mesecu, kot sledi:

Provizija za trgovanje Coinbase ProProvizija za trgovanje Coinbase Pro

Na podlagi navedenega je za uporabnike majhnega obsega, npr. tisti, ki trgujejo manj kot 10.000 USD na mesec, bi znašali 0,50% od vsake transakcije.

Seveda je ena od možnih metod za znižanje provizij za trgovanje prizadevanje za višjo raven s povečanjem mesečnega obsega trgovine. Če se na primer v mesecu trguje z več kot 10.000 USD, se pristojbine za Maker in Taker znižajo na 0,35%, to pomeni 15% znižanje provizij za trgovanje.

Vdor v Coinbase: uporabite Coinbase Pro (GDAX), da se izognete dvigu provizije s Coinbase

Coinbase odstopnine je lahko zelo visoka. Ko uporabniki dvignejo svoje kovance s platforme Coinbase, bo Coinbase uporabnikom zaračunal provizijo na podlagi njihove ocene pristojbin za omrežne transakcije, za katere predvidevajo, da jih bodo plačali. Coinbase je izjavil, da se lahko v nekaterih okoliščinah provizija, ki jo plača Coinbase, razlikuje od ocene. Torej obstaja možnost, da so predvidene pristojbine, ki jih morajo uporabniki plačati VIŠJE od pristojbine za omrežne transakcije, ki jo dejansko plača Coinbase.

Vendar pa se lahko izognete pristojbinam za dvig Coinbase. Po navedbah Coinbase, ne zaračunavajo prenosa kriptovalut iz ene denarnice Coinbase v drugo. Ker sta Coinbase in Coinbase Pro (GDAX) v lasti iste družbe, bi bilo pošiljanje sredstev iz Coinbase na Coinbase Pro takojšnje in brezplačno, saj gre za prenos iz ene denarnice Coinbase v drugo..

Coinbase Pro ponuja BREZPLAČNE odstopnine za digitalna sredstva, kot je BitcoinCoinbase Pro ponuja BREZPLAČNE odstopnine za digitalna sredstva, kot je Bitcoin

Tu je ključno to Coinbase Pro ne zaračunava stroškov dviga. Nato lahko svoje kriptovalute pošljete iz Coinbase Pro v katero koli drugo denarnico zunaj platforme Coinbase, ne da bi plačali kakršne koli pristojbine za prenos omrežja.

Umik v drugi kriptovaluti

Bitcoin ima najdražje pristojbine za prenos na Coinbase. Eden od načinov za znižanje stroškov prenosa je zamenjava Bitcoina z drugo kriptovaluto, kot sta Litecoin ali Bitcoin Cash. Prenos teh kovancev bo cenejši in jih bo mogoče zamenjati nazaj v Bitcoin, ko bo prenos končan na sprejemni borzi.

Uporabite drugo Exchange

Če so provizije Coinbase za vas predrage, lahko vedno uporabite drugo borzo, kot je Binance ali FTX Exchange. Te borze ponujajo bolj konkurenčne stopnje umika in imajo tudi več vrst možnosti kriptovalut. Če želite izvedeti več o najboljših borzah kriptovalut v našem vodniku.

Ali je Coinbase drago za uporabo?

Provizije Coinbase so v skladu z drugimi borzami kriptovalut, pri čemer se za transakcije med 50 in 200 dolarji zaračuna 2,99 USD. Vendar za večje transakcije Coinbase zaračuna provizijo v spremenljivem odstotku v višini 1,49%. Za vse, ki presegajo 10.000 ameriških dolarjev, priporočamo uporabo trgovalnih pultov Over The Counter (OTC), ki bolje obvladujejo velike količine z bolj prilagodljivimi cenami. Tu je seznam 5 najboljših OTC miz.

nadaljnje branje

Če želite izvedeti več o Bitcoinu, kriptovalutah in kako začeti, si oglejte moj tečaj, ustvarjen v sodelovanju z Jeffom Kirdeikisom iz Uptrennda- Bitcademy: Učite se, vlagajte & Trgovanje z bitcoini – v manj kot eni uri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me