Pregled Binance Exchange (2020) Najboljša kripto borza?

Binance je najbolj priljubljena svetovna borza kriptovalut z največjim organskim obsegom trgovanja. Ima široko paleto kriptovalut, s katerimi se trguje, skupaj z močnimi orodji za trgovanje, kot so trgovanje z vzvodom, trgovanje z opcijami in platforma za posojanje. Hitro dodajanje novih funkcij v Binance je pogosto presenetilo strokovnjake v industriji kriptovalut, pri čemer so mnogi kritiki komentirali hiter odziv izvršnega direktorja Binancea Zhao “CZ” Changpenga na dogodke. Poleg glavne borze Binance.com ima podjetje tudi nekaj edinstveno predstavljenih različic, vključno s podružnico v ZDA Binance ZDA, Binance Jersey in Binance DEX. V tem pregledu izpostavljamo vse njihove različne značilnosti in polemike, ki jih morate vedeti.

Ključne prednosti Binancea

 • Svetovna najbolj priljubljena izmenjava z največjim obsegom trgovine.
 • Ponuja največji razpon izdelkov in storitev, pri nekaterih pa jih ni nikjer drugje.
 • Vzdržuje zavarovanje proti kraji in vdoru.

Ključne lastnosti in funkcije

Binance (novo) Napredni vmesnik za trgovanje

Binance (Binance.com)

Binance (Binance.com) je glavna borza, je najbolj priljubljena in ima celoten nabor storitev, ki jih ponuja borza. Ključne lastnosti vključujejo:

 • Večina podprte kriptovalute (več kot 1.000 kovancev).
 • Zaradi svoje priljubljenosti ima največji obseg trgovanja po vsem svetu.
 • Dostop do Binance Launchpad, platforma za začetno izmenjavo ponudb (IEO) za uvrstitev novih kriptovalut.
 • Funkcija Stop-Limit. Naročilo bo izvršeno, ko bo dosežena določena stopnja zaustavitve. Tako bo stop-limit naročilo postalo omejeno naročilo za nakup ali prodajo po mejni ceni ali boljši.
 • Posojanje Binance. Uporabniki lahko svoje kriptovalute zadržijo na borzi določeno časovno obdobje in si prislužijo obresti.

Binance ZDA (Binance.us)

Binance ZDA (Binance.us) je bil Binanceov odgovor na ameriške predpise, ki državljanom prepovedujejo trgovanje na Binanceu. Ključne lastnosti vključujejo:

 • Skladno z ameriškimi predpisi
 • Ima fiat za trgovanje s pari kriptovalut. Uporabniki lahko USD uporabljajo za nakup kriptovalut neposredno na borzi.
 • Na voljo je povezovanje bančnih računov.

Zgodovina Binancea

Binance je leta 2017 ustanovil Changpeng (CZ) Zhao. Ime izhaja iz kombinacije besed “Binary” in “Finance”. Binance prihaja iz Kitajske. Vendar pa se je borza zaradi ostrih postopkov regulacije kripto v državi preselila v bolj ugodne jurisdikcije zunaj Kitajske.

»V odgovor na odločitev Kitajske svoje IP-je iz Hongkonga selimo na tuje lokacije … Torej smo registrirani na več lokacijah in imamo ljudi na več lokacijah. Tako nas regulativni organ nikoli ne bo prizadel. “

Changpeng Zhao (CZ), izvršni direktor Binance (2017)

Trenutno ima Binance sedež v več jurisdikcijah, vključno z Malto, Singapurjem in Hongkongom, njegovi strežniki pa se nahajajo po vsem svetu. Njihova glavna stran ponuja podporo v angleškem, kitajskem, korejskem, japonskem, ruskem, španskem in francoskem jeziku.

Dejansko je Binance velik igralec na področju kriptovalut, poleg tega pa je ena največjih kripto borz na svetu, ki jo je aprila 2020 prevzel Coinmarketcap, verjetno najbolj znan vir za lestvice, grafikone in druge podatke o kriptovalutah..

Podprte države

Binance (Binance.com) podpira večina držav, razen ZDA.

Državljani ZDA lahko trgujejo SAMO Binance ZDA (Binance.us), razen tistih iz naslednjih držav:

Alabama Connecticut Florida
Georgia Havaji Idaho
Louisiana Severna Karolina New York
Teksas Vermont Washington

Podprte kriptovalute in načini plačila

Binance (Binance.com)

Binance podpira trgovanje prek 1300 kriptovalut vključno z lastno kriptovaluto Binance Coin (BNB). Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o Binance Coin (BNB).

Binance sprejema plačila s kreditno kartico (Visa in MasterCard), debetno kartico in kriptovaluto. Vendar plačila z debetno in kreditno kartico so omejena na naslednjih lokacijah:

 • ZDA: New York, Connecticut, Havaji, Georgia, New Mexico in Washington;
 • Več kitajskih bank; in
 • Nekatere države v celoti npr. Afganistanu, Iraku in Libiji.

Uporabniki lahko plačajo samo USD ali EUR za nakup Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH / BCHABC) ali Ripple (XRP) z uporabo debetnih in kreditnih kartic na Binance.

Binance je samo izmenjava med kripto-kripto. Torej morajo uporabniki najprej kupiti zgoraj navedene kriptovalute z uporabo fiat-a, preden lahko trgujejo z drugimi kriptovalutami na borzi.

Binance ZDA (Binance.us)

Binance ZDA, ki je bil pred kratkim predstavljen septembra 2019, podpira le približno 20 kriptovalut. V prihodnosti pa naj bi jih dodali še več.

Uporabniki lahko s svojimi debetnimi karticami neposredno prenašajo USD s svojih bančnih računov na svoj račun Exchange prek ACH ali bančnega nakazila.

Pristojbine za polog in dvig

Za Binance.com in Binance ZDA, provizije se razlikujejo glede na kriptovaluto, ki jo želite prenesti. Pristojbine se zaračunajo v ustrezni kriptovaluti, ki jo želite prenesti. Na primer, dvigi Bitcoin (BTC) stanejo 0,0005 BTC na transakcijo. Obstajajo št provizije za polog.

Za fiat prenose naprej Binance ZDA, Dvigi gotovinskih dolarjev USD stanejo 15 USD / 35 USD za domače ali mednarodne dvige. Depoziti na splošno in dvigi z ACH so brezplačni.

Kliknite tukaj za strukture nadomestil za Binance.com in Binance ZDA oz.

Provizije za trgovanje

Provizije za trgovanje za Binance.com in Binance ZDA so običajno 0,1% za izdelovalce in izvajalce z naslednjimi izjemami:

 • Binance.com in Binance.us: Uporabniki z večjim obsegom trgovine ali z določenim zneskom BNB lahko postanejo VIP-ji. Višje stopnje VIP vam omogočajo nižje provizije za trgovanje. Za vse uporabnike je 25-odstotni popust, če se pristojbine plačujejo prek BNB.

Binance ima konkurenčne provizije za trgovanje v primerjavi z nekaterimi drugimi borzami kriptovalut. Na primer:

 • Coinbase: 0,50% transakcije plus nadaljnja provizija Coinbase, odvisno od zneska transakcije. Pripomba: ali ste vedeli, da lahko izogibajte se njihove drage odstopnine? Poiščite več na CoinBase Fees – Kako se jim izogniti?
 • Kraken: 0,16% (proizvajalec) / 0,26% (izvajalec) 
 • Bittrex: 0,25% (izdelovalec in izvajalec)
 • Poloniex: 0,15% (izdelovalec) / 0,25% (prevzemnik) (Opomba: Poloniex je do 31. decembra 2019 svoje provizije znižal na 0,00%)
 • OceanEX: 0,10%, za plačila s svojim kovancem OceanEx so na voljo popusti.
 • KuCoin: 0,10%, za plačila s svojim kovancem KCS so na voljo popusti.
 • Huobi: 0,20%
 • V redu: 0,10% (proizvajalec) / 0,15% (izvajalec)
 • BitMEX: -0,025% (proizvajalec) (tj. Dan je popust) / 0,075% (prevzemnik). Ta borza pa se ukvarja samo s trgovanjem s maržo.
 • BitFinex: 0,10% (proizvajalec) / 0,20% (izvajalec) 
 • BitMax: 0,085% (izdelovalec in izvajalec) za večje kovance s tržno kapitalizacijo, 0,10% za druge kovance

Zgoraj omenjene borze smo razvrstili med “najbolj uporabljene” v “izogibanje za vsako ceno”. Kam spada vsaka od teh borz? Oglejte si naše Top Exchange of Cryptocurrency Exchange 2020 in ugotovite.

Polemike

Kot vsaka menjalnica tudi pri Binanceu niso tuje kontroverze. Mnogi od ukradenih bitcoinov do baze podatkov Know Your Customer (KYC), ki jo vdirajo, mnogi sprašujejo, ali je Binance varen? Oglejmo si nekaj nedavnih polemik.

Binance kramp: ukradenih 7000 Bitcoinov

V začetku maja 2019 je Binance javnost obvestil, da so hekerji v eni sami veliki varnostni kršitvi umaknili 7000 bitcoinov (takrat vrednih približno 40 milijonov USD). Borza pravi da so hekerji uporabili različne tehnike, kot so lažno predstavljanje in virusi, da bi pridobili podatke o prijavi svojih uporabnikov.

Borza je uporabila svoje SAFU sklad – njihov sklad za nujno zavarovanje, da v celoti pokrije izgube prizadetih uporabnikov.

Binance KYC kršitev podatkov

Avgust 2019 je heker trdil, da je pridobil velik del podatkov borze Know Your Customer (KYC). Heker je ustanovil več skupin Telegram, ki naj bi vsebovale te zasebne podatke. Heker je od borze zahteval tudi skupno 300 bitcoinov (takrat vrednih približno 3,5 milijona USD), sicer bi objavili več podatkov.

Binance terjatve razkriti podatki so bili od februarja 2018, ko je borza za obdelavo svojih preverjanj KYC uporabljala neodvisnega ponudnika storitev. Vendar nekateri cso govorili ommentatorji da bi moral Binance nositi večino krivde za incident.

Da bi situacijo popravil, je Binance ponudil nagrado vsem, ki lahko zagotovijo podatke za identifikacijo hekerja. Vendar se zdi, da hekerja niso našli.

Medtem pa borza ponujen doživljenjsko VIP članstvo ter ugodnejše provizije za trgovanje in storitve za prizadete uporabnike.

Je Binance varen leta 2020?

Videli smo, da so številne izmenjave postale žrtve vdorov. Nekateri, kot je na primer menjalnica Cryptopia, so bili tako resni, da je borza šla v likvidacijo in uporabniki niso mogli dvigniti svojih sredstev.

Binance, saj bi bila največja svetovna borza očitno glavna tarča hekerjev. Dejansko sta to dokazala dva hacka leta 2019. Vendar je Binance rešil vdore tako, da je prizadetim uporabnikom odškodnino izplačal iz svojega zavarovalnega sklada in jim zagotovil različne ugodnosti.

Je Binance torej še vedno varen v letu 2019? Rekli bi, da bo po evidencah Exchange, ko je bil vdran, stopil v stanje, da odpravi vašo izgubo. Vendar poudarjamo, da nobena menjalnica ni 100% varna. Zato poudarjamo pomen odstranjevanja kriptovalut iz borze in shranjevanja v denarnicah strojne opreme brez povezave. To je edini način, na katerega se obdržite popolno skrbništvo vaših kriptovalut.

Katero denarnico za strojno opremo morate dobiti? Oglejte si našo primerjavo najboljših 3 denarnic na trgu. Ali posamezne podrobne ocene za Ledger Nano X, Trezor Model T in KeepKey.

Spodaj si lahko ogledate tudi moj video, v katerem primerjate Ledger Nano S (predhodnik Nano X), Trezor Model T in KeepKey:

YouTube plakat Trezor Model T Guide & Pregled: Primerjava z Ledger Nano S in KeepKey

Zaključek: Binance prednosti in slabosti

Prednosti

 • Izmenjava z največjim obsegom trgovanja na svetu.
 • Izsledite ukrepe za odpravo prizadetih uporabnikov, ko so vdrli.
 • Konkurenčne provizije za trgovanje.
 • Velika količina podprtih kriptovalut.
 • Ponuja veliko edinstvenih storitev in funkcij.

Slabosti

 • Ustvarjanje računa s preverjenim KYC lahko traja do dva tedna.
 • Težave pri nakupu kriptovalut s kreditno kartico.

Prijavite se za Binance tukaj: 

Posodobljeno 25. aprila 2020: Odstranjene zastarele vsebine in povezave. Posodobljena preglednica in pogosta vprašanja

{ "@context": "http://schema.org/", "@type": "Izdelka", "blagovno znamko": "Binance", "ime": "Izmenjava Binance", "slike": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2017/12/binancelogowhite.png", "opis": "Binance je najbolj priljubljena borza kriptovalut na svetu z največjim organskim obsegom trgovanja. Ima več edinstveno predstavljenih različic, vključno z Binance, Binance US, Binance Jersey in Binance DEX. V tem pregledu izpostavljamo vse njihove različne značilnosti in polemike, ki jih morate vedeti.", "pregled": { "@type": "Pregled", "naslov": "Pregled izmenjave Binance – primerjava, provizije in funkcije", "ime": "Izmenjava Binance", "opis":"Binance je najbolj priljubljena borza kriptovalut na svetu z največjim organskim obsegom trgovanja. Ima več edinstveno predstavljenih različic, vključno z Binance, Binance US, Binance Jersey in Binance DEX. V tem pregledu izpostavljamo vse njihove različne značilnosti in polemike, ki jih morate vedeti. Je Binance torej še vedno varen v letu 2019? Rekli bi, da bo po evidencah Exchange, ko je bil vdran, stopil v stanje, da odpravi vašo izgubo. Vendar poudarjamo, da nobena menjalnica ni 100% varna. Zato poudarjamo pomen odstranjevanja kriptovalut iz borze in shranjevanja v denarnicah strojne opreme brez povezave. To je edini način, s katerim hranite popolno skrbništvo nad svojimi kriptovalutami.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/binance-exchange-review/", "reviewBody": "Binance je najbolj priljubljena borza kriptovalut na svetu z največjim organskim obsegom trgovanja. Ima več edinstveno predstavljenih različic, vključno z Binance, Binance US, Binance Jersey in Binance DEX. V tem pregledu izpostavljamo vse njihove različne značilnosti in polemike, ki jih morate vedeti. ", "datumObjavljeno": "2019-11-1", "reviewRating": { "@type": "Ocena", "ratingValue": "4.5", "najslabša ocena":"0", "bestRating": "5." }, "avtor": { "@type": "Oseba", "ime": "Angela Wang" }, "založnik": { "@type": "Organizacija", "ime": "Boxmining", "logotip": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponudbe": { "@type": "Ponudba", "priceCurrency": "ameriški dolar", "cena": "0,00", "url":"https://pit.blockchain.com" }}

Pogosta vprašanja

Exchange Ecosystem – Kaj je Binance Jersey in Binance DEX?

Binance Jersey (Binance.je)

Binance Jersey (Binance.je) je podoben Binance US za uporabnike, ki niso državljani ZDA. Ključne lastnosti vključujejo:

 • Nakup / prodaja kriptovalut s fiatom (USD / EUR).
 • Povezovanje bančnih računov za banke iz Združenega kraljestva in nekaterih evropskih držav.

Binance DEX (Binance.org)

Binance DEX (Binance.org) je znan tudi kot Binance Chain. Ključne lastnosti vključujejo:

 • Gre za decentralizirano izmenjavo, razvito na lastnem bloku Binance Chain;
 • Uporabniki vzdržujejo skrbništvo in nadzor nad svojimi zasebnimi ključi in sredstvi. To pomeni, da so sredstva uporabnikov veliko manj občutljiva na vdore ali zaprtje menjalnic; in
 • Sprejemajo se samo omejena naročila. Za razliko od drugih borz Binance DEX ne ustreza neprekinjenim naročilom. Namesto tega se ujema z odprtimi naročili, prejetimi z redno dražbo.

Preberite več o Binance DEX tukaj.

Katere države sprejemajo Binance Jersey in Binance DEX?

Binance Jersey (Binance.je)

Binance Jersey je na voljo v naslednjih državah:

Argentina Eswatini (prej Svazi) Lihtenštajn Singapur
Armenija Finska Litva Slovaška
Avstralija Francija Luksemburg Slovenija
Avstrija Nemčija Macau Južna Afrika
Azerbajdžan Gibraltar Malta Južna Koreja
Belgija Grčija Mavricij Španija
Brazilija Hong Kong Mehika Švedska
Bolgarija Madžarska Monako Švica
Kanada Islandija Nizozemska puran
Čile Irska Nova Zelandija Združeni arabski emirati (ZAE)
Hrvaška Izrael Norveška Združeno kraljestvo (UK)
Ciper Italija Peru Urugvaj
Češka Jamajka Poljska
Danska Jersey Portugalska
Estonija Latvija Romunija

Binance DEX (Binance.org)

Binance DEX je na voljo v večini drugih držav, razen v naslednjih:

ZDA Albanija Belorusija Bosna
Burman centralna afriška republika Demokratična republika Kongo Demokratično ljudsko republiko Korejo
Slonokoščena obala Regija Krim v Ukrajini Hrvaška Kuba
Hercegovini Iran Iraku Kosovo
Libanon Liberija Libija Makedonija
Moldavija Srbija Somalija Sudan
Južni Sudan Sirija Venezuela Jemnu
Zimbabve

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me