Coinmama VS Coinbase: Najboljša primerjava izmenjave kriptovalut

Če želite vstopiti v trgovanje s kriptovalutami, morate najprej dobiti nekaj kriptožetonov. Če jih želite dobiti, jih lahko zaslužite s prejemom plačila v kripto za blago ali storitev, ki jo nudite. Ali pa lahko vedno kupite nekaj kriptovalut s svojo fiat valuto. Obstaja več spletnih mest, kjer lahko to storite, in več načinov plačila. Dve izmed imen, ki se pogosteje pojavita pri iskanju spletnih mest za nakup kriptožetonov, sta Coinmama in Coinbase. V tem članku bomo naredili a Coinmama vs Coinbase primerjavo, tako da se lahko odločite, katera je bolj primerna za vas.

coinmama vs coinbase

Kaj je Coinbase?

Coinbase obstaja že nekaj časa. Ustanovljena je bila leta 2012 in je storitev izmenjave kriptovalut s sedežem v San Franciscu. Je ena najbolj znanih borz kriptovalut na svetu. To je skrbniška izmenjava, kar pomeni, da zagotavljajo kripto denarnice za vse svoje uporabnike in vsi žetoni, ki jih kupijo ali s katerimi se trguje, se shranijo v teh denarnicah, dokler jih uporabnik ne prenese v svoje osebne denarnice..

Coinbase je priljubljen med začetniki kripto trgovcev, ker v nasprotju s številnimi drugimi borzami ponuja preprost, lahko razumljiv, začetnikom prijazen uporabniški vmesnik.

kaj je coinbase

Je Coinbase varen?

Kot vse skrbniške borze, ki v vsakem trenutku shranjujejo uporabnikovo kripto premoženje v vrednosti milijonov dolarjev, je tudi Coinbase mamljiva tarča hekerjev. Vendar še niso pretrpeli pomembnih vdorov. Izvedli so več pomembnih varnostnih ukrepov. Najprej je večina sredstev shranjena v šifriranih denarnicah brez povezave in te denarnice so razdeljene na več različnih krajev. Za večjo varnost je dvofaktorska overitev (2FA) obvezna za vse uporabnike. Pred nekaj meseci je Coinbase poročal, da so bili junija lani tarča hekerjev, vendar je varnostna skupina poskus blokirala, ne da bi pri tem ukradli kripto. Skoraj vsak pregled Coinbase, ki ga najdete, bo zelo povedal o njihovi varnosti.

Pristojbine za Coinbase

Za vse nakupe in prodaje kriptovalut morate plačati pristojbino. To je normalno za vsako menjavo. Ugotovitev provizije za transakcijo na Coinbase pa je za začetnike lahko nekoliko zmedena. To je zato, ker se provizije Coinbase razlikujejo glede na količino kripto, ki jo kupujete, in način plačila.

Če na primer kupujete Bitcoin v vrednosti 100 USD in plačujete z ameriškim bančnim računom, bi znašala 2,99 USD. Če pa plačujete s kreditno kartico, bi znašala provizija 3,99 USD. Na to se je treba nekaj navaditi.

Kaj je Coinmama?

Coinmama je spletna storitev, ki uporabnikom omogoča nakup kriptovalut. Registriran je na Slovaškem in je začel poslovati leta 2013. Njegov prvotni namen je bil uporabnikom omogočiti preprost in hiter nakup bitcoinov. Drugi kripto žetoni so bili dodani pozneje. Vendar Coinmama ni popolna kripto izmenjava. Omogoča niti trgovanje z žetoni niti umik kriptovalut v fiat valuto.

kaj je coinmama

Je Coinmama varna?

Morda boste prebrali pregled Coinmama ali dva, ki navajata, da ni tako varen kot druge borze kriptovalut, ker ne omogoča dodatnih varnostnih funkcij, kot sta dvostopenjsko preverjanje pristnosti (2FA) ali preverjanje pristnosti e-pošte. Čeprav je to v preteklosti zagotovo veljalo, ni več tako. Trenutno nastavitev 2FA ni samo mogoča, ampak je pravzaprav obvezna. Zaradi teh in drugih ukrepov je Coinmama prav tako varna kot druge platforme za kripto trgovanje.

Pristojbine za Coinmama

Odpravimo to zdaj: trgovanje na Coinmami je dražje od mnogih drugih spletnih mest. V igri sta dva različna honorarja. Najprej Coinmama zaračuna 5,9-odstotno provizijo za posredovanje, ki se že uporabi, ko vam spletno mesto prikaže svoje trgovalne cene.

Poleg provizije za posredovanje je na voljo tudi 5-odstotna provizija za obdelavo kreditnih kartic. Na koncu bo cena, ki jo plačate na Coinmami pri nakupu kriptovalut, 10,9% nad trenutno tržno ceno. Druge borze so precej pod tem.

Zdaj, ko smo v tej primerjavi Coinmama in Coinbase že srečali dva kolega, jih predstavimo v različnih vidikih in poglejmo, kateri bo na vrhu:

Coinmama VS Coinbase: Head-to-Head

1. krog: vrsta storitve

Coinbase je popolna borza kriptovalut, ki vam omogoča nakup kriptožetonov s fiat valuto, trgovanje z eno vrsto kriptovalut za drugo in umik kriptožetonov v fiat valuto. Kupljeni žetoni se shranjujejo v denarnicah Coinbase, dokler se uporabnik ne odloči, da jih bo prenesel v svoje osebne denarnice.

Coinmama tehnično ni borza kriptovalut, ampak bolj posredniška storitev. Ko kupujete bitcoin na Coinmama, žeton dejansko kupujete pri sami Coinmami in ne pri drugem uporabniku. Čeprav je to na splošno hitrejše, so borznoposredniške storitve na splošno dražje od borz. Kupljeni žetoni se neposredno položijo v uporabnikove osebne denarnice. V zvezi s tem Coinmama deluje podobno kot ne skrbniške borze, kot je Changelly.

Kar Coinmama ne dovoljuje, je trgovanje s kripto žetoni ali umik kripto v fiat. Edino, kar lahko tukaj naredite, je, da s svojo kreditno kartico kupujete kriptovalute.

Za ponudbo celotne palete trgovskih storitev ta krog velja za Coinbase.

2. krog: Varnost

Obe platformi trenutno ponujata podobne varnostne ukrepe in protokole. Za oba bosta pred prvim nakupom zahtevali nastavitev 2FA. Nobena storitev ni utrpela večjih vdorov s kriptovalutami, ukradenimi njihovim uporabnikom.

Drugi krog v tem dvoboju je neodločen.

3. krog: Načini plačila

Coinmama vam omogoča nakup kriptovalut s kreditnimi karticami ali v evrih s prenosom SEPA. Coinbase ponuja veliko širši izbor. Plačila na Coinbase lahko izvedete z ameriškimi bančnimi računi, kreditnimi karticami, depoziti SEPA, SWIFT, PayPal in drugimi.

Coinmama VS Coinbase Round 3 gre Coinbase, roke dol.

4. krog: enostavnost uporabe in hitrost

Coinbase slovi po tem, da je za začetnike kriptotrgovcev lažji kot pri mnogih drugih borzah s preprostim, razumljivim uporabniškim vmesnikom. To je ena od začetnikov prijaznejših izmenjav.

Toda Coinmama je povsem drugačen. Velik del te enostavnosti uporabe je dejstvo, da lahko na Coinmami naredite eno in samo eno stvar. In to je eno predstavljeno na način, ki ga je enostavno razumeti in slediti.

Glede hitrosti transakcij ima Coinmama prednost zaradi Coinbase zaradi svoje posredniške narave. Ker kriptovaluto kupujete neposredno od same Coinmame, bodo vaši žetoni poslani v vašo denarnico takoj, ko pride do plačila. Trgovanja s Coinbase nikakor niso počasna. Preprosto niso tako hitri.

Ta krog se konča z rahlo prednostjo Coinmame.

5. krog: Anonimnost

Nekateri ljudje želijo anonimno kupovati, trgovati in prodajati kriptovalute. Medtem ko si večina od njih želi anonimnosti iz upravičenih varnostnih razlogov, jih je veliko z bolj dvomljivimi motivi.

Če ste eden tistih, ki potrebuje anonimno trgovanje, potem vam tu nima sreče. V skladu z veljavnimi politikami boja proti pranju denarja tako Coinmama kot Coinbase spoštujeta stroge predpise KYC (Spoznaj svojo stranko). Oboji bodo morali pred nakupom potrditi svojo identiteto z dokumentom, ki ga je izdal državni organ. Torej, v obeh primerih je anonimno trgovanje ne.

Ta krog se konča neodločeno.

6. krog: Razpoložljivost

Uporabniki iz približno 190 držav lahko prosto ustvarjajo račune na Coinbase. Vendar pa v večini teh držav Coinbase ponuja samo storitve denarnic. Dostop do nakupa, trgovanja in umika kriptografije je trenutno omejen na približno 30 držav.

Coinmama je na voljo v približno 190 državah po vsem svetu.

Ta krog zlahka preide na Coinmama.

7. krog: Našteti žetoni

Medtem ko nobena od teh storitev ne ponuja posebej velike izbire kriptovalut (navsezadnje jih je na tisoče), obstaja razlika.

Coinmama vam omogoča nakup osmih različnih žetonov: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Eter (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Qtum (QTUM) in Cardano (ADA). Toda po nakupu enega žetona ga na Coinmami ne boste mogli zamenjati za drugega.

Coinbase navaja 18 različnih žetonov, več pa jih je mogoče kupiti neposredno s kreditno kartico ali katerim koli drugim načinom plačila, ki ga lahko uporabite. Po nakupu lahko en žeton enostavno zamenjate za drugega.

Ker naštevajo več žetonov za neposreden nakup in ponujajo trgovanje za druge, Coinbase sprejme ta krog.

8. krog: Pristojbine

Kot je navedeno zgoraj, Coinmama zaračuna 5,9% provizijo za trgovanje in dodatnih 5% za obdelavo kreditne kartice (zadnja provizija ne bo veljala, če plačujete s SEPA nakazilom), kar je skupaj 10,9% nad tržno vrednostjo. To je zelo visoko.

Pristojbin na Coinbase ni najlažje razumeti, ker so odvisne od države, v kateri živite, žetona, ki ga kupujete, in načina plačila. Toda na splošno so precej pod tistimi na Coinmami. Ta krog gre na Coinbase.

9. krog: Mobilne aplikacije

Veliko ljudi rad kupuje, trguje in prodaja kriptovalute na poti, zato so mobilne aplikacije zanje precej velika prednost.

Coinmama je samo za splet. Coinbase ima dobro zasnovano mobilno aplikacijo, ki je enostavna za uporabo tako za naprave Android kot iOS. Ta krog privzeto preide na Coinbase.

mobilna aplikacija coinbase

10. krog: Podpora strankam

Podpora strankam je v svetu kripto trgovanja na splošno še vedno velik problem. Številna spletna mesta sploh ne ponujajo podpore za stranke.

Obe spletni strani vsebujeta vodnike in navodila za transakcije, ki jih lahko izvedete. Vodniki Coinbase so še posebej uporabni.

Tako Coinmama kot Coinbase ponujata podporo strankam. V obeh primerih je boljša možnost e-poštna podpora, saj je telefonska podpora v najboljšem primeru pegava. Coinmama običajno odgovori na e-pošto v 24 urah, medtem ko je Coinbase nekoliko počasnejši in za odgovor potrebuje 24-72 ur.

Torej ima Coinbase boljše vodiče na spletni strani, vendar ima Coinmama hitrejše odgovore na e-pošto. Ta zadnji krog poimenujmo žreb.

Coinmama VS Coinbase: V zaključku …

Najprej se pogovorimo med seboj:

Okrogla coinmama

Coinmama

coinbase

Coinbase

Nariši
1: vrsta storitve X
2: Varnost X
3: Načini plačila X
4: Enostavnost in hitrost X
5: Anonimnost X
6: Razpoložljivost X
7: Našteti žetoni X
8: Pristojbine X
9: Mobilne aplikacije X
10: Podpora strankam X

Coinbase traja pet krogov, Coinmama pa dva in tri kroge sta neodločena. S temi rezultati bi se zdelo nesmiselno izbrati Coinbase. In v mnogih primerih bi bila to bolj priročna izbira. Toda ne pozabimo na težavo z razpoložljivostjo. Če živite zunaj držav, ki smejo kupovati kripto, morate uporabiti Coinmama ali katero drugo spletno stran.

Na koncu tako Coinmama kot Coinbase ponujata hiter in enostaven način nakupa kriptovalut. Katera koli od njih je dobra izbira, da postanete vrata v kripto svet. Če je bil ta vodnik za primerjavo Coinmama VS Coinbase koristen ali če imate kakršna koli vprašanja, pustite komentarje spodaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me