Izmenjave

Če ste pripravljeni in želite kupiti nekaj bitcoinov, se morate seznaniti z izmenjavo bitcoinov. V nedavni preteklosti se je pojavilo veliko izmenjav Bitcoinov in kot taki morate stopiti previdno. Preden izberete pravo menjavo, boste morali upoštevati veliko vidikov. Naš cilj je predstaviti vam nekaj najboljših borz za nakup bitcoinov in drugih kriptovalut.

V tem poglavju predpostavljamo, da razumete osnove kriptovalut in ste zaključili, da je to vreden naložbeni podvig za vas. Če ste še vedno nejasni glede Bitcoinov, sledite spodnjim povezavam do blogov do posameznih člankov, ki bodo osvetlili vaše zainteresirano področje. Za zdaj so tu osnove.

Kaj je izmenjava Bitcoinov?

Bitcoin borza je v bistvu digitalna tržnica, kjer lahko osebe, ki jih zanima trgovanje z bitcoini, kupijo in prodajo to kriptovaluto z uporabo altcoinov ali fiat valut (USD, EUR itd.). Bitcoin izmenjava deluje kot posrednik med prodajalci in kupci Bitcoinov.

Bitcoin platforme za izmenjavo se na splošno ujemajo s kupci Bitcoin-a s prodajalci. Tako kot pri trgovanju z delnicami se lahko tudi trgovci z menjalnicami Bitcoin odločijo za prodajo ali nakup bitcoinov z vnosom omejitvenega ali tržnega naročila. Oba sta različna – tukaj se razlikujeta. S tržnim naročilom trgovec daje borzi pooblastilo za trgovanje s svojimi bitcoini na trgu z najboljšo ceno na drugih spletnih platformah. Po drugi strani pa trgovec z omejenim naročilom borzni družbi sporoča, naj trguje s svojimi Bitcoini po ceni, ki je bodisi nižja od prevladujočega povpraševanja bodisi nad ponudbo. Seveda je to odvisno od tega, ali kdo prodaja ali kupuje.

Vrste izmenjav Bitcoinov

Nekatere vrste izmenjave Bitcoin vključujejo:

Trgovalne platforme

To so spletna mesta, ki so namenjena povezovanju prodajalcev in kupcev za Bitcoin transakcijo. Za vsako transakcijo se zaračuna trajna provizija.

Neposredno trgovanje

To so platforme, ki trgovcem zagotavljajo neposredno medsebojno trgovanje. S to vrsto izmenjave Bitcoin lahko vsi trgovci z vseh koncev sveta zamenjajo svoje Bitcoin in valute. V neposrednem trgovanju ni določene tržne cene. Vsak prodajalec sam določi svojo tržno ceno.

Posredniki

To so spletna mesta, ki so bila ustvarjena tako, da vsakomur omogočajo nakup Bitcoinov po vnaprej določeni ceni. Posredniki določajo ceno. O teh posrednikih kriptovalut lahko razmišljate kot o prodajalcih deviz.

Kaj morate razmisliti, preden se pridružite kateri koli Bitcoin borzi

Preden se zavežete kakršni koli menjavi in ​​trgovanju s svojimi bitcoini, je pomembno, da opravite domačo nalogo. Spodaj je nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati, preden skočite naravnost v borzo.

Ugled

Najlažji in najboljši način, kako izvedeti več o borzi, je iskanje njenih pregledov v spletu, ki so jih napisala spletna mesta z najboljšimi pregledi v panogi in posamezniki. Prav tako lahko zaprosite za navodila na različnih Bitcoin forumih. Spodaj boste našli naše preglede vsake platforme, da boste lahko sprejeli izobraženo izbiro, ne da bi sami preveč raziskovali.

Pristojbine

Vse izmenjave imajo na svojih spletnih mestih informacije, povezane s plačilom. Preden se pridružite kateri koli od njih, se prepričajte, da razumete postopek polaganja, transakcije in dvigov. Da, pristojbine se med seboj zelo razlikujejo.

načini plačila

Kateri načini plačila so na voljo na platformi za izmenjavo Bitcoin? Ali ima menjalnica debetno ali kreditno kartico? PayPal? Bančno nakazilo? Izmenjava Bitcoinov z omejenimi plačilnimi sredstvi bi lahko bila neprijetnost za uporabo. Upoštevajte, da boste z uporabo kreditne kartice za nakup Bitcoinov morali preveriti in pritegnili višjo premijsko ceno in ceno, saj je tveganje za prevaro večje. Pri bančnih nakazilih bo postopek trajal dlje, saj morajo transakcije preveriti banke.

Geografske omejitve

Nekatere borze ponujajo posebne funkcije, ki so dostopne samo iz vnaprej določenih držav. Preden se pridružite, vedno zagotovite, da ima platforma vse funkcije in orodja, dostopna vaši državi ali državam, ki jih obiskujete počitnice.

Zaključek

Tako kot rudarstvo so tudi borze Bitcoin sestavni del novega sveta kriptovalut in celotnega ekosistema. Preden stopite, se potopite v vode, razumite trgovino, naj vas nekdo vodi, če je treba, toda ne glede na to, kaj počnete, se ne spuščajte na slepo.

Spodaj boste našli vse naše preglede in nakupne vodnike borz, tako da boste lahko z lahkoto začeli.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me