Kitajska HYPE: Trenutno najbolj vroči blockchain projekti na Kitajskem

Kitajska ima eno največjih skupnosti Blockchain na svetu – z velikim številom znanih zgodnjih vlagateljev v Bitcoin in Ethereum. Kripto scena se na Kitajskem segreva zaradi potencialnega tveganja nadaljnjega finančnega nadzora, ki bo omejil gibanje valute Fiat na Kitajskem. Stabilne kovance, kot je USDT, imajo v lasti številni Kitajci, saj je to edini način za izpostavljenost ameriškemu dolarju na Kitajskem. Kitajska vlada se tega trenda dobro zaveda in se je pred kratkim začela agresivno zapiranje bančnih računov povezane s prenosi kriptovalut. Ta konflikt med tem, kar si ljudje želijo, in tem, kar hoče vlada, bo leta 2020 glavno bojišče, zlasti ker si Kitajska prizadeva, da bi pozneje letos sprostila svojo digitalno valuto centralne banke – “DCEP”.

Smešno je, da se kitajska skupnost za naložbe v kriptovalute popolnoma razlikuje od zahodne skupnosti, saj ima zelo različne trende in priljubljene projekte.

Posredniki, trgovci in MLM

Na žalost na Kitajskem skupine MLM (trženje na več ravneh) uporabljajo kriptovaluto kot način pridobivanja sredstev. Te skupine bodo odpotovale v podeželske vasi, da bi za sredstva zaprosile bogate kmete in domačine. Te skupine pogosto dajejo goljufive trditve o velikem dobičku ali ustvarjajo izmišljene zgodbe o notranjih spoznanjih. To se zgodi zaradi novonastale bogate narave kitajskih kmetov, ki pogosto prodajajo zemljišča vladi za velike vsote denarja. MLM za pridobivanje sredstev uporabljajo tako dobro znane uveljavljene valute, kot je ADA (Cardano) ali nove kriptovalute..

“Bela mrzlica” – zahodni projekti & Ustanovitelji vzletajo

Kitajski vlagatelji v blockchain za legitimnost skačejo na zahodne projekte. To je predvsem zato, ker se skupnost naveliča slabih strategij „Pump and Dump“ / „Kitajsko trženje“, ki jih dobivajo domači kitajski projekti. Lani so se na borzah, kot npr MXC so pustili slab okus v ustih vlagatelja. Preprosto rečeno, iščejo svež zrak in upajo, da ga bodo našli v zahodnih kolegih. To je nekatere zahodne voditelje projektov ali ustanovitelje spodbudilo v bog-podoben status – na primer Polkadotovega Gavin Wood in Charles Hoskinson. Pravzaprav ima Gavin več moči kot Vitalik in ga častijo na zelo podoben način.

Gavin Wood | PolkadotKitajska je zaljubljena v Gavina Wooda

Vroči projekti: Polkadot, FileCoin, Cosmos, Tezos, Kusuma

Defi je passé

Kitajska se je v decentralizirano financiranje (Defi) zaljubila veliko prej kot zahodna skupnost – do te mere, da ta trenutek že precej izpade iz mode. To poslabšajo slavni Dforce kramp, kjer so hekerji ukradli (nato kasneje “vrnili”) 25 milijonov dolarjev. Medtem ko je kramp Dforce na naslovnice prišel tudi na naslovnice, ni imel čustvenega vpliva kot na Kitajskem – navsezadnje so kitajski vlagatelji na koncu plačali račun za vso povzročeno škodo.

To je velik kontrast zahodnega sveta, kjer je Coinbase sprožil nedavnega Defija norca & Spojina.

Blockchain Service Network in Enterprise Sprejetje

Kitajsko osrednje vodstvo je lani ugotovilo, da bo “Blockchain” eden glavnih nacionalnih ciljev Kitajske, predsednik Xi pa bo osebno potisnil dnevni red naprej. To je doseglo vrhunec z ustanovitvijo Blockchain Service Network (BSN) na Kitajskem – platforme z več verigami, ki bo služila kot sloj interoperabilnosti za vse Blockchains na Kitajskem. Smešno je, da BSN ni Blockchain, temveč omrežje, ki pomaga blockchains komunicirati. Razvoj v BSN je povzročil porast zanimanja za verige podjetij, kot so Vechain (VET), Cosmos in Polkadot.

Vroči projekti: Vechain, Cosmos in Polkadot

NFT-ji so naslednji “trend”

Ko Kitajska prehaja #DeFI, so nefungivni žetoni zavzeli osrednje mesto. Ponovno preučujejo potencialni vpliv NFT-jev v igralniški industriji. Kovanci, kot sta Enjin ($ ENJ) in Decentraland (MANA), so v središču številnih razprav. Zanimivo je, da se ne pogovarjajo le o igranju iger na srečo, precej se govori o NFT-jih, ki imajo intelektualno lastnino (IP) in o drugih razširjenih rabah. V zahodnem prostoru se o tej temi sploh ne govori in poudarja, kako je mogoče nekatere projekte prilagoditi različnim kulturam.

Maxim Blagov, soustanovitelj podjetja Enjin si pridobiva kitajsko slavo

Vroči projekti: Enjin, Decentraland, Opensea

Filecoin Rising

Filecoin Testnet Rudarstvo

Filecoin in decentralizirano shranjevanje sta bili eni najbolj vročih tem v letu 2018 (oglejte si to nor video – me spominja na določen hej hej hej projekt). Presenetljivo je, da se bo decentralizirano shranjevanje znova vrnilo leta 2020. Ni treba ugibati, da bi ugotovili, da ta hrup povzroča množica imetnikov vrečk Filecoin, ki so jih kupili med norostjo leta 2017. Konec koncev potrebujejo pot do izhod njihove naložbe navsezadnje.

Iskre za ves ta hype povzroča kmalu začela Mainnet zagon Filecoin. Kitajski rudarji se že pripravljajo na kopanje kovanca – tudi če bi to morali storiti prek VPN-ja.

Vroči projekti: Filecoin, Storj, Arweave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me