Vodnik po kitajskem omrežju za blokchain storitve (BSN)

Kitajska Blockchain Service Network (BSN) je nacionalna pobuda, namenjena pospeševanju vključevanja in sprejemanja Blockchaina v velikih podjetjih. Kitajska se je postavila kot vodilna v razvoju Blockchain, saj 45% vseh blockchain projektov prihaja iz državnih industrij in tehnoloških velikanov (kot je Tencentov Blockchain Accelerator). Oktobra 2018 je industrija dobila velik zagon, ko je predsednik Xi Jinping izrazil občudovanje nad tehnologijo, ki stoji za kriptovalutami. Omrežje je vzpostavljeno za komercialno uporabo in naj bi zagotovilo platformo za podjetja in posameznike, ki želijo narediti aplikacijo blockchain. Blockchain tehnologije so izjemno zmogljive za poslovne aplikacije, saj omogočajo obsežno sledenje podatkov z garancijo o pristnosti podatkov. V preteklosti smo videli, da se projekti, usmerjeni v podjetja, osredotočajo na velika partnerstva, kot je partnerstvo Vechain z logistično družbo DNV GL in revizijskimi podjetji PwC..

Xi JinpingPredsednik Xi je leta 2019 osebno nagovoril narod o razvoju blokovnih verig

Poleg napovedi elektronskega plačila z digitalno valuto (DCEP) prejšnji mesec je Kitajska začela tudi svoje omrežje storitve blokchain (BSN), kar pomeni, da se še naprej premika k digitalnemu gospodarstvu. Čeprav ni bil obravnavan s toliko pompe, BSN ima podoben preoblikovalni učinek kot DCEP in ni nič manj pomemben za industrijo znotraj in zunaj Kitajske..

Kaj je kitajska mreža blokchain storitev (BSN)?

Blockchain Service Network (BSN) je platforma, vzpostavljena za posameznike, podjetja in lokalne vlade, na kateri lahko gradijo blockchain aplikacije. Glavni cilj javnega omrežja, ki se je začelo 25. aprila, je na Kitajskem ustvariti vse na enem mestu za verigo blokov, ki podpira pobude pametnih mest, druga javna omrežja in regije v neizbežni digitalni ekonomiji, ki jo gradi Ljudska republika..

Omrežje bo imelo dve glavni funkciji. Prva je komercialna in bo podjetjem / blockchain zagonskim podjetjem omogočila uporabo omrežja za razvoj aplikacij, ki ponujajo javno alternativo zasebnim blockchain omrežjem, ki že obstajajo. Poleg tega bo BSN zagotovil tudi ustanovno zvezo konzorcijskih verig za pametna mesta in digitalna gospodarstva. Po poročilih se bo omrežje osredotočalo na odprtost, javne uporabnosti, razširljivost, odprtokodne, večpolne portale, poceni in avtonomijo..

Pobuda bo tudi sestavna za raziskavo vladnih načinov uporabe blockchaina in upravljanja. Omrežje bo spodbujalo tudi raziskave na drugih področjih in pospeševalo razvojno ekologijo, po zavezništvu BSN Predsednik Liu Yunan.

Liu Yunan, predsednik BSN (vir: SIC.com)

Partnerska omrežja in organizacije

Ustvarjanje mreže BSN je izvedlo vrsto znanih obrazov v tehnološki industriji. Raziskavo je vodil kitajski vladni možganski center, Državno informacijsko središče (SIC), katerega raziskovalna skupina za razvoj pametnih mest je bila osrednja skupina. Druge institucije, ki so pomagale pri njegovem razvoju, vključujejo telekomunikacijsko podjetje ChinaMobile in bančno / plačilno omrežje, kitajski UnionPay. Kar zadeva kriptovalutno industrijo, je bila izmenjava Huobi presenečenje vključitev v svojem razvoju.

Seznam nekaterih članov razvojnega združenja BSN (Vir: CoinTelegraph)

Tehnologija za BSN

Omrežje bo uporabljalo verigo blokov po meri, v raziskave in izvajanje tehnologije pa je sodelovalo več podjetij. Vodilna skupina pri njegovem nastanku je FISCO, ali Financialna Bzaklepanje Shenzhen Consorcij. V to skupino spadata Tencentova denarnica za digitalne valute Webank in Cloud, Huawei, in Shenzhen Securities Communication.

FISCO- BCOS

FISCO je ustvaril odprtokodno omrežje BCOS. Na osnovi Ethereumove verige blokov BCOS uporablja različne funkcije, kot so dokazila o ničelnem znanju, in omogoča, da posamezne dovoljene verige delujejo sočasno. 

Tencent je imel pomembno vlogo pri svojem razvoju s svojo digitalno banko Webank, ki je za FISCO BCOS zagotovila pametni pogodbeni jezik za modeliranje digitalnih sredstev..

Omrežje se je že pokazalo kot priljubljeno v prvem beta obdobju, ki se je začelo pred šestimi meseci. Poročila kažejo, da se je 2.000 razvijalcev prijavilo v preskusno obdobje in ustvarilo blockchain aplikacije za dobrodelne ustanove za javno blaginjo in elektronske račune..

Tako projekt DCEP kot BSN sta ključni strukturi kitajskega tehnološkega načrta, imenovanega “Kitajski standardi 2035”. V dokumentu, ki bo izšel konec tega leta, bo opisano, kako bodo tehnologije oblikovale naslednje desetletje. 

Preskušanje BSN Beta

Začetni preskusni načrt se je začel oktobra 2019, končal pa se je pred aprilom. Po poročanju lokalnih medijev je testiranje beta za komercialno uporabo potekalo dobro. Približno 2000 razvijalcev se je pridružilo testnemu obdobju in ustvarilo blockchain aplikacije za dobrodelne ustanove za javno blaginjo in elektronske račune. Trenutno ima omrežje 128 javnih vozlišč, od katerih večina prihaja s Kitajske, malo pa jih je v tujini, ki se raztezajo na šestih celinah.

Pilotni projekti za BSN

Huangzhou je bil pilotno mesto BSN

Mesto, v katerem je bila mreža preizkušena, je bil Hangzhou na vzhodu Kitajske, potem ko je lokalna vlada podpisala sporazum z raziskovalno skupino. Po navedbah Chinadaily, BSN je bil uveden v povezavi s platformo City Brain v Hangzhouu in se osredotočil na izboljšanje e-uprave, razkuževanje hotelov in bolj individualizirane tehnološke storitve. Sistem se bo uporabljal tudi za sledenje težavam na lokalni ravni, kot je varnost v cestnem prometu, pri čemer se uporabnike spodbuja, da poročajo o vseh težavah, ki jih vidijo v skupnosti.

Poleg pilotiranja v Huangzhouu je obstajal tudi preizkus za sistem bonitetnih ocen, ki temelji na verigi blokov, ki bi sledil malim in srednje velikim podjetjem, ki so želela pridobiti sredstva pri bankah.

Blockchain na Kitajskem

Blockchain je že dolgo tehnologija, ki jo na Kitajskem občudujejo, za katero je značilno, da jo je vodja Xi Jinping neposredno promoviral oktobra 2019. Tudi brez komentarjev Xi je Kitajska še vedno vodilna država pri sprejemanju blockchain-a, saj 45% vseh projektov prihaja iz Kitajske podatki Inštituta za raziskave vzajemnih verig pulzov.

Graf vzajemne verižne raziskave o številu blockchain projektov po državah

Med vrhunska tehnološka podjetja, ki imajo blockchain projekte, sta Tencent, podjetje, ki stoji za WeChatom, Alibaba, prek finančne skupine Ant in Baidu, ponudnik internetnih iskalnikov. 

Pokrajinske vlade po vsej državi izvajajo različne blockchain projekte. V zadnjem času pa je bil premik bolj primeren za Blockbeats poročila od 12. maja trdijo, da Ministrstvo za človeške vire in socialno varnost Kitajske išče 10 novih vlog v zvezi z verigo verig, med njimi tehniki tehnikov Blockchain Engineering in operater aplikacije Blockchain.

ALI bosta BSN in DCEP povezana?

Čeprav trenutno ni nič konkretnega, se zdi, da bosta tako DCEP kot BSN povezana. Dokazi za to izhajajo iz poročil o tem, da je Webank napisal jezik za modeliranje digitalnih sredstev pametnih pogodb. Jasno pa je, da sta veriga blokov in digitalni juan sestavni del prihodnosti Kitajske, kar bo v pisni obliki zapisano v dokumentu o standardih Kitajske 2035, ki bo objavljen pozneje letos. Dokument je petnajstletni načrt za kitajski razvoj in blockchain / digitalne valute bodo sestavni del. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me