KeepKey Hardware Wallet Review (2020): is het nog steeds de moeite waard om te kopen?

De KeepKey-portemonnee werd uitgebracht in 2015. Het is een hardware-portemonnee voor $ 49, die houders van digitale activa kunnen gebruiken om hun cryptocurrencies veilig op te slaan. Dit is een relatief betaalbaar prijskaartje in vergelijking met zijn concurrenten. Maar de ontbrekende functies en beveiligingsproblemen zorgen ervoor dat het achterblijft in de concurrentie voor cryptocurrency-hardware-portefeuilles.

KeepKey hardware portemonneeKeepKey hardware portemonnee

De portemonnee ondersteunt meer dan 40 verschillende soorten cryptocurrencies. De portemonnee heeft echter niet de reputatie van zijn concurrenten: de Ledger Nano S, Ledger Nano X en Trezor Model T. Hoe dan ook, de portemonnee heeft nog steeds bepaalde structurele en esthetische kenmerken die het een goede optie zouden kunnen maken..

KeepKey is in 2014 opgericht door Darin Stanchfield en het hoofdkantoor is gevestigd in de VS. Het bedrijf werd de allereerste hardware wallet die integreerde met een exchange met zijn samenwerking met Shapeshift in 2016. Momenteel heeft Shapeshift Company het project overgenomen, maar Darin behoudt nog steeds de rol van CEO.

Belangrijkste kenmerken van de KeepKey:

  • Groter scherm– Geeft volledige cryptocurrency-adressen weer zonder te scrollen
  • Zwaar luxe gevoel– Gladde afwerking en het voelt niet alsof het gemakkelijk zou breken.

Deze portemonnee voor meerdere valuta’s kan u een goedkoper alternatief bieden met veel van de functies van premium hardwareportefeuilles. Ondanks dat het de reputatie van zijn tegenhangers mist, maakt het prachtige ontwerp en het gebruiksgemak het nog steeds een kanshebber op de markt voor cryptocurrency-portemonnees..

Verpakking

KeepKey wordt geleverd met een uniek productontwerp en verpakking. De doos heeft al veiligheidszegels aan twee kanten om te bevestigen dat er niet mee geknoeid is. In de doos vindt u de KeepKey-portemonnee, een USB-kabel om hem met uw computer te verbinden en een kaart om uw herstelzin op te schrijven. Er wordt ook een leren hoesje meegeleverd om je kaart veilig op te bergen.

De portemonnee heeft ook een 2e schermbescherming zoals Trezor die beschermt tegen Keystroke-spionage.

Bij de lancering in 2015 had KeepKey een hoge prijs. Met meer gevestigde concurrenten is de prijs nu aanzienlijk lager op $ 79.

Dit is goedkoper dan de Ledger Nano X voor $ 119 en Trezor Model T voor $ 173, hoewel ze nieuwer zijn.

Beveiligingsfuncties

KeepKey slaat uw privésleutels op in een aparte offline omgeving. Dit betekent dat het niet wordt beïnvloed als uw computer is geïnfecteerd met virussen.

Bovendien kan de KeepKey worden beveiligd met een pincode en worden geback-upt met herstelzaden van 18 tot 24 woorden. Deze functies worden tegenwoordig echter in hardwareportefeuilles verwacht, waarbij zowel de Ledger als de Trezor hetzelfde hebben.

In het bijzonder heeft de KeepKey nummer randomisatie om te voorkomen dat hackers uw cryptocurrencies met malware stelen. Hier wordt de locatie van de pincodes elke keer willekeurig verdeeld.

KeepKey heeft randomisatie van pincodesKeepKey heeft randomisatie van pincodes

KeepKey gaat echter niet in op verdere details over hun beveiligingsfuncties.

Update: KeepKey PIN-kwetsbaarheid ontdekt door Ledger-team

Ledger (ja degenen achter de Ledger Nano X) heeft eerder een fysieke kwetsbaarheid ontdekt in de Trezor- en KeepKey-hardwareportefeuilles waardoor hackers in minder dan 5 minuten toegang hebben tot uw herstelzin als ze fysiek over uw apparaat beschikken. Helaas lijkt deze kwetsbaarheid volledig onherstelbaar te zijn, aangezien het verband houdt met de manier waarop de apparaten worden vervaardigd. Hier bespreken we deze kwetsbaarheid in wat meer detail in relatie tot de Trezor.

Nu heeft het Ledger-team ontdekt een andere kwetsbaarheid, dit keer in verband met pincodeverificatie. Deze hack omvat het creëren van een database met de verschillende spanningsoutput vergeleken met de geheime waarden vermengd met de pincode die is opgeslagen in het geheugen van de KeepKey. Deze database kan vervolgens worden gebruikt om de geheime waarden op elk KeepKey-apparaat te herstellen. Dus als een hacker fysieke toegang heeft tot uw KeepKey, kan hij uw apparaat aansluiten om de uitgangsspanning van uw chip te lezen en deze te vergelijken met de database. Van daaruit kan de hacker uw pincode herstellen.

ShapeShift, de fabrikanten van de KeepKey hebben de kwetsbaarheid voor pincodeverificatie gepatcht in hun firmwareversie 6.4.1. Desondanks hebben we onze beveiligingsbeoordeling voor de KeepKey nog steeds moeten herzien van 3,5 naar 3 op 5, omdat de fysieke kwetsbaarheid niet kan worden opgelost.

3/5 Beveiligingsbeoordeling

Ondersteuning voor meerdere valuta’s

Keepkey ondersteunt native 7 van de meest voorkomende cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum en Litecoin. Inclusief ERC-20-tokens ondersteunt het meer dan 40 munten.

Nieuwste lijst met door KeepKey ondersteunde cryptocurrencies.Lijst met door KeepKey ondersteunde cryptocurrencies.

Dit is veel minder dan de meer dan 1000 cryptocurrencies die worden ondersteund door de concurrenten van KeepKey.

Bij de release van mijn video in augustus 2018 waarin ik de Trezor Model T, Ledger Nano S en de KeepKey vergeleek, ondersteunde de laatste geen ERC-20-tokens.

KeepKey werkt echter continu aan het ontwikkelen van hun firmware en ERC-20-tokens worden nu ondersteund.

Er zijn ook klachten dat KeepKey traag wordt bijgewerkt op ondersteunde cryptocurrencies. De Vision (SV) van Bitcoin Satoshi is bijvoorbeeld op 15 november 2018 gemaakt op basis van de Bitcoin Cash (BCH) hard fork. Tot op heden, d.w.z. 6 maanden later, is er nog steeds geen ondersteuning voor door KeepKey..

2,5 / 5 ondersteuning voor meerdere valuta’s

Hardware-ontwerp

Grootte vergelijking: KeepKey vs Trezor vs LedgerGrootte vergelijking: KeepKey vs Trezor vs Ledger

De KeepKey is met 38 x 93,5 x 12,2 mm een ​​van de grootste hardwareportefeuilles voor cryptovaluta. Het heeft ook een substantieel gevoel waardoor het luxer is dan andere cryptocurrency-portefeuilles. Sommige mensen, waaronder ikzelf, zouden echter de voorkeur geven aan kleinere portemonnees.

De KeepKey heeft ook een eenvoudig ontwerp door slechts 1 knop te hebben.

U kunt zich zorgen maken dat het hebben van slechts één knop betekent dat het eeuwen zal duren om het herstelzaad op te zetten en de pincodes in te voeren. De KeepKey maakt het echter eenvoudiger door de meeste processen via de app te laten uitvoeren. De knop wordt over het algemeen alleen gebruikt voor aan / uit en als bevestigingsknop.

De KeepKey heeft ook het grootste beeldscherm met een 256 × 64 mm 3.12 ″ OLED-scherm. Het scherm wordt beschermd door een behuizing van polycarbonaat, hoewel het nog steeds gemakkelijk te krassen is. De krassen zijn echter alleen cosmetisch en hebben geen invloed op het gebruik van het apparaat.

Het voordeel van dit grote scherm betekent dat het cryptocurrency-adressen en zelfs de herstelzin in zijn geheel kan weergeven. Hierdoor hoeven gebruikers niet heen en weer te scrollen, wat een enorm pluspunt is.

De KeepKey gebruikt een USB-A-interface om op te laden en verbinding te maken met de pc. Windows-gebruikers zouden hier zeker de voorkeur aan geven. Een probleem met Ledger Nano S-apparaten is dat de USB-A-verbinding na langdurig gebruik instabiel wordt. Het is echter niet bekend of dit ook een probleem is in de KeepKey-portemonnee omdat we deze eerlijk gezegd niet vaak gebruiken.

Installatie

Het proces is vergelijkbaar en eenvoudiger dan andere hardwareportefeuilles.

U downloadt eenvoudig het KeepKey Google Chrome-extensie uit de Google Playstore en sluit uw apparaat aan.

De instructies op het scherm zijn vrij eenvoudig en het duurt minder dan 5 minuten. Zorg ervoor dat u de installatie voltooit met een pincode en herstelzin.

Het spreekt voor zich dat bij het opschrijven van de herstelzin; zorg ervoor dat er geen camera’s zijn die opnemen en sla er geen kopie van op uw computer op. Dit komt omdat iedereen met de herstelzin deze kan gebruiken om uw apparaat te herstellen en mogelijk uw activa te stelen.

4/5 voor hardware-ontwerp

4/5 van gebruiksgemak

Shapeshift-integratie

Het belangrijkste verkoopargument van de KeepKey is de integratie met Shapeshift. Dit betekent dat de portemonnee al een in crypto naar crypto-uitwisseling heeft. Dit maakt het handelen tussen cryptocurrencies gemakkelijk en handig.

Deze functie wordt tegengehouden door de beperkte ondersteuning van cryptocurrency. Het zou echter geen probleem moeten zijn voor gebruikers die niet van plan zijn te handelen in andere cryptocurrencies dan de belangrijkste die worden ondersteund door Shapeshift.

KeepKey-clientinterfaceKeepKey-clientinterface

Vonnis: Is de KeepKey in 2020 nog waard om te kopen??

De KeepKey blijft achter in de concurrentie van luxe hardware-portemonnees in vergelijking met de Trezor Model T en Ledger Nano X. Ze hebben een robuust fysiek ontwerp en een eenvoudig installatieproces, maar het ontbreekt aan ondersteuning voor munten. Qua beveiliging is ShapeShift gewoon niet zo open of gedetailleerd als andere fabrikanten om uit te leggen hoe hun apparaat uw cryptocurrencies kan beschermen – wat een beetje een waarschuwingsteken kan zijn. Verder, terwijl hun nieuwste firmware-update de recent ontdekte kwetsbaarheid van de pincode heeft verholpen, zijn er andere kwetsbaarheden die rechtstreeks verband houden met de hardware van KeepKey en niet kunnen worden verholpen..

Voor toevallige handelaars of nieuwkomers in crypto, willen ze misschien niet zoveel uitgeven aan een hardware-portemonnee. En hoewel de KeepKey met $ 49 de meest betaalbare portemonnee is, zijn de beveiligingsproblemen voldoende om consumenten serieus te laten overwegen om een ​​extra $ 10 uit te geven voor een Ledger Nano S die veiliger en compacter is..

Dus is de KeepKey nog steeds de moeite waard om te kopen in 2020? Het antwoord is helaas nee.

Beoordeeld op 30 mei 2019 door Angela Wang

Bijgewerkt op 25 mei 2020 in verband met de nieuwste beveiligingsproblemen.

Beveiligingsbeoordeling: 3/5

Ondersteuning voor meerdere valuta’s: 2,5 / 5

Hardware-ontwerp: 4/5

Gebruiksgemak: 4/5

Eindscore: 3,38 / 5

KeepKey-productspecificaties (technische specificaties)

Processoren ARM Cortex-M3-processor
Compatibiliteit 64-bits desktopcomputer (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux). Ook compatibel met Android-smartphones.

Connector

USB micro-B
Beveiligingscertificering Nihil
Grootte Afmetingen: 38 x 93,5 x 12,2 mm 

Gewicht: 54 gram

Ondersteunde activa 40+ ondersteunde middelen

​ "@context"​ "http://schema.org/", "@type"​ "Product", "merk"​ "Shapeshift", "naam"​ "KeepKey", "beeld"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Keepkey.jpg", "Omschrijving"​ "De KeepKey-portemonnee is uitgebracht in 2015. Het is een hardware-portemonnee die houders van digitale activa kunnen gebruiken om hun cryptocurrencies veilig op te slaan.", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "kop"​ "KeepKey Hardware Wallet Review: is het nog steeds de moeite waard om te kopen?", "naam"​ "KeepKey", "Omschrijving"​"De KeepKey-portemonnee is uitgebracht in 2015. Het is een hardware-portemonnee die houders van digitale activa kunnen gebruiken om hun cryptocurrencies veilig op te slaan. Het blijft echter achter in de concurrentie van luxe portemonnees. Toch zijn er andere, meer betaalbare alternatieven als u nieuw bent bij crypto of een losse handelaar.", "mainEntityOfPage"​ "https://boxmining.com/keepkey-review-still-worth-buying/", "reviewBody"​ "De KeepKey-portemonnee is uitgebracht in 2015. Het is een hardware-portemonnee die houders van digitale activa kunnen gebruiken om hun cryptocurrencies veilig op te slaan. Het blijft echter achter in de concurrentie van luxe portemonnees. Hoewel ze een robuust fysiek ontwerp en eenvoudig installatieproces hebben, ontbreekt het de portemonnee ernstig aan muntondersteuning en zijn er niet-herstelbare beveiligingsproblemen. ", "datum gepubliceerd"​ "10-10-2019", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "ratingValue"​ "3.38", "slechtste beoordeling"​"0", "beste beoordeling"​ "5" ​, "auteur"​ "@type"​ "Persoon", "naam"​ "Angela Wang" ​, "uitgeverij"​ "@type"​ "Organisatie", "naam"​ "Boxmining", "logo"​ "type"​ "ImageObject", "url"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" ​, "aanbiedingen"​ "@type"​ "Aanbod", "priceCurrency"​ "Amerikaanse Dollar", "prijs"​ "49", "url"​"https://shapeshift.io/keepkey/" ​

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me