Ledger Nano X-gids: complete installatietutorial (2020)

Ledger heeft een nieuwe hardware wallet uitgebracht – de Ledger Nano X. Dit nieuwe apparaat beschermt uw cryptocurrencies met militaire bescherming en voorkomt digitale diefstal en hackers. Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies van de Ledger Nano X:

  • Groot HD-scherm – Geeft het adres van de ontvanger volledig weer zonder te scrollen
  • Mobiele ondersteuning Android en iOS) ondersteuning via Ledger Live mobiel
  • Meer opslagruimte – Installeer tot 100 verschillende apps voor verschillende munten.
  • Oplaadbare batterij – zorgt ervoor dat het apparaat zonder kabel kan worden ingeschakeld.

Deze gids helpt je bij het instellen van je Ledger Nano X en leert je de belangrijke functies. Daarnaast hebben we de belangrijkste vraag: Is Bluetooth veilig?

Ledger Nano X Review: is het de moeite waard om te kopen?

Ledger Live mobiel

Cryptocurrency kan onderweg worden uitgegeven met Ledger Nano X

Een van de grootste kenmerken van de Ledger Nano X is de ondersteuning van mobiele telefoons (zowel Android als iPhone). De nieuwe Ledger Live app maakt het mogelijk om onderweg alle ondersteunde cryptocurrencies te verzenden en te ontvangen.

De app maakt via bluetooth direct verbinding met de Nano X, dus er is geen kabel nodig. Het apparaat heeft een batterij waarmee het langer dan 8 uur actief kan worden ingeschakeld (afhankelijk van het gebruik), zodat de Nano X kan worden gebruikt om onderweg cryptocurrency te verzenden.

Portfolio-modus staat toe Ledger Live om alle beschikbare saldi weer te geven die op de Ledger Nano X zijn opgeslagen. Dit is ook toegankelijk als de hardware wallet niet aanwezig is, zodat u gemakkelijk door de portefeuille kunt bladeren. Om cryptocurrencies te verzenden, moet het apparaat aanwezig zijn om de transactie via Bluetooth te ondertekenen. Het is belangrijk om te onthouden dat de privésleutel om transacties te ondertekenen nooit het apparaat verlaat of via Bluetooth wordt verzonden – alleen de ondertekende transactie die niet kan worden gewijzigd (beveiligd).

Ledger Mobiele app met het Ethereum-adres met verificatie van Ledger Nano X

Ledger Live Mobile ondersteunt ook de installatie van verschillende apps voor verschillende cryptocurrencies via Ledger Manager. Ledger heeft ons verteld dat deze lijst met apps hetzelfde zal zijn als de pc-versie (maar omdat we in de bètatestmodus zijn, hebben we geen toegang tot de volledige lijst).

Apps toevoegen of verwijderen op de Ledger Nano X

Om verschillende cryptocurrencies op de Ledger Nano X te gebruiken, moet de app voor die munt eerst op de Ledger worden geïnstalleerd. Dit gebeurt via de Ledger Live-app op Windows, MacOS, Android of iOS. Installeer eerst Ledger Live, sluit de Nano X aan en ga naar de “Manager” -interface. De app vereist dat je de Ledger ontgrendelt door je pincode in te voeren en het startscherm te openen. U moet Ledger Live autoriseren door “Allow Ledger Manager” te bevestigen. Zodra je verbinding hebt, zie je een lijst met verschillende apps die klaar zijn om te worden geïnstalleerd (als je lijst korter is dan in de volgende afbeelding, update dan de firmware van de Ledger Nano X).

Gebruik Ledger Live om nieuwe apps op de Nano X te installeren

Is Bluetooth veilig?

Het simpele antwoord is: Ja. Een van de eerste zorgen (reddit) over de Ledger Nano X is communicatie via Bluetooth, een vorm van radiocommunicatie. Het vorige model (Ledger Nano S) had alleen kabelconnectiviteit, waardoor het apparaat niet werd blootgesteld aan aanvallers in de buurt. Bluetooth is in dit geval veilig te gebruiken omdat het apparaat nooit via Bluetooth wordt bediend – in plaats daarvan wordt het alleen gebruikt om niet-ondertekende en ondertekende transacties te verzenden. Dit betekent dat de privésleutel (de sleutel tot al het geld) niet zichtbaar is en het apparaat niet verlaat.

De Nano X werkt in de veronderstelling dat de Bluetooth-verbinding (die een drager is, precies zoals USB) is aangetast. De toevoeging van BLE heeft geen invloed op het beveiligingsmodel. Transacties moeten altijd fysiek worden geverifieerd op het apparaat door op beide knoppen te drukken. Bovendien zijn op de Nano X-schermen en knoppen rechtstreeks verbonden met het Secure Element (enkele chiparchitectuur), wat ook een verbetering is van het algemene beveiligingsontwerp.

Nicolas Bacca, CTO bij Ledger

Bovendien functioneert de Ledger Nano X ervan uitgaande dat Bluetooth zich in de “gecompromitteerde” modus bevindt. Dit betekent dat het nooit enige controle zal geven aan andere externe apparaten en dat de communicatie beperkt is tot het ondertekenen van transacties.

Met het configuratiescherm op Ledger Nano X kan Bluetooth worden in- of uitgeschakeld

Bewaar uw herstelzin veilig!

Er zal een blad zijn waar u uw herstelzin van 20 woorden kunt opschrijven. Dit is de meest belangrijk deel omdat het fungeert als een back-up voor het apparaat. U moet het heel veilig bewaren, want als iemand toegang krijgt tot dat papier, is het in wezen hetzelfde als het stelen van uw portemonnee.

Maak geen foto en heb geen digitale kopie van die lijst!

Ledger Nano X-installatie

  1. Kies een 4-cijferige pincode en bevestig.
  2. Schrijf uw herstelzin van 20 woorden op. De volgorde van de woorden is ook belangrijk.
  3. Nadat u het apparaat hebt geïnstalleerd, terwijl het nog steeds is aangesloten, gaat u naar het Ledger Live-website en download de app die u wilt gebruiken.
  4. Volg de instructies op de site en gebruik.

Opmerking: na het instellen navigeert u door het apparaat op uw computer.

U kunt zelfs cryptovaluta ontvangen als het apparaat offline is. Alleen wanneer u wilt verzenden, moet u het apparaat verbinden en uw pincode invoeren en inloggen.

Nadat u alle transactiegegevens op uw computer heeft ingevoerd, kunt u als extra veiligheidsmaatregel de details op het apparaat dubbel controleren. Zorg ervoor dat het adres en het bedrag correct zijn en bevestig.

Waarom een ​​Hardware Wallet gebruiken

Bij traditionele valuta’s bent u, de gebruiker, de belangrijkste persoon. Als u ooit uw bankkaart bent kwijtgeraakt, kunt u altijd naar de bank gaan met een soort identificatie en verzoeken om toegang tot uw rekening..

Cryptocurrencies geven echter niet om de fysieke persoon, maar om de privésleutel die aan de portemonnee is gekoppeld. De privésleutel wordt gebruikt om de rekening en transacties te verifiëren. Iedereen die toegang heeft tot deze sleutel kan geld overmaken en daarom moet u deze veilig bewaren. Een ander ding is dat transacties in cryptocurrency niet kunnen worden teruggedraaid.

Hardware portemonnees kan u hiertegen beschermen. Ze voegen een extra beveiligingslaag toe door de privésleutel op het apparaat zelf op te slaan. De enige manier om het te hacken, is door fysieke toegang te hebben tot de hardwareportefeuille of met de back-upzin.

Papieren portemonnees bieden aantoonbaar nog meer veiligheid. Het proces om ze in te stellen en te gebruiken is echter erg ingewikkeld. Hardware wallets bieden een mooie balans tussen veiligheid en gemak.

De upgrade waard?

Bij een hogere prijs stellen veel gebruikers de vraag “Is de Ledger Nano X de upgrade waard”. Voor ons is het antwoord ligt eraan.

Als u meer dan drie apps gebruikt, overweeg dan om te upgraden. Met een veel grotere geheugenruimte kan Nano X veel meer applicaties opslaan dan de Ledger Nano S. Grootboek Nano S kan slechts 2-3 applicaties opslaan met Firmware 1.5.5 (zoals de Bitcoin- en Ethereum-app). Hoewel u deze beperking kunt omzeilen door ongebruikte apps te verwijderen, leidt het constant wisselen vaak tot verwarring en tijdverspilling.

Als u onderweg grote hoeveelheden cryptocurrencies moet verzenden. Met Bluetooth-ondersteuning kan de nieuwe Ledger worden gebruikt met Android en iPhones.

Als meer apps en mobiliteit geen grote zorg voor u zijn, blijf bij de Ledger Nano S.

Heeft u uw Ledger Nano X succesvol ingesteld? Is het nu tijd om aan de slag te gaan met het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies? Bekijk mijn cursus gemaakt in samenwerking met Jeff Kirdeikis van Uptrennd- Bitcademy: leren, investeren & Handel in Bitcoin – binnen een uur

Bijgewerkt 23 maart 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me