2020 m. Kriptovaliutų mainų naujienų santrauka

Po mūsų 2020 m. „Roundup“ straipsnio, kuriame apžvelgėme didžiausias šių metų tendencijas, dabar pasinerkime giliau į tai, kas nutiko kriptografinių mainų pasaulyje.

„Defi“ ir jo DEX (decentralizuotų mainų) antplūdis smarkiai žlugdė CEX (centralizuotų mainų) apimtis. Jei „Uniswap“ yra aiškus DEX karalius, tą patį galime pasakyti ir apie „Binance“ tarp CEX, kur jis pirmauja tiek taškų, tiek išvestinių finansinių priemonių reitinge. Tačiau kova su decentralizuotais mainais dar tik prasidėjo, todėl norint išsilaikyti iš konkurencijos, reikia naujų idėjų ir koncepcijų.

Kaip pamatysime, CEX, kurie sugebėjo geriau neatsilikti nuo „Defi“, yra tie, kurie labiausiai bandė ir diegė naujoves, kartais tiesiogiai įkvėpti DEX.

Atsikratyti

„Uniswap“ yra aiškus nugalėtojas tarp visų rūšių mainų 2020 m.

Išvalyti TVL 2020 mIšvalyti TVL 2020 m

Jo TVL (bendra vertė užrakinta) tiesiogine prasme išaugo antrąjį metų pusmetį ir lapkričio mėnesį pasiekė daugiau nei 3 milijardus JAV dolerių, prieš tai nukritus, kai JAV dolerių UNI fondai baigė mokėti likvidumo teikėjams.

„Uniswap“ nuolat buvo dažniausiai naudojamas „Dex“ šifravimo procese ir siaubingai padėjo „Defi“ augimui. Tai vieta, kur galima rasti naujų sąrašų ir giliausias „Ethereum“ likvidumas. Jei ieškote esamo ERC-20 prieigos rakto, galite būti tikri, kad jis yra. Kiekvienas gali atidaryti naują baseiną, tai yra taip paprasta, kaip platformoje pateikti keletą žetonų ir šiek tiek Ethereum, ir tai daroma.

„Uniswap“ neturi pavedimų knygos: platforma remiasi AMM (Automatic Market Maker) sistema, kad užtikrintų prekybos likvidumą. Nors puristai gali praleisti užsakymų knygas, AMM pasirodė esąs naujas ir sėkmingas būdas pakeisti žetonus.

Rugsėjį platforma išplatino 150 milijonų JAV dolerių UNI (jų naujas valdymo ženklas) visiems, kurie susisiekė su svetaine, nesvarbu, ar tik sukeisti, ar sutelkti likvidumą. Kiekvienam vartotojui buvo išsiųsta mažiausiai 400 žetonų, kurių vertė buvo maždaug 1500 USD per pirmąsias jo egzistavimo valandas (pacientų savininkams vertė per dieną padidėjo trigubai).

Šis orlaivis pritraukė tiek daug dėmesio į platformą, kad kiti protokolai tą patį padarė ar planuoja daryti artimiausioje ateityje. Kai tikimasi, kad „Uniswap V3“ ir visos jos naujovės bus išleistos gana greitai, gali tik susimąstyti, kur gali nukeliauti $ UNI!

Jei kuris nors iš jūsų miegojo per pastaruosius mėnesius ir vis dar nepateikė teisių į jo žetonus, galite sekti mūsų vaizdo vadovą čia!

Kaip reikalauti nemokamo USD UNI „Uniswap“

Binansas

„Binance“ pavyko išlikti didžiausiu „Cex“ pagal apimtį, o dienos ATH buvo 15 mlrd. USD neatidėliotinų priemonių ir 37 mlrd. USD ateities sandorių (34 mlrd. Daugiau nei 2019 m.!). Ji išlaiko pirmąją poziciją abiejuose reitinguose.

Dalis jų sėkmės atsirado dėl daugybės iniciatyvų, kurias jie pristatė per 2020 m.

Balandžio mėnesį „Binance“ pristatė savo kortelę (vėliau „Binance“ taip pat įsigijo „Swipe“, daugiafunkcinę skaitmeninę piniginę ir „Visa“ debeto kortelių platformą), kurią dabar palaiko daugiau nei 180 šalių.

Viena iš svarbiausių metų naujovių yra „Launchpool“, leidžianti vartotojams auginti naujus žetonus, tokius kaip „Defi“. Stakeriai gali kaupti atlygį prieš įtraukdami į sąrašą, kuris po kelių savaičių (paprastai) įvyks tiesiogiai „Binance“. Be to, „Launchpool“ siūlo vieno ženklo akcijų paketą, todėl vartotojams net nereikia būti atsargiems Nenuolatinis nuostolis. Tokie projektai kaip „Bella Protocol“ ($ BEL), „Flamingo“ ($ FLN) ir $ WING buvo pristatyti per „Launchpool“.

Rugsėjis buvo puikus „Binance“ mėnuo. Pirmiausia jie išleido „Binance Smart Chain“, blokų grandinę, sukurtą lygiagrečiai „Binance Chain“, kur kūrėjai gali kurti „Smart Contracts“ ir „Defi“ sprendimus. Tuomet birža iš karto pristatė „Liquid Swap“ – naują prekybos platformą, leidžiančią vartotojams pasinaudoti „Defi“ teikiamais pranašumais, su pirmuoju AMM produktu bet kuriame CEX. Vartotojai gali kaupti savo lėšas „Liquid Swap“ ir uždirbti prekybos mokesčius, pvz., „AMM DEX“.

Tuo pat metu „Binance Labs“, mainų įmonė, toliau investavo į naujus projektus, kad suteiktų daugiau galimybių šifruoti. Jie, be kitų, padėjo 1 colio, Dodo ir Math.

Pažymėtina, kad po „Binance US“ paleidimo 2019 m. „.Com“ platforma JAV klientams (tiek patyrusiems KYC, tiek tiems, kurie tiesiog lankosi svetainėje iš šalies) pamažu įspėja apie 14 dienų. ) patariama atsiimti lėšas prieš blokuojant sąskaitą. Panašu, kad klientai, kurie naudojasi VPN, šiuo metu yra „saugūs“.

FTX

„Ftx“, žinoma išvestinių finansinių priemonių birža, kuriai vadovauja visur esantis Samas Bankmanas-Friedas, šiais metais neabejotinai buvo pirmaujanti tarp CEX. Komanda labai stengėsi numatyti tendencijas, ir atrodo, kad jos išties gerai gali suteikti savo klientams tai, ko tikėjosi.

“Kodėl mes turėtume prekiauti kriptografija ir akcijomis atskirose biržose?” Tikriausiai to tam tikru momentu paklausė Semas. Taigi, anksčiau nei pasakyta, nei padaryta, atsirado atsakymas: tokenizuotos atsargos. Dvi partnerystės su „CM-Equity“ (Vokietija) ir „Digital Assets AG“ (DAAG) (Šveicarija) buvo lemiamos. Nors prekyba akcijomis FTX atrodo panašiai kaip kriptografinė prekyba, svarbu pastebėti skirtumą.

„CM-Equity yra visiškai reguliuojamas Vokietijoje ir yra licencijuota finansų įstaiga, kuriai leidžiama siūlyti šiuos produktus. Visi FTX vartotojai, kurie prekiauja tokenizuotomis akcijomis, taip pat gali tapti CM-Equity klientais ir pereiti per CM-Equity KYC ir atitikimą. Be to, „CM-Equity“ gali stebėti, ar vykdoma visa prekybos veikla. „CM-Equity“ saugo trečiosios šalies maklerio įmonės akcijas. CM-Equity (ne „FTX Trading LTD“) teikia tarpininkavimo paslaugas “.

Skirtingai nei tradicinėse rinkose, „FTX“ tokenizuotomis akcijomis bus galima prekiauti visą parą visą parą, o dabar jų yra daugiau nei 50, tarp jų „Netflix“, „Facebook“, „Apple“ ir „Amazon“..

FTX.US (amerikiečių ranka) taip pat iškėlė save (ir kriptovaliutos teisėtumą) į viešumą, kaip į vieną iš svarbiausių Bideno demokratinės prezidentinės kampanijos aukotojų. Visų pirma, Sam paaukojo 5,22 mln. Nors tikrosios priežastys tikriausiai nežinomos, tikimės, kad tai žymės žingsnį link valdžios pripažinimo kriptografija.

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas, mes negalime pamiršti paminėti, kad ta pati komanda, kurianti FTX, yra atsakinga už projekto „Serum“, vieno sėkmingiausių ne ETH užsakymų knygelių „Dex“, sukūrimą „Solana“ grandinėje (kuri valdo aplink 50 000 tps).

Gaukite naujausią viešai neatskleistą informaciją apie kriptografinio pasaulio įvykius su Samu Bankmanu-Friedu (FTX, „Alameda“, serumas)

„Sushiswap“

Rugpjūčio mėnesį „Sushiswap“ buvo paleista kaip „Uniswap“ šakutė su papildomais atlygiais, kuriuos pateikė anonimas įkūrėjas virėjas Nomi. Tada mes buvome „Defi bulių vasaros“ viršūnėje ir sėkmė buvo staigi. Jo TVL įgijo puikų trauką, tačiau turėjo įvykti tam tikra drama. Praėjus savaitei, anoniminis kūrėjas pašalino likvidumą ir pardavė 14 mln. USD vertės ETH, pradedant nuo 50% + kainos kritimo. Tuo metu Samas Bankmanas-Friedas pasiūlė įsitraukti ir pašalinti virėją Nomi iš projekto.

Nuo to laiko sekė aukštumas ir žemumas, tačiau „Sushiswap“ vis dar yra antrasis „TVL“ DEX (maždaug 33% mažiau nei „Uniswap“) ir vienas sėkmingiausių. Daugelis yra partnerysčių, o jos patarėjai yra vieni geriausių, kuriuos gali pasiūlyti kriptografija. Nors kai kurie nepamirš, kad „Sushiswap“ tiesiogine prasme „pavogė“ likvidumą iš „Uniswap“, pervedė baseinus į savo platformą ir taip smarkiai sumažino „Uniswap“ TVL, daugelis yra pasirengę lažintis, kad šis projektas yra čia, kad liktų.

Gox kalnas

Gruodžio 15 d. Mt. Gox biržos kreditoriai turėjo sumokėti dalį savo nuostolių lėšų po daugelio metų. Birža ne kartą prarado kriptovaliutas 2011–2014 m., Kai iškėlė bankrotą. Nuo to laiko buvo rasta 140 000 USD BTC (beveik 4 milijardų dolerių vertės dabar) ir turėtų būti siunčiama vartotojams kaip dalinė grąžinamoji išmoka.

Kaip įtaria daugelis, atrodo, kad termino nebuvo laikomasi, o kreditoriai vis dar laukia savo pinigų. Prieš kelias dienas kažkas atkreipė dėmesį į „Mt. Gox“ piniginės sandorį, dėl kurio daugelis manė, kad platinimas iš tikrųjų prasidėjo.

Deja, tai buvo ne „Mt.Gox“ reabilitacijos plano piniginė, o „F2Pool“ šalta piniginė. Dar nėra patvirtinimo, kad kreditoriai būtų gavę lėšų.

„BTC Markets“ netyčia atskleidė savo vartotojų vardus ir el. Pašto adresus

Australijos šifravimo birža „BTC Markets“ per klaidą išsiuntė pažeistą rinkodaros el. Laiškų ciklą. Atliekant įprastą operaciją, užuot individualiai siunčiant el. Laišką savo klientams, lauke „į“ buvo rodomi asmens duomenys. El. Laiškai buvo siunčiami paketais, kad 999 kiti žmonės galėtų pamatyti kiekvieno vartotojo duomenis.

Klaida tiesiogiai nepakenkė protingai informacijai, pvz., Slaptažodžiams, todėl lėšos išliko saugios, tačiau tokio tipo klaida tikrai gali jaudinti kripto priėmėjus ir galbūt priversti juos pakeisti platformą. Vartotojai nenori, kad nepažįstami žmonės žinotų, jog jie turi kriptografiją, ir mes tikimės, kad tokios klaidos nepasikartos.

Krakenas, fpirmą kartą laimėjo banko chartijos patvirtinimą JAV.

„Kraken“ yra pirmoji pasaulyje kriptovaliutų birža patvirtinta Vajomingo valstija yra specialios paskirties depozitoriumas (SPDI). „Kraken Financial“, šis pavadinimas, yra „pirmoji skaitmeninio turto įmonė JAV istorijoje, gavusi pagal federalinius ir valstijos įstatymus pripažintą banko įstatą, ir tai bus pirmasis reguliuojamas JAV bankas, teikiantis išsamią indėlių priėmimą, saugojimą ir patikėjimą. skaitmeninio turto paslaugos “.

Keitimasis leis klientams sklandžiai atlikti skaitmeninio turto ir nacionalinės valiutos bankininkystę ir bus reguliuojamas panašiai kaip ir kiti JAV bankai. SPDI yra „saugojimo bankas“, bet skirtas skaitmeniniam turtui (pvz., Kriptovaliutoms), ir pagal įstatymus jis privalo visada išlaikyti 100% savo FIAT indėlių atsargas.

Huobi mainai

Viskas prasidėjo nuo didelių USDT (ir kitų valiutų) operacijų, pastebėtų judančių biržoje ir iš jos. Didžiausia Kinijoje, lapkričio 2 d. Tuo pačiu metu gandai apie vieno suimto pirmininko suėmimą padidino FUD, dėl kurio smarkiai sumažėjo HT USD, „Huobi“ ženklas, kaina ir skubėjo išimti USD iš platformos. Tuomet mainai paneigė visus įtarimus, o artimiausiomis dienomis situacija normalizavosi.

Daugiau informacijos rasite šiame straipsnyje.

Okex

Mes išsamiai aptarėme „Okex“ istoriją mūsų kuriamame straipsnyje.

Spalio 16 d. Ant platformos staiga buvo sustabdyti visi pasitraukimai, o sustabdymas tęsėsi iki lapkričio 27 d., Kai visos operacijos buvo atnaujintos be apribojimų. Kaip vėliau patvirtinta, pirminė priežastis buvo vienas iš biržos privačių raktų turėtojų, bendradarbiaujančių su valdžios institucijomis. Todėl jis negalėjo užbaigti leidimo procedūrų, reikalingų išorinėms operacijoms atlikti.

Žvaigždė Xu, policijos sulaikytas asmuo, buvo tiriamas dėl klausimų, kurie neturi nieko bendra su mainais. Neva Xu tariamai padėjo valdžios institucijoms (dabar jis grįžta prie įprastos verslo veiklos) dėl lėšų, kurias 2019 m. Pasiskolino iš Šansi mieste įsikūrusio pogrindžio banko..

Kucoinas

„Kucoin“, viena iš pirmaujančių šifravimo biržų Honkonge, rugsėjo 26 d. Patyrė saugumo pažeidimą. Bendra pavogta suma, milžiniški 281 mln. USD BTC, $ BSV $ LTC ir kitomis monetomis, yra viena didžiausių kriptografijos istorijoje. Įsilaužėlis (arba įsilaužėliai) kažkaip sugebėjo užvaldyti centralizuotos biržos karštus piniginių asmeninius raktus, pasiekdamas galimybę perkelti lėšas. Tada jis pasitraukė ir pradėjo juos mesti į DEX. Kucoinas nedelsdamas pervedė likusias lėšas į naujas pinigines ir sustabdė visus indėlius ir išėmimus.

Panašu, kad pažeidimo metu privatūs „Kucoin“ piniginių raktai nebuvo pakeisti daugiau nei 3 metus, o tai yra dar vienas patvirtinimas, kad garsusis posakis „ne tavo raktai, ne tavo kriptografija!“ yra visžalis.

Turime tikėtis, kad visos šios atakos bus naudingos ilgainiui ir sudarys sąlygas griežtesnėms saugumo procedūroms mainais ir platformomis, kurios yra būtinos, jei kripto galutinis tikslas yra įprastas priėmimas.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me