Glasilo št. 4

Teden v pregledu

Sporna predstavitev Curve Finance $ CRV

14. avgusta 2020 je anonimni razvijalec, znan kot “OxChad”, nenadoma zagnal Curve Finance ($ CRV). Celo ekipo Curve Finance je popolnoma presenetilo in se sprva poskušalo zaustaviti druge, ki so objavili objavo na Twitterju. Prav tako so hiteli preveriti, ali ima pogodba, ki jo je razvil razvijalec, isto kodo in v pogodbah ni nič zlonamernega.

Končno, Curve ni imel druge izbire, kot da ga sprejme in razglasi kot svoj uradni začetek žetona. To kriptovalutni skupnosti ni ustrezalo, zlasti ker so nekateri drzni kmetje v nekaj urah med tem razvijalcem, ki je lansiral $ CRV, in ekipo Curve, ki je razglasila lansiranje, že izkopali 80.000 žetonov CRV. Zaradi tega so se mnogi pritoževali, da so imeli ti rudarji nepravično prednost, saj je ekipa Curve že napovedala, da bo med uvedbo pogodbe in izdajo prvega žetona 24 ur..

Čeprav je bila ta predstavitev zelo problematična in škodljiva za ugled družbe Curve Finance, dolgoročno verjetno ne bo vplivala na družbo. Dejansko so po uvedbi drugi kmetje dirkali, da bi v protokol vnesli likvidnost, trenutno pa je v Curve Finance zaklenjenih več kot milijardo dolarjev. To je tretji projekt DeFi, ki je to dosegel, po Makerju in Aaveu. Cene Curve Finance so se v prvih nekaj urah lansiranja povzpele na več kot 50 USD, vendar so padle pod 4 USD, saj so kmetje, ki pridelujejo, takoj prodali svoje žetone CRV za največjo donosnost naložbe. In malo verjetno je, da bodo kmetje prodali svoje pridelke takoj, ko bodo pobrani, zato morajo biti tisti, ki kupujejo CRV na trgu, zelo previdni.

Dražba SKALE je odložena

SKALE Network je bilo ustanovljeno leta 2018 kot platforma za razširljivost blockchain, ki zagotavlja hitro soglasje in dApps omogoča izvajanje pametnih pogodb. To bo razvijalcem Ethereum Dapp pomagalo z zagotavljanjem platforme Layer 2 z visokimi hitrostmi, hitro dokončnostjo in kar je najpomembneje, z nizkimi stroški.

Žeton SKALE omrežja SKALE ($ SKL) naj bi bil na voljo na 3-dnevni nizozemski dražbi od 17. avgusta 2020. Vendar pa je nekaj ur pred začetkom dražbe družba SKALE napovedala, da bo dražba zaradi “velikega zneska prometa «. To je verjetno posledica valov ljudi, ki so hiteli dokončati postopek KYC, da bi bili upravičeni do udeležbe na dražbi. Od 19. avgusta 2020 ni bilo nobenega obvestila o datumu in uri prestavljene dražbe. Čeprav se do zdaj zdi, da ljudje niso tako razočarani (verjetno zato, ker so prav tako čakali na postopek KYC) in nestrpno čakajo na nadaljnje posodobitve. Če se torej želite pridružiti dražbi, boste morda želeli čim prej dokončati postopek KYC.

Yam Finance se ne preda!

Yam Finance ($ YAM) je prejšnji teden močno razburkal, ko je zbral kolege kmete, da “rešijo jam”. Čeprav je bilo dovolj podpore kmetov, je bilo ugotovljeno, da bo napaka vplivala na modul upravljanja in preprečila uspeh predloga upravljanja. Torej $ YAM s strani upravljanja ni več mogoče spremeniti, na tehnični ravni pa se bo obnašal podobno kot druga sredstva za prevrednotenje, kot je Ampleforth ($ AMPL).

Toda YAM se ne preda! Stari $ YAM bo preseljen v novo različico $ YAM, ki bo popolnoma revidirana različica protokola YAM. Trenutno je Peckshield Inc revidiral migracijsko pogodbo in poročali da bo uspešen in so bila rešena kakršna koli „nizka“ ali „informativna“ vprašanja. Yam Finance je uvedel pogodbo o selitvi, ki imetnikom $ YAM omogoča prehod na novo različico. Ampak Imetniki $ YAM bodo imeli na voljo le 72 ur, da zaključijo postopek selitve, torej do 22. avgusta 2020 do 16.20 (UTC). Po tem času žetoni YAM v1 ne bodo več primerni za selitev. Torej spakirajte $ YAM torbe in se PRENESITE!

Podrobnosti o selitvi najdete tukaj.

Začetek in redenominacija Polkadot $ DOT

Polkadot ($ DOT) omogoča komunikacijo prek verig in interoperabilnost, tako da lahko verige blokovnih verig nemoteno delujejo kot ekosistem. Projekt je zaslovel, ker ga je ustanovil Gavin Wood, eden od soustvarjalcev Ethereuma. Polkadot je tudi eden najbolj razgibanih projektov v kitajski skupnosti kriptovalut. Pred kratkim smo zamenjali zapiske s kitajskim upraviteljem skladov, ki je zelo aktiven v kitajski kripto skupnosti, tukaj je, kar pravi o najbolj vročih blockchain projektih na Kitajskem.

Polkadot je bil končno predstavljen 18. avgusta 2020, tako da je zdaj prenosljiv, vendar čaka redenominacija $ DOT, ki se bo zgodila 21. avgusta 2020. Na trgu sta na voljo 2 različici $ DOT, nova različica $ DOT je 100x manjša od stare $ DOT. Večina borz, kot sta Binance ali Kraken, bo samodejno pomnožila vloge uporabnikov DOT po renominaciji, tj. Če ste pred redenominacijo položili 10 starih DOT DOT, vam bodo po redenominaciji samodejno pripisali 1000 novih DOT DOT. Da bi zaščitili uporabnike v pričakovanju tega, bodo lahko novi DOT DOT umaknili šele po razveljavitvi.

Medtem ne pozabite, da nekatere borze npr. OKEx, MXC itd. Ponujajo trgovalne pare v OLD $ DOT, medtem ko drugi npr. Binance in Kraken ponujata trgovalne pare v NEW $ DOT. Torej ne bodite tisti tip, ki smo ga videli na Twitterju in je plačal 50 USD za nov DOT, ki bi moral biti vreden le 3 USD. Imetniki $ DOT in trgovci bi morali pri borzi, s katero trgujejo, preveriti, kakšne so njihove politike za $ DOT.

Prihajajoči dogodki

“Konec tega tedna”: SKALE Labs bodo objavili svoj prestavljeni čas in datum dražbe.

21. avgust 2020 ob ​​približno 13:15 (UTC): dan denominacije $ DOT. Polkadot bo spremenil poimenovanje žetona $ DOT tako, da bo stari $ DOT razdeljen na 100 novih $ DOT.

21. avgust 2020 ob ​​16:00 (UTC): javni dostop do zgodnjega dostopa VIMworld. VIMworld bo prav tako prodajal svoje VIM-je.

22. avgust 2020 ob ​​16:20 (UTC): Rok za prehod na YAM 2.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me