Glasilo št. 6

Teden v pregledu

Govorni DCEP o “Tiger Talk”

Prejšnji teden sem nastopil v oddaji kitajske televizije Phoenix “Tiger Talk” (一 虎 一席談). Tiger Talk je ena izmed najdaljših televizijskih oddaj Phoenix TV, ki vsak teden prikazuje pomembno družbeno temo ali dogodek, o katerem bi razpravljali strokovnjaki, akademiki in gostje. Tema tedna je bila “DC / EP: Kitajska sprosti digitalno valuto, ali bo to omajalo hegemonijo ameriškega dolarja?”. Spodnjo epizodo si lahko ogledate spodaj ali si ogledate naš pregled DCEP:

YouTube plakat Tiger Talk

Zanimivo se mi je zdelo, da je oddaja podala splošen pregled tehnologije veriženja blokov, Bitcoinov, tehtnic itd. Verjetno zato, ker je namen oddaje izobraževanje širše javnosti o teh konceptih v pričakovanju izdaje DCEP. Oddaja je izpostavila tudi prednosti DCEP in njegovo superiornost nad Bitcoinom zaradi njegove centralizacije.

Hkrati iz razprav v oddaji mislim, da lahko DCEP predstavi javnosti raziskovanje kriptovalut, ker: (1) javnost postaja vse bolj izobražena o konceptih, ki obkrožajo Bitcoin in kriptovalute; (2) Zdi se, da obstaja resnična zaskrbljenost, da bo Kitajska izpuščena iz sistema SWIFT. Poleg tega so v oddaji govorili tudi o zmožnosti prostega pošiljanja USDT / Tether, kar potrjuje pripoved, da se USDT na Kitajskem pogosto uporablja.

Kmetijstvo je nov trend zapiranja leta 2020

Kruh iz kvašenega testa in mirkro zelenjava sta TAKO v drugem četrtletju 2020. Trenutno se VSI ukvarjamo s pridelavo. Tu je moj kmetijski seznam za ta teden.

Iz naših raziskav na Twitterju, Telegramu itd. Smo to ugotovili $ YFV in $ SUSHI so kmetije, o katerih se najpogosteje govori.

YFValue ($ YFV)

YFV (YFValue) v bistvu izhaja iz drugih žetonov iz tistega, čemur pravimo “družina Y”. Zmeden? Tu je grafikon, s katerim smo ustvarili Kriptonavti za lažje krmarjenje po tem polju:

Tako kot pri drugih članih družine Y, žeton upravljanja YFV, tako da lahko z njim glasujete o vprašanjih, povezanih z delovanjem platforme. Čeprav mnogi tudi žeton preprosto trgujejo in špekulirajo o njegovi vrednosti. YFV-jeva sestra DFI.money ($ YFII) je bila nedavno uvrščena na borzo Binance, kar je povzročilo njene cene podvojitev v enem dnevu. Medtem je $ YFV uvrščen na borzo OKEx, in če pogledamo lestvice, je ta seznam prav tako pomagal $ YFV podvojiti svojo ceno.

Oglejte si naš kmetijski vodnik YFV. Če vas zanima, prijavite se za YFV in začnite!

Zamenjava ($ SUSHI)

Zamenjava ($ SUSHI) je vilica Uniswap-a in jo je pred manj kot tednom dni ustanovil anonimni razvijalec, znan kot “Chef Nomi”. Na ulici se govori, da je ekipo, ki stoji za borzo FTX, ustvarila Sushiswap. In to ni povsem nemogoče, saj je ekipa FTX ena največjih kmetov SUSHI in je hitro našla in ponudila izdelke za trgovanje s SUSHI. Žeton $ SUSHI je naveden tudi na borzah Binance in OKEx.

Trenutno je v Sushiswap-u zaklenjenih več kot 1,2 milijarde ameriških dolarjev, kar je noro glede na to, da je od prvega začetka minilo le 5 dni! Pridelovanje suši je zelo tvegano, vendar je lahko zelo koristno, saj ima lahko ROI približno 1-7% na dan, odvisno od bazena. Pomembne statistične podatke, kot so Total Value Locked (TVL), vloženi zneski in donosi, najdete na SushiBoard.

Pravzaprav je Sushiswap zelo priljubljen tudi na Kitajskem, kjer ga imenujejo “največji tekmec Uniswap-a”, priljubljeno spletno mesto z novicami o kriptovalutah 8btc pa ima celo Oddelek za zamenjavo posvečena novicam in vadnicam.

Donosna tveganja kmetovanja

Pridelovanje pridelkov ima svoja tveganja. Eno glavnih tveganj je, da pridelovanje pridelkov poteka na podlagi pametnih pogodb. Če so pametne pogodbe okvarjene ali ustvarjene z vrzelmi, bi to lahko pomenilo, da bi se sredstva izgubila. To še posebej zato, ker se pametne pogodbe izvajajo samostojno, zato pametne pogodbe ni mogoče prekiniti, ko je uvedena. Zato je revizija pametnih pogodb ključnega pomena za pridelavo pridelkov ali projekte DeFi na splošno. Ti revizorji so zunanja podjetja, ki pregledujejo kodo in preverjajo morebitne ranljivosti in napake. Oglejte si ta videoposnetek podjetja Cryptonauts, ki pojasnjuje, kako deluje revizija pametnih pogodb:

YouTube plakat Revizija pametnih pogodb v decentraliziranih financah

Za referenco je družba The Arcadia Group že revidirala YFV, po mnenju ekipe YFV pa niso našli nobenih težav z visoko ali kritično resnostjo. Medtem bo Quantstamp opravil “varnostni pregled”, NE revizija za Sushiswap. Quantstamp je pojasnjeno da bodo njihove storitve podobne storitvam za Yearn Finance ($ YFI), kar je bil neuradni pregled kodeksa, omejen na najvidnejše pogodbe – tiste, ki imajo ali lahko razdeljujejo sredstva.

Drugo tveganje je nakup in špekuliranje na $ SUSHI s trgovanjem z žetonom. Če res obstajajo ranljivosti in še huje, če v kodi najdemo “minter ključe”, ki razvijalcem v bistvu omogočajo množično ustvarjanje novih žetonov, bi bila vrednost $ SUSHI razredčena do te mere, da bi bila v bistvu vredna manj kot dejanski suši zvitek.

DeFi povečuje provizije za transakcije

Provizije za transakcije Ethereuma so že drugič v treh tednih dosegle najvišjo vrednost. Od 2. septembra 2020 so povprečne provizije za transakcije približno 15,13 USD.

provizije za transakcijeResnična zgodba

Te visoke provizije za transakcije in hitro naraščajoče cene Ethereuma (ETH) so neposredna posledica naraščajočega števila projektov DeFi in kmetovanja, saj morajo kmetje plačati ETH za vsako transakcijo, tj. Premikanje sredstev v / iz bazenov itd. povprečne provizije za transakcije 1. septembra 2020 naj bi pripisovali uvedbi Sushiswap-a.

Povprečna provizija za transakcijo (kreditna slika: Invalidski voziček)

Čeprav je ta povišanje pristojbin dobra novica za rudarje Ether, katerih prihodki se povečujejo z višjimi provizijami in več transakcijami, je vedno večja zaskrbljenost glede trajnosti Ethereuma. Številni pravijo, da visoke provizije za transakcije pomenijo, da se jim »odreže« aktivnost na platformah DeFi. Poleg tega več transakcij pomeni, da je v omrežju več zastojev, kar povzroči večje število nepotrjenih transakcij in čakalnih dob. V nadaljevanju lahko celo pomeni, da nekatere pametne pogodbe postanejo tako rekoč neuporabne, s čimer se postavlja vprašanje, ali je Ethereum pametna pogodbena platforma..

Eden od odgovorov na to je lahko Ethereum 2.0, vendar je do njegovega uvajanja glavnega omrežja nekaj mesecev.

Prihajajoči dogodki

3. september 2020 16:00: Zagon žetona Skale Network. Upravičeni kupci lahko za 0,03 USD / žeton kupijo žetone SKL v vrednosti do 1.153 USD. Podrobnosti tukaj.

4. september 2020 12:00: Animoca Brands, razvijalec in založnik iger, kot sta The Sandbox in Crazy Kings itd., Bo svoj žeton REVV predstavil na Uniswap. Podrobnosti tukaj.

5. september 2020 11:00: Linear Finance AMA. Preveri njihovo Stran telegrama za podrobnosti.

* Vsi časi so navedeni v UTC, razen če ni drugače določeno.

Tu si oglejte zadnje številke našega glasila.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me