Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi

Prostor decentraliziranega financiranja (DeFi) se je razširil, tako da vključuje platforme v različnih sektorjih, kot so promptno trgovanje, izvedeni finančni instrumenti in terminske pogodbe. Zanimivo je, da nekatera omrežja, kot je Yearn Finance, s storitvijo združevanja podpirajo kmetovalce in ponudnike likvidnosti.

Namesto da ponuja funkcije spotnega trgovanja, posojanja ali izposojanja, uporabnikom omogoča, da položijo sredstva, nato pa jih razdelijo na podlagi predvidenih donosov in s tem povezanih tveganj.

Vendar to ni dovolj za smiselno sprejemanje DeFi-jev. Zato je Yearn sledil partnerski poti, da bi razširil svoj ekosistem in izboljšal interoperabilnost med sistemi DeFi.

V tem članku si ogledujemo najbolj učinkovita partnerstva v ekološkem sistemu Yearn:

Hrepenite + SushiSwap

Hrepenite x SushiSwapYearn x SushiSwap (vir: Hrepenite x suši 行 っ て き ま す srednji članek)

3. novembra 2020 se je ustvarjalec Yearna, Andre Cronje, oglasil v Mediumu, da je sporočil, da sta skupaj predstavila svojo platformo in Sushiswap. Povezava med obema platformama se sreča, saj Sushi izboljšuje svoje poglede na avtomatizirano trženje (AMM), medtem ko se Yearn poglobi v združevanje formul. Te lastnosti so povzročile potrebo po medsebojnem sodelovanju, ki je privedlo do:

 • Kombinacija razvojnih virov.
 • Dvig skupne zaklenjene vrednosti (TVL) na vsaki platformi.
 • Sodelujemo pri razvoju in zagonu Deriswap-a, platforme, ki združuje promptno trgovanje, trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti in terminsko pogodbo.
 • Predstavljamo Keep3r Network, cenovno preročišče v drugi verigi Sushswap.
 • Poleg tega ponudniki likvidnosti na Sushiju zagotavljajo zavarovanje za denarni trg Sushi.

Partnerstvo s Cream Protocol

Agregatna platforma DeFi je pri razvoju druge različice sistema sodelovala s Cream, posojilno mrežo, podobno Aave. S partnerstvom je ekipa Yearn and Cream ustvarila Cream V2, ki je uvedel ali izboljšal funkcije vzvoda in posojanja. Zlasti nova platforma omogoča gojenje donosa z uporabo vzvoda.

Yearn x CreamProtocolYearn x Cream Protocol (vir: Hrepeneti & Združitev Cream v2 srednji članek)

Poleg tega Cream V2 deluje kot odskočna deska za krepitev stabilnih kreditnih in še ne zgrajenih posojilnih funkcij. Poleg združevanja sredstev, namenjenih razvoju, in povečanja števila posameznih TVL, je partnerstvo videlo, da so delnice v Yearn Vaults upravičene do zavarovanja v Cream.

Ena funkcija, dodana novi različici Cream, vključuje vrteče se tipke z več podpisi, da se izboljša uvajanje, ponavljanje in testiranje. Med nespremenjene funkcije spadajo tiste, ki se dotikajo upravljanja in izvornih žetonov.

Akropolis in hrepenenje

Hrepenite x AkropolisYearn x Akropolis (vir: μα τον Δια! Hrepenite x Akropolis srednji članek)

Partnerstvo je precej edinstveno. Zakaj? Njegov cilj je predstaviti najboljše v skupini vsake platforme. Zato vsaka ekipa nadaljuje svojo prejšnjo pot, vendar se nasloni na drugo, če potrebuje pomoč.

Poleg tega lahko uporabniki Akropolisa dostopajo do Yearna in številnih drugih omrežij, kot sta Cream in Pickle. Investitorji Yearn v zameno koristijo naložbene strategije Akropolisa in združenje institucionalnih mrež. Partnerstvo med obema platformama je prineslo izboljšave na Akropolisu.

Na primer, prišlo je do razvoja novih trezorjev, institucionalne aplikacije, nekaterih strategij in rotacije več podpisov. Poleg tega je bil nadgrajen matični žeton Akropolisa, da je lahko sledil izgubam.

Partnerstvo PowerPool

PowerPool je decentraliziran protokol, ki zbira moči upravljanja v sistemih, zgrajenih na verigi Ethereum. Skratka, združuje žetone upravljanja iz številnih protokolov DeFi, kot sta Compound in Balancer.

Hrepenite x PowerpoolYearn x Powerpool (vir: Letno finančno glasilo št. 13)

Partnerstvo z Yearn Finance je povezalo YFI, žeton upravljanja na Yearn, s PowerIndex PowerPool. PowerIndex ponuja indeks DeFi, ki ga navdihujejo razdeljeni skladi, s katerimi se trguje na borzi Indeks izžareva funkcije meta-upravljanja in vsebuje osem žetonov, vključno z YFI.

Upoštevajte, da vidik meta-upravljanja temelji na koncentraciji uporabniških žetonov z različnih platform DeFi v eno samo pogodbo. Nato se glasovna teža žetonov prenese na konsenz skupine. Pogodba zlasti ustvarja žeton, ki ga lahko njihovi imetniki uporabijo za odločanje o usodi drugih žetonov v združenju.

Torej, kaj partnerstvo prinaša Yearnu?

 • Delež indeksa daje ljubiteljem DeFi-ja delež v Yearn.
 • Povečuje udeležbo pri vprašanjih upravljanja YFI.
 • PowerIndex podpira zamenjavo. Tako lahko vsakdo zamenja žeton druge platforme z YFI in obratno.
 • V zameno ima Yearn koristi več likvidnosti. Poleg tega združevanje YFI pomaga stabilizirati njegovo ceno.

Združitev naslovnic

Čeprav je Cronje partnerstvo uradno napovedal 28. novembra 2020, platformi sodelujeta že od predstavitve Coverja. Poroka med njima odpira vrata naprednim funkcijam, ki med drugim ciljajo na optimizacijo.

Partnerstvo omogoča Curveu, da zagotavlja zaščito pred zapiranjem izdelkov, zasnovanih na Yearnu. Njihova združitev omogoča, da Cronjejeva mreža uživa v pokrivnosti Cover, ki je znana po podpori več zavarovanj. Yearn lahko s pokritjem trezorja ublaži tveganja za uporabnike. To še ni vse. Pokritost z zavarovanji na Yearnu postane bolj donosna.

Yearn x Cover (vir: Hrepeneti & Združitev kritja srednji članek)

Na srečo koristi niso enosmerne. Za Cover je dvignil svoja krila na neznane denarne trge. Poleg tega je pooblaščen za iskanje večjega deleža trajnega kritja in drugih izdelkov na trgu. Vendar komponente, kot je domača valuta COVER, ostanejo nedotaknjene.

Kumarica in hrepenenje

Yearn x Pickle (vir: Kumarica & Hrepenite po fermentacijskem kropu srednji članek)

To je še eno ključno partnerstvo v ekosistemu Yearn. Njegova edinstvenost izhaja iz dejstva, da naj bi med dvema ekipama izkoreninila podvojena dela. S tem lahko vsaka ekipa in posamezniki v skupini delajo na tem, v čemer so izjemno dobri.

Kot rezultat bo Pickle predstavil nove funkcije, kot so merilniki nagrad. Člani upravljavci ekosistema Pickle prejmejo žetone DILL, ko zaklenejo svoje žetone za namene upravljanja. Imetniki DILL-a si delijo pristojbine za izvedbo, dvig in polog.

Po drugi strani pa so uporabniki Yearn-a, zlasti vlagatelji Vault-a, spodbujeni k interakciji z merilniki prek delnic Vault-a. Vlagatelji prejmejo tudi več nagrad, če za prejem DILL-a razveljavijo žetone Pickle.

Druge koristi, ki izhajajo iz partnerstva, vključujejo:

 • Združitev platforme TVL.
 • Pickle se znajde v ekosistemu Yearn.
 • Pickle med drugim uživa tudi Yearn-ovo varnost.
 • Pickleovi nagradni merilniki spodbujajo vlagatelje Yearn.
 • Skupini obeh protokolov sodelujejo pri oblikovanju strategij in razdeljevanju dobička od strategij.
 • Nagrade za uporabnike v obeh krogih so na splošno večje.

Zaključek

Z razširitvijo ekosistema Yearn si Cronje in njegova ekipa prizadevata zgraditi medsebojno povezan svet DeFi. Z vsem, kar je povezano z vsem, se posvojitev DeFi seveda začne.

Poleg medsebojnega povezovanja in posvojitve se partnerstva osredotočajo na primer na zmanjšanje podvajanja vlog v skupinah, ki delajo na projektih DeFi. To spodbuja rojstvo novih izdelkov in funkcij, ki prispevajo k rasti v vesolju.

V tem procesu navdušenci nad DeFi izkoristijo izboljšane izdelke in donose, ki še spodbujajo interakcijo s sistemi, usmerjenimi v DeFi.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me