Kako vložiti Ethereum 2.0 na Allnodes?

Stave na Ethereum 2.0 so končno v živo. Vendar je postopek povezovanja vaših kovancev Ethereum (ETH) lahko nekoliko zapleten. Ne gre samo za pošiljanje 32 ETH na pogodbo. S tem bi izgubili sredstva. V tej vadnici bomo opisali, kako se prek vozlišča za potrjevanje povežete s pogodbo o vložku ETH. Poleg tega bomo uporabljali Allnodes, platforma za skrbništvo nad vozlišči.

Kako nastaviti validatorja ETH 2.0?

Najprej mora imeti vaša denarnica Ethereum 32 kovancev ETH, ki jih potrebuje pogodba. Upoštevajte, da interakcija z verigo Ethereum poteka prek MetaMask. Zato morate MetaMask financirati s pomočjo strojne ali programske denarnice.

Ciljna stran Allnodes Ethereum 2.0 (vir: Spletno mesto Allnodes Ethereum 2.0)

Pot se začne na Allnodes. Platforma za relativno nizko plačilo skrbi za tehnični bit vozlišč, čeprav je odvisno od izbranega paketa gostovanja. Platforma podpira več načinov plačevanja, vključno z Bitcoini in drugimi kriptovalutami.

V zgornjem desnem kotu kliknite Ethereum in v novem oknu, ki se odpre, izberite »Host ETH 2.0«.

Če ste novi v Allnodes, ustvarite račun; v nasprotnem primeru se prijavite v svoj račun.

Izberite svoj načrt.

Povežite se z MetaMask.

Izstrelitvena ploščica ETH 2.0

Kliknite na “Open ETH 2.0 Launchpad” in nato “Get started”.

Launchpad Ethereum 2.0 (vir: https://launchpad.ethereum.org/)

Na levem podoknu pozdravnega zaslona so pododdelki, med drugim uvedba faze eth2, prijava in odgovornosti. Poleg tega vsebuje informacije o pričakovanem dohodku. V razdelku o odgovornostih na primer piše, da vozlišče za preverjanje veljavnosti zasluži le, če aktivno sodeluje v mreži. Na žalost so učinki vozlišča brez povezave enaki dobičku, če je vozlišče v spletu.

Drugi kritični odseki:

  • Nevarnosti rezanja – Če se vozlišče ogrozi ali se neprimerno obnaša, se njegov vložek zmanjša, kar posledično zmanjša njegovo moč.
  • Rezervna mnemonika – To so posebne besede, ki se uporabljajo za povrnitev deponiranega ETH. Za največjo varnost naj bo mnemonik zapisan na papir, namesto da bi ga shranili v računalnik.
  • Zamuda pri prenosu – Zaenkrat je interakcija z naslovom za polog en način. Kot tak lahko kovance samo deponirate in ne dvignete ali prenesete.
  • Dolgoročno predano – Ethereum ima izjavo o zavezi, v kateri je zapisano, da so vozlišča za preverjanje dolga in se ne morejo vrniti na prejšnje različice, kot je ETH 1.0.

V podoknu za izbiro odjemalca obstaja možnost za zagon odjemalca ETH 1.0. Čeprav je to mogoče, je drago in potrebuje nekaj tehničnega znanja.

Ustvarjanje ključnih besednih zvez za ETH 2.0

Naslednje okno je namenjeno ustvarjanju parov ključev. Najprej izberite želeno število vozlišč za preverjanje veljavnosti ETH 2.0. Upoštevajte, da vsako vozlišče zahteva polog 32 ETH v pogodbo o vložku Ethereuma.

Nato izberite med operacijskimi sistemi Linux, Windows in Mac.

V tem primeru bomo v računalniku s sistemom Windows nastavili vozlišče za preverjanje veljavnosti ETH 2.0.

Zastrašujoči del tega dela je, da uporablja vmesnik ukazne vrstice (CLI) namesto grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI), kar je tisto, za kar se uporabljajo ne-razvijalci.

Prenos in uporaba CLI

CLI prenesite s strani Github, tako da kliknete povezavo »prejmite ga od razvijalcev«. Na strani za prenos izberite izdajo, ki sovpada z operacijskim sistemom vašega računalnika.

Izvlecite stisnjeno mapo, da se prikaže datoteka z imenom »Depoziti«.

Datoteka »Depoziti« je vmesnik CLI.

Če želite, da se zažene po potrebi, držite tipko SHIFT in z desno miškino tipko kliknite datoteko, da se prikaže možnost »Odpri okno PowerShell tukaj«.

Na prejšnji strani za prenos pod seznam razpoložljivih prenosov kopirajte ukazno kodo in jo prilepite v odprto okno CLI. Upoštevajte, da mora imeti to okno modro barvo ozadja.

Okno CLI

Sledite navodilom na zaslonu za uspešen zagon ukaza.

Izberite jezik in izberite geslo. PROSIM, zapomnite si to geslo; potrebovali ga bomo kasneje.

CLI bo ustvaril edinstveno mnemoteko. Mnemonika vam pomaga odkleniti vloženi ETH, ko prenosi končno začnejo delovati. Zato ga zaradi varnosti dajte na papir in pritisnite “Enter”. Vnesite besedno zvezo.

V mapi s prenosom CLI bo ustvarjena nova mapa z imenom »potrjevalni ključi«. V tej mapi imamo dve datoteki; Položite podatke in shranite ključe.

Deponiranje datotek na lansirni ploščici

V razdelku »Naloži datoteko za polog« pritisnite »dodaj datoteko« in povlecite in spustite datoteko s podatki o vplačilu (Deposit.in).

Kliknite »Nadaljuj« in se povežite s svojo denarnico MetaMask, ki bi morala imeti 32 ETH.

Preberite povzetek »Zaženite transakcijo« in dvakrat preverite naslov depozita Ethereum.

Potrdite transakcijo na MetaMask. Stanje transakcije si lahko ogledate v Etherscanu po uspehu.

Nazaj na Allnodes

Poberemo od tam, kjer smo zapustili Allnodes. Potrdite, da ste ustvarili fraze ETH 2.0, deponirali podatke in v pogodbo vključili 32 ETH.

Naslednji korak je izbira načrta gostovanja.

Datoteke povlecite v določenem vrstnem redu. To je datoteka s podatki o depozitu, datoteka s shrambo ključev in geslo, ki smo ga prej ustvarili v vmesniku CLI.

Naslednje okno na Allnodes prikazuje stanje vašega vozlišča.

Upoštevajte, da lahko Allnodes uporabite za zagon več vozlišč za preverjanje veljavnosti ETH 2.0.

In to je to.

Upoštevajte, da si lahko stanje nakazila na Beacon Chain ogledate z istim naslovom, s katerim ste položili kovance v pogodbo o vložku ETH 2.0.

Zaključek

Ethereum Foundation neprekinjeno razvija Ethereum 2.0, da bi lahko deloval na številnih računalniških napravah. Zgornja vadnica o tem, kako nastaviti vozlišče za preverjanje veljavnosti ETH 2.0 z uporabo Allnodes, pokriva vse vogale postopka. Ključne podrobnosti, kot so mnemotehnika in gesla, pa je treba varovati, saj določajo dostop do deponiranih kovancev.

Poleg tega je treba omeniti, da se postopek dogaja na treh platformah, Allnodes, ETH 2.0 Launchpad in CLI. Zato morajo trije sistemi harmonično sodelovati, da dosežejo želeni rezultat.

Pogosta vprašanja:

Kaj pa, če nimate celotnega zneska?

Dobro vprašanje. Prvič, NE. vozlišče validatorja potrebuje celoten znesek.

Ali lahko pogodba o vložku ETH 2.0 vzame manj kot 32 ETH?

Vendar lahko še vedno vložite nižji znesek le, da bo prek tretjih oseb, kot so sodelujoče borze kriptovalut, kot je Binance in Coinbase.

Ali lahko umaknem nagrade, ki jih zaslužim z vložkom??

NE, šele, ko ETH 2.0 doseže fazo 1, ki bo verjetno čez 1 leto ali morda več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me