Nakup kriptovalut z uporabo Ledger Live: vodnik po korakih

Ledger, proizvajalci Ledger Nano S in Ledger Nano X napovedal da njihova aplikacija Ledger Live zdaj podpira nakup kriptovalut s kreditno kartico ali bančnim nakazilom. To funkcijo upravlja njihov partner, Coinify in zdaj lahko uporabniki neposredno kupijo Ledger Live, da kupijo svoje kriptovalute in jih pošljejo na varno svoji napravi Ledger. Nič več vam ni treba iti skozi dodatne korake, kot je nakup kriptovalut na borzah in nato pošiljanje na varno v denarnico strojne opreme! V tem priročniku vam ponujamo podrobna navodila za nakup kriptovalut z uporabo Ledger Live na svojih Nano S in Nano X.

Na voljo kriptovalute

Ledger Live ima na voljo samo naslednje kriptovalute: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) in Dash (DASH). Uporabniki, ki želijo kupiti druge kriptovalute, bi jih torej morali kupiti drugje, npr. na borzah kriptovalut. Če si želite ogledati, katere borze kriptovalut se nam zdijo najboljše, si oglejte naš članek o Najboljših najboljših borzah kriptovalut leta 2020.

Kako kupiti kriptovalute z uporabo Ledger Live

Če ste novi uporabnik Nano X ali Nano S, morate najprej nastaviti napravo in namestiti programsko opremo Ledger Live. Tukaj si oglejte naš vodnik za nastavitev Ledger Nano S in vodnik za nastavitev Ledger Nano X.

Če želite začeti z nakupom kriptovalut z uporabo Nano S ali Nano X, v računalniku odprite aplikacijo Ledger Live in v stranski vrstici pojdite na »Nakup kripto valute«. Izberite katero kriptovaluto želite kupiti, lahko izbirate med Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ali Dash (DASH). V tem priročniku bomo prikazali nakup Bitcoina, zato bomo Bitcoin izbrali kot kripto sredstvo, ki ga želimo kupiti. Nato izberite, na kateri račun želite, da je nakazana vaša kriptovaluta. Lahko pa dodate tudi nov račun za nakupe kriptovalut – glejte naš razdelek z naslovom »Kako dodati nov račun za nakupe kriptovalut«.

Nakup kriptoV stranski vrstici kliknite »Kupi kripto«

V Ledger Live boste pozvani, da se prijavite ali prijavite v svoj račun Coinify. Za vadnico o tem, kako nastaviti račun Coinify, glejte naš razdelek z naslovom »Kako registrirati račun Coinify v Ledger Live«.

Prijavite se ali nastavite račun CoinifyPrijavite se ali nastavite račun Coinify

Nato boste morali izbrati količino kriptovalute, ki jo želite kupiti, valuto plačila in način plačila. Ledger omogoča plačilo v naslednjih valutah: AUD, BGN, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HKD, HRK, HUF, INR, JPY, NOK, NZD, PLN, SEK, TRY, USD in VND. Kriptovaluto lahko plačate s kreditno kartico (Visa ali Mastercard) ali za evropske lokacije prek bančnega nakazila. SEPA.

Nakup kriptoIzberite nakup kriptovalut in potrdite transakcijo.

Ker cene kriptovalut nihajo, bo Ledger zaklenil vašo nakupno ceno in vam dal 15 minut, da dokončate nakup. Vnesite podatke o kreditni kartici, dvakrat preverite podrobnosti o nakupu in kliknite »Plačilo«. Vaša kupljena kriptovaluta bo samodejno položena na vaš določen račun v napravi Ledger.

Celotno plačiloCelotno plačilo

Kako registrirati račun Coinify v Ledger Live

Za tiste, ki nimajo računa Coinify ali kriptovalute prvič kupujejo v Ledger Live, boste morali opraviti postopek Coinify’s Know Your Customer (KYC) in nastaviti račun. V Ledger Live vnesite svoj e-poštni naslov in izberite geslo, nato kliknite »Ustvari račun«. Nato boste morali odgovoriti na nekaj vprašanj KYC.

Ustvarite račun CoinifyUstvarite račun Coinify

Potrdite svoj e-poštni naslov (Coinify vam bo poslal potrditveno e-poštno sporočilo) in lokacijo.

Potrdite e-pošto in lokacijoPotrdite svoj e-poštni naslov in lokacijo

Navedite podatke o svojem prebivališču in kako nameravate uporabljati svoj račun.

Navedite naslov prebivališča in uporabo računaNavedite naslov prebivališča in uporabo računa

Prav tako boste morali potrditi svojo identiteto s predložitvijo fotografije osebne izkaznice / potnega lista in optičnega branja obraza, podobnega nastavitvi FaceID-a na iPhonu.

Preverite svojo identitetoPreverite svojo identiteto

Potem bo Coinify samodejno obdelal vašo registracijo, kar traja približno 2 minuti. Potem ste pripravljeni!

Obdelava registracijeCoinify bo vašo registracijo obdelal v 2 minutah

Kako dodati nov račun za nakupe kriptovalut

Če želite dodati račun, kliknite »+ Dodaj račun«, kot je prikazano na zgornji sliki. Nato izberite, kateri račun kripto sredstev želite dodati. V tem priročniku vam bom pokazal, kako dodati račun Bitcoin, zato sem za sredstvo izbral Bitcoin in kliknil »Nadaljuj«. Na vprašanje povežite napravo Ledger z računalnikom in jo odklenite. Nato pojdite na ustrezno aplikacijo za kriptovaluto, ki jo želite kupiti v napravi, naprava bo rekla “Aplikacija je pripravljena”, medtem ko se v računalniku sinhronizira z Ledger Live.

Ko se sinhronizirate, boste dobili možnosti, kateri nov račun želite dodati. Izberite račune, ki jih želite dodati, in kliknite »Dodaj račun«. Nato bo dodan vaš novi račun, nato pa lahko izberete, ali dodate več računov ali zaprete okno, da končate.

Uporabniška izkušnja in zaključek

Preizkusili smo veliko denarnic za strojno opremo za kriptovalute in Ledgerjeve naprave so vsekakor naša najprimernejša izbira. To prednost vsekakor utrjuje dejstvo, da lahko zdaj kupujemo kriptovalute na Ledger Live, ker to pomeni, da nam ni več treba kupovati kriptovalut na borzah, še posebej, če večina borz zahteva prvi postopek pri KYC. Medtem ko morate ob prvem nakupu z Ledger Live opraviti tudi postopke KYC, kar je nekoliko težavno, je celoten postopek trajal približno 5 minut. In na koncu se splača dolgoročno kupovati kriptovalute z uporabo Ledger Live, ker se vaša kriptovaluta pošlje neposredno v vašo napravo, ki je razmeroma varnejša naprava za shranjevanje. Mnogi lahko uporabljajo več izmenjav in celo preskočijo z ene izmenjave na drugo, vendar je ob koncu dneva v vaši denarnici vseeno večina vaše kriptovalute. Zato toplo priporočamo, da preizkusite to funkcijo in čeprav so na voljo le 4 kriptovalute, je na splošno dovolj za začetek trgovanja na borzah in upamo in pričakujemo, da bo Ledger v prihodnosti morda dodal več kovancev.

Želite kupiti Ledger Nano X? Kliknite spodaj za KUPITE ZDAJ!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me