Povzetek novic o izmenjavi kriptovalut 2020

Po našem članku Roundup 2020, v katerem smo pregledali največje letošnje trende, se poglobimo v dogajanje v svetu kripto izmenjav.

Nagli porast vrednosti Defi in njegovih DEX (decentralizirane borze) je drastično zrušil obseg CEX (centraliziranih borz). Če je Uniswap jasni kralj DEX-ov, lahko to verjetno rečemo za Binance med CEX-i, kjer vodi na lestvici spot in izvedenih finančnih instrumentov. Toda boj proti decentraliziranim izmenjavam se je šele začel, zato so potrebne nove ideje in koncepti, da bi sledili konkurenci.

Kot bomo videli, so CEX-ji, ki jim je uspelo bolje slediti Defiju, tisti, ki so se najbolj trudili in inovirali, včasih pa so jih DEX-ovi tudi neposredno navdihnili.

Odstrani

Uniswap je očitni zmagovalec med vsemi vrstami borz v letu 2020.

Odstranite TVL leta 2020Odstranite TVL leta 2020

Njegov TVL (skupna vrednost zaklenjena) je v drugi polovici leta dobesedno poskočil in novembra dosegel več kot 3 milijarde dolarjev, preden je padel, ko so bazeni dolarjev UNI končali s podeljevanjem nagrad ponudnikom likvidnosti.

Uniswap je bil ves čas najpogosteje uporabljen Dex v kripto in je strašno pripomogel k rasti Defija. To je kraj, kjer lahko najdete nove sezname in najglobljo likvidnost na Ethereumu. Če iščete obstoječi žeton ERC-20, ste lahko prepričani, da je tam. Vsakdo lahko odpre nov bazen, tako preprosto je, kot če na platformi zagotovite nekaj žetonov in nekaj Ethereuma, in to je storjeno.

Uniswap nima knjige naročil: platforma se za trgovanje z likvidnostjo zanaša na sistem AMM (Automatic Market Maker). Čeprav puristi morda pogrešajo knjige naročil, se je AMM izkazal za nov in uspešen način zamenjave žetonov.

Septembra je platforma vsem, ki so stopili v stik s spletno stranjo, razdelila 150 milijonov ameriških dolarjev UNI (njihov novi upravljavski žeton), najsi gre le za zamenjavo ali združevanje likvidnosti. Vsakemu uporabniku je bilo poslanih najmanj 400 žetonov v vrednosti približno 1500 USD v prvih urah obstoja (za imetnike pacientov se je vrednost čez dan potrojila).

Ta airdrop je pritegnil toliko pozornosti na platformo, da so drugi protokoli enako storili ali nameravajo storiti v prihodnosti. Z Uniswap V3 in vsemi njegovimi novostmi, ki naj bi izšle kmalu, se nekateri lahko samo sprašujejo, kam lahko gredo $ UNI!

Če je kdo med vami v zadnjih mesecih spal in še vedno ni zahteval njegovih žetonov, lahko tukaj sledite našemu video vodniku!

Kako zahtevati brezplačni $ UNI na Uniswap

Binance

Binanceu je uspelo ostati največji Cex s količinami, z dnevnim ATH v višini 15 milijard dolarjev v promptnem trgovanju in 37 milijard dolarjev terminskih pogodb (za 34 milijard več kot v letu 2019!). Ohrani prvo mesto na obeh lestvicah.

Del njihovega uspeha so številne pobude, ki so jih uvedli v letu 2020.

Aprila je Binance predstavil svojo kartico (kasneje je Binance pridobil tudi Swipe, digitalno denarnico z več sredstvi in ​​platformo za debetne kartice Visa), ki jo zdaj podpira več kot 180 držav.

Ena najpomembnejših novosti v letu je “Launchpool”, ki uporabnikom omogoča, da kmetujejo nove žetone, kot v Defiju. Stakerji lahko naberejo nagrade pred uvrstitvijo na seznam, ki se bo zgodila neposredno na Binanceu po nekaj tednih (običajno). Poleg tega Launchpool ponuja vložke z enim žetonom, tako da uporabnikov sploh ni treba biti previden Stalna izguba. Projekti, kot so Bella Protocol ($ BEL), Flamingo ($ FLN) in $ WING, so bili predstavljeni prek Launchpoola.

September je bil za Binance odličen mesec. Najprej so lansirali Binance Smart Chain, verigo blokov, ustvarjeno za izvajanje vzporedno z Binance Chain, kjer lahko razvijalci ustvarjajo pametne pogodbe in rešitve Defi. Nato je borza takoj predstavila “Liquid Swap”, novo trgovalno platformo, ki uporabnikom omogoča, da izkoristijo prednosti Defija, s prvim izdelkom AMM v katerem koli CEX-u doslej. Uporabniki lahko svoja sredstva združijo v Liquid Swap, ki zaslužijo provizije za trgovanje, kot na AMM DEX.

Hkrati je Binance Labs, podružnica borze, še naprej vlagala v nove projekte za krepitev kripto. Med drugim so pomagali 1inch, Dodo in Math.

Poleg tega je platforma “.com” po uvedbi Binance US leta 2019 počasi že 14 dni obveščala ameriške stranke (tako tiste, ki so šli prek KYC, kot tudi tiste, ki preprosto dostopajo do spletnega mesta znotraj države). ) svetuje dvig sredstev pred blokiranjem računa. Zdi se, da so stranke, ki uporabljajo omrežja VPN, trenutno “varne”.

FTX

Ftx, znana borza izvedenih finančnih instrumentov, ki jo vodi vseprisotni Sam Bankman – Fried, je bila letos zagotovo na vrhu med CEX-i. Ekipa si je zelo prizadevala, da bi predvidela trende in zdi se, da svojim strankam daje tisto, na kar so upali.

“Zakaj bi morali kripto in delnice trgovati na ločenih borzah?” Verjetno se je to v nekem trenutku vprašal Sam. Torej, takoj ko je rekel kot naredil, se je pojavil odgovor: tokenizirane zaloge. Za dosežek sta bili odločilni dve partnerstvi s CM-Equity (Nemčija) in Digital Assets AG, DAAG (Švica). Čeprav je trgovanje z delnicami na FTX podobno trgovanju s kripto, je pomembno opaziti razliko.

»CM-Equity je popolnoma urejena v Nemčiji in je licenčna finančna institucija, ki ji je dovoljeno ponujati te izdelke. Vsi uporabniki FTX-a, ki trgujejo s tokeniziranimi delnicami, bodo morda morali postati tudi stranke CM-Equity in preiti CMY Equity-jev KYC in skladnost. Poleg tega lahko CM-Equity nadzoruje skladnost vseh trgovinskih dejavnosti. CM-Equity hrani lastniške deleže pri neodvisni borznoposredniški družbi. CM-Equity (ne FTX Trading LTD) zagotavlja posredniške storitve “.

Za razliko od tradicionalnih trgov se bodo z delnicami Tokenizirane delnice FTX lahko trgovalo 24 ur na dan, sedem dni pa jih je več kot 50, med njimi Netflix, Facebook, Apple in Amazon.

FTX.US (ameriška roka) se je tudi (in legitimnost kriptovalut) postavil v oči javnosti kot eden najboljših donatorjev Bidenove demokratične predsedniške kampanje. Sam je še posebej podaril 5,22 milijona dolarjev. Čeprav resnični razlogi ostajajo verjetno neznani, upamo, da bodo pomenili korak k kripto priznanju s strani oblasti.

Nenazadnje ne smemo pozabiti omeniti, da je ista ekipa, ki stoji za FTX, odgovorna za oblikovanje Project Seruma, enega najuspešnejših Dex-ovih naročnikov Dex, ki temelji na verigi Solana (ki rešuje 50.000 tps).

Oglejte si najnovejše informacije o dogajanju v kripto svetu s Samom Bankman-Friedom (FTX, Alameda, Serum)

Zamenjaj

Sushiswap se je avgusta začel kot vilica Uniswap-a z dodanimi nagradami anonimnega ustanovitelja Chefa Nomi. Takrat smo bili na vrhuncu “poletja bikovskega defija” in uspeh je bil nenaden. Njegov TVL je dobil odličen oprijem, vendar naj bi se zgodila nekaj drame. Teden dni zatem je anonimni razvijalec odstranil svojo likvidnost in prodal ETH za 14 milijonov dolarjev, s čimer je začel padec cene za 50% +. Takrat je Sam Bankman-Fried ponudil, da vstopi in odstrani kuharja Nomi iz projekta.

Od takrat so sledili vzponi in padci, vendar je Sushiswap še vedno drugi DEX za TVL (približno 33% manj kot Uniswap) in eden najuspešnejših. Številna so partnerstva in njihovi svetovalci so med najboljšimi, ki jih kripto lahko ponudi. Čeprav nekateri ne bodo pozabili, da je Sushiswap dobesedno “ukradel” likvidnost Uniswap-u, preselil bazene na njihovo platformo in s tem dramatično zmanjšal TVL Uniswap-a, so mnogi pripravljeni staviti, da bo ta projekt ostal.

Mt. Gox

15. decembra je bil rok, da upniki na Mt.Goxu po letih končno prejmejo del svojih izgub. Borza je med letoma 2011 in 2014, ko je vložila zahtevo za stečaj, večkrat izgubila kriptovalute. Od takrat je bilo najdenih 140.000 ameriških dolarjev BTC (do zdaj vrednih skoraj 4 milijarde dolarjev) in bi jih morali uporabnikom poslati kot delna povračila.

Kot mnogi sumijo, se zdi, da rok ni bil spoštovan in upniki še čakajo na svoj denar. Pred nekaj dnevi je nekdo opazil transakcijo iz denarnice Mt.Gox, zaradi česar so mnogi verjeli, da se je distribucija dejansko začela.

Na žalost to ni bila denarnica za rehabilitacijski načrt Mt.Gox, ampak hladna denarnica F2Pool. Doslej ni bilo potrditve, da bi upniki prejeli kakršen koli sklad.

Trgi BTC so po naključju razkrili imena in e-poštne naslove svojih uporabnikov

Avstralska kripto borza BTC Markets je pomotoma poslala ogrožen trženjski krog e-poštnih sporočil. Med rutinsko operacijo so bili osebni podatki namesto individualnega pošiljanja e-pošte svojim strankam izpostavljeni v polju »do«. E-poštna sporočila so bila poslana v serijah, tako da je podatke o vsakem uporabniku morda videlo 999 drugih ljudi.

Napaka ni neposredno ogrozila smiselnih informacij, kot so gesla, tako da so sredstva ostala na varnem, vendar je tovrstna napaka nekaj, kar lahko zagotovo skrbi kriptosvojitelje in jih morda spremeni v platformo. Uporabniki ne želijo, da neznanci vedo, da imajo kripto, in upamo, da se tovrstne napake ne bodo ponovile.

Kraken, fprvič dobil odobritev bančne listine v ZDA.

Kraken je prva svetovna borza kriptovalut, ki jo je prejela odobren kot institucija za posebne namene (SPDI) države Wyoming. “Kraken Financial”, to ime je “prvo podjetje z digitalnimi sredstvi v zgodovini ZDA, ki je prejelo bančno listino, priznano v skladu z zvezno in državno zakonodajo, in bo prva regulirana ameriška banka, ki bo zagotovila celovito sprejemanje vlog, skrbništvo in fiduciarno storitve za digitalna sredstva “.

Borza bo svojim strankam omogočila nemoteno bančenje med digitalnimi sredstvi in ​​nacionalnimi valutami in bo urejena na podoben način kot druge ameriške banke. SPDI je “skrbniška banka”, vendar za digitalna sredstva (kot so kriptovalute) in po zakonu mora vedno vzdrževati 100% rezerve svojih vlog FIAT.

Izmenjava Huobi

Vse se je začelo z velikimi transakcijami USDT (in drugimi valutami), ki so jih 2. novembra zaznali premiki in izstopi iz borze, največje na Kitajskem. Hkrati so govorice o prijetju enega od predsednikov povečale FUD, kar je privedlo do močnega padca cene HT, žetona Huobi, in do hitenja pri umiku USD s platforme. Borza je nato vse očitke zanikala in v naslednjih dneh se je stanje spet normaliziralo.

Več informacij najdete v tem članku.

Okex

Zgodbo o Okexu smo obsežno obdelali v našem članku v razvoju.

16. oktobra so bili vsi umiki na ploščadi nenadoma ustavljeni, ukinitev pa traja do 27. novembra, ko so se vse operacije znova odprle brez omejitev. Kot je bilo kasneje potrjeno, je bil prvotni vzrok eden od imetnikov zasebnih ključev borze, ki je sodeloval z oblastmi. Zato ni mogel dokončati postopkov avtorizacije, potrebnih za omogočanje zunanjih transakcij.

Star Xu, osebo, ki jo pridrži policija, so preiskovali zaradi zadev, ki nimajo nič skupnega z menjavo. Xu naj bi oblastem (zdaj je spet v običajni poslovni dejavnosti) pomagal pri sredstvih, ki si jih je leta 2019 izposodil pri podzemni banki s sedežem v Shanxiju.

Kucoin

Kucoin, ena vodilnih kripto borz s sedežem v Hong Kongu, je 26. septembra utrpela varnostno kršitev. Skupni ukradeni znesek, neverjetnih 281 milijonov USD v BTC, BSV $ LTC in drugih kovancih, je eden največjih v zgodovini kripto. Heker (ali hekerji) so se nekako lahko polastili zasebnih ključev vročih denarnic centralizirane borze in tako dosegli sposobnost premikanja sredstev. Nato se je umaknil in jih začel odmetavati na DEX. Kucoin je preostanek sredstev takoj prenesel na nove denarnice in ustavil vse pologe in dvige.

Zdi se, da zasebni ključi Kucoin vročih denarnic v trenutku kršitve niso bili spremenjeni že več kot 3 leta, kar je še ena potrditev, da slavni rek “ne vaši ključi, ne vaš kripto!” je zimzelena.

Upamo, da bodo vsi ti napadi dolgoročno v pomoč, saj bodo omogočili strožje varnostne postopke s strani borz in platform, ki so potrebni, če je končni cilj kripto vsesplošnega sprejemanja!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me