Prihaja Ethereum 2.0 – Tukaj morate vedeti

Ethereum 2.0 (“Serenity”) je nadgradnja omrežja Ethereum, ki izboljšuje hitrost, učinkovitost in razširljivost omrežja. To bo Ethereum pripeljalo do novih višin, saj bo lahko drastično več transakcij, ublažil zastoje in visoke stroške plina v omrežju Ethereum. Ko bo Ethereum dosegel zadnjo fazo nadgradnje, imenovano »faza 2«, bo izpolnil svoje cilje, da postane transparentno in odprto omrežje za decentralizirane aplikacije in finance (DeFi). Ta članek razčleni načrt za to nadgradnjo, vključno z velikimi gospodarskimi spremembami, ki bodo prišle z uvedbo novega žetona ETH 2.0.

Ethereum 2.0 bo vključeval ostrenje do drastično povečali pasovno širino omrežja in zmanjšali stroške plina, zaradi česar je ceneje pošiljati Ethereum, žetone in komunicirati s pametnimi pogodbami. Še bo temeljne gospodarske spremembe tudi Ethereum 2.0 bo omogočal podpore za vlaganje vozlišč in Ethereum zaslužil kot pasiven dohodek. Ethereum 2.0 je v marsičem združen na tisoče razvijalcev, ki so delali leta. Nadgradnja Ethereum 2.0 bo izvedena v treh ločenih fazah, začenši s fazo 0 (navsezadnje razvijalci štejejo od 0 namesto 1). V zadnjih nekaj letih so nasprotniki Ethereuma pogosto kritizirali omrežja visoki transakcijski stroški in krhkost med največjo uporabo. Ali bo Ethereum 2.0 lahko odpravil to težavo? Ali bo obseg projekta podpiral ogromno število gradiv o decentraliziranih financah (DeFi) in Blockchain? Ta priročnik bo zajemal časovni načrt za nadgradnjo na ETH2.0 in predlagane rešitve.

Trenutno poteka testiranje uvajanja Ethereum 2.0 z „Medalla Testnet”- preizkus za več odjemalcev, ki vključuje udeležbo 20.000+ potrjevalcev po vsem svetu. To bo zadnji uradni javni test pred uvedbo Ethereum 2.0 Phase 0.

Ogledate si lahko tudi moj video o stvareh, ki jih TREBA vedeti o Ethereumu 2.0.

Prihaja Ethereum 2.0 – Tukaj je 5 stvari, ki jih MORATE vedeti

Ključne značilnosti Ethereum 2.0

 • Ostrenje – Ethereum bo razdeljen na 18 “delcev”, ki delujejo hkrati. To bo drastično izboljšalo učinkovitost.
 • Vlog – Ethereum se bo preselil v Dogovor o soglasju, veliko bolj energetsko učinkovita metoda vzdrževanja omrežja.

ETH2.0 bo temeljito spremenil trenutno ekonomijo. Pravzaprav bo posodobitev Ethereuma popolnoma izbrisala koncept rudarjenja. Torej se bo moj rudar Ethereum upokojil, ko bo posodobitev Ethereum 2.0 popolnoma zaključena.

Tukaj je podroben načrt za izdajo Ethereum 2.0 (Ethereum Serenity).

Kakšno je trenutno stanje Ethereuma. 2.0?

Od 4. avgusta 2020 je bila uvedena „končna“ testna mreža za Ethereum 2.0 z imenom „Medalla“. V nasprotju z drugimi prejšnjimi testnimi mrežami je ta test odprt za javnost in bo omogočil, da se katera koli od 5 strank – Prysm Labs ‘Prysm, ChainSafe’s Lodestar, PegaSys’ Teku, Status ‘Nimbus in Sigma Prime’s Lighthouse – poveže v omrežje in komunicira drug drugega. Ker pa je javen, programerji ne izvajajo centralnega usklajevanja mrežnih validacij. Do zdaj se je mreži pridružilo več kot 30.000 preveriteljev veljavnosti in vloženih je bilo več kot 946.000 ETH. Preskus naj bi potekal do konca tega leta, nato pa bo Ethereum 2.0 Phase0 uradno uveden (mainnet). Trenutno naj bi se mreža ETH 2.0 začela izvajati novembra 2020. Pomembno je vedeti, da odjemalcev Ethereum 2.0 ne bo razvila ena stranka – namesto tega bo imel močan ekosistem za razvijalce in 5 različnih različic za odjemalce.

Načrt Ethereum 2.0 (prek Consensys)

Na podlagi zgornjega diagrama Ethereum 2.0 načrtujemo, da se ukvarjamo s fazo Serenity 0. Sprejem v testno mrežo je bil izjemen, saj se je prijavilo več kot 20.000 preveriteljev veljavnosti in svoje vire namenilo za pomoč pri Beacon Chain Testnet. Vitalik Buterin – ustanovitelj Ethereuma, je izjavil, da to ne bo “končni” test verige Beacon, zato v prihodnjih mesecih pričakujemo še večjo udeležbo skupnosti..

Kot lahko vidimo na spodnjem diagramu, trenutno preizkušamo prvo “plast” arhitekture Ethereum 2.0, tj. Beacon Chain. V prihodnjih mesecih bi bila dokončana trenutna faza 0 – Beacon Chain, razvoj pa bi prešel na gradnjo Phass 1- Shard Chain in na koncu Phase 2- Execution Engine, kot bo podrobneje opisano spodaj.

Nastavitev in arhitektura Ethereum 2.0

Faza 0 – Svetilniška veriga

Faza 0 se bo začela z uradnim zagonom Beacon Chain. Trenutno je to predvideno za drugo četrtletje 2020 (predvidoma do 1. decembra 2020, kot bo posodobljeno kasneje). Cilj faze 0 je zagotoviti potrdila in naključnost za blok drobcev. Z uvedbo faze 0 prihaja nov žeton, ETH2. Uporabniki Ethereuma bodo lahko pretvorili v ETH2 (v razmerju 1: 1) prek pogodbe o registraciji (ki dejansko zažge ETH, ki ste ga imeli). Skupnost bo imela možnost zastaviti 32 ETH2 na vozliščih validatorja.

Faza 1 – veriga drobcev

Faza 1 bi Ethereumu omogočila, da se izjemno razširi s pomočjo “drobcev”. Omrežje bo razdeljeno na 64 delcev, ki delujejo hkrati, kar pomeni, da bodo vsi obdelovali transakcije in računali. Faza 1 bo omogočila tudi, da bodo drobci med seboj komunicirali prek zamreženja.

Stavek 2 – izvršilni mehanizem

Faza 2 bo prinesla končno obliko Ethereum 2.0. Takrat se združita obstoječa dokazila o delu (zapuščina) in novejša mreža dokazov o deležih. Od tu naprej se bo ETH združil v ETH2 in začel novo dobo za Ethereum.

ETH2 Omrežje testnega omrežja za več odjemalcev

Ethereum 2.0 je multi-laboratorijska in skupinska pobuda. Kot del načrta za ohranitev decentraliziranosti Ethereuma različni laboratoriji in podjetja razvijajo lastno izvajanje odjemalcev ETH 2.0. To pomeni, da obstaja več baz kod, ki vse komunicirajo z istim protokolom. Na koncu bo Ethereum lahko podpiral več odjemalcev, ki se lahko med seboj pogovarjajo in komunicirajo prek omrežje z več odjemalci.

28. aprila 2020 sta Prysm in Lighthouse izdala testno mrežo za več odjemalcev za Ethereum 2.0. Ta test omogoča odjemalcem ETH2, ki so jih razvili različni laboratoriji (kot so Prysm, Lighthouse ali Casper), da lahko komunicirajo med seboj.

Incident v testni mreži

14. avgusta je Medalla doživela vrsto incidentov, ki so neverjetno poudarili testno mrežo (več si lahko preberete tukaj). V nadaljnjem Ethereumu blog, rečeno je bilo, da »prizemska vozlišča niso izgubila časa, ko je eden od časovnih strežnikov, ki so ga uporabljali kot referenco, nenadoma skočil en dan v prihodnost«. To je ustvarilo kaskado dogodkov, ki so sčasoma privedli do večjih popravkov. Veselim se datuma izdaje Ethereum 2.0 in kot je dejal Danny Ryan, je bilo to zelo dobro: »Iskreno lahko rečem, da je odjemalska programska oprema po tem incidentu veliko bolj robustna. Pravzaprav bom spal nekoliko bolje, zdaj pa pred uvedbo eth2 Mainneta. ”

Ta incident je razvijalce pozval, naj poudarijo, da je raznolikost odjemalcev nujna za prihodnost ETH2 in njegovo decentralizacijo, saj, če več kot 33% potrjevalcev v istem trenutku preneha delovati, obdobij ni več mogoče dokončati.

Postavitev Ethereuma na vozlišče validatorja

Nagrade vložka Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 bo prešel na potrditev soglasja o vložku. V zgornjem odstavku »Faza 0 – Beacon Chain« smo omenili, da lahko skupnost 32 ETH postavi na vozlišča validatorja. Vloženi 32 ETH2 se uporablja za potrjevanje transakcij in stanj v omrežju ter zagotavlja, da bo vozlišče potrjevalnika pošteno in operativno. V zameno bodo tisti, ki bodo stavili, nagrajeni z Ethereumom za njihov trud. To pomeni, da bodo validatorji Ethereum ustvarjali kot pasiven dohodek in bodo sčasoma počasi prejemali izplačila ETH. Trenutni izračuni vložka Ethereum 2.0 kažejo letno donosnost naložbe v višini 14,2%. To bo super za tiste, ki stavijo na ETH in lahko izkoristijo prednosti pasivnega dohodka, medtem ko osebno zadržujejo sredstva na vozlišču validatorja. Analitiki napovedujejo večje povpraševanje po ETH, ko bo izvedeno dokazilo o vložku, zaradi dodatnega povpraševanja po vozliščih ETH iz vozlišč za vstavljanje in preverjanje, hkrati pa se bo zmanjšalo povpraševanje po grafičnih procesorjih, saj bo rudarstvo Ethereuma sčasoma postopno.

Status Beacon Node prikazuje dohodek in potrdila

Na zgornji sliki si lahko ogledate stanje našega vozlišča Ethereum validator. Za vozlišče smo imeli nekaj začetnih izpadov, tako da smo pravzaprav izgubljen 0,01333 Eter kot kazen za pogrešanje naših glasov. Pomembno je torej vedeti, da glasovi so obvezno ko je vozlišče aktivirano. Vozlišče brez povezave bo pomenilo, da so glasovi zgrešeni, kar ima za posledico kazen izgube ETH.

Kako nastaviti vozlišče Ethereum Validator

Oglejte si našo Demonstracija v živo o tem, kako nastaviti vozlišče Ethereum 2.0.

Poleg tega sem ustanovil tudi nekaj, kar se imenuje a vozlišče validatorja za Ethereum 2.0. Ta vozlišča bodo prihodnost, kako bo Ethereum tekel in kako bodo transakcije potrjene, kar pomeni, da se zanašamo na vložke. Torej bomo v tem priročniku raziskali tudi vse te koncepte.

Trenutno lahko preizkusite vložke Ethereuma na ETH 2.0 Testnet so ustanovili laboratoriji Prysmatic (alias Topaz). Ker gre za test, Ethereum ne bo uporabljen, temveč bo uporabil Göerli ETH, testno različico Ethereuma, ki jo lahko brezplačno pridobite.

Potreben čas: 2 dni.

Nastavitev vozlišča Ethereum Validator

Ta priročnik je bil prilagojen Vodič za testne mreže „Topaz“

 1. Pridobite nekaj Göerli ETH

  Göerli ETH je brezplačno pridobiti in bo uporabljen za vplačilo 32 ETH, potrebnih za vozlišče. Göerli ETH je najlažje dobiti z uporabo socialna pipa.

 2. Zavrtite strežnik

  Zagnati morate strežnik VPS (lahko uporabite AWS, Hetzner ali Linode). Priporočene specifikacije vključujejo procesor Intel Core i7 s 100 GB SSD prostora

 3. Zaženite svoje Beacon Node

  To smo najlažje naredili prek Dockerja

  docker run -it -v $ HOME / prysm / beacon: / data -p 4000: 4000 -p 13000: 13000 \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/beacon-chain:latest \ –datadir = / data

 4. Ustvarjanje parov ključev za preverjanje

  docker run -it -v $ HOME / prysm / validator: / data \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ accounts create –keystore-path = / data

  Dokončajte korake tukaj do vložite ETH

 5. Zagon odjemalca validatorja

  docker run -it -v $ HOME / prysm / validator: / data –network = ”host” \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ –beacon-rpc-provider = 127.0.0.1: 4000 \ –keymanager = keystore \ –keymanageropts = ‘{“pot”: “/ podatki”, “geslo”: “changeme”}’

 6. Dokončajte aktivacijo

  Počakajte (približno 2 dni), da se aktivirate, in potem ste pripravljeni!

Sprostitev naslova pogodbe o vlogi

4. novembra z novim blogom objava in tiho, medtem ko so vsi spremljali rezultate ameriških volitev v živo, so bile objavljene zahtevane specifikacije ETH2 v1 in naslov pogodbe o vlogi Mainnet za vložke. Uporabniki ETH2 lahko zdaj vložijo svoj ETH in postanejo validacijski pripomočki za zaščito omrežja.

Pomembno je vedeti, da ETH ni mogoče preprosto poslati v pogodbo, sicer transakcija ne bo uspela. Morate iti skozi vzletna ploščad in sledite navodilom. Poleg tega, kot smo že omenili, za vstavljanje in izvajanje validacijskega programa potrebujete napor, čas in tehnično znanje. Neizpolnjevanje zahtev lahko povzroči izgubo dela vašega ETH, če ne celo vsega, saj se kazni seštevajo.

Zagon Mainneta

Začetek prodaje verige Beacon Chain Ethereum 2 Phase 0 je zdaj predviden do 1. decembra, namesto v začetku leta 2021, kot je bilo prej mišljeno. Za sprožitev dogodka je potreben pogoj: v depozitni pogodbi mora biti 7 dni pred načrtovanim datumom najmanj 524.288 ETH (16384 potrjevalcev), približno 210 milijonov USD. Če ta prag še ni dosežen, se dogodek samodejno sproži 7 dni po izpolnitvi zahteve (kadar koli se to zgodi).

Po naslovu naslova pogodbe o vlogi je prišlo do porasta cene ETH, ki je ponovno prebil mejo 400 USD (to se je zgodilo tudi v drugi polovici oktobra). Cena se zdaj giblje okoli 410 dolarjev, medtem ko BTC črpa tudi po volitvah in je zdaj zelo blizu, da doseže 15000 dolarjev. Prezgodaj je trditi, kakšna bo cena Ethereuma 2 čez nekaj mesecev; veliko uporabnikov je zelo bikovskih, vendar je veliko ljudi še vedno zaskrbljenih, saj je ETH2 še daleč, težave z razširljivostjo ETH in visoki transakcijski stroški pa bodo ostale še dolgo.

Nekaj ​​posodobitev

Manj kot teden dni pred iztekom roka je ETH, postavljen na glavno mrežo Ethereum 2, manj kot polovica tistega, kar je potrebno za sprožitev faze Beacon 0. Kot pričakujejo številni viri, skupnost pričakuje odločno povečanje stopnje vlog v zadnji dnevi pred iztekom roka. Če bodo minimalne zahteve izpolnjene do 24. novembra, bo ETH2 zaživel 1. decembra, sicer pa se samodejno zažene 7 dni po doseženi meji.

Status ETH2 22. novembraStatus ETH2 22. novembra

V nedavnem AMA, Danny Ryan, glavni raziskovalec pri fundaciji Ethereum, je odgovoril na zaskrbljenost uporabnikov glede možnosti neuspešnega zagona. Ryan pravi, da ima Fundacija rešitev, ki je prilagoditi prag na približno 100k + ETH, kar se jim zdi zadostno. Tako se izognete puščanju zastavljenega ETH. Ryan je tudi opozoril, da bodo tisti, ki so vložili vloge, dobili velike nagrade za te zgodnje posvojitelje. Njihov Stran Github podrobneje pa tudi o drugih alternativah.

Dosežen prag!

24. novembra, le nekaj ur pred iztekom roka, je bil prag vloženega ETH potreben za zagon Ethereum Phase 0 – Beacon Chain je bil dosežen!

V zadnjih dneh se je dogajalo veliko ugibanj, saj marsikdo ni verjel, da je cilj dosegljiv. Zgolj ob pogledu na vrstico stanja omrežja v živo (kot smo videli v zadnji posodobitvi) smo bili pred dvema dnevoma še vedno na 50%, toda na koncu so to storili verniki ETH! Največji delež vložkov je v zadnjih dneh prispel v velikem obsegu (kot so nekateri napovedovali). Ko je bil prag dosežen, je rasla tudi cena ETH, ki se je v zadnjem tednu s 500 USD na vrh napovedala 620 USD.

Naslednji korak se bo zgodil 1. decembra, ko bo samodejno pritisnjen sprožilec za fazo 0! Ethereum 2 je končno resničen.

Status omrežja Eth 2 100%Status omrežja Eth 2 100%

Beacon Chain je v živo!

Danes (1. decembra) ob 12. uri UTC točno po načrtih je Ethereum Phase 0 začel delovati!!

Po letih se je to končno zgodilo. Uvedba je bila uspešna in tudi trdi uporabniki (poleg stakerjev) še dolgo ne bodo neposredno imeli koristi od novega ekosistema, navdušenje je očitno in Crypto Twitter je evforičen!

Danes smo imeli tudi napoved, da Coinbase in Binance, med drugim (glej f.a.q. na koncu članka) bodo ponudili nagrade Eth 2 za vložke!

To je dober in težko pričakovan dan za vse kripto navdušence: danes ne pomeni samo začetka nove dobe za Ethereum, ampak tudi dan, ko je Bitcoin po treh letih na nekaterih borzah dosegel nov ATH (in danes je tudi višje)!

To je Raziskovalec Ethereum 2, preverite!

Vloženih je bilo več kot 2 milijona dolarjev ETH

Skoraj dva meseca po zagonu Beacon Chain Ethereum 2 Phase 0 bi bilo zanimivo pogledati, kako stvari potekajo.

Vse poteka gladko in število vloženih žetonov se je znatno povečalo. Danes, 17. januarja 2021, je na pogodbeni naslov deponiranih 2.537.698 ETH (5 pragov), kar pomeni več kot 3 milijarde dolarjev. Število aktivnih preveriteljev velja 63125, s 15925 čakajočimi zahtevami (poševnih 36) in stopnja udeležbe okoli 97-99%. Ta kazalnik, ki meri stanje omrežja ETH2, prikazuje število potrjevalcev, ki aktivno sodelujejo v mehanizmu soglasja. Dobra stopnja bi bila vedno nad 80-90%, da bi zagotovili varnost verige.

S tem trenutnim tempom, ko se vsak dan dodajajo številni novi validacijski listi, pričakujemo 1. fazo (ki zahteva najmanj 262.144) do tretjega četrtletja četrtega četrtletja.

Za razliko od prej, Ethereum 2 nadaljuje v obdobjih (32 blokov), vsakih 6,4 minut (če ne zaznamo nobenih nepravilnosti). To meritev lahko vedno preverite tukaj beaconscan.com/epochs.

Kako se je cena odzvala na ETH2?

Vrednost Ethereuma se je od začetka faze 0 v bistvu več kot podvojila. 1. decembra se je cena gibala okoli 600 ameriških dolarjev, danes pa jo najdemo pri 1220 ameriških dolarjih in poskušamo zlomiti zadnji tedenski odpor pred novim raziskovanjem cen na neznanem ozemlju!

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali lahko prenesemo ETH2 v Topaz Testnet?

Trenutno prenosi pravega Ethereuma / ETH2 za omrežje Beacon Chain Testnet niso omogočeni. Testnet deluje na Göerli in uporablja Göerli ETH, ki ga lahko dobite brezplačno

Ali lahko ETH2 umaknete nazaj na običajni ETH?

V fazi 0 ETH2 ni mogoče umakniti nazaj na običajni ETH. Po pretvorbi bo ETH2 uporaben samo v vgradni verigi do 3. faze

Kaj lahko storim s svojim ETH2?

Kot rečeno, trenutno z njimi ničesar ne morete storiti, so le “digitalni računi”, transakcije ali druge funkcije, ki jih imamo zdaj na ETH, pa verjetno še več let ne bodo na voljo na ETH2. Govorijo se o morebitnem sekundarnem trgu, kjer bi jih lahko zamenjali

Ali lahko izgubim depozit ETH v vozlišču?

Da. 32 ETH, zastavljenih za vozlišče validatorja, je zasnovano kot zavarovanje, da vozlišče validatorja ves čas deluje in deluje na spletu. Kazni bodo podane, če bo vozlišče brez povezave, sčasoma pa se bodo odštele majhne količine ETH

Kaj se “seče”?

Poleg tega obstajajo “zrezane” kazni za namerna zlonamerna dejanja vozlišča, na primer dva nasprotujoča si glasova

Kdaj se bo kopanje Ethereuma končalo

Rudarstvo Ethereuma se še nekaj let ne bo končalo. Ethereum bo obdržal rudarstvo v glavni verigi vsaj do leta 2020. Glavna veriga ETH1 bo še naprej uporabljala rudarstvo in bo potekala vzporedno z verigo ETH2.0. To zagotavlja stabilnost med selitvijo

Kakšen je pričakovani APR za vložitev ETH?

Tu si lahko predstavljate APR (v ETH), saj se spreminja glede na število vloženih ETH (vir)

Ali lahko pri uvajanju faze 0 kaj zaide?

Vse bi moralo potekati povsem gladko, saj je bilo v prejšnji fazi do lansiranja že veliko testov. Natančneje, dva testa sta bila namenjena izključno testiranju geneze Beacon Chain

Katere so minimalne zahteve za strojno opremo, da lahko postanete veljavnik?

Po tem seznamu na Prysm Spletna stran za namestitev odjemalca:

Minimalne specifikacije

Operacijski sistem: 64-bitni Linux, Mac OS X 10.14+, 64-bitni Windows

Procesor: Intel Core i5–760 ali AMD FX-8100 ali novejši

Pomnilnik: 8 GB RAM-a

Prostor za shranjevanje: 20 GB prostora na voljo SSD

Internet: širokopasovna povezava

Priporočene specifikacije

Procesor: Intel Core i7–4770 ali AMD FX-8310 ali novejši

Pomnilnik: 16 GB RAM-a

Prostor za shranjevanje: 100 GB prostora na voljo SSD

Internet: širokopasovna povezava

Ali obstajajo projekcije, ki mi bodo omogočile, da stavim, tudi če imam manj kot 32 ETH?

Če želite sodelovati pri vložku ETH2, vendar niste lastnik minimalnega zneska, ki je potreben za preverjanje veljavnosti, ali če ne želite vložiti natančno večkratnika 32 ETH, ne skrbite. Na voljo bodo možnosti prek centraliziranih borz (kot sta Binance in Coinbase) in ne samo. Velika prednost v tem primeru je prejemanje likvidnosti za vaš vloženi ETH.

RoocketPool ($ RPL), ki je zdaj v različici beta, bo ustrezal RETH (1: 1 z ETH), tokeniziranim sredstvom, s katerim boste lahko prosto trgovali. Lido Finance bodo storili podobno skozi svojo STETH. LiquidStake vam bo namesto tega izposodil USDC za vaše vloženo zavarovanje ETH. Številne druge rešitve se bodo pojavile, ko bo ETH2 začel svojo pot; na primer, Cream Finance ($ CREAM) je pred kratkim izdal Članek razlaga, da bo uporabnik prejel žeton ETH2P, ​​ko se bo pridružil ETH2, ko bo vložil skozenj

Ali bo kakšna razlika pri uporabi ETH, kot sem vajena?

Ne, ETH1 se bo nadaljeval, kot je, brez razlik. ETH2 se postavlja na vzporedni črti in v prihodnosti se bosta združila. Združitev se bo zgodila, ne da bi jo uporabniki ETH lahko opazili

Kaj se bo zgodilo, če 24. novembra ne bo 524.288 ETH (16384 potrjevalcev) ?

Če ta prag še ni dosežen, se dogodek samodejno sproži 7 dni po izpolnitvi zahteve (kadar koli se to zgodi). Stopnja vložkov naj ne bi bila linearna, saj bo veliko ljudi še naprej uporabljalo svoj ETH za zaklepanje dobička in do zadnjega trenutka povečalo oportunitetne stroške, ki jih ponuja na primer Defi. Stopnja vložka se bo verjetno povečala, ko se približujemo roku

Vse novice o kaznih?

V nedavnem tweet Vitalik Buterin je napovedal, da so se kazni za zgodnje mesece zmanjšale za približno 25% na 33% v primerjavi z ravnmi Medalla. Če bo prag dosežen, se nagrade (APR) zdaj ocenjujejo na približno 25% (namesto na približno 14%, kot so mislili prej)

Koliko časa preden je dobičkonosen?

Po zadnji oceni bi morali biti v treh tednih neto dobičkonosni

Je Vitalik Buterin sam prispeval k vložku ETH2?

Da, seveda se zavzema, kot smo vsi pričakovali od njega. Po navedbah CryptoBuzz, Vitalik je poslal 3200 ETH, vrednih skoraj 1,5 milijona dolarjev

Viri:

https://medium.com/prysmatic-labs/how-to-scale-ethereum-sharding-explained-ba2e283b7fce

Imetniki denarnice Ethereum: https://bitinfocharts.com/comparison/activeaddresses-eth.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me