Projektni serum ($ SRM): Najprej si oglejte novi DEX FTX-a za val DeFi

Projektni serum je povsem nova decentralizirana borza (DEX) za področje decentraliziranih financ (DeFi) iste ekipe, ki je ustvarila borzo FTX. Menda naj bi testiral meje DEX-ov z uporabo verige, ki ni Ethereum. Zasnovan na Solani, je bil Serum ustvarjen za reševanje centraliziranih ranljivosti, ki obstajajo v trenutnem prostoru DeFi, na enak nezaupljiv in neupravičen način, s katerim so zadovoljni trgovci DEX. Glede na to je treba še vedno najprej preizkusiti serum z resničnimi uporabniki. Čeprav se ekipa ponaša s tem, da DEX že deluje, do zdaj še ni bil predstavljen. Toda morda bomo videli, kako bo Serum začel delovati v naslednjih nekaj tednih.

Tukaj je naš intervju s Samom Bankman-Friedom, soustanoviteljem in izvršnim direktorjem borze FTX.

YouTube plakat

Kaj je Project Serum?

Za Serum, ki ga imenujejo kot naslednjo mejo, trdijo, da je “čista” oblika DeFi, ki je zgrajena na verigi blokov Solana in bo delovala na centralni knjigi mejnih naročil, ki je popolnoma nezaupljiva. Zaradi tega je zelo prilagodljiv, poceni in hiter.

Serum je popolnoma decentraliziran do semenskega protokola. Deluje na borzi, ki ni skrbniška, s podporo za čezmejno trgovanje in KYC ni potreben. To bo uporabnikom ponudilo enako raven UX, primerljivo ali celo boljšo od tiste, ki jo trenutno ponujajo centralizirane borze. Zaradi cene, hitrosti in uporabnosti, ki jih ima Serum, ni razloga, da mu kupci, ki so vajeni trgovanja na centraliziranih borzah, ne bi dali priložnosti.

Kljub temu, da je serum Solana, je zasnovan tako, da je popolnoma interoperabilen z Ethereumom in Bitcoinom, kar je velika prednost, če ga primerjate z Binance DEX ali drugimi DeFi DEX-i, kot sta Balancer in Uniswap. To jim daje prednost, saj mnogi trgovci želijo trgovati z drugimi kriptovalutami poleg žetonov ERC-20, ki jih trenutno ponuja večina platform DeFi.

Glede na to obstaja verjetnost, da bi Serum ob zagonu zasenčil druge DEX-je v kripto prostoru. Ima udobje in domačnost, ki jo lahko ponudi centralizirana menjalnica, vendar v zunaj skrbniškem okolju. Serum prav tako spodbuja operaterje vozlišč, da sodelujejo pri vložku iz referenčnega sistema z “voditelji”, inflacijo in provizijami za trgovanje.

Med serijo je bil prikazan demo Serum Protistrup: Tedenska konvergenca seruma 18. avgusta 2020. Demonstracija je pokazala, kako lahko uporabniki trgujejo na serumu. Tu je predstavitev, prikazana med oddajo:

Serumski demo vmesnik

Med predstavitvijo je Sam Bankman-Fried komentiral, da se lahko videz vmesnika še spremeni in da bo prišlo še več funkcij. Vendar je funkcija trgovanja že funkcionalna.

Solana Blockchain

Solana je prva tovrstna spletna veriga blokov, ki lahko doseže 710.000 transakcij na sekundo (tps). To je mogoče s preverljivo funkcijo zakasnitve, imenovano SHA 256 hash chain, ki omogoča optimistični nadzor hkratnosti. Trenutno zmore približno 50.000 tps, kar je eksponentno hitreje kot 15 tps Ethereuma.

Več o Solani ($ SOL)

Ethereum danes prevladuje nad kripto prostorom, toda glede zmogljivosti skale lahko Solana ponudi nekaj bolj donosnega. Zaradi tega ni boljši od Ethereuma. Za zdaj pa je bolj prilagodljiv. V primerjavi s starejšimi verigami blokov lahko Solana hitro obdela transakcije po precej nižjih stroških. Pretok transakcij bi lahko bil kos celo družbi Visa. Medtem ko so druge platforme pametnih pogodb glasne glede svojih zmožnosti skaliranja verig blokov, je le malo njih trdilo, da so dosegle raven pretovora.

Solana je sodelovala tudi z drugimi kripto giganti, kot so Terra, ChainLink in mnogi drugi.

Ekipa za projektnim serumom

Project Serum je izmišljen kot novi DEX, ki ga bo lansirala FTX Exchange – platforma za izmenjavo kriptovalut in izvedenih finančnih instrumentov. Oglejte si naš pregled izmenjave FTX. Za izmenjavo FTX stojijo tudi ustanovitelji Project Seruma, ki so sodelovali tudi s titani v industriji, ki imajo uspešne projekte, vključno z ustanovitelji Multicoin Capital, TomoChain, Compound in Kyber Network..

Žeton za serum ($ SRM)

$ SRM je upravljalni žeton Seruma, ki temelji na verigi blokov Solana, ima pa tudi različico Ethereum ali ERC-20.

Kot največjo oskrbo na začetku je bilo kovanih približno 10 milijard SRM; od tega bo približno 175 milijonov žetonov na začetku v obtoku, po IEO pa se bo povečalo na 181 milijonov žetonov (glej spodaj). Nato naj bi se ta znesek letno povečal za približno 15%. Imetnikom daje moč upravljanja nad serumskim ekosistemom. Medtem ko se večina komponent v serumu šteje za nespremenljive, je mogoče nekatere parametre, na primer prihodnje provizije, spremeniti z glasovi o upravljanju SRM. Neto cene se uporabljajo za nakup in zapisovanje žetonov SRM.

SRM je mogoče vložiti v vloge in ga lahko uporabite tudi za plačilo pristojbin. Tako imajo imetniki SRM kar 50% popust na vse stroške trgovanja. Tudi 90% vseh žetonov SRM je zasnovanih za dolgoročno zadrževanje ali zaklepanje. S tem želimo zagotoviti, da je ekipa dolgoročno tu.

Podpora med verigami

Serum ima medsebojno podporo, ki omogoča brezupno izmenjavo sredstev iz različnih verig blokov. To je presenetljivo nasprotje drugim protokolom, ki bi zahtevali, da zaupanja vredne stranke dovolijo zamenjave med verigami. Serum se za to odloča na popolnoma decentraliziran način, pri čemer uporablja več kot 100 validatorjev.

SerumBTC in Serum USD

Serum BTC je zaviti uporabni žeton, pri katerem je cena vezana ali vezana na osnovno sredstvo ali obrazec BTC. To je tudi povsem decentraliziran žeton BTC s sedežem v Solani.

Medtem je Serum USD decentraliziran zavit stabilen kovanec, ki sledi tokenizaciji ERC-20 in SPL za USD in nima ene same točke okvare.

Zaključek

DeFi je v bistvu postal neverjetno moteč in izziva status quo denarja v našem gospodarstvu. Toda do zdaj je večinoma služil apetitom špekulantov pridelka. Cilj Serumove revolucije je premostiti vrzel med profesionalnimi trgovci in DeFi. Njihova podpora med več verigami, knjige naročil, razširljivost in druge funkcije bi lahko profesionalnim trgovcem služila kot viseča korenčka, tako da bi posel prenašali od centraliziranih kolegov do DEX-ov. Na splošno je Serum zelo obetaven protokol DEX in DeFi. Toda česa je resnično sposoben, smo lahko vedeli šele, ko se bo začel v naslednjih nekaj tednih.

Pogosta vprašanja

Kje lahko kupim $ SRM?

Trgovanje z $ SRM je na voljo na Binance, FTX, Uniswap (v2), BKEX, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX in Bibox.

Kdaj bo izdan Serumov DEX.

28. avgusta 2020 je ekipa napovedala, da bo Serum DEX zaživel “ta teden”.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me