RAMP DEFI: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?

RAMP DeFi želi odpreti več možnosti za kmetovanje donosov za uporabnike, ki so svoje žetone že vložili na platforme, ki niso ERC20, in jim tako omogočil, da čim bolj povečajo svoje finančne vzvode. Stav je praksa zaklepanja sredstev bodisi s pametnimi pogodbami bodisi z nakupom žetonov iz platform decentraliziranega financiranja (DeFi) za kasnejši zaslužek. Vendar to tudi pomeni, da vloženega premoženja ni mogoče uporabiti za kakršne koli namene, ki jih uporabniki želijo, razen če so pripravljeni odpustiti svoje položaje. Cilj RAMP DeFi je to spremeniti in uporabnikom omogočiti, da še naprej fleksibilno uporabljajo svojo likvidnost, tudi če je njihov kapital zaklenjen v dogovore.

Ozadje

Eksplozivni uspeh ekosistema DeFi, ki je po vrednosti presegel trg v višini 13 milijard dolarjev, je omogočil razcvet številnih projektov kot odziv na vse večje zahteve. Vendar težava še vedno obstaja v smislu udobja, dostopnosti in prilagodljivosti.

Lawrence Lim, soustanovitelj RAMP DeFi, je vodil ustvarjanje ekosistema, ki skuša rešiti te težave. Z pomisleki glede prostora DeFi je bil zasnovan RAMP, ki uporabnikom ponuja možnost, da z optimizirano prilagodljivostjo povečajo vrednost svojih vloženih sredstev.

Zdaj lahko RAMP sprosti 22 milijard dolarjev premoženja, založenega v prostoru DeFi. Vendar je njen skromni cilj do konca leta 2021 doseči vsaj 1 milijardo dolarjev celotne odklenjene vrednosti (TVU). TVU se nanaša na zastavljena sredstva, ki jih želi RAMP odpreti za potencialno večji vzvod.

Spodaj si oglejte naš intervju z Lawrenceom Limom:

Odklepanje vrednosti za vsak intervju z blockchain-om z Lawrenceom Limom

Kaj je RAMP DeFi?

RAMP je križna platforma za vklop / izklop likvidnosti, usmerjena v zagotavljanje založnikom žetonov, ki niso ERC20, možnost uporabe teh sredstev na vrhu verige Ethereum. To se doseže prek RAMP-ove stabilcoin rUSD, ki deluje kot prehodni most med platformami, ki niso ERC20, in verigo Ethereum. Poleg tega lahko uporabniki svoje žetone ERC20 položijo tudi v likvidnostne baze RAMP za kovanje eUSD.

Imetnika rUSD in eUSD lahko dostopata do finančnih storitev RAMP, kot so posojanje, izposoja in izmenjava med rUSD in eUSD. Ta vklop / izklop omogoča uporabnikom, da kar najbolje izkoristijo svoja vložena sredstva, tudi če so zaklenjena na platformah, ki niso ERC20.

Do zdaj je s svojo prvo zasebno prodajo uspelo zbrati več kot milijon dolarjev. Nekateri vlagatelji v zasebno prodajo vključujejo Alameda Research, Blockwater Capital, IOST, ParaFi Capital, Ruby Capital, Signum Capital in Arrington XRP Capital.

Ekosistem RAMP

RAMP ekosistemRAMP ekosistem

rMint in rStake

To je platforma, na kateri je mogoče žetone, ki niso ERC20, zavarovati za kovanje rUSD. Premoženja, določena za rStake, združujejo različna vozlišča na partnerskih verigah, ki niso ERC20. Zanj zaslužijo tudi vložne nagrade.

eMind in eFarm

eMint omogoča nakazilo stabilnih kovancev ERC20 za ustvarjanje eUSD, žetona, ki predstavlja vrednost zneska, ki so ga položili uporabniki. Položen znesek se prenese na eFarm, da se uporabnikom ustvarijo možnosti kmetovanja.

rFinanciranje

Storitev posojanja in izposoje platforme zagotavlja rFinance. Imetniki rUSD in eUSD se lahko med seboj prosto izposojajo in izposojajo. Poleg tega orakuli pomagajo ohranjati obrestne mere na pravični ravni s pomočjo formul, ki se vrtijo okoli kazalnikov povpraševanja in ponudbe ter tržne relativnosti.

rBazen

RAMP ima lasten likvidnostni sklad, ki uporabnikom omogoča, da ustvarijo vrednost za svoje premoženje, zavarovanje zavarovanja, izvedbo likvidacije in zamenjave med verigami. rPool dobi vrednost z vložitvijo nagrad, nagradami za kmetovanje in prihodki od pristojbin, ki se nato razdelijo imetnikom žetonov RAMP.

Če rUSD trpi zaradi zrušitve, se rPool najprej uporabi za podporo njegove vrednosti. Če vrednost uporabnikovega zavarovanega položaja pade pod dovoljeno razmerje zavarovanja, nastavljeno znotraj določenih parametrov, se njihovi položaji likvidirajo na rPool.

rSwap

Uporabniki lahko stabilne kovance ERC20 zamenjajo s katerim koli drugim žetonom, ki ni ERC20, pod pogojem, da so ti žetoni del blockchain partnerjev RAMP-a. To storijo tako, da olajšajo izmenjavo stabilnih kovancev ERC20 s kriptovalutami, shranjenimi v rPoolu. Pretvorbeno razmerje je določeno s cenami.

RAMP žeton

RAMP je izvorni uporabniški žeton, ki se uporablja za napajanje celotne vrednosti ekosistema in za poravnavo dobrega počutja vseh udeležencev omrežja. Na javni prodaji RAMP DeFi bo udeležencem prodanih 10 milijonov žetonov RAMP. Datum te javne prodaje še ni objavljen. Po prodaji je RAMP predviden za uvrstitev na Uniswap.

RAMP poganja ekosistem, sestavljen iz različnih projektov DeFi, ki omogoča tudi povečanje vrednosti med verigami. Deli njegovega ekosistema so zasnovani tako, da se odzivajo na vsako transakcijsko interakcijo med uporabniki in verigo blokov.

Javna prodaja RAMP Token

Datum javne prodaje žetona RAMP še ni objavljen. Preveri njihovo uradni telegram za najnovejše novice.

rUSD Stablecoin: Kaj je to?

rUSD je RAMP-ov stabiljcoin, podprt z žetoni, ki niso ERC20 in so zasnovani za interakcijo s stabilnokovanci ERC20, kot so USDC, USDT in TUSD. Kovanje rUSD sledi razmerju zavarovanja, podobno kot MakerDAO, da se zagotovi njihova popolna podpora.

Najmanjše razmerje zavarovanja je 200%. Na primer, žeton, ki ni ERC20, vreden 200 USD, je mogoče uporabiti za 100 USD rUSD.

Likvidacijsko razmerje se začne pri 120%. Če se sproži likvidacija, se zavarovani žetoni nato prodajo rPoolu. Nato bodo ti žetoni uporabljeni za odkup rUSD, ki ga je skoval uporabnik, katerega položaj se likvidira.

Prednosti držanja rUSD in eUSD na RAMP

Za imetnike rUSD:

 • Izkoristite vrednost žetonov, ki niso ERC20, vloženi v druge verige blokov, ne da bi se odrekli obstoječim položajem.
 • Dostopajte do priložnosti ERC20, na primer pridelave pridelka ali trgovanja, ne da bi morali vložiti več svojega premoženja.
 • Prejemajte nagrade za vložke, tudi ko so kuli rUSD.
 • Ohranite potencialne prihodke od obstoječih pozicij in zavarovanih portfeljev.
 • Kmetijski RAMP žetoni po zavarovanju njihovih kriptovalut za kovanje rUSD-jev.

Imetniki eUSD lahko uživajo:

 • Obresti od posojanja njihovega premoženja.
 • Sodelujte v več združbah donosa za kmetijo.
 • Priložnost za kmetijske donose iz drugih projektov DeFi, povezanih z RAMP.
 • Kmetirajte žetone RAMP tako, da zagotovite sredstva za sklad likvidnosti RAMP.

Prednosti RAMP DeFi

RAMP ponuja nekaj edinstvenih prednosti pred ostalimi verižnimi platformami DeFi.

rUSD ima jasen namen

Skupina RAMP se je zavedala, da začeti sprejemanje stajboina ni lahka naloga. Na primer, precej dolgo je trajalo, da je Makerdao spodbudil široko sprejemanje DAI na trgu.

Iz tega razloga so izdali stabilcoin rUSD z jedrnim pripomočkom kot mostom za stabilnost vrednosti.

rUSD ne zahteva nobene provizije za stabilnost

Plačevanje pristojbin za stabilnost je običajno med protokoli DeFi, saj pomaga pri blaženju močnih tržnih padcev. In bili smo priča izjemno visokim honorarjem, zlasti med medvedjim trgom.

Na srečo platforma RAMP DeFI pri kovanju rUSD ne plača provizije za stabilnost. To uporabnikom omogoča dostop do RAMP-a z manj trenja in prihranek več.

Ima nepredvidene dogodke v primeru bliskovite nesreče

Hitri zrušitev je malo verjeten dogodek, ko vrednost sredstev v zelo kratkem času občutno pade, kar ima za posledico premajhno zavarovanje rUSD. V takem primeru bo RAMP uporabil univerzalni likvidnostni sklad kot zavarovanje zavarovanja za stabilcoin.

Hitro povečanje sloja integracije

Ker je most do izoliranih verig blokov, se vrednost omrežja RAMP povečuje z vsako novo verigo, ki ji je dodana. Iz tega razloga je bil ekosistem RAMP dostopen različnim razvijalcem iz različnih fundacij blockchain, da bi spodbudil njegovo sprejetje.

To omogoča temeljem, da zlahka integrirajo svoje izvorne kovance v ekosistem RAMP, kar bi povzročilo hitro rast RAMP.

Zaključek

Namen DeFi je odkleniti potencial blokovne verige in moč denarja v korist skupnosti in njenih uporabnikov. RAMP je obetaven razvoj s tega vidika.

Njegova funkcija odpira možnosti za medsebojno interakcijo žetonov ERC20 in ne-ERC20, kar uporabnikom ponuja novo priložnost za zaslužek od sredstev, ki jih vnašajo v protokole DeFi. Ne samo, da v platformo pritegne obstoječe deležnike, temveč tudi širi kanale, kjer lahko uporabniki kripto pridelajo donose.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in še več

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me