Vodič in pregled serumskega DEX

Serum je decentralizirana borza kriptovalut (DEX). Vodi jih serumska fundacija, ki jo sestavljajo ljudje z bogatimi izkušnjami na področju DeFi, kriptovalut in trgovanja z virtualnimi valutami. Projekt je bil namenjen reševanju vprašanj, ki so del decentraliziranega financiranja (DeFi), kot so centralizacija, hitrost, uporabnost in večverižna podpora..

Kaj je serum?

Serum je nastal iz iste ekipe za FTX Exchange, eno vodilnih borz za izvedene finančne instrumente in kriptovalute na trgu. Serum poganja DEXov ekosistem, ki je hiter, hkrati pa podpira več verig, stabilkovancev, naročilnic in zavitih kovancev. Čeprav večina sistemov DeFi temelji na blockchain tehnologiji, ima veliko trenutno centraliziranih vidikov.

Na primer, platforme temeljijo na pametni pogodbi, ki jo je mogoče izkoristiti in ukrasti shranjena sredstva. Poleg tega te platforme komunicirajo s tradicionalnim svetom z uporabo centraliziranih besedil, ki zagotavljajo cenovne vire.

S Serumom pa je vse decentralizirano, zaradi česar je poceni, hiter in varen za vse uporabnike. Poleg tega platforma poganja decentralizirano borzo, ki podpira čezmejno trgovanje, ne da bi pri tem ogrozila svojo hitrost. Zgrajen je tudi na verigi blokov Solana, ki lahko potencialno doseže 710.000 transakcij na sekundo (tps). Čeprav trenutno zmore le približno 50.000 tps, je že eksponentno hitrejši od 15 tps Ethereuma.

Ključne prednosti seruma

Zamenjave med verigami  

V decentralizirani valuti je treba za olajšanje zamenjav zaposliti zaupanja vredne stranke. Za Serum pa zamenjave med decentraliziranimi projekti potekajo brez zaupanja.

Žeton SRM

SRM je izvorni žeton v omrežju Serum. Imetniki SRM žetonov imajo med drugim ugodnost s popustom na platformi.

SerumUSD / BTC

SerumBTC je model, ki se uporablja na platformi za ustvarjanje žetonov z uporabo Ethereum-ovih standardov ERC-20. Model je idealen tudi za tokeniziranje Bitcoina (BTC) na nadrejeni verigi blokov, Solani. SerumUSD pa je model za ustvarjanje stabilnokovancev, ki temeljijo na verigah blokov.

Fizično urejena večverižna pogodba

Za napajanje trga izvedenih finančnih instrumentov se pogodbe uporabljajo za krepitev maržnih pozicij za ljubitelje DeFi. S podporo vodilne platforme za izvedene finančne instrumente je Serum platforma z osnovnimi in naprednimi možnostmi trgovanja z maržami za nove in izkušene trgovce..

Decentralizirana knjiga naročil

Poleg avtomatskega trženja (AMM) ima protokol decentralizirano knjigo naročil. To bo omogočilo samodejno ujemanje naročil v verigi. To daje trgovcem popoln nadzor nad njihovimi posli.

Ključna ovira pri distribuirani knjigi naročil pri drugih protokolih, usmerjenih v DeFi, je ta, da temeljijo na Ethereumu, ki ima nizke hitrosti, kar vodi do zastojev in povečanih pristojbin.

Podprte kriptovalute

Po številu kovancev in trgovalnih parov serum nekoliko zaostaja za drugimi decentraliziranimi borzami. Trenutno Serum navaja 15 kovancev in 30 trgovalnih parov, vključno z Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Swipe, Yearn.Finance itd.. Za celoten seznam glejte tukaj.

Pristojbine

Serum naj bi imel zelo konkurenčne provizije za trgovanje, s Serum Token (SRM) pa lahko dobite 60% popust na provizije.

Provizije za serum

Serumski žeton ($ SRM)

SRM je izvorni žeton v serumskem ekosistemu. Imetniki SRM koristijo 50 odstotkov vseh pristojbin v omrežju. Tisti, ki imajo en žeton megaSerum (MSRM) ali milijon SRM, zloženih skupaj, so oproščeni plačila 60 odstotkov svojih provizij za trgovanje.

Druge pripomočke žetona vključujejo plačevanje provizij za transakcije, tako kot Binanceova BNB. Uporablja se lahko tudi za vlog in zagotavljanje omejenega modela upravljanja.

Vozlišča za vstavljanje zahtevajo najmanj 10 milijonov žetonov SRM in vsaj en MSRM. Vozlišča v omrežju lahko:

· Zagotoviti zavarovanje za transakcije z več verigami,

· Zaslužite vložne nagrade,

· Nagrade delite z njihovim ustvarjalcem ali vodjo,

· Izboljšajte delovanje seruma.

Vendar vozlišča lahko kaznujejo, ker svojih nalog ne opravljajo vestno. Upoštevajte, da je vložitev dejavnost, ki vključuje zaklepanje žetonov v denarnici za pomoč pri napajanju funkcij na platformi blockchain.

Prvotna distribucija SRM je žetone dodelila svoji ekipi in svetovalcem (20%), sodelujočim v projektu (22%), zaklenjenim kupcem semen in dražb (4%), skladu partnerjev in sodelavcev (27%) ter spodbudnemu skladu za ekosisteme (27%).

Neto pristojbine na platformi bodo uporabljene za nakup in zapisovanje žetona. Njihov pomen je v tem, da zmanjšuje ponudbo žetona in pozitivno vpliva na njegovo povpraševanje.

Vodič za serum: Kako uporabljati serum

Začetek uporabe Seruma in njegovo uporabo lahko povzamemo v 4 preprostih korakih: (1) ustvarite denarnico SOL in položite sredstva; (2) Povežite denarnico SOL s serumom; (3) trgovina; in (4) dvig sredstev. Oglejmo si vsako po vrsti.

Ustvarite SOL denarnico in nakažite sredstva

Ustvari SOL denarnico

Ustvari denarnico naprej Sollet.io ki bo držala vašo Solano in Knjižnica programa Solana (SPL) žetoni. Ne pozabite kopirati in hraniti varnostno besedo za obnovitev. Nato boste lahko izbrali geslo, ki ga zaradi varnosti toplo priporočamo. Kliknite »Ustvari denarnico« in končali ste.

Depozitna sredstva

Za nakazilo sredstev boste seveda najprej potrebovali nekaj žetonov SOL, ki jih lahko kupite na FTX ali Binance.

Kliknite denarnico in izberite »prejem«. Kopirali boste lahko naslov za polog ali uporabili kodo QR. Na ta naslov morate pošiljati SAMO žetone SOL, ne pa žetonov SPL, kot je SRM.

Položite sredstva na SolletPoložite sredstva na Sollet

Pretvori v žetone SOL

Obstaja tudi funkcija za pretvorbo izvornega ETH v izvorni SOL z uporabo MetaMask. Če želite to narediti, preprosto pojdite na zavihek ETH in kliknite »Connect to MetaMask«

V denarnici ustvarite nov naslov SPL

V svojo denarnico boste lahko dodali druge naslove SPL samo, če imate v njej žetone SOL, ker dodajanje žetonov v denarnico stane SOL.

Če želite dodati še en naslov SPL, kliknite »+« v zgornjem desnem kotu. V pojavno okno boste lahko dodali žetone SPL, kot so SRM, MSRM in ovite žetone, kot so BTC, ETH, USDT in USDC. Če vašega žetona ni na seznamu priljubljenih žetonov, ga lahko ročno dodate na zavihek »Ročni vnos« in vnesete naslov kovnice žetona.

Zdaj, ko ste dodali naslov, lahko žetone deponirate na več načinov:

  • Naložite žetone ERC-20 in jih pretvorite v žetone SPL; ali
  • Položite svoje žetone na borzo FTX in jih dvignite z borze na Sollet. FTX samodejno zavije vašo kriptovaluto v žeton SPL, da jo lahko uporabite s serumom. Če želite narediti obratno, tj. Pretvoriti zavite žetone SPL nazaj v njihovo izvorno verigo, je vse, kar morate storiti, deponiranje zavitih žetonov SPL v FTX in umik zavitih sredstev.

Povežite denarnico s serumom

Vnesite eno od DEXe v serumu in v zgornjem desnem kotu kliknite »Connect Wallet«. V pojavnem oknu preverite, ali naslov ustreza vaši denarnici Solana, in kliknite »Poveži«. Nato boste preusmerjeni na stran za trgovanje in prikazana bodo stanja v vaši denarnici.

Ko končate, preprosto kliknite »Prekini« v zgornjem desnem kotu, da odklopite denarnico iz Seruma DEX.

Trgovanje s serumom

Vmesnik za trgovanje s serumiVmesnik za trgovanje s serumi

Ko povežete Sollet s serumom, lahko začnete trgovati. Vmesnik je v bistvu enak večini drugih borz kriptovalut, vendar boste za nakup ali prodajo kriptovalute morali transakcijo tudi »odobriti« v pojavnem oknu Sollet. Nato boste svoje naročilo videli v knjigi naročil in v razdelku Odprta naročila.

Če želite preklicati odprta naročila, v razdelku Odpri naročila kliknite »Prekliči«.

Poravnava poslov na serumu

Če ste zaključili svoje posle ali odpovedali katero koli odprto naročilo, se stanje vaše denarnice ne bo samodejno posodabljalo. Namesto tega bodo vaša sredstva ležala na posredniškem računu. Če želite sredstva prestaviti nazaj v denarnico Sollet, pojdite na zavihek Stanja in kliknite »Poravnaj«.

Poravnava poslov na serumuPoravnava poslov na serumu

Je serum varen?

Serum je decentralizirana izmenjava. V nasprotju s centraliziranimi borzami vam za trgovanje s kriptovalutami ni treba poslati sredstev na borzo. Kljub temu pa se morate še vedno zavedati varnosti, na primer za varovanje stavka za obnovitev in gesla za denarnico Sollet.

Po drugi strani pa decentraliziranih borz ne nadzoruje en sam subjekt, zato če naredite napako npr. pošljite svoje kriptovalute na napačen naslov itd., nihče vam ne bo pomagal.

Zaključek: uporabniška izkušnja

Številni menijo, da je pomanjkljivost DEX-a v tem, da niso prijazni do začetnikov, in tako je bilo že ob prvem zagonu. Vendar so v času pisanja serumske ekipe resnično upoštevali to skupno pomanjkljivost in zagotovili koristne vire in navodila v obliki Serumska akademija.

Serumov vmesnik je zelo podoben FTX-u, zato tisti, ki že uporabljajo FTX, ne bi smeli imeti težav pri navajanju na serum. Uporabniki drugih centraliziranih borz pa bi potrebovali nekaj dodatnega časa, da se navadijo, kje so stvari v vmesniku Serum, vendar se nam ne zdi veliko vprašanje.

Kar zadeva začetek, morate pri večini decentraliziranih borz narediti dodaten korak. nastavitev denarnice, v tem primeru denarnice Sollet. Vendar tega ni težko narediti in bi verjetno večini ljudi vzelo manj kot 5 minut časa za dokončanje.

Najpomembneje pa je, da je trgovanje s serumom bistveno hitrejše in zmogljivejše. Zlasti smo opazili opazen napredek pri drugih DEX-jih, kot je IDEX.

Navsezadnje smo nad Serumom zelo navdušeni, vendar resnično upamo, da bodo lahko v prihodnosti dodali podporo za več kriptovalut in trgovalnih parov. Za zdaj nameravamo postati redni uporabniki Seruma in zaradi močne ekipe in tega, kar vidimo do zdaj, se jim prihodnost zdi zelo obetavna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me