Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi

V zadnjih mesecih smo bili priča, kako kripto prostor in industrija veriženja blokov presegajo norme. Pri bolj decentraliziranih finančnih projektih (DeFi) kot kdaj koli prej je jasno, da bi moral biti naslednji cilj večje sprejemanje. Vendar zapletenost obravnavanja več (d) aplikacijskih vmesnikov za dostop do široke palete storitev neizogibno zmanjšuje število udeležencev.. Reef Finance je zasnovan tako, da to spremeni.

Reef Finance deluje tako, da združi vse storitve veriženja blokov v enem, enotnem vmesniku. Tako je celotna uporabniška izkušnja DeFi brezhibna in priročna. V samo enem samem dApp lahko vsakdo brez napora kupi kripto, trguje, investira v premoženje, jemlje posojila, kmečka, upravlja svoj portfelj.

Reševanje razdrobljenosti Defija

Kaj Denko Mancheski, Generalni direktor podjetja Reef Finance in njegova ekipa sta imela v mislih, ko so začeli delati na projektu, da bi rešila svojo zapletenost. Mancheski meni, da čeprav je bilo v zadnjem času že veliko koristnih novosti v kripto, je množično posvojitev še vedno težko doseči. Razlog, ki ga izpostavlja, je psihološka ovira, ki zavira rast skupnosti DeFi. Res je, da se prostor DeFi danes zdi zelo razdrobljen. V določeni aplikaciji obstajajo funkcije, ki v drugi niso na voljo, obstajajo pa pogodbene funkcije, ki bi se dopolnjevale, vendar obstajajo le na ločenih platformah.

Prostor ponuja obetavne izdelke, vendar jih je preveč, da bi spodbudili posvojitev, zlasti za začetnike. Zato je bil po mnenju Mancheskega cilj Reef Finance “abstrahirati zapletenosti” in poskusiti “na krovu preprostega netehničnega pametnega uporabnika”.

Kaj je Reef Finance?

Reef Finance („greben“) je večstranski inteligentni donosni motor in agregator likvidnosti, ki ni skrbniški. Poganja ga Polkadot in omogoča medsebojno verižno integracijo različnih protokolov DeFi.

V bistvu olajša dostop do decentraliziranih financ z možnostjo diverzifikacije portfelja z enim samim klikom. Deluje kot „vse na enem mestu“ za projekte DeFi, do katerih lahko uporabniki dostopajo, ne da bi morali drug za drugim preklopiti z različnih aplikacij. Znotraj vmesnika lahko uporabniki dostopajo do različnih borz in s pomočjo pametnih pogodb Reef združuje likvidnost teh trgov. Poleg tega je trgovanje na platformi enostavno.

Reef Finance je prvi projekt Polkadota, ki so ga kdajkoli začeli izvajati na Binance Launchpool. Kmetovanje se je začelo 23. decembra in bo trajalo 30 dni. Platforma bo prijazna do začetnikov in se bo začela izvajati v prvem četrtletju 2021, medtem ko je protokol pred kratkim revidiran avtor Halborn.

Zakaj Polkadot?

Uvajanje grebena v ekosistem Polkadot bo koristilo uporabnikom glede transakcijskih stroškov in hitrosti. Kot je mnogim dobro znano, je “promet” v omrežju Ethereuma pogosto povzročal nenadoma naraščajoče pristojbine in dolge čase transakcij. To se bo nadaljevalo vsaj do popolne uporabe Ethereum 2.0, kar se verjetno še nekaj časa ne bo zgodilo.

Polkadot pa ne trpi zaradi istih težav. Neodvisnost Parachainov v omrežju preprečuje preobremenjenost omrežja. Omogoča tudi večverižno funkcijo Reef prek protokola “Bridge”. Z izvajanjem te inovacije blockchain se Reef lahko zanese na izdelke in storitve iz različnih omrežij v en sam vmesnik.

Platforma Reef je sestavljena iz treh glavnih komponent, ki se med seboj dopolnjujejo.

Globalni agregator likvidnosti

Reef ponuja storitev simil izmenjave, povezano z nekaterimi največjimi trgovskimi platformami v vesolju. Edinstvenost pri tem je, da gre agregirana likvidnost skozi tečajne in devizne tečaje. Na ta način lahko uporabniki varujejo slabosti obeh vrst likvidnostnih virov, med katerimi so provizije za trgovanje in visok zdrs.

Reef lahko dostopa do vse likvidnosti, kombinirane s CEX in DEXReef lahko dostopa do vse likvidnosti, kombinirane s CEX in DEX

Do centralizirane likvidnosti deviz bomo dostopali z uporabo posredniških storitev, kot so Tagomi, Caspian ali Quantreq. Nasprotno, decentralizirana likvidnost bo prihajala iz virov, kot so vročne knjige naročil (0x) in AMM (Uniswap, Balancer, Bancor….). Združevanje likvidnosti Reefa bo prav tako pomagalo zaščititi uporabnike pred tržnimi manipulacijami in neposrednimi napadi.

Zaradi vsega tega bo trgovanje na grebenu ne samo enostavno in cenovno dostopno, temveč tudi raznoliko.

Pametni zbiralnik kmetijskih pridelkov

Reef Yield Engine omogoča vložitev v več košaric sredstev, ki jih je mogoče avtomatizirati s pomočjo umetne inteligence, ki jo lahko uporabniki konfigurirajo glede na svoje finančne potrebe. Uporabniki se lahko odločijo, koliko bodo dodelili vsaki košarici, operacijski sistem pa jih bo dinamično uravnotežil in prilagodil, del dodelitev pa bo premaknil v druga bolj priročna sredstva / skupine.

Namen „Reef Intelligence Engine“ je AI omogočiti upravljanje sredstev v imenu uporabnika. To pomaga avtomatizirati drobno trgovanje in vložke za novince Reef. Načrtovanje donosne razporeditve sredstev glede na stopnjo tveganja posameznega trgovca v Defiju še nikoli ni bilo lažje. Motor poganja strojno učenje, kar sčasoma omogoča njegovo rast.

Ker AI temelji na podatkih, podatke, ki jih hrani, posreduje zunajvergalski oracle (sodelujejo tudi s Chainlink). Oracle posreduje podatke proxy pametnim pogodbam, ki služijo kot hrbtenica umetne inteligence. Spremlja vse ustrezne informacije o storitvah, ponujenih na platformi, ne glede na to, ali gre za podatke v družabnih omrežjih, najnovejše novice ali podatke v verigi..

Reef se integrira tudi z nekaterimi zavarovalnimi protokoli Defi, da zagotovi kritje za svoje uporabnike.

Pametno upravljanje sredstev

Tretji temeljni element platforme je možnost upravljanja premoženja. Uporabniki lahko zlahka uravnotežijo svoje dodelitve med svojimi košarami prek enostavnega uporabniškega vmesnika, ki je dostopen iz mobilnih naprav ali računalnikov. Stroj za umetno inteligenco bo dal tudi inteligentna priporočila za pomoč pri sprejemanju odločitev.

$REEF žeton

$ REEF je izvorni uporabniški žeton platforme Reef. Uporablja se predvsem za plačilo provizij za transakcije in podporo strukturi nagrad protokola.

Pomembna vloga platforme je Network Collators. Zagotavljajo, da je mreža zdrava, tako da v določenem času hranijo kopijo celotnega stanja Parachainov. Podobni so rudarjem, ki proizvajajo bloke in podpirajo verigo blokov Polkadot. Collators prejmejo žetone $ REEF kot nagrado za vse osnovne operacije, kot so obdelava transakcij, uvajanje pametnih pogodb, predložitev predloga in drugo.

Vlog in Upravljanje

Reef Protocol uporablja Polkadot-ov mehanizem osnovnega soglasja Proof of Stake in ga ureja struktura DAO. Z držanjem in vložkom žetonov $ REEF lahko uporabniki sodelujejo pri pomembnih odločitvah glede protokola, ki se nanašajo na strukturo košaric sredstev, omejitve rezerv, nagrade za donos, skupine likvidnosti in druge.

Založniki lahko svobodno izbirajo, kako želijo prejemati svoje nagrade, bodisi v ETH / USDC ali $ REEF. Če se odločite za izvorni žeton, boste dosegli boljše stopnje.

Nova partnerstva in načrt

Čeprav se je Reef Finance začel konec septembra, njegov razvoj že dolgo poteka. Projekt je leta 2020 zagotovil več kot 20 partnerstev in letos prihaja še več. Med njimi so bili pomembni tisti z Maticom, Kavo, Covalentom, Bluzellejem in Chainlinkom. Integracija Reef-a z Binance Access Api bo omogočila tudi FIAT rampo za nakupe kriptovalut, skupaj z decentralizirano priložnostjo trgovanja znotraj njihove platforme.

Januarja sta si zagotovila novo partnerstvo z OpenDefi, platforma, ki omogoča tokenizacijo zavarovanih in fizično podprtih stvarnih sredstev, ki jih imajo skrbniki. Uporabniki lahko stavijo na takojšnje prejemanje posojil za svoje premoženje in uživajo možnosti donosa. Več o partnerskih odnosih in o OpenDefiju lahko najdete tukaj in tukaj.

Še eno opazno sodelovanje je sodelovanje z Mreža Manta, platformi Defi, ki je namenjena zasebnosti, in cenovno stabilnemu Dexu. Uporabniki grebenov bodo lahko dostopali do likvidnosti, ki jo ponuja Manta Network Dex, kar bo okrepilo osrednji vidik Reef Finance: združevanje likvidnosti.

20. januarja se je začela dvotedenska pobuda za “nično provizijo za plin” OpenOcean, trgovalna platforma, ki je trgovcem omogočila, da prejmejo povračilo za vse provizije, porabljene med trgovanjem z REEF-om $. Ponudba je bila omejena na skupno 40.000 $ REEF.

Uradnik Načrt se nenehno posodablja in več informacij o prihodnjih novostih najdete na Reef Finance’s Srednje strani. Ta projekt je zagotovo eden najbolj pričakovanih in govoric v letu 2021!

Zaključek

Inovacije DeFi morajo pritegniti veliko več ljudi, da še naprej ustvarjajo živahno in podporno skupnost. Navsezadnje je posvojitev tista, ki pomaga dolgoročno vzdrževati vse te blok-verige. Poenostavitev dostopa do več izdelkov DeFi in ustvarjanje enotne platforme je točno tisto, kar prostor danes potrebuje.

Cilj Reef Finance, da abstrahira (?) DeFi, se zdi obetaven. Ne samo, da uporabnikom olajšajo vstop v druge borze, temveč je platforma uvedla tudi tehnologijo umetne inteligence, ki trgovcem olajša upravljanje njihovega premoženja. Projekt je lahko mlad, vendar ima orodja, ki jih uporabniki potrebujejo za učinkovit in donosen nadzor nad svojimi sredstvi.

Naš intervju z Denkom Mancheskim, izvršnim direktorjem podjetja Reef Finance

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me