Komme i gang: Hva er de grunnleggende byggesteinene i kryptovaluta?

Hvis du tenker på å gå inn i kryptovaluta, nylig har investert, eller hvis det var for en stund siden, og du har et utmerket minne, husker du kanskje følelsen av overveldende forvirring, forvirring og forvirring som kom. En tanke i retning av at ‘crypto absolutt spiller inn i den kryptiske naturen til digital økonomi’, kan ha gått i tankene dine. Hvis det gjorde det, og tankene dine skjulte og pannet rynket når du prøvde å takle smeltedigelen av teknologi, økonomi og mangel på forståelse, er du ikke alene.

Dykket inn i den mørke dype enden av Bitcoin, blockchain og bankregering kan føles ganske overveldende hvis man ikke har riktig redningsvest for å hjelpe til med stupet. Eller verre, feil redningsvest i form av “støtte” fra folk som liker å tro at de forstår når de ikke har en anelse om hva forskjellen er mellom en krypteringsgaffel og bestikket på spisebordet.

Ressurser på nettet er absolutt nyttige, men hvis du ikke har en viss kunnskap om det grunnleggende, og prøver å få tak i de teknologisk drevne begrepene, kan Layman like godt pakke vesken og dra hjem og la papirpungen sin ligge igjen.

Men hvis lekmann hadde pakket sekkene sine, ville vi ikke ha det komplekse ekteskapet til nyskapende spenning som følger med kryptovaluta. (Eller kanskje jeg tenker på Satoshi Nakamoto, men siden vi ikke vet navnet på Bitcoins skaperen, kan vi anta at han går av Layman og er nøyaktig på pengene.)

Satoshi Nakamoto og hans gåtefulle tilstedeværelse førte oss Bitcoin og førte oss ned i kaninhullet til kryptovaluta.

Det er adopsjon, det er det som skjer i markedet, det er teknologi, politikk og økonomi alt pakket inn i en komplisert pakke med innovasjon som vi kan velge å forfølge eller gi avkall på.

Hvis vi tar prisen på Bitcoin som et eksempel – den har steget og falt flere ganger enn en fem år gammel som lærte å sykle, men i opp-nedturer er den ene tingen som stadig har økt, interessen folk har i det. Og denne konstanten må være av en grunn. Konseptet med desentraliserte penger – en valuta uten regjeringer og skatt og skjulte avgifter – har utløst en interesse som har vokst til en brølende industri.

Hvis vi ser på statistikken, har kryptovaluta fått mer oppmerksomhet det siste året enn Oprah Winfrey. Innledende mynttilbud – en måte som kryptovaluta-startups kan skaffe midler som ligner på offentlige tilbud – har raked inn hele 5,6 milliarder dollar. Dette er milliarder investert i prosjekter som er basert på en idé som ikke en gang er ti år gammel.

Ikke bare er det interesse, det er også optimisme. Google Trends viser at det å spørre “hva er Bitcoin” er mye mer undersøkt over hele verden enn spørsmålet “vil Bitcoin mislykkes”.

Interessen er blitt vekket, og bankkontoer er ikke det eneste som kan bevise det.

Enten det er en boble – som mange har kalt det – en gamble eller en direkte svindel, den er her nå, og det er et hett tema, og av den grunn alene kan det være verdt å vite litt om innovasjonen som utvikler seg til mer enn bare en krusning i dammen, men en ny bølge av potensial.

Så hva gjør du hvis du er helt ny interessert og ikke vet noe om det?

Erfaringsmessig kan alle i noe nytt fortelle deg at det er som å bygge med blokker; det er en prosess. Du lærer en ting, med hodepine og seire, og så lærer du mer. Det er så mange fasetter i kryptovaluta at det er umulig å skissere dem på ett stykke hvitt papir. Men med hvert nye aspekt kommer nye muligheter.

Muligheter som å snuble over mer enn to personers “nye favoritt rapartist”, eller gapende på latterlige mengder penger som sitter uløst i et kunstnerisk kryptovalutainspirert puslespill.

Vi tar deg gjennom det vi tror er de tre viktigste grunnleggende grunnlag for kryptovaluta.

Byggestein nummer én – Pengesamtaler:

Kryptovaluta er pengefokusert. Det handler om økonomi, og det er i selve tittelen. Kryptovaluta er blitt referert til som neste trinn i utviklingen av penger, og heldigvis trenger du ikke være Warren Buffet for å forstå det.

I den moderne verden er det ingen valutaer – hverken digitale eller nasjonale – som har noen virkelig iboende verdi. Verdien styres av hvor lett en næringsdrivende vil akseptere valutaen som anbud for handel. Bitcoin og de fleste kryptovalutaer oppfyller egenskapene som trengs for å fungere som penger, men med den ekstra fordelen at de gjør dette bedre enn de fleste tradisjonelle valutaer. Støttet av det faktum at den er avhengig av matematisk bevis som grunnlag, tilbyr kryptokurrency på Blockchain-teknologien den enestående funksjonen at den er øm uten bankverk..

Som fører oss til …

Byggestein nummer to – teknologisaker:

Cryptocurrency fungerer av banebrytende teknologi som er blockchain.

Blokkert hjerne?

Nei. Blockchain. Det er en database som finnes på mange datamaskiner som deles mellom mange brukere samtidig. Når nye sett med poster, eller ‘blokker’, legges til databasen, vokser den. Hver nye blokk knytter seg til den forrige blokken og danner en kjede. Når vi snakker om at kryptovaluta er “desentralisert”, betyr det at databasen ikke kontrolleres av et enestående organ, sentralbank eller myndighet. I stedet for at en enhet administrerer kjeden, får alle involverte i nettverket en kopi av hele databasen. Hver nye blokk legges til hovedboken gjennom en irreversibel prosess og bygges på toppen av gamle blokker som er bevart for alltid. Dette gjør at kjeden er umulig å manipulere, og falske dokumenter, falske transaksjoner og annen innblandet informasjon har ingen sjanser for å infiltrere blokkene.

Men hvis alle har en kopi, så har alle tilgang til midlene mine? Godt spørsmål! Og heldigvis ikke. Alle blokker er kryptert i et unikt datastyrt mønster, så selv om alle har tilgang til all “informasjonen”, er det så komplisert at det ville være umulig å prøve å dekode databasen. I stedet eier hver bruker som legger til en ny post i en bestemt kjede sin egen unike kryptografiske nøkkel. Hvis nøkkelen forblir privat for deg, har ingen andre muligheten til å manipulere noen av transaksjonene dine.

Dette etterlater oss med en prosess som er uavhengig (desentralisert) gjennomsiktig (alle har tilgang til postene), og sikker (bare du har tilgang til pengene dine). Fordelene med dette er åpenbare. Det har redusert risiko, sikker datapålitelighet og skjulte transaksjoner er like klare som dagen. Det høres ut som en ide som alle burde hoppe ombord.

Men ikke alle parter er enige, og så finner vi spørsmålene om …

Byggestein nummer tre – Politikk:

Bortsett fra prisene på kryptovaluta, er dette en av de mest ustabile aspektene ved digitale valutaer.

Innbyggere elsker det eller hater det eller kan ikke bestemme hvilken på siden av gjerdet de vil sitte. Nyheter om regjeringer i land som vedtar kryptovaluta i lov eller forby den fra lovlig bruk er vanlige. Det er en ny idé, og bruken – eller misbruket – er fortsatt uklar, så det er bare fornuftig at myndighetene ikke er helt klare til å godta alt blockchain. Det er enda mer fornuftig at bankene ville være misfornøyde med forestillingen om lovlige desentraliserte penger.

Dette er en del av kryptovaluta som stadig endres uansett hvor du er. Når kryptovalutaprisene begynner å stabilisere seg, kan vi se at dette aspektet følger etter. Foreløpig kan vi imidlertid bare risikere å gjette hvordan nasjonale myndigheter kan handle.

En ting vi kan være sikre på, er at …

Byggestein nummer fire – ditt valg

… er helt opp til deg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me