Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks

Uniswap er en automatisert likviditetsprotokoll og er en av de mest populære desentraliserte børsene (DEX) der ute på grunn av den økende populariteten til desentralisert finansiering (DeFi). Brukere kan bli likviditetsleverandører for et basseng på Uniswap ved å sette inn en tilsvarende verdi av hvert underliggende token mot andre poletter i bassenget. I denne artikkelen ser vi på hvorfor Uniswap er så populær og gir en veiledning som passer for både nybegynnere, og noen avanserte tips og hacks for mer avanserte brukere..

Du kan også sjekke ut Uniswap-guiden vår med en gjennomgang av deres forskjellige funksjoner, tips og triks her:

YouTube-plakat

Nøkkelfunksjoner i Uniswap

Uniswap har to hovedelementer eller funksjoner kjent som Swap and Pool:

Bytte: Uniswap’s Swap-funksjon lar brukerne bytte mellom Ethereum (ETH) og forskjellige ERC-20-tokens.

Basseng: Uniswap’s Pool Lar brukere tjene penger ved å tilby likviditet. Dette gjøres ved å deponere tokens i en smart kontrakt, og du vil motta bassengtegn i retur.

Hvorfor er Uniswap så populært? Fordeler med børsen

Selvoppsyn: Uniswap lar deg beholde full forvaring av midlene dine. Så det er ingen risiko forbundet med sentraliserte børser der du tåler å miste pengene dine hvis børsen blir hacket eller går konkurs.

No Know Your Customer (KYC) prosess: Fordi Uniswap lar deg beholde pengene dine, krever de ikke at du gjennomgår en lang KYC-prosess og avslører ditt fulle navn, passdetaljer osv. Det betyr også at du kommer i gang på børsen vil være mye raskere og vil redusere sjansene for at din personlige informasjon kommer i feil hender hvis Exchange blir hacket.

Lave handelsavgifter: Uniswap krever bare et fast gebyr på 0,30% per handel. Dette er mye billigere enn de fleste desentraliserte børser.

Tilgang til nye mynter: Vanligvis med sentraliserte børser, må forskjellige kryptovaluta- eller DeFi-prosjekter gjennomgå en kontrollprosess med børsen før mynten eller tokenet deres er oppført for handel. Siden Uniswap er desentralisert og på grunn av deres popularitet, velger imidlertid mange prosjekter å starte på Uniswap direkte. Så med Uniswap kan brukere først få tak i disse nye tokens. Og med sprø svingninger i tokenpriser, spesielt når de først lanseres, anser mange handelsmenn det som avgjørende å være de første der.

Er Uniswap trygt eller svindel? Ulemper og risikoer

Transaksjonsfeil: Når du bytter mynter på Uniswap, kan transaksjoner risikere å mislykkes. Dette er hovedsakelig av 3 grunner. For det første betalte du for lite gassgebyrer, og transaksjonen tok lengre tid enn den harde fristen kodet i transaksjonen. For det andre hadde du spesifisert en maksimumspris som du ville være forberedt på å betale per token, men prisen overstiger maksimumet før transaksjonen er fullført. Til slutt er det ikke tilstrekkelig likviditet i bassenget. I disse tilfellene blir transaksjonene dine “tilbakeført”, dvs. tilbakestilt som om transaksjonen aldri skjedde, slik at du ikke vil miste pengene dine. Så det kan egentlig ikke sies at Uniswap er en svindel.

Falske mynter: Hvem som helst kan liste opp tokens på Uniswap, så det er folk der ute som lister falske mynter på Uniswap i håp om å kunne svindle folk til å sende pengene sine for disse myntene. Så Uniswap-brukere må være ekstra forsiktige i denne forbindelse – se vår seksjon nedenfor for å identifisere og unngå falske mynter på Uniswap, som lærer deg hvordan du dobbeltsjekker at du sender penger til riktig transaksjon.

Uniswap nybegynnerveiledning

Uniswap tillater brukere å koble direkte til Exchange, følgende lommebøker støttes: MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Fortmatic og Portis.

Koble MetaMask til Uniswap

Hvis du ikke har en MetaMask-lommebok ennå, kan du lære å sette opp en med MetaMask-veiledningen.

Uniswap, klikk “Start app” og deretter “Koble til en lommebok”. Velg MetaMask-lommeboken (eller hvilke andre lommebøker du vil koble til) og klikk på “Koble lommebok”. Et popup-vindu vises med kontoen din, velg lommeboken, og klikk deretter på “Neste” og “Koble til”. Da er du klar!

Hvordan bruke Uniswap’s Swap-funksjon

Uniswap lar deg bytte mellom ERC-20-tokens. I kategorien Bytt velger du hvor mange ERC-20-tokens du vil bytte. Velg symbolet du vil bytte til ved å klikke på nedpilen under “Til”. En liste vises, og du kan velge symbolet du vil bytte til, eller hvis symbolet ikke er på listen, kan du lime inn adressen til symbolet. Uniswap vil vise et estimat på hvor mange tokens du vil motta etter byttet. For å bekrefte, klikk “Bytt”.

Velg symbolet som skal byttes utVelg symbolet som skal byttes ut

Du blir deretter ført til en side for å bekrefte byttet ditt (se bildet til venstre nedenfor). Det er flere figurer du må se etter her:

 • beløpet du bytter fra, og beløpet du vil motta;
 • minimum sent: som er det garanterte minimumsbeløpet du vil motta hvis prisen synker mens transaksjonen er i behandling;
 • prispåvirkning: forskjellen mellom markedsprisen og prisanslaget fra Uniswap på grunn av handelsstørrelse; og
 • avgift for leverandør av likviditet: mengden av gebyrer du betaler til Uniswap. Dette er vanligvis 0,03% av transaksjonen.

Når du har bekreftet byttet ditt, vises et popup-vindu (se bildet til høyre) for å bekrefte bensinprisene som skal betales for dette byttet, siden det er en Ethereum-transaksjon. Skriv inn bensinprisene du vil betale, og klikk “bekreft”.

Bekreft bytteBekreft bytte

Når transaksjonen er fullført, vil Uniswap gi deg beskjed og gi deg en lenke til Etherscan for å vise transaksjonsdetaljene dine. Her kan du sjekke hvor mange tokens du faktisk fikk ut av byttet, og hvor mye transaksjonsgebyrer som ble betalt.

Uniswap avanserte tips og triks

Mislykkede transaksjoner: hvorfor skjer det og hvordan du kan unngå dem?

Transaksjoner på Uniswap kan mislykkes hvis prisene på inngangsvalutaen faller slik at de ikke oppfyller dine forhåndsinnstilte kriterier. Når en transaksjon mislykkes, vil alt sendt Ethereum bli tilbakeført til deg. Så du mister ikke de opprinnelige midlene. Ethereum-gassavgiften trekkes imidlertid, og den refunderes ikke.

For å unngå mislykkede transaksjoner, kan du se etter andre mennesker som også prøver å gjøre den samme transaksjonen som deg. For å gjøre dette, klikk “…” på Uniswap, gå til “Analytics” og søk etter det tiltenkte handelsparet ditt for å se hvor mange andre som også prøver å gjøre det samme byttet. Hvis prisen på symbolet du vil bytte mot, øker i verdi, kan det være lurt å øke mengden gassgebyrer. Dette vil øke hastigheten på transaksjonen og slå andre konkurrenter for å låse inn bytteprisen.

Hvordan komme deg raskere / øke hastigheten på Uniswap-transaksjoner

Få raskere eller øke hastigheten på transaksjonene dine ved i det vesentlige å tilby andre konkurrenter som prøver å behandle den samme transaksjonen. Dette er ved å betale mer gassgebyr enn andre. For å se hvor mye gassgebyr å betale går til Ethereum bensinstasjon og se de anbefalte bensinprisene for raske, standard og sikre transaksjoner. Som et tips for å få raske transaksjoner, Vi foreslår at du betaler rundt 10% mer enn anbefalt pris for raske transaksjoner. Du kan angi mengden bensinpriser du vil betale i MetaMask-popup-vinduet før du bekrefter transaksjonen (se avsnittet ovenfor om hvordan du bruker Uniswap’s Swap-funksjon).

ETH bensinstasjonETH bensinstasjon

Falske mynter på Uniswap: Hvordan identifisere og unngå dem

Fordi en hvilken som helst mynt kan legges til Uniswap, er det mange svindel eller falske mynter på børsen. Transaksjoner med kryptovaluta er irreversible, så hvis du ved et uhell sender pengene dine for å kjøpe disse svindelmyntene eller tokens, vil du ikke refunderes. Logoen og tickeren på disse falske myntene kan se ut nøyaktig som de virkelige, så du trenge å være forsiktig.

Du kan bekrefte om mynten eller symbolet er ekte ved å sjekke den på Coingecko. For å gjøre dette, slå opp mynten eller tokenet du vil bytte til på Coingecko, nederst på siden, finn og klikk på handelsparet for Uniswap (se bildet til venstre). Du blir da automatisk ført tilbake til Uniswap, og tokenet er importert (se bildet til høyre).

Importer token på UniswapImporter token på Uniswap

En annen måte å verifisere at token er ekte, er å sjekke det på Etherscan (se nedenfor). Igjen på Coingecko, finn token og klikk på utforskeren etherscan.io. I Etherscan-vinduet vil du kunne se kontraktsnummeret for tokenet. Match dette kontraktsnummeret med nummeret i adressefeltet i nettleseren din for Uniswap.

Sjekk tokenummer på EtherscanKontroller tokenummeret på Etherscan mot nummeret i Uniswap-nettleseren din.

Advarsel: Gjør IKKE søk etter tokenet eller adressen på Etherscan. Koble alltid til Etherscan via Coingecko eller prosjektets offisielle nettside. Dette er fordi Etherscan selv lar deg søke etter alle tokens og transaksjoner på blockchain, inkludert de falske.

Slik justerer du glidetoleransen

Slippage i handel skjer når prisen til ordren til slutt blir utført ikke samsvarer med prisen på det tidspunktet du bekreftet transaksjonen. Ved handel på Uniswap blir dette referert til som “glidningstoleranse” og uttrykkes i prosent.

For mynter eller tokens hvis prisen er på vei opp, kan det være mye konkurranse om å behandle transaksjonen og få disse tokens. I så fall kan du øke sjansene for at transaksjonen blir behandlet raskere ved å øke glidetoleransen. Dette vil også unngå mislykkede transaksjoner.

For å justere glidetoleransen din, klikk på tannhjulikonet øverst til høyre i Uniswap-nettleseren. Der kan du justere glidetoleransen. Dette vil igjen redusere minimumsbeløpet som garantert blir sendt til deg. Det vil si at det vil øke sjansene for at transaksjonen din går gjennom, men på bekostning av potensielt å motta færre kryptovalutaer.

Glattoleranse sammenlignetGlattoleranse sammenlignet

Mobilhandel: Slik bruker du Uniswap på telefonen

Prisene på kryptovalutaer svinger alltid, så seriøse handelsmenn vil være i stand til å handle sine kryptovalutaer på farten. Uniswap lar deg koble til mobil lommeboken. Bare gå til Uniswap i nettleseren din og følg de samme trinnene som du ville gjort på din PC. Dette gjør at den samme lommeboken kan vises på din PC og mobiltelefon. Følgende mobile lommebøker støttes: MetaMask, Trustwallet, Coinbase lommebok, Rainbow, Argent, imToken, Pillar, Safe, Math og Fortmatic.

Fra vår brukeropplevelse er det ikke den mest praktiske funksjonen siden du må multitaske mellom flere vinduer. MEN det oppfyller målet om å kunne handle kryptovalutaer mens du er på farten.

Uniswap Liquidity Pool guide

Uniswap har likviditetsbasseng som i hovedsak er bassenger av forskjellige poletter som sitter i smarte kontrakter. Brukere kan bytte ut tokens i bassengene ved hjelp av Ethereum som kanal. Og et hovedtrekk ved Uniswap er at alle kan opprette nye børspar i et likviditetsbasseng for ethvert token, i motsetning til sentraliserte børser der børsen dikterer hvilke handelspar som er tilgjengelige..

Først må du merke deg at for likviditetsbassenger du må sette inn både en lik verdi av Ethereum og tokenet du vil delta med. Så si at jeg vil delta i ETH / USDT-bassenget. Jeg må sette inn en tilsvarende mengde ETH og USDT i bassenget samtidig. Midlene du leverer til disse bassengene handles av andre mennesker, og det vil derfor være svingninger i forholdene mellom ETH og USDT som du har.

Dette er fordi hvis noen vil selge ETH for USDT, vil de tappe inn i likviditetsbassenget ditt, og USDT som du leverte til bassenget vil bli brukt til å kjøpe opp ETH – hele dette konseptet er kjent som Automated Market Making (AMM). Som et resultat av dette vil det være et høyere forhold mellom USDT og ETH i bassenget ditt. Omvendt, hvis noen ønsker å selge USDT for ETH, vil de ta ETH ut og krympe ETH-likviditeten din. Dermed er likviditetsbassenget som skala, hvor hvis din ETH går ned med 10 dollar, bør USDT tilsvarende opp til med 10 dollar.

Så hvorfor skulle likviditetsleverandører gjøre dette? Det er fordi de mottar et likviditetsleverandørgebyr fra de som gjennomfører bytter i likviditetsbassenget. Som nevnt tidligere i denne artikkelen, krever Uniswap et fast gebyr på 0,3% for hver transaksjon. Denne 0,3% blir faktisk deretter delt i andel blant alle likviditetsleverandørene i den poolen basert på deres bidrag.

Legge til likviditet og tjene leverandørgebyrerVed å legge til likviditet i bassenger kan du tjene leverandørgebyrer når andre bytter

Og Uniswap er ikke den eneste leverandøren av likviditetsbasseng der ute, så mange prøver å finne og bidra til de mest lønnsomme bassengene for å tjene mer avgifter til leverandører av likviditet.. Pools.fyi er et slikt nettsted som mange bruker for å prøve å finne de beste likviditetsbassengene.

Klikk her for vår videoopplæring om Uniswap likviditetsbassenger.

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom Uniswap versjon 1 og 2?

Uniswap har lansert en forbedret versjon av Exchange, ganske enkelt referert til som versjon 2. Hovedforskjellen mellom disse versjonene er at versjon 2 tilbyr ERC-20 til ERC-20 token-bassenger, opprinnelige prisorakler og flash swaps.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Veiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me