Yubico’s YubiKey: Review and Guide

Den første forsvarslinjen til en online konto er et brukernavn og passord. Imidlertid har ondsinnede aktører som sprer seg på internett, gjort den tradisjonelle kontosikkerhetskombinasjonen upålitelig og risikabel i seg selv.

Derfor har SMS-basert tofaktorautentisering (2FA) blitt brukt sterkt for å gi et nytt sikkerhetslag. Dessverre kan dyktige hackere fremdeles finne en måte å fange opp SMS-koder.

For å løsrive kontosikkerhet fra monopolet på programvarefokuserte metoder, universell andre faktor (U2F) autentisering ble utviklet. Teknologien bruker åpne standarder under Fast Identity Online (FIDO) Alliance.

Sjekk ut videoen vår som forklarer hva som er YubiKey, og fordeler og ulemper med det.

YUBIKEY ANMELDELSE OG GUIDE: Slik holder du Bitcoin og kryptovaluta SIKKER

Hva er YubiKey?

FIDO arbeider for å redusere avhengigheten av passord når man sikrer internettkontoer. YubiKey er en U2F-aktivert maskinvarenøkkel utviklet av Yubico for å sikre nettbaserte tjenester. Bedrifter, enkeltpersoner og utviklere kan bruke den.

YubikeyYubiKey

Nøkkelen er tilgjengelig i forskjellige former og tilkoblingsfunksjoner. Mens tidligere versjoner bare støtter fysiske innsettinger i USB-porter på en vertsenhet, har YubiKey fem-serien plass til tilkobling gjennom NFC (Near Field Communication).

NFC tillater interaksjon med enheten uten å koble den fysisk til en port. Nøkkelen og vertsenheten må imidlertid være nær hverandre.

YubiKey omtaler på Amazon

Fra anmeldelser fra kjøpere Amazon og annen plattformer, det er tydelig at nøkkelen er et must-have for sikkerhetsbevisste internettbrukere. Faktisk forlot 84 prosent av kjøperne en femstjerners, mens ni prosent ga en firestjerners.

En av anmelderne anbefalte Yubico YubiKey til utviklere, IT-proffer og “sikkerhetsinnstilte brukere.” Videre berømmet de produsenten for å tilby GUI-aktivert YubiKey-manager for de som har vanskelig for hvor de skal begynne.

Andre tilskrev gleden sin nøkkelens støtte til passordadministratorer som LastPass. YubiKey-brukere hyller det for enkel bruk som smartkort og dets overholdelse av Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Dessverre er ikke alle fornøyd med maskinvarenøkkelen. Selv om de negative vurderingene er minimale, gir noen gyldige bekymringer.

Blant de største problemene er dokumentasjon, som ikke er brukervennlig. I tillegg bemerker en kjøper på Amazon at nøkkelen “fortsatt er for komplisert for gjennomsnittsforbrukeren, da det ikke akkurat er en plug and play-enhet.”

Hvordan begynne å bruke YubiKey

Prosessen med å nyte sikkerhet i verdensklasse på dine nettkontoer starter med å kjøpe maskinvarestykket fra en pålitelig plattform. Etter å ha mottatt en nøkkel, besøk Yubicos nettsted og velg nøkkelen din fra listen.

Å spesifisere kjøpsnøkkelen fra listen hjelper med å filtrere tjenester hvor den kan brukes til å gi sikkerhet. På tjenestelisten velger du kontoen du trenger YubiKey’s hånd for å øke sikkerheten.

Hver tjeneste blir fulgt av trinnvise instruksjoner om hvordan du kobler til maskinvarens sikkerhetsnøkkel.

La oss styrke kontosikkerheten vår Binance.

Merk at Binance ikke var på Yubicos liste over kryptovaluta i skrivende stund plattformer. Heldigvis betyr det ikke at du ikke kan bruke nøkkelen til å gi ekstra sikkerhet på en av de største handelsplattformene for virtuell valuta.

Å gjøre dette:

 • Logg deg på Binance-kontoen din og klikk på profilavataren din.
 • Velg “Sikkerhet” fra alternativene, deretter “Oppsett”. I 2FA-delen klikker du på “Sikkerhetsnøkkel.” Merk at det bare gir det nødvendige ekstra sikkerhetslaget når du åpner Binance.com-nettstedet.
 • Les merknaden og trykk “Fortsett likevel.”
 • Sett nøkkelen i en hvilken som helst tilgjengelig USB-port, og trykk på knappen i maskinvarens sentrum for å aktivere den.
 • Aktivering må gjøres innen ett minutt etter at nøkkelen er satt inn. Det kan imidlertid gjentas hvis du savner dette aktiveringsvinduet.
 • Når den er aktivert, trykker du på “Tillat” til meldingen “La dette nettstedet se sikkerhetsnøkkelen din.”
 • Bekreft deretter kontoen din. Merk at Binance trenger at du oppgir godkjenningskoden fra Google Authenticator hvis du tidligere hadde aktivert dette trinnet.
 • Binance vil da sende deg en e-post på den registrerte adressen for å bekrefte tillegget til en ny 2-trinns bekreftelsesmetode ved å bruke noe du fysisk har.
 • Etter å ha bekreftet e-posten, er du ferdig.

Eksempler på YubiKey-støttede tjenester

YubiKey jobber med en rekke tjenester som skybaserte systemer, passordadministratorer, e-postplattformer, sosiale medier, spillutviklerverktøy, kryptovaluta-plattformer, offline datamaskiner, blant andre.

Eksempler på skybaserte systemer som er kompatible med sikkerhetsnøkkelen, inkluderer Dropbox, DigiCert PKI Platform, DocuSign. Kryptovaluta-plattformer som støtter YubiKey inkluderer Binance, Coinbase, Kraken, Bitfinex og Gemini.

YubiKey bioSkybaserte systemer kompatible med YubiKey

Sosiale medieplattformer med innebygd støtte for maskinvarenøkkelen inkluderer Facebook, Twitter, Instagram og YouTube.

For utviklere og frakoblede databrukere er YubiKey aktivert for populære tjenester som Github og Bitbucket for utviklere og kan brukes til å logge inn på Mac- og Windows-datamaskiner.

Siste YubiKey Series

Maskinvarestykket er utviklet i sett, med nøkler i ett parti som har tilleggsfunksjoner enn de i tidligere modeller.

 • Yubico YubiKey 5-serien – Nøkler i denne gruppen er kompatible med konvensjonelle og nye systemer. Den har forbedret passordfri, multifaktor og 2F-autentisering. Den har også en touch-to-sign-knapp, kan settes inn på USB-A- og C-porter, og har NFC-funksjoner.
 • Sikkerhetsnøkkel-serien – De fremtredende funksjonene inkluderer doble NFC- og USB-A-kontakter. I tillegg er maskinvaresikkerhetsdeler i denne klyngen knust og vannavstøtende.
 • YubiKey FIPS-serien – Dette er sertifiserte maskinvaresikkerhetsnøkler som kan brukes i regulerte miljøer som offentlige institusjoner. Dette settet gir forskjellige funksjoner, for eksempel engangspassord (OTP), smartkortteknologi og U2F. Taster i denne gruppen har USB-A og USB-C kompatibilitet.
 • YubiKey 5C NFC – Den har støtte for NFC, USB-C, og gir en rask, men likevel sikker autentiseringsprosess. Denne serien har en lengre liste over støttede operativsystemer og nettlesere enn andre versjoner.
 • YubiKey Bio – Når det blir utgitt, vil dette være den siste Yubico YubiKey i markedet. De viktigste salgsargumentene er fingeravtrykkgjenkjenning, forbedret sikkerhet, minimale helpdesk-samtaler og PIN-basert pålogging.

Kommer snart: YubiKey bio

Konklusjon

Fra vurderingene er det klart at YubiKey maskinvaresikkerhetsnøkkel effektivt beskytter brukere mot kontoovertakelser. Hvilken Yubico YubiKey som passer best for dine behov, avhenger imidlertid av klyngen. Jo nyere serien er, jo flere funksjoner og tjenester kan den tilby.

Til tross for at noen brukere siterer komplisert dokumentasjon, kan det å gi anstrengelser for å sette opp dette virkelig gi det ekstra sikkerhetslaget som vil holde kontoene trygge og gi deg sjelefred..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me