3 rastne kriptos, pripravljene za bikovski tek leta 2021

Kriptovalute preživljajo res posebno fazo, saj že uživajo pozornost velikih vlagateljev. Začeli so leta 2021 močno, z znatno rastjo. Bik v kriptovalutah še naprej pridobiva na moči in privablja nove institucionalne vlagatelje, zlasti ko gre za Bitcoin.

Med govoricami, da bi lahko Bitcoin letos dosegel ceno 100.000 ameriških dolarjev, in drugimi, ki verjamejo, da bo leto 2021 altcoin sezona, smo se pri podjetju Trading Education odločili, da izberemo top 3 rastoče kriptovalute, ki so letos postavljene za bikov.

Katere so 3 rastoče kriptovalute, postavljene za bikovski tek leta 2021?

1. Bitcoin (BTC)

Večji del januarja 2021 se je Bitcoin gibal med 30.000 in 40.000 USD. Sčasoma je pionirska kriptovaluta dosegla malo olajšave nad 43.000 ameriških dolarjev.

Poleg tega smo 14. februarja 2021 zabeležili velik porast, ko je BTC dosegel svojo novo rekordno vrednost po veliki objavi, da je Tesla pridobila približno 1,5 milijarde USD BTC in dosegla do 49.487 USD.

Bikov Bitcoin se bo verjetno tudi pospešil, saj bo Teslino zanimanje za BTC in druge težke utežke, ki ga bodo sprejeli, spodbudilo korporacijsko povpraševanje.

Ko govorimo o povpraševanju po podjetjih, so številna javna podjetja v zadnjih mesecih sprejela Bitcoin kot finančno orodje, in sicer MicroStrategy. Sposobnost Tesle, da del svojih denarnih rezerv spremeni v BTC, pa je velika sprememba, saj bo verjetno spodbudila vstop več vodilnih svetovnih voditeljev na svetu.

Obstajajo različne napovedi cen BTC za leto 2021. Nekateri opazovalci domnevajo, da bi lahko konec februarja cena Bitcoina že dosegla 50.000 USD. Obstaja celo nekaj bolj upajočih napovedi za leto 2021. Bitcoin se lahko podvoji in do konca leta doseže 100.000 dolarjev, pravi izvršni direktor Galaxy Digital Michael Novogratz.

Ob sklicevanju na zadnje Teslino razodetje je Novogratz izjavil, da bomo preprosto videli, da bodo vse ameriške korporacije začele delati isto. “Tu vidite krdelo in prihaja,” je dejal Novogratz.

2. Ethereum (ETH)

Ko povpraševanje institucionalnih vlagateljev narašča, se cena Ethereuma niha blizu vrhunca vseh časov. Medtem ko se v industriji decentraliziranega financiranja (DeFi) začenja priča velik priliv, rastejo tudi cene ETH. Ker je trenutno na seznamu 1.795 ameriških dolarjev, kar je malo pod najvišjo najvišjo vrednostjo 1.871 ameriških dolarjev, vrhunski altcoin že spodbuja bikovski potek in kaže, da bi lahko leta 2021 dosegel 2000 dolarjev prej, kot je bilo pričakovano leta 2021.

V zadnjih mesecih je bil ETH v hudi poti, predvsem zaradi trenutnega obdobja pretiranega navdušenja. S tem vzorcem se je tržna meja valute povečala na več kot 200 milijard dolarjev. Strokovnjaki napovedujejo, da bi jo kupile številne institucije, da bi razširile svoje naložbe v BTC kot drugo največjo kriptovaluto.

Ethereum je bil postavljen na prvo črto val DeFi z zagonom Beacon Chain. Andrew Peel, vodja oddelkov za trge digitalnih naložb v podjetju Morgan Stanley, napoveduje, da se bo povpraševanje po DeFi še naprej povečevalo tudi do konca leta 2021. Tako kot pri Bitcoinu se ETH zaradi volatilnosti trga giblje navzgor in je doslej ostal precej nad mejo 1000 dolarjev..

3. Cardano (ADA)

Po drugi strani pa je Cardano v zadnjem času zabeležil dvig cen, optimistične napovedi analitikov pa kažejo, da gre še višje. Leta 2021 je bil Cardano eden najbolj uspešnih kovancev s 300-odstotno rastjo. Cena ADA je tržno vrednost med marcem in julijem 2020 narasla za 600 odstotkov. Nato pa se je konec leta kovanec zvišal za dodatnih 130%..

Cardano je ustanovil Charles Hoskinson, soustanovitelj Ethereuma, in velja za “japonski Ethereum”, ker velika baza navijačev prihaja z Japonske..

ADA bi se lahko po večini napovedi povzpel navzgor še naprej v leto 2021. Skozi vse leto je ADA lahko prepoznal svojo najmočnejšo cenovno vrednost doslej in do konca leta lahko dosegel nov rekord v višini 10 USD. Vendar pa obstaja tudi bolj konzervativen pristop, ki napoveduje, da bo Cardano leta 2021 dosegel le 2 USD.

Za številne dejavnike je napoved cen Cardano za leto 2021 bikova. Prvič, posodobitev Cardano Shelley je postala sprememba iger za ADA, saj je omogočila 100% decentralizacijo omrežja Cardano. Poleg tega kriptoanalitiki verjamejo, da bi se Cardano lahko uprl Ethereumu kot verjetno najmočnejšemu decentraliziranemu sistemu na svetu.

Cena žetona ADA je v primerjavi z ameriškim dolarjem poskočila za več kot 10 odstotkov, ko je ekipa, ki stoji za Cardano, razkrila revidirani Shelleyjev načrt.

Zaključek

Let kripto bull 2020 se je zelo razlikoval od tistega leta 2017. Čeprav so posamezni vlagatelji v veliki meri spodbujali prejšnji razcvet, je bil vzpon leta 2020 pripisan naraščajoči institucionalni aktivnosti v digitalnih valutah. To nam daje nekaj upanja in optimizma, da bodo javno priznanje, ki so si ga prizadevali tako dolgo, dejansko pridobile kriptovalute, kar bi lahko pospešilo globalno sprejemanje.

Kot zaključek so tri rastne kripto, ki so postavljene za bikovski tek leta 2021, Bitcoin, Ethereum in Cardano.

eToro – najboljša platforma za nakup kriptos

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

  • Bitcoin je dosegel svoj novi rekord v višini 48.487 dolarjev po Teslovi 1,5 milijarde dolarjev vredni naložbi v BTC.
  • Številna javno uvrščena podjetja so v zadnjih mesecih sprejela Bitcoin kot finančno orodje, in sicer MicroStrategy.
  • Ethereum je prvič v zgodovini dosegel 1.871 ameriških dolarjev, napovedi za vodilni altcoin pa do 2000 dolarjev prej kot pričakovano leta 2021.
  • Leta 2021 je bil Cardano eden najbolj uspešnih kovancev s 300-odstotno rastjo.
  • 3 kripto rasti, ki so postavljene za bikovski tek leta 2021, so Bitcoin, Ethereum in Cardano.
  • Nadgradnja Cardano Shelley je postala spremenljivka iger za ADA, saj je omogočila 100% decentralizacijo omrežja Cardano.

Preberi več:

Kripto napovedi za leto 2021: kam vlagati

15 najboljših kriptovalut, ki jih je treba poznati in opazovati leta 2021

Najboljših 7 Altcoinov za nakup leta 2021

Kakšna je prihodnost kriptovalut – Če vlagate v kriptovalute?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me