4 velika podjetja, ki stavijo na Bitcoin Tech

4 velika podjetja, ki jih niste poznali, stavijo na tehnologijo blockchain, ki stoji za bitcoinom

V zadnjih nekaj mesecih ste nedvomno slišali za bitcoin, kriptovaluta je ta, ki je svet prevzela. Bitcoin deluje neodvisno od tradicionalne centralne banke in je digitalna valuta, ki deluje s tehnikami šifriranja za regulacijo ustvarjanja enot. Bitcoin je pred kratkim prevzel medije s svojimi nihanji in vrednotami, kako je močno narasel.

Bitcoin deluje na tehnologiji veriženja blokov, toda kaj pravzaprav je veriga blokov? Blockchain je digitalna knjiga (zbiranje finančnih računov), ki v kronološkem vrstnem redu javno beleži transakcije, opravljene v bitcoinih ali drugi kriptovaluti. Blockchain je bil izumljen leta 2008 za pogon bitcoinov, ki so se začeli leto kasneje. Blockchain se zdaj uporablja za skoraj vse, vključno z zaščito avtorskih pravic.

Glej tudi: Bitcoin Frenzy, kaj je to in ali je vredno vlagati?

Najlažji način razlage verige blokov je, da je kot vrsta prosojnih sefov z režo za odlaganje. Vsakdo lahko vidi, kaj je v sefu, medtem ko je vse v njem še vedno zaščiteno, vsakdo pa lahko v sef vloži tudi denar. Ko odprete račun za kriptovalute, dobite enega od teh prozornih sefov in ko vam nekdo želi poslati denar, mu preprosto povejte, kateri sef je vaš in denar spustijo (podobno kot prenos denarja med bančnimi računi). Vir: https://lifehacker.com/

Blockchain podpira nekaj precej velikih podjetij, med njimi Banco Santander in celo Google. Tu so 4 velika podjetja, ki stavijo na verigo blokov:

1. American Express

ameriški ekspres

Leta 2017 je American Express objavil, da uvaja poslovna plačila na osnovi verige blokov. Ta plačila je mogoče izvesti s tehnologijo, ki jo ponuja Ripple, in deluje s strani ameriških korporativnih strank, ki prek blockchaina pošiljajo denar podjetjem s sedežem v Združenem kraljestvu, ki bankujejo pri Santander UK. To je zaznamovalo eno prvih večjih uporab tehnologije in upamo, da se bo v prihodnosti uporabljala širše, zlasti ker zagotavlja prednosti poenostavitve mednarodnih plačil.

Vir: https://uk.reuters.com/article/

2. Google

google

Google, ki deluje v matični družbi Alphabet, je bil glavni vlagatelj v blockchain zagonska podjetja. Poročilo CB Insights je razkrilo, da so korporacije od leta 2012 sodelovale v številnih kapitalskih naložbah v skupnem znesku približno 1,2 milijarde ameriških dolarjev, ki so bile vse naložbe v verige blokov..

Od leta 2012 je Google vlagal v šest podjetij, osredotočenih na verige blokov, vključno z LedgerX in Storj. Razlogi za Googlove naložbe so različni, lahko pa je, da vidi tehnologijo blockchain pozitivno prihodnost, kar pomeni, da bodo imeli donosno naložbo. Drug razlog bi lahko bil ta, da Google namerava sam uvesti tehnologijo veriženja blokov.

Vir: https://marketrealist.com/

3. Santander

santander

Kot smo že omenili, je Santander v Združenem kraljestvu sodeloval z American Expressom, da bi zagotovil tehnologijo blockchain za mednarodna plačila med ZDA in Veliko Britanijo. Santander je postala prva banka v Združenem kraljestvu, ki je uvedla tehnologijo za svoje stranke, in je leta 2015 lansirala novo aplikacijo, ki strankam omogoča prenos med 10 in 10.000 funtov prek verige blokov. Nič več čakanja na plačilo več dni, zdaj se bo to zgodilo naslednji delovni dan.

Vir: https://www.santander.com/csgs/Satellite

4. Presežek

presežek

Overstock ima v lasti 10 blockchain podjetij in je postal eden prvih trgovcev, ki so Bitcoin sprejeli kot plačilo – česar njegov konkurent Amazon še vedno ne sprejema. Overstock zdaj razmišlja o prodaji maloprodaje in se osredotoča zgolj na 10 blokchain podjetij, ki jih ima v lasti. Patrick Byrne, ki vodi Overstock, je ustanovil tudi skupno podjetje s podjetjem, ki načrtuje uporabo tehnologije veriženja blokov za oblikovanje registra nepremičnin, ki bi ljudem v državah v razvoju zagotavljal zemljiške pravice..

Vir: http://money.cnn.com/2017/12/18/news/companies/overstock-ico-ceo-byrne/index.html

Kot lahko vidite, veliko velikih podjetij podpira tehnologijo veriženja blokov. Morda ne bo minilo dolgo, dokler ne bomo videli, da blockchain igra pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju – velika podjetja se gotovo zdijo pozitivna glede takšne prihodnosti.

Glej tudi: Kdo je zaslužil z vlaganjem v kriptovalute?

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me